joi, ianuarie 07, 2010

Carte de bucate raw vegan

sau...
Joia-i despre-o carte


Pai, ce putea sa fie prima carte publicata? Aud? Ai ghiciiiiiit... Da, este o carte de bucate in plina redactare, editare si publicare.
Selectia mea a inceput cu retetele romanesti de pe blog-uri si site-uri "di pi la noi". M-am gandit ca ne e mai usor sa procuram ingredientele autohtone si ca ne gadila ceru' gurii de daco-roman cum ar fi spus, probabil, regratatul Radu Anton Roman. Cartea nu include, pana acum nici o reteta de-a domniei sale. Include insa o multime (daca nu sunt in totalitate ale ai) de retete ale Doamnei Elena Nita Ibrian, law profile altfel, dar care a fost un guru al bucatariei fara foc, la noi aici, din vremuri stravechi si pana de curand cand s-a dus intre cei drepti.
Atentie, selectia a inceput! Doar a inceput! Continua zilnic cu adaugiri de retete noi, de la noi si din lumea larga: articole, videoclipuri, generalitati, superfoods, etc. Vor exista post-uri in engleza, scuturati dictionaru' de praf si trageti-l aproape!
Intre timp, daca detineti sau inventati retete nestiute de noi, foarte bune sau foarte proaste, ziceti-ni-le, mai, si noua sa le-ncercam sau evitam.
Si-apoi, joia viitoare nu-i despre care caci e despre carti: joia viitoare vom intocmi o lista de carti care-n romana, care-n engleza, care "hard copy" (si de unde-am luat-o), care format electronic si incarcata cat s-o putem descarca. Sunteti bine-veniti sa ma ajutati! Suntem sapte frati acasa. Daca puteti si daca aveti de unde, ajutati-ma si pe mine...
Bine, bine, cartea de bucate (on-going) este aici.
Salu!

2 comentarii:

  1. Sunteti f simpatica!Am ras cu lacrimi citindu-va articolele.FELICITARI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Em ma plang serios si cu naduf, altfel :-). Ma-ntreba taica-miu cand eram mititica: "ma tu razi cu mine sau razi de mine?" "De tine!" raspundeam eu nazbatioasa izbucnind in hohote fara sa-l mai astept sa faca grimasa cu care-mi rasplatea raspunsul. Multumesc Cristinn!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails