sau...
Daca-i Marti, e film!
M-a preocupat intotdeauna corpul meu. A fost, mai intotdeauna, atragator. I-am ales mereu, cu bucurie, hainele, accesoriile si alte zorzoane. Ba i-am ales si culoarea. Si am lucrat cu bucurie la decorarea fetei, a parului, a unghiilor. Am lucrat la "definirea formei" :-) si l-am purtat cu mine, mandra, prin lume.
Ieri seara am facut un mare click: n-a fost pentru mine decat un cal de parada. Nu l-am ingrijit vreodata. Si nici macar n-am tocmit un ingrijitor, cum or face, probabil, proprietarii de cai pe care-i defilezi prin lume.
M-am purtat cu corpul meu cam ca o pipitza de dorobanti care, dupa ce-si plimba pe strazi silueta stralucitoare si inzorzonata, se intoarce in garsoniera din comuna Catelu' unde locuieste cu alcoolica sa mama si unde dardaie de frig si, uneori, de foame.
E timpul sa-nvat de la o doamna rusoaica ce-i aceea corpul meu. Cum e el pe dinafara si cum e el pe dinauntru. Esti bine-venit sa mi te alaturi. Daca n-o cunosti inca pe doamna Boutenko, priveste-o, mai intai, performand in 12 Steps to Raw Foods.
Victoria Boutenko - Greens can save your life
Partea 1/7
Partea 2/7
Partea 3/7
Partea 4/7
Partea 5/7
Partea 6/7
Partea 7/7
abia astept sa vina primavara si sa mergem la pascut :))
RăspundețiȘtergereMda, tocmai ce-am vazut "edible wild plants" cu un nene care prepara si mananca papura, nuferi si ciumafai; cate chestii de-ncercat! :-)
RăspundețiȘtergereVali !Nu cred ca o sa mai citesti,dar daca totusi o faci sa stii ca genul asta de pascut nu este pentru CARNATERI!Tenchiu.
RăspundețiȘtergereHei, Aris! Eu n-am prins ideea; tragem speranta ca Vali e mai in tema. Salu!
RăspundețiȘtergereSalut Andreea!Idea e ca io le zac la ai ce infuleca carne lapte oua etcetc CARNATERI.Desigur,doar in gluma ca n-am nimic cu ei.Fiecare e liber sa faca ce vrea.Si cum de 4-5 zile iti i-au blogul la purecat de m-ai cheaunit de cap,vad acel comentariu cu pascutul dar abia acum am inteles ca Vali a facut o gluma si il rog sa ma ierte daca va citi comentariul meu.Are un blog minunat.L-am salvat cu mult timp in urma la favorites de altfel ca si pe al tau de cateva zile.BRAVO pentru tot ce-ai scris.Ma intereseaza foarte mult.Sant din Cluj si lucrez in Cipru.Cu vreo 3 ani in urma intr-un concediu la Breaza cineva ne-a sucit mintile si mie si lu nevasta-mea si direct in veganie ne-am bagat.Multumesc lui Dumnezeu !Viata noastra s-a schimbat in bine.Acum tucu-te,vi si tu cu dereglari.No ca nu-i bai!Ca tri zile is liber si ma apuc de bucatarit ca tare faine retete ai.Tulai ca m-i s-o gatat cern...!
RăspundețiȘtergereHei, Aris! :-)))))))))) Da, mai, gluma e ca Vali (e o doamna toba de carte raw) n-a facut o gluma ci a vorbit serios. Si-abia acum devine hilar :-))). Oauuuu, Cipru zici! Dupa ce ca locuiti in paradis fiscal mai locuiti si-n paradisul migdalelor, fisticului, avocado-ului si-al altor bunatati, 'ai? Incarca-ne, te rugam, un vapor si sa-i drumul pe mare :-)
RăspundețiȘtergereBuna Andreea,
RăspundețiȘtergereeste pentru prima data cand scriu pe un blog.
Pana acum aproape 2 luni am fost manager la o firma. Nu iti spun de functie ca sa ma dau "di grande" ci pentru ca vreau sa iti povestesc de unde am plecat si cum am ajuns aici.
Am decis sa-mi dau demisia si sa-mi acord o vacanta prelungita pentru ca stresul, zilele foarte lungi la birou, junk-food-ul, m-au facut sa ajung intr-o stare de depresie si oboseala cronica.
Si uite asa dupa sarbatori am decis sa intru la dieta...si pentru ca dupa cateva zile deja ma saturasem de salate, dietetic habar n-aveam sa gatesc, am inceput sa citesc bloguri. Din blog in blog am ajuns acum cateva zile la tine. Urmaream blogul Inei am vazut postarea ei despre green smoothie si m-a facut curioasa sa aflu mai multe. Am urmarit si filmuletzul doamnei Boutenko, insa sa stii ca tu ai avut un dar de a ma convinge mult mai mare. Nu am devenit raw (inca :-))))) insa de 3 zile imi fac cu strictete green smoothie si sunt foarte incantata. Nu am respectat retetele dnei Boutenko, ci le-am facut in functie de ce mi-era la indemana.
Alaltaieri, tocmai terminasem de facut o salata cand am citit articolul Inei asa ca am luat frumos salata din castron si am pus-o in blender (salata verde, spanac, rucola, marar, patrunjel, apa). Se pare ca nu am un blender prea performant pentru ca nu-mi ies ca niste sucuri ci mai mult niste piure-uri. Nu ma deranjeaza.
Ieri am amestecat un mar cu broccoli si a iesit delicios. Nu ma asteptam pt ca nu pot sa sufar broccoli, desi stiu ca este foarte foarte sanatos.
Azi am incercat frunzele de ridichi pe care le-am mixat cu o jumatate de avocado, o jumatate de mango, cateva fire de busuioc si seminte de in.
Ma simt super bine si consum aceste "zmuties", cum zicea cineva pe un forum in loc de masa de seara.
Stiu ca am citit la un moment dat ca ai comandat varza kale. Poti sa ne vinzi pontul? :-) Am citit ca este super sanatoasa si as vrea sa incerc si eu.
Sper ca nu ti-am rapit foarte mult din timp, insa cred ca este foarte important ca atunci cand lucrezi la un proiect sa simti ca esti apreciat. Eu te apreciez foarte mult, esti o tipa tare faina si cred ca faci o treaba a naibii de buna :-). Keep up the good job!
O seara faina,
Sorina
Hei, Sorina!
RăspundețiȘtergereDraga mia, pentru mesaje de-astea la fel de lungi ca postarile mele am si pornit "proiectul" in the first place :-)
Hi, hi, ha, ha! O stiu pe-aia cu demisia, inchiderea firmei si plecarea in "Tibet". E pentru noi, cei mai curajosi. Si cei care au ramas intr-un oaresce contact cu Sinele care ne zice cu voce blanda dar constanta: "hei, viata ta e despre maretie; hai, vino sa-ti gasesti maretia ta."
:-))) Dieta zici... :-)))); asa faceam si eu candva; prima actiune era inrolarea intr-o dieta si un program de sport militaresc; pe care (aberant fiind construit din capul locului) nu reuseam, desigur, sa-l respect; dietele astea, ce mai forma de diversiune; ce mai hopa-mitica; ai doua pozitii: tii dieta / nu tii dieta - tii dieta / nu tii dieta. Asta asigura, once more (pe langa mall, TV, job, etc), caruselul vesnic in care te dai pana ametesti de tot, faci Alzheimer si-ti dai, obstescul sfarsit.
Bun moment ti-ai ales sa rupi patternul! Vine primavara prin munti si prin campii (nu-mi aduc aminte daca asa era un cantec comunist sau nu). Eheheiii, cate buruieni si ciumafai ai sa poti incerca :-). Sti care-i treaba cu felul asta al meu (si, in curand si-al tau) de viata? N-ai loc de tango. N-ai loc s-o iei inapoi. Daca-ai trecut de prima luna (hai primele doua luni) ceea ce vezi la corpul, mintea, starea ta emotionala, este atat de pozitiv ca nu mai ai loc de-ntors. Si iti deschide, cumva, mintea, infinit. Atat de mult si-atat de repede ca devii un adevarat investigator, urmaritor al binelui. Abia acum incepi fermecatoarea, incantatoarea: "pursuit of happiness". Dreptul tau din nastere, de altfel. Ametit, pana deunazi, de carusel.
Cateva optimizari pentru zmuti :-): 1]. amestecatura ideala este: fructe + fruze verzi (atat si nimic mai mult); adica broccoli, dovlecel, castravete, astea nu se pun, chiar daca-s verzi; tre' sa fie frunze; 2]. daca vrei sa subtiezi zmutiu', fleosc, un pahar de apa; 3]. alminteri, e bine sa-l mananci cu lingura (cat mai multa plimbatura prin cavitatea bucala, cu atat mai bine). Astea-s doar optimizari; cata vreme intra alimentele traitoare la burdihanu' lu' matale, e cool.
Kale... da, kale e un vis frumos care va deveni realitate (alaturi de collard greens, chard, etc); am tocmit o parcela sa cultive; organic; da' mai intai tre sa are, sa semene, sa ude... de-astea.
Nu-i nimic, pana ajungem la acel sezon am sa va-nvat sa cresteti cele mai bune dintre verzituri direct in leaving.
Keep up the good job, 'ai? You, you, you manager sub acoperire :-).
Ce bine ca-mi scri in ziua in care cer favoare: trambiteaza raw si trambiteaza blogul si trabiteaza forumul cat te tin bojocii. Bine?
Love!