luni, ianuarie 04, 2010

Crema de ciocolata

Un deliciu adevarat lipsit de fainuri, oua, zahar, lapte, smantana si desigur, de foc. Dar cu ce, se intreba multimile inmarmurite? Cu ce? Iata cu ce:
Ingrediente:
Curmale - 1/2 castronas / 100g (muiate cel putin o ora)
Avocado - 1 bucata (e foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine copt)
Cacao - 3/4 castronas (sau mai putin pentru un gust mai putin intens)
Sare - un praf
Vanilie - 1 lingurita (extract) / 1/2 betisor macinat
Blender
Preparare:
Curmalele curatate de samburi si muiate cel putin o ora in apa suficienta cat sa le acopere se pun in blender si se proceseaza pana se transforma intr-o pasta fina (aproximativ 2 minute).
Avocado se curata de coaja si sambure si se piseaza bine (nu il puneti intreg, procesarea indelungata ii schimba gustul) si se adauga in blender peste pasta de curmale, de-odata cu sarea si vanilia.
Cand am obtinut o pasta verzulie, spunem "yach!" si adaugam cacao.
Mai procesam putin si... minunea-i gata!
Se poate servi ca atare, cu bucatele de coaja de portocala zaharistite, inghetata, cu fructe si mai ales intinsa pe... de-aici las loc creativitatii personale. Sau nu chiar...
Enjoy!

7 comentarii:

  1. super!
    de cand ma straduiam sa renunt la deserturi..si iata ca nu e nevoie..vad ca exista si deserturi sanatoase..care nici nu cred ca produc celulita..multumesc! Sunt o cititoare fidela, chiar daca sunt vegetariane, incepi sa ma imbii cu ideea de raw..nici nu imi trecea prin cap ca se pot manaca atatea bunataturi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, tu prima cititoare a mea :-)!
    Mda, cele mai bune dulciuri din lume... Eu nici macar nu mancam dulciuri inainte de a deveni raw. Dar mi s-au sucit gusturile.
    Salutari, Anima!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei, Michelle! Da, e intr-adevar delicioasa. Imi amintesc de prima data cand am luat, timid, olecutica pe spatula si-am gustat retinut. Sa vezi cat wooooowwww faci cand o gusti :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut si eu crema de ciocolata ... de 2 ori :),doar ca am mai adaugat un fruct (mango respectiv para) si a iesit ca un mousse au chocolat ...mmmm foarte buna!!

    RăspundețiȘtergere
  5. sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru reteta asta! sunt speechless :))

    RăspundețiȘtergere
  6. cat se poate tine in frigider minunea asta?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails