luni, ianuarie 18, 2010

Blat de pizza sau painici triunghiulare

cum vrei s-o iei...
Iata o reteta al carei produs finit poate avea doua utilitati: putem folosi aceste triunghiuri pe post de crackers pe care sa-i mancam cu crema de branza, cu guacamole, cu sos marinara, cu hummus, te putem transforma in bruschete, etc; sau, putem sa-i transformam in triunghiuri de pizza.

Ingrediente:
Seminte de dovleac hidratate si uscate - 3/4 castronel (~150g)
Hrisca incoltita si uscata - 1 castronel (~200g)
Grau incoltit si uscat - 1/2 castronel (~100g)
Busuioc - 1 lingurita
Oregano - 1 lingurita
Sare - dupa gust
Pentru ca e o reteta de pizza, deci eminamente italieneasca am adaugat si:
 
Usturoi - 2 catei
Rosii deshidratate - 2-3 bucati
Nu sunt nicicum obligatorii; blatul iese foarte bun si fara ele. 
Preparare:
Transformam toate semintele, prin macinare, in faina. Adaugam toate ingredientele intr-un castron.
 
Turnam apa amestecand constant pana ce obtinem o frumoasa bila din coca:
Turtim bila pe hartie de copt pana ce forma se aseamana unui blat de pizza.
Nu uitam sa taiem feliile; dupa deshidratare ar trebui sa folosim un fierastau...
Putem usca in deshidratator sau pe calorifer, produsul semi-finit va fi acesta:
Intoarcem pe partea cealalta si, maine, blatul va fi gata.
* La deshidratator vom usca 12-16 ore (in total); pe calorifer peste 24 ore.
Merita asteptarea?

2 comentarii:

  1. sal
    lume,lume am facut pizza,buuuna,eehehe buna,dom'le ce mai!!!!!!!!!
    bravo-bravo,acu astept sotul pt ''critici'',daca o mai ramane ceva ca pana spre seara.ohohohoh,ce da mai e,ziua mare pizza mica,ca de dom'le ochii vad -burta cere!
    merci pt bunatati! si basca ca am tot dat telefoane sa ii pun si pe altii cu ochi,aci pe site,sa vaza si ei ce bunatati

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim muuult! Arata minunat. Maine incerc si eu. Cred ca este deosebit de buna, dupa cum arata.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails