luni, ianuarie 04, 2010

Crema de vanilie

Cea mai buna crema de vanilie pe care am mancat-o eu vreodata raw sau non-raw. Suporta orice adaugiri putem scorni: razatura de lamaie, bucatele de fructe, bucatele de seminte, etc. 
Suporta congelarea si se transforma intr-o racoroasa inghetata de vanilie. Ma rog, cand racoarea ni se va parea ceva de bine, adicaltea la vara sau, poate la gura sobei.
Prepararea acestei creme este mult similara cu prepararea unei creme de branza, numa ca schimbam "condimentele" din ceapa, drojdie si marar in vanilie si miere. Sarea ramane. Stim cum e cu sarea-n bucate... mereu buna!

Ingrediente:
Caju - 1 castronel / 200g
Miere - 1/2 castronel / 3-4 linguri (mierea ca si lamaia variaza mult ca intensitate a dulcetii, respectiv acrelii; de aceea recomandabil e: gusta!)
Vanilie - 4 linguri extract de vanilie / 1 betisor macinat bine
Sare - un praf
Blender
Preparare:
Caju-ul se pregateste si se blenduieste dupa toate normele descrise la crema de branza; dupa ce am obtinut o pasta fina, de consistenta dorita, adaugam treptat mierea, asigurandu-ne ca obtinem dulceata dorita, praf-ul sau extractul de vanilie si praful de sare.
E gata!

Enjoy!

4 comentarii:

  1. hm...betisorul de vanilie se macina cu totul? Adica e mancabil asa? sau doar pulpa dinauntru?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Anonim! :-)
    Macina-l pana la ultima bucatica: tot, tot, tot. Macina doar atat cat folosesti o data; nu pastra "faina" de vanilie; e plina de uleiuri esentiale care se evapora.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat si eu aceasta crema, DAR:

    1. nu mi-a iesit asa galbena
    2. are gust de caju, nicidecum de vanilie

    Mai lipseste cumva vreun ingredient din reteta?

    Multumesc,
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  4. Hey, as vrea sa incerc crema asta dar am o intrebare. O pot pune la frigide si folosi ca strat intr-o prajitura raw sau e prea moale ?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails