Am incercat, am asteptat, am masurat, am gustat. Raspuns: Da!
Experimentul este simplu tare: zilele trecute am confectionat ceva crackers din hrisca, nuci de brazilia si patrunjel (buni tare! reteta coming up soon). Am format doi crackers si i-am asezat pe o tavita; am depozitat tavita pe calorifer:
A doua zi dimineata:
Facuti, numa' bun! I-am intors, prin urmare pe cartea cealalta:
Am asteptat cuminte pana seara:
Masuratorile au avut loc ulterior: temperatura inregistrata de termometrul care-a dormitat pe calorifer: 35 grade Celsius. Perfect!
Eu asa am mai uscat niste macese pentru ceai ( pe care-l fac la rece ). Problema e vara...si atunci ne tre' uscator !
RăspundețiȘtergereMda, drept ii ce spui. Tragem speranta ca pana, haat, la vara ne mutam la buza oceanului. Nu de alta, sa uscam rosiile la soare si briza, nu?
RăspundețiȘtergerePentru crackers si painici, caloriferul mi se pare a mai buna inventie. Tocmai am "copt" pe calorifer ceva painici, un covrig si un blat de pizza. Perfecte!
Draga Andreea, oare de ce mi-au iesit piinicile mele acre? Ma refer, care este cauza, in general, o prea mica sau o prea mare temperatura? Sau sa le pun pe un gratar? Pe prima parte se uscasera frumos, n-aveau nici un miros, dar dupa ce le-am intors, in citeva (au fost mai multe decit pentru prima parte) ore au inceput sa miroase tare a acru. Mersi anticipat. Claudia.
RăspundețiȘtergereHei, Claudia!
RăspundețiȘtergereDraga mia... trebuie fie sa dai caloriferul mai tare... fie sa faci reclamatie la radet :-)
Ce spui dumneata acolo este ca... painicile tale fermenteaza si ar avea nevoie de ceva mai multa caldura.
Inceraca sa le pui pe-o hartie (nu pe farfurie) sa aiba fluxul de aer mai direct :-)
Love & Turtite!
Una :-)
Eu dezinfectez bine caloriferul si-mi "coc" turtitele pe el direct, fara hartie.
RăspundețiȘtergereNu-i bai daca prind un gust mai acru, fie in faza asta fie dupa: da, fermenteaza, dar asta-i de bine! E un fel de Rejuvelac!
Si mai cred ca le faceti un pic prea moi, de aia au timp sa fermenteze. Eu cand formez turtele nici nu mi se lipesc de maini (bine, sunt supra-saturate de seminte de in si faina de psyllium).
RăspundețiȘtergereSper sa nu va suparati daca va mai spun ce ingrediente pun (nu pe toate o data) in painicile mele:
- o groaza de tipuri de seminte (fl soarelui, dovleac, canepa etc)
- fulgi de drojdie inactiva (confera gust clasic de paine)
- rasatura obtinuta dupa "mulgerea" migdalei sau alunei (adica ce ramane dupa ce storc laptele de nuci), intrucat esentele si mirodeniile pt lapte le pun in acesta dupa stoarcere
- o lingurita de miere buna
- o lingura ulei presat la rece
- cereale incoltite si maruntite
- fulgi de ovaz (sper ca sunt cruzi!)
- sare buna
Am incercat si eu astazi painicile de hrisca....acum sunt la deshidratat, sa vedem maine cum or sa iasa! ;-)
RăspundețiȘtergerebuna! zic si eu o tampenie dar poate tzine :D vara ..p.c-ul, degaja caldura si il folosesc ore bune :D merge? :D kiss all
RăspundețiȘtergere