luni, ianuarie 18, 2010

Sos marinara

Acest sos marinara se poate lupta lupta dreapta cu toate sorurile ketchup, bulion, sos marinara fiert, etc. Si castiga. Cred ca fantasticul gust, aducand a mancare gatita se datoreaza rosiilor deshidratate. 
Pentru moment, puteti cumpara fulgi de rosii deshidratate de la plafar. Sunt produsi de Solaris Plant. In viitor, jur ca vom importa rosii deshidratate adevarate si vi le vom curiera cu drag, spor si bun gust. 
Ingrediente:
Rosii - 2 bucati (da, da cu totii asteptam cu drag vara...)
Rosii deshidratate hidratate pentru o ora - 6 jumatati* (am avut numai 3 jumatati :-); alminteri, culoarea sosului ar fi fost un rosu mai intens)
Curmale hidratate o ora - 4 bucati
Usturoi - 3-4 catei
Ulei de masline - 2 linguri
Sos de soia - 2 linguri
Lamaie - sucul de la jumatate de lamaie
(nu e nevoie de sare, rosiile deshidratate si sosul de soia sunt suficiente)
Preparare:
Introducem toate ingredientele, exceptand rosiile uscate is curmalele in blender. Nu e nevoie sa adaugam apa, ingredientele lichide sunt suficiente. Procesam pana ce obtinem o pasta fina. Adaugam apoi rosiile si curmalele (le adaugam la final pentru ca intaresc foarte mult compozitia) si procesam pana cand pasta-i atat de catifelata pe cat ne-o doream).
Servire:
Acest sos este foarte bun cu crackers, ca sos pentru pizza, ca sos pentru paste din dovlecei.

7 comentarii:

  1. deschizi magazin online? Wow, super! pe cand e marea lansare? Trece-ma deja pe lista de asteptare :P Am facut ieri painica inspirata de a ta si aiesit su-per! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Ina! Da, trag speranta ca-adun producatorii de rosii din Italia, pe cei de cacao din America de Sud, pe cei de alge din Japonia :-).
    Ne-arati fotografii cu painicile tale?

    RăspundețiȘtergere
  3. sper sa apuc saptamana asta, nu promit ca sunt prinsa in sesiune :(

    RăspundețiȘtergere
  4. ce am citit eu aici? importam rosii? pai cum bre? matale ai idee cata lume are puzderie de rosii in gradina la mine la tara? sa le importam?? numeste-ma delegat anul asta, ca tot se apropie sezonul si daca sectantii E seriosi si vecinii lui mamaie vad ca e cerere, anul viitor suplimentam spatiul alocat rosiilor. si cepei. si cui mai vrea burtica orasenilor.
    auzi, sa importam rosii! pfiu...de parca nu gaseste omul deshidrator la Una :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Diana!

    Sezi bre binisor... ca le uscam la noi pe tarla anu' asta; adica le usuci tu la bunica; si n-avem nevoie de deshidrator caci avem soarele sus pe cer. Nu?

    Love in rawshii!

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt incepator in stilul acesta de viata(raw) si sunt si baiat :) asa ca va dati seama ca am nevoie de doblu atata ajutor. mi se pare foarte interesant reteta cu ciupercile dar nu stiu cum pot face acel sos de soia sau ce inseamna ea defapt. Dak cineva are amabilitatea sa imi raspunda , tdlaci@yahoo.com este e-mailul meu, as fi foarte bucuros. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ha, ha!
    Te-ai apucat de gatit, deci? Pai vestea buna este ca bucataria raw este cea in care baietii :-) au cele mai bune succese :P.
    Sosul de soia nu-i nimicutza complicat... ba e cel mai simplu din toate listele de ingrediente. Il gasesti, pur si simplu de cumparat la supermarket. Sau, daca vrei unul organic, il poti cumpara de la noi.
    De ajutor?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails