Mai, mai, am promis legumele astea de aproape o luna. Reteta Oanei... Si tu sa nu zici nimic... Tii, da' ce-o sa merite asteptarea. Iata:
(se pastreaza bine in frigider, haatt, o luna-ntreaga)
Pastarnac (albitura) - o bucata
Ceapa - 1 bucata medie (sau patru mititele :-)
Morcov - 1 mare (sau doi mici :-)
Ardei gras (sau capia) - 1 jumatate
Gogonele - 1-2 bucati (murate gata sau crude)
Telina - 1 bucata
Tulpina sau frunzele de telina sunt bine-venite
Marinata:
Apa - 1/2 castronas
Otet de mere - 1/2 castronas
Ulei de masline - 1-2 linguri
Foi de dafin - 3-4 frunze uscate
Sare - 1 lingurita
Coriandru boabe - 1 lingurira
Piper boabe - 1 lingurita
Preparare:
Ciopartim legumele cum ne pricepem mai repede si mai frumos
Le amestecam cu mirodeniile
Turnam marinara peste ele (apa + otet + ulei)
Le zicem noapte buna
A doua zi (sau oricand pe parcursul viitoarei luni) le amestecam cu sosul de mustar
Le garnisim
Le lichidam
Enjoy!
Am facut si eu reteta,mi-a placut ca are gust de a noastra mult iubita salata beouf,dar a iesit cam prea acra.Poate pentru ca eu am marit cantitatea de marinata? ca nu incapeau deloc legumele in cea prescrisa. A,si boabele de coriandru...nu si nu. Pupici!
RăspundețiȘtergereHei, Angela!
RăspundețiȘtergereTin-te tare ca am inventat acum o salata "identic-naturala". O postaez in curand.
Love!
Una :-)
Interesanta reteta si foarte utila. Ma gandeam asa...oare nu e bine dac adaug si rosii in langa celelalte legume? Si daca mai pun si porumb? Si poate si mazare:P? Stric ceva pe acolo?
RăspundețiȘtergereHei!
RăspundețiȘtergereSingurul risc e ca, legumele tale sa fermenteze... da' pana nu incerci... de unde sa stim? :P
Da-ne si noua veste ce-ti iese!
Love!
Una :-)