vineri, ianuarie 29, 2010

Sos de usturoi raw vegan

Astazi, avem o oferta speciala: trei sosuri intr-unul singur. Oricare dintre ele gata in cel mult 10 minute. Oricare dintre ele descalifica, prin K.O., sosul chimico-toxic de la shaormerie... si nu vobesc aici despre sanatate... La gust!
Sos de usturoi din caju
(se pastreaza bine in frigider pentru 3-5 zile)
Ingrediente:
Caju - 1 castronel (~200g) - hidratat peste noapte (minim 3 ore din ratiuni de maximizare a proprietatilor benefice, reteta, iese oricum)
Usturoi - 2-3 catei 
Lamaie - sucul de la 1/2 - 1 lamaie
Sos de soia - 1-2 linguri (poate fi lesne inlocuit cu sare: dupa gust :-)
Apa
Preparare:
Caju-ul se clateste bine si se pune in blender
Usturoiul se arunca in blender peste caju (puteti pastra coaja, e plina de proprietati benefice)
Turnam peste domnia sa: sucul de lamaie si sosul de soia
Adaudam apa cat sa egaleze nivelul nucilor de caju
Blend-uim pana ce obtinem o crema fina
 
E excelent cu... orice: ca dressing pentru salata, intins pe crackers, ca sos pentru paste, ca ciulama pentru ciuperci.
Enjoy!

Sos de usturoi din dovlecei si caju
Nu stiu altii cum sunt, dar eu incerc sa inlocuiesc nucile cu legume, oricand am ocazia. De ce? Pentru ca mie greeeeuuu sa beau green smoothies, si-atunci incerc sa-mi iau fibre de oriunde... 
Ingrediente:
Dovlecel - 1 bucata (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja)
Caju - 2-3 linguri de caju 
Usturoi - 2-3 catei 
Ulei de masline - 1-2 linguri
Lamaie - zeama de la jumatate de lamanie
Sare (sau sos de soia) si piper dupa gust
Preparare:
Pune in blender mai intai lichidele: lamaie, ulei (si, eventual soia); peste lichide, dovlecelul si usturoiul; in felul acesta nu va fi necesar sa adaugi apa. Run it!
Adauga caju si blend din nou. Adauga atata caju incat sa obti consistenta dorita:
 
Daca in acest sos adaugi marar tocat, tocmai ce-ai obtinut cea de-a treia variatiune de sos de usturoi si un sos de ciulama de numa-numa'.
 
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Super bun sosul!Eu l-am incercat in varianta cu dovlecel,surpinzator ca nu se simte vreun gust de dovlecel crud.Am modificat reteta in functie de proviziile mele de prin casa, si pentru ca nu am avut lamaie, nu am pus, adica am pus putin avocado, iar in loc de caju, am pus alune de padure macinate.Si chiar e bun!E prima data cand fac un sos raw si imi place.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai draga mia Diana, mie-mi pare ca tu ai inventat de fapt un sos care-ti place :-))); asa ca fa bine si scie-ne si noua reteta :-)
    Love in weekend rawz!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu ce inlocuim soia Andreea?...Eu nu o servesc...stii tu povestea cu soia modificata genetic...99% e asa...unde sa caut cel 1%...ideea de sos de usturoi e grozava...

    RăspundețiȘtergere
  4. e bun si zuchini in loc de dovlecel,nu? si inca o intrebare, pentru mancaruri de genul acesta, adica nuci etc si green smoothies imi trebuie neaparat blender profesional, care-i foarte scump sau ii OK un blender simplu de la Philips de circa 600, 750W?

    RăspundețiȘtergere
  5. vaaai, cat e de bun sosul asta!!! Merci, Una! Anca

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails