joi, decembrie 22, 2011

Program raw.z de sarbatori

Dragii miei,

Doua vesti bune pentru voi si una buna pentru noi.

Mai intai, pe voi va anuntam ca a sosit marfa noua:

raw organic cacao powder
raw organic cacao nibs
raw organic cacao beans
ginkgo biloba
unt cocos
MSM
lucuma
migdale organice
caju organic
nuci braziliene organice
fulgi de drojdie
barley grass
psyllium
acai beries
vanilla powder
& multe alte produse noi-noute!

Vestea buna pentru noi este ca ne luam vacanta de craciun !!! :-) Adica intre 24 decembrie si 3 ianuarie (inclusiv), magazinul si restaurantul vor fi inchise.  Casa raw.z se redeschide, asadar, miercuri 4 Ianuarie.

Cea de-a doua veste buna pentru voi este aceea ca, magazinul on-line va functiona neintrerupt in tot acest interval.

Love!

Una :-)



sau :-)

Una's instant energy drink

Multi ne-ati multumit pentru cel mai bun si mai sanatos si mai bine dozat amestec de pudre organice - crude cu efect energizant!

Multumim pentru aprecieri!

Multumim pentru scrisori si video-uri! Unul dintre clientii raw.z a fost de acord sa postam video-ul in care a inregistrat efectele pe care una's instant energy drink le are asupra performantelor sale fizice.

Enjoy!

miercuri, decembrie 07, 2011

Praf de alge kelp


Denumirea de Kelp este asociată algelor maro din familia Laminaria. Acestea se găsesc în oceane, la o adâncime mică (între 5 şi 40 de metri) pentru ca lumina solară să poată ajunge la ele, la o temperatură între 5 şi 20 de grade celsius. În general aceste alge formează păduri subacvatice, au un ritm rapid de creştere (între 10 şi 60 de centimetri pe zi). Kelp este o sursa naturala de iod care actioneaza ca un antibiotic omorind germenii. Intru-cit tiroida si glanda pituitara regleaza anumite functii digestive, Kelp este de asemenea benefic in balansarea sistemului digestiv.

Kelp- Stiati ca ?

Kelp - in secolul al XIII-lea in China a fost emis un ordin prin care toti cetatenii erau obligati sa consume o anumita cantitate de varza marina pentru mentinerea sanatatii?

Kelp - datorita continutului bogat in vitamina E, al mirosului si al gustului puternic si unic, crapii il adora.?

Kelp – regenereaza celulele?


Sumar :
1. Propietati
2. Istoria
3. Compozitia chimica
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciale si reactii adverse
6. Retete
7. De ce este special praful Kelp de la Rawz?
8. Specialisti si iubitori

1.Proprietati:
Calitatile terapeutice se datoreaza unui continut crescut de combinatii ale iodului, vitamine, minerale (30), aminoacizi esentiali si alte elemente active biologic.
Kelp este bogat în vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime, având o concentraţie ridicată de Iod care reglează funcţia glandei tiroide fiind şi un antibiotic natural.
Pe lângă Iod, Kelp mai conţine:
  • Vitamina K – ajută la coagularea sângelui (previne hemoragiile) şi participa la formarea oaselor.
  • Vitamina B1 (tiamina) – ajută la transformarea glucidelor şi grăsimilor în energie. Joacă un rol important în transmiterea influxului nervos.
  • Vitamina B2 (riboflavina) – participă la degradarea glucidelor, grăsimilor şi proteinelor.
  • Vitamina B3 (niacina) – în producerea de energie, transmiterea infuxului nervos şi în sinteza acizilor graşi şi a unor hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, cortizon, insulina, tiroxina).
  • Vitamina B5 (acidul pantotenic) – în producerea de energie din grăsimi şi carbohidraţi. Deficitul se manifestă prin oboseală, înţepături în membre.
  • Vitamina B9 (acidul folic) – esenţială în sinteza aminoacizilor şi proteinelor. Participă la formarea hemoglobinei (pigment al globulelor roşii care transportă oxigenul la celulele corpului). Este foarte importantă în primele luni de sarcină pentru prevenirea defectelor de tub neural.
  • Vitamina C – creşte imunitatea organismului si are un efect antioxidant.
  • Calciu – susţine sănătatea oaselor.
  • Magneziu – contribuie la producerea de energie la nivel celular şi la sinteza proteinelor.
  • Fier – esenţial în producerea hemoglobinei (pigment al globulelor roşii care transportă oxigenul la celulele corpului).
  • Fosfor – intervine în formarea oaselor şi ajută la menţinerea echilibrului acido-bazic.
  • Potasiu – acţionează asupra excitabilităţii neuromusculare, regularităţii ritmului cardiac şi conţinutului în apă al organismului (presiune arterială).
  • Sodiu – contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular.
  • Zinc – este indispensabil multiplicării celulare, cicatrizării, reproducerii şi fertilităţii

Printre principalele efecte benefice ale consumului de Kelp se numără:
  • ajută în procesul de slăbire
  • antiinflamator
  • efect antiviral
  • ajută sistemul imunitar
  • energizant natural
  • antioxidant
  • anticoagulant
  • antitrombotic
  • lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer (cancer de colon, cancer la sân)
  • susţine sănătatea sistemului cardiovascular

2.Istorie
Alga bruna este utilizata de secole atat in alimentatie cat si cu scop curativ. Nu intamplator, in secolul al XIII-lea in China a fost emis un ordin prin care toti cetatenii erau obligati sa consume o anumita cantitate de varza marina pentru mentinerea sanatatii. La baza proprietatilor unice ale algelor brune regasim compozitia lor biochimica rara.

3.Compozitie chimica:
 aminoacizi (lizina, metionina, triptofan, arginina, tirozina, serina, treonina, histidina, fenilalanina, cisteina, leucina, izoleucina, valina),  vitamine (A, C, P, K, E, grupul B), minerale (calciu, iod, fier, cupru, magneziu, mangan, zinc, sulf, sodiu,  potasiu etc.).

4.Doze recomandate
Pudra Kelp este recomandata sa consume ca supliment alimentar de 1-3 ori pe zi, cate 1 / 4 de lingurita

5.Recomandari speciale si reactii adverse
Recomandari: Probleme ale glandelor pituitara si tiroida, endema, oboseala, deficienta glandulara, hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta), stare de greata dimineata, pleurizita, schizofrenie, senilitate, hemoragie stomacala, vene varicoase, boli venerice, lipsa de vitalitate, adjuvant in cura de slabire.
Elimina metale grele si alte toxine. ajuta digestia, combate flatulenta, adjuvant in tratarea constipatie

Contraindicatii: Conținutul de iod din pudra de Kelp poate cauza hiper sau hipo-tiroidism, în cazul în care este luat în cantități prea mari și pe o perioadă de timp prea lungă.Nu se recomanda persoanelor sub 18 ani, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, persoanelor care sunt sub tratament cu medicamente precum levothyroxina, inlocuitori de estrogen, alte medicamente pentru tratamentul tiroidei, medicamente pentru diabet, anticoagulante, medicamente anti-plachetare, antiinflamatoare nesteroidiene, si laxative

6.Retete
Green smoothie:
o mana de frunze de spanac
o banana
1/2 lingurite de miere
zeama de lamaie
o lingurita de pudra de kelp


7.De ce este special praful Kelp de la Rawz?
 Pudra kelp de la casa Raw.Z este speciala deoarece este adusa din tara de origine. Am avut grija ca furnizorii nostri sa ne aduca tot ce este mai bun pentru dumneavoastra.



8.Specialisti si Iubitori
Cei mai mari iubitori de kelp au fost inca de la inceputuri  au fost stramosii nostri care foloseau alga datorita continului mare de iod pe care o are.

marți, decembrie 06, 2011

Goji Berry


Goji Berry acest minunat dar al naturii este o comoară plină de vitamine, minerale, polizaharide, aminoacizi, uleiuri omega. De aceea, o cantitate mică de goji este suficientă pentru a înlocui nutrienţii care lipsesc din alimentaţie. (Desigur, nu este de ajuns să consumăm doar boabe goji; este, de asemenea, foarte important să mâncăm alimente hrănitoare, şi o mulţime de fructe şi legume.) 


De ce numim noi boabele goji  "super-fructe"? Pentru că au un conţinut extrem de ridicat de vitamine, minerale şi alte elemente nutritive esenţiale. Şi nu uitati că este un fruct, nu are efecte secundare!


Boabele Goji (numite şi wolfberry) au fost cultivate de mii de ani pe platoul de loess din Ningxia. Datorită proprietăţilor de vindecare a acestora , sunt utilizate pe scară largă în medicina tradiţională chineză. Multe bucătării din Asia le folosesc pentru aromă în supe, dulciuri si bucate cu fructe de mare . 

Arbuştii Goji cresc până la 3 m înălţime. Aceste fructe de padure delicate,  sunt recoltate cu mâna si uscate cu grijă,  pentru a obţine delicioasele Goji Berry GrandVital, sau pentru a fi transformate în sucuri foarte hrănitoare din boabe goji.


Goji Berry – Stiati ca?

Goji Berry – au efect energizant?
Goji Berry – imbunatatesc acuitatea vizuala ,prin componentele beta-caroten si zeaxantina (zeaxantina = retino-protectoare: reduce riscul pierderii vederii si degradarii tesutului, aparute la persoanele cu varsta peste 65 de ani)?
 Goji Berry – intaresc sistemul imunitar? 
Goji Berry – au efect antiinflamator (recomandate in artrita,psoriasis)?
Goji Berry – ocupa primul loc in ierarhia alimentelor ca si concetratie de antioxidanti?
Goji Berry – promoveaza longevitatea?
Goji Berry – se mai numesc si boabele fericirii?

Sumar:

1.Proprietati
2.Istoria
3.Compozitia Chimica
4.Doze recomandate
5.Recomandari speciale si reactii adverse
6.Retete
7.Iubitori si specialisti 

1.Proprietati:
Pentru mai mult de 2.000 de ani,  fructele de pădure goji au fost un remediu de bază în medicina tradiţională chineză. Cunoscut sub numele de "fructul longevităţii", aceste mici fructe de culoare roşie, au, de asemenea, proprietăţi unice în întărirea imunitară.
Medicina tibetana, include  fructele miraculoase Goji in tratamentul afectiunilor renale, afectiunilor hepatice, pentru scaderea colesterolului, scaderea tensiunii arteriale, curata sangele, pentru psoriazis, alergii, depresii, insomnie, boli grave precum cancerul. De asemenea, oamenii din Tibet foloseau Goji pentru longevitate si pentru intarirea sistemului imunitar. Multi dintre oamenii din anumite zone din Tibet care consuma regulat fructele Goji, traiesc pana la 100 de ani si peste fara a suferi de vreo boala. 
                                                                 
 Goji Berry-Îmbunătăţirea Vederii
Goji sunt elemente cheie pe acest plan deoarece conţin două substanţe nutritive pentru o vedere sănătoasă: zeaxantina şi luteina. 

Acestea sunt concentrate în centrul retinei şi au rolul de a proteja ochii de la cele mai frecvente cauze apărute odată cu înaintarea în vârstă  şi pierderea vederii, inclusiv degenerescenţa maculară, cataractele şi retinopatia diabetică. 
Radicalii liberi atacă şi ochii, iar zeaxantina şi luteina protejează împotriva unor astfel de daune. Cercetările pe animale din China au arătat că consumul de goji poate reduce deteriorarea  retinei cauzate de radicalii liberi.


Goji Berry -Controlul colesterolului şi a tensiunii arteriale
Goji au capacitatea de a combate doi factori-cheie, care promovează bolile cardiace: colesterolul oxidat şi creşterea tensiunii arteriale. 
Colesterol devine periculos mai ales atunci când  oxidează, ca urmare a  contactului cu radicalii liberi, iar rezultatul,  grăsimile se ataşează apoi pe pereţii arterelor ca  o placă. Corpurile noastre au construit ca sistem de apărare, o enzimă numită superoxid dismutază (SOD). 
SOD produce antioxidanţi pentru a preveni oxidarea colesterolului, dar nivelurile de SOD scad odată cu vârsta. Cercetătorii chinezi arată că goji are posibilitatea de a mări producţia noastră de SOD, reducând oxidarea colesterolului. Goji conţin, de asemenea, alţi antioxidanţi care scad colesterolul şi ajuta la controlul tensiunii arteriale. 


Goji Berry -Sprijinirea sănătăţii creierului 

În plus faţă de antioxidanţi care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot cauza leziuni ale creierului, goji luptă împotriva îngustării arterelor care oferă oxigen şi substanţe nutritive  celulelor creierului. 

Fructele ajută  de asemenea corpul nostru în producerea colinei, un nutrient esenţial ce combate  boala Alzheimer. Efectul combinat sprijină o funcţionre sănătoasă a creierului. 


Goji Berry - Îmbunătăţirea somnului 

Goji sunt o bogată sursă de doi nutrienţi esenţiali pentru un somn sănătos: 



• Thiamin (B1):  vitamina se găseşte în unele cereale, dar lipseşte din cele mai multe diete Thiamin de asemenea, îmbunătăţeşte starea de spirit, reduce depresia şi creşte nivelurile de energie. 

• Magneziu: mineral ce reduce timpul necesar pentru a adormi şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.


Goji Berry- Păstrarea organelor vitale sănătoase. 



În plus, pentru a păstra inima sănătoasă, goji ajuta la echilibrarea zahărului din sânge şi  sporesc funcţionarea ficatului, tubului digestiv şi al pielii: 


• Zahărul din sânge: Goji au fost utilizate în Asia pentru tratamentul diabetului zaharat şi contribuie la reglarea nivelului ridicat de zahăr din sânge, care este un precursor atât pentru diabet cât şi pentru boli cardiace. 

• Ficat: mai multe tipuri de fitonutrienţi din fructe sporesc capacitatea ficatului de a se  detoxifia şi de a se proteja de substanţe cancerigene şi de virusul hepatitei. 

• Digestie: Goji sunt de folos pentru toate tipurile de probleme digestive si pot fi de ajutor în  recuperarea din unele boli digestive, cum ar fi ulcere şi sindromul de intestin iritabil. 

• Cutanate: Goji  conţin acizi graşi, care pot stimula producerea de colagen şi păstrează umiditatea, care duce la aspectul tânăr al pielii. 


Goji Berry -Creşterea libidoului şi a funcţiei sexuale
Diminuarea funcţiei sexuale nu este o parte inevitabilă a îmbătrânirii. Un libido scăzut, atât la bărbaţi cât  şi la femei, poate fi asociat cu scăderea producţiei de testosteron. Goji poate ajuta prin creşterea producţiei sale.


2.Istoria
 Legenda spune ca fructele Goji au fost descoperite de catre un medic in timpul studiului sau intr-o regiune indepartata din Himalaya. El a descoperit ca unii membri ai acestei societati traiau intr-o stare de sanatate foarte buna pana la 100 de ani sau mai mult, nu aveau parul alb si nu si-au pierdut niciodata dintii. In cele din urma a aflat ca oamenii consumau apa din fantanile din apropiere in care cadeau fructe Goji.


Dupa cele mai recente studii, Goji berry este cel mai puternic antioxidant din toate alimentele existente. Dar de ce este atat de minunat acest fruct?

Este atat de valoros pentru sanatatea noastra datorita continutului de vitamine, minerale polizaharide, uleiuri esentiale si trebuie consumat fie ca suntem sanatosi sau suntem bolnavi. Goji berry nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie.


3.Compozitia chimica Goji Berry :
 18 amino acizi, inclusiv cei 8 aminoacizi care sunt esentiali.
Contine un spectru complex de carotenoide, inclusiv beta- caroten(o sursa mai buna si decat morcovul) si zeaxantina, cu rol remarcabil in protejarea ochilor. Goji Bery contim mai multe carotenoide decat orice aliment.

Vitaminele B1, B2, B6.


Uimitor, contin si vitamina E, acesta vitamina gasindu- se foarte rar in fructe.

Contin Beta- sitosterol, un ajutor in tratarea ipotentei si a afectiunilor prostatei.

Contine 21 de minerale, printre care si germaniu, un agent anticancerigen gasit foarte rar in alimente.

Cyperon- se foloseste in cazurile de cancer cervical sau in probleme ce tin de ciclu menstrual.

Betaina, benefica in depresii si stari anxioase.

Contine acizi grasi esentiali.

Physalin, un compus activ care lupta impotriva formelor principale de leucemie.

Contine si solavetivona- un puternic agent antifungic si antibacterial.

Intareste sistemul imunitar.

Genereaza o stare de bine si de optimism, de aceea se mai numesc si “boabele fericirii”.

Una din cele mai mari surse de antioxidanti(are efect anti- imbatranire).


4.Doze recomandate:
 Pentru a avea efecte benefice pentru organism, se consuma intre 10- 30g de fructe Goji pe zi. Indicat este sa se consume dimineata pe stomacul gol toata cantitatea. Se pot consuma asa cum sunt sau amestecate cu alte cereale in lapte, iaurt sau se pot face ceai. Nu au nici un fel de efecte secundare

5.Recomandari speciale si reactii adverse:
 Goji sunt disponibile ca  fructe uscate, ca sucuri din fructe,ca  pulbere concentrată.
Pentru mai mult de 2.000 de ani,  fructele de pădure goji au fost un remediu de bază în medicina tradiţională chineză. Cunoscut sub numele de "fructul longevităţii", aceste mici fructe de culoare roşie, au, de asemenea, proprietăţi unice în întărirea imunitară.


Sistemul imunitar al corpului tău are ca rol esenţial să te menţină sănătos prin oprirea invadatorilor străini, cum ar fi bacterii, virusuri şi cancerigene. Sistemul se poate defecta în două moduri. Aceasta poate permite agenţilor patogeni să atace corpul, cum ar fi un virus de răceală sau  din greşeală, poate presupune că o parte a corpului este un uzurpator, atacând-o şi provoacând tulburări  auto-imune, cum ar fi: 

• alergii 
• cancer 
• scleroză multiplă 
• eritreme sau băşici 
• durere de articulaţii şi înţepenire 
• probleme cu tiroida, rezultând o stare de oboseală, creştere în greutate, sensibilitate la frig sau dureri musculare 
•  colita ulcerativă 
• artrita reumatoidă 
• diabet zaharat de tip 1 
• lupus 
• boala celiac


Nu are efecte secundare!
A nu se lasa la indemana copiilor!

6.Retete:
Reţetă de ceai simplă 

Pune 10-20 boabe goji în apă clocotită. Adaugă miere sau lămâie. 
Ceai Hui Bobong 
Pune o dată sau de două ori, puţin susan, 10-20 boabe goji în ceai verde timp de 10 minute. Adaugă miere sau lămâie.

In bucataria raw vegan, goji se folosesc, pe langa fantasticele lor proprietati benefice, pentru aspectul lor decorativ excelent, pentru noutatea gustului din gura degustatorului



7.Specialisti si Iubitori 
Într-o carte veche de medicină chineză numită "Indexul de plante ShenNong", care a fost scrisă cu aproximativ 2200 de ani în urmă, se spunea dacă mănânci goji pentru mult timp, este foarte bun pentru sănătatea ta, îţi întăreşte picioarele şi vei avea o viaţă lungă, vei putea rezista la frig şi căldură. 

"Compendium of Materia Medica" a fost scrisă de către Li Shizhen din dinastia Ming, cu aproximativ 430 de ani în urmă. El a spus,  ca  boabele goji sunt bune pentru rinichi, ficat, îmbunătăţesc vederea, funcţia sexuală şi fertilitatea, sunt bune pentru a te revigora, pentru a îmbunătăţi circulaţia, şi de a promova longevitatea. 
Exista un poem despre boabele goji numit "Xiao pu gou Qi", scris de către Dongpo Su din Dinastia Song, cu aproximativ 1000 de ani în urmă. Acesta spunea că, frunzele goji caudexul goji şi boabele goji , toate pot fi mâncate. 
Un alt poem numit "gou Qi jing" ce a fost scris de Yuxi Liu din dinastia Tang, cu aproximativ 1200 de ani în urmă spunea că goji are un efect foarte bun asupra sănătăţii şi un gust delicios. Poate promova longevitatea, dacă veţi consuma o lingură de boabe goji pe zi.

Cea care a atras atenţia vestului a fost Oprah asupra acestor  boabe de culoare roşu rubin, iar acum staruri, cum ar fi Madonna, Mischa Barton şi Elizabeth Hurley sunt consumatori de top ai boabelor goji.

O seara de relaxare, cu Victor Chirea, miercuri 14 decembrie, la Casa Raw.z


O zi bună va doresc,
Luna trecută am avut inițiativa de a organiza o întâlnire în care s-a abordat tema Relaxării. Fiind primită foarte bine m-am decis să repet experiența. Mai jos puteți găsi câteva detalii despre ce vom face.

Probabil că nu de puține ori v-ați simțit corpul tensionat poate în zona gâtului sau a spatelui de la statul prea mult pe scaun în fața calculatorului sau de la condus sau poate de la gândurile nenumărate și alte griji care nu vă dau pace poate nici măcar noaptea. Mediul în care trăim ne învață cu ușurință cum să ne stresăm și din păcate mulți dintre noi petrecem din ce în ce mai mult timp în această stare tensionată, nenaturală pentru noi.

De aceea va propun să experimentăm împreună relaxarea. Scopul este de a oferi odihnă, liniște, calm, o eliberare a tensiunii mentale, a grijilor și a stresului, dar în același timp o creștere a tonicității și a optimismului, o stare generală bună și echilibru. Acum va fi un prim pas; în timp, dacă exersați relaxarea, veți putea atinge cât mai multe din aceste lucruri și să le mențineți cât mai mult în viața voastră.
Voi folosi imageria dirijată combinată cu tehnici simple de respirație și sugestii pozitive. Va fi timp și pentru împărtășirea experienței, fiind încurajată implicarea activă a participanților. În limita timpului disponibil pot fi oferite câteva detalii teoretice despre ce este o Relaxare și, de ce nu, o tehnică simplă pe care o putem aplica atunci când avem nevoie să ne liniștim. 

Întâlnirea va fi Miercuri, 14 decembrie între orele 19-21. Vă rog să veniți cu cel puțin 10 minute înainte pentru a putea începe la timp. De asemenea o ținută mai lejeră va facilita procesul de relaxare.
Locația este la Casa Raw.z (Str. Elena Cuza nr. 8) un loc plin de optimism și voie buna. De această dată vom lucra într-o sală mai mare situată la etajul 2.
Prețul este de 30 lei.
Facilitatorul este Victor Chirea – câteva lucruri despre el veți găsi aici

Pentru a vă asigura participarea vă puteți înscrie la Victor Chirea
0724.578.082 sau victor.chirea@gmail.com

luni, decembrie 05, 2011

Cadou raw.z pentru marii Nicolae si marile Nicolete

Draga Nicoleta,

Draga Nicolae,

Draga Nico,

Porti numele unui mare si puternic Sfant crestin, cel mai generos si intelept educator de copii... caci Sfantu Nicolae intruchipeaza, pentru copii, si dulceata minunata a unei dimineti friguroase de iarna si frumusetea darului daruit si primit dar si pe temutul "Sfantu Nicolae", nuiaua lui Creanga :-)

In cinstea cinstitului nume pe care-l porti, noi la raw.z vrem sa-ti facem maine aceste cadouri pretioase:

Raw.z are maine un cadou mare-mare si frumos-frumos pentru micile Nicolete si micii Nicolae. Citeste-l aici. Si nu uita sa trimiti informare catre prietenii tai, caci dar din dar se face raiul :-)

Pentru tine, draga Nicoleta si Nicolae mare, tanar sau adult, cadoul nostru raw.z este:

1. Maine tinem intreg restaurantul (care-i acum maaare si foarte frumos :-) rezervat numai pentru voi Nicolai si Nicolete care vreti sa va serbati la noi. O sa va adunati, probabil 5-6-7 Nico... care va serbatoriti in acelasi timp, cu usile inchise, va cunoasteti intre voi si se cunosc intre ei si oaspetii vostri, intr-o mica si calda comunitate care se va crea ad-hoc. Mini-comunitatea va fi servita cu cele mai bune mancaruri din noul si deliciosul menu raw.z. 

P.S. Daca vreti sa ciocniti un pahar de vin, sunteti bine-veniti sa-l aduceti cu voi (noi nu posedam alcool), vom fi bucurosi sa vi-l servim in pahare raw.z :)

2. Povestea Sfantului Nicolae pentru adulti :-) si felul in care sa-l cinstesti si sa-l chemi in viata ta pe Sfantul ne-o spune - in dar - Parintele Marian la orele 18.30 (cateva vorbe despre Parintele poti citi in postarea despre cadoul raw.z pentru cei mici).

3. Fiecare Nicoleta care se serbeaza la raw.z va primi cadou un mic kit de manufacturare de dulciuri raw.z + 1 reteta simpla simpla si delicioasa, preparabila pe la casele voastre.

4. Fiecare Nicolae care se serbeaza la raw.z va primi cadou un mic kit de manufacturare independenta de green juices & smoothies.

Se intampla maine, la casa raw.z, incepand cu orele 13.30 fix. 

Rezervarile debuteaza acum si se incheie maine la orele 11.00 fix.
(la telefonul 0731 372 305 va raspunde Andreea Pomana, va da amanunte si preia rezervarile)

Locurile sunt limitate si ne cerem scuze in avans ca nu vom putea onora toate rezervarile.

5. Orice Nicoleta sau Nicolae care face cumparaturi maine la raw.z (in noul si bogatul nostru magazin), are 10 % reducere la orice cumpara.

6. Orice Nicoleta sau Nicolae care-si comanda un tort la raw.z pentru maine primeste o prajitura numa’ si numa’ pentru el din partea casei.

Cu drag!

Una :-)

P.S. Draga cititorule, daca nu te numesti Nicoleta sau Nicolae, fa-le cadou, in avans Nicoletelor si Nicolailor tai: trimite-le veste despre cadoul pe care-l face raw.z maine!

Mare cadou raw.z pentru micii Nicolae si micile Nicolete

Draga Nicoleta,

Draga Nicolae,

Draga Nico,

Porti numele unui mare si puternic Sfant crestin, cel mai generos si intelept educator de copii... caci Sfantu Nicolae intruchipeaza, pentru copii, si dulceata minunata a unei dimineti friguroase de iarna si frumusetea darului daruit si primit dar si pe temutul "Sfantu Nicolae", nuiaua lui Creanga :-)

In cinstea cinstitului nume pe care-l porti tu sau fiica / fiul tau, noi la raw.z vrem sa-ti facem maine aceste cadouri pretioase:

Tie, Nicoleta mare sau Nicolae mare, iti facem un cadou mic memorabil, pe care-l poti citi aici.

Copilului tau ii facem cadou o dupa-amiaza frumoasa-frumoasa-frumoasa-frumoasa-foc cu adevarat, adica:

1. I-am invitat la noi pe Parintele Marian si pe Doamna Preoteasa Jana-Carmen; Parintele Marian le va spune celor mici povestea Sfantului Nicolae si ii va invata cum sa pretuiasca si cum sa cinsteasca numele pe care-l poarta si cum sa ceara ajutor Sfantului in viata lor.

(in paranteza fie spus... am trait 34 de ani fara sa am habar ca, faptul ca port numele Andreea inseamna si altceva decat faptul ca pe 30 noiembrie dau de baut...)

Cu majuscule fie spus, Parintele Marian este un minunat parinte ortodox, plin de har si extraordinar in relatia cu copiii (si adultii... :-): bland, patern, iubitor; seamana la vorba cu Creanga si este exact felul de parinte care-as vrea sa-i vorbeasca fiului meu (si mie :-); iar Preoteasa Jana-Carmen este... definitia preotesei de la sat (caci parohia lor este una sateasca): bunaaaaa ca painea calda, paine pe care-o imparte in fiecare duminica si zi de sarbatoare enoriasilor lor.

Sunt foarte bucuroasa sa aducem in viata ta si a copilului tau un Sfant Nicolae parfumat a viata sateasca; o viata in care Sfintenia este integrata cu firesc, poveste si caldura in traiul de fiecare zi! Doamne Ajuta!

2. Pe fetitele care se numesc Nicoleta (sau sunt fiice de Nicolae sau Nicoleta), Rossana (cel mai gustos cofetar de dulciuri raw.z din sud estul Europei :-), are sa le invete sa faca cu manutele lor prajiturele si tarte pe care sa le ofere in dar, asa cum face nevasta lui Mos Nicolae :-)

3. Pe baieti care se numesc Nicolae (sau sunt fii de Nicolae sau Nicoleta), ii vom invata sa faca cutiute de cadou care sa ambaleze si sa complimenteze dulciurile fetitelor.

Caci asa-i pe lumea asta... barbati-s specialisti in forme si femeile-s continut :-).

Atelierele sunt in totalitate cadou din partea raw.z. 

Pe voi va rugam doar sa acoperiti costurile materiilor si materialelor prime folosite adica 22 lei pentru fetite si 14 lei pentru baieti.

Se intampla maine, la casa raw.z, la orele 17.30 fix. 

Rezervarile debuteaza acum si se incheie maine la orele 13.00 fix.
(la telefonul 0731 372 305 va raspunde Andreea Pomana, va da amanunte si preia rezervarile)

Locurile sunt limitate si ne cerem scuze in avans ca nu vom putea onora toate rezervarile. 


Mamele, tatii, bunicii sau bunicele care insotesc copiii vor fi gazduiti la raw.z – daca vor - pe toate durata evenimentului. 

Draga cititorule, daca nu te numesti Nicoleta sau Nicolae, fa-le cadou, in avans Nicoletelor si Nicolailor tai: trimite-le veste despre cadoul pe care-l face raw.z maine!

Asadar, daca te numesti Nicolae sau Nicoleta sau daca fiul / fiica ta poarta numele acestui mare Sfant crestin, veniti sa primiti direct in inima povestea vietii Sfantului si felul in care sa-l cinstesti si sa il chemi in viata ta de zi cu zi. Si vino sa reinveti sa daruiesti asa cum o facea, pe vremuri si Mos Nicolae... ne-consumist... ne-carrefour-iceste, ci hand-made, heart-made, love-made, ieftin-made dar pretios-made.

Cu drag!

Una :-)

Parintele si Preoteasa ne anunta astazi in jurul orelor 17.30 daca pot veni maine si atunci anuntam si noi.  Sunt sanse mari sa-i avem invitati. Doamne Ajuta!

vineri, decembrie 02, 2011

Invitatie, redeschidere Casa RAW.Z

Dragii nostri, va asteptam maine 3 Decembrie, ora 17:00 la Casa Raw.z pentru mult asteptata redeschidere! Casa forfoteste deja cu ultimele retusuri si va asteapta cu nerabdare sa ii calcati pragul.

 
Stiiiim ca ne asteptati si ca sunteti curiosi sa vedeti cum a iesit totul. Maine nu va faceti program si veniti fuga la RAW.Z pentru marea redeschidere. O sa fim toti prezenti sa va intampinam! :)

Va invitam sa degustati cele mai noi bunataturi pe care bucatarii nostri iscusiti le-au conceput special pentru voi.

Avem un nou meniu mai bogat si mai gustos, iar schimbarile realizate suntem siguri ca o sa fie pe placul vostru!



Cu drag,
Andreea P

Bors de sfecla



- sfecla rosie (mica)
- o radacina telina (mica) si/sau orice albitura
- un morcov (potrivit)
- 3 fire ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 linguri leustean uscat (caci n-am avut proaspat)
- putin chimen macinat (vreo jumatate de lingurita)
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 500 ml bors
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- apa pana se umple vasul (sau in functie de acreala dorita)
Radacinoasele se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se adauga toate cele si se lasa supa obtinuta sa se odihneasca la temperatura camerei cateva ore, de preferat vreo 7-8 ore ca sa aiba timp toate aromele sa se imprieteneasca unele cu altele. E buna si inainte totusi!
Pofta buna! :) 

Caju


Caju-ul este originar din Brazilia şi face parte din aceeaşi familie cu mango şi fisticul. În secolul 16, exploratorii portughezi au introdus această plantă în alte regiuni tropicale precum India şi unele tări africane, unde sunt cultivate şi astăzi, cei mai mari producători de caju din lume fiind India, Brazilia, Mozambic, Tanzania şi Nigeria
 Arborele de caju a fost considerat întotdeauna valoros datorită lemnului sau preţios, balsamului extras sau fructelor de caju. Este cultivat în 32 de ţări din toata lumea, producţia medie a fiecărui arbore fiind de 200-300 de nuci pe an. Ei sunt folosiţi şi în diferite preparate culinare, în special în bucătăria tailandeză, chineză sau indiană, precum şi în compoziţia unor tipuri de brânză special concepută pentru vegetarieni.

Caju – Stiati ca?
Caju – Planta in sine cunoaste si alte utilizari, in afara de cele alimentare: din coaja se obtine o vopsea, din fruct se obtine alcool si otet, iar prin presare la rece, un ulei foarte apreciat.?
Caju - din pudra de seminte se extrage antivenin?
Caju – reduce tensiunea arteriala?

1.Proprietati: 

Este o importanta sursa de energie dat fiind continutul ridicat in grasimi (42,2 %) si proteine (17,5 %). Grasimile sunt constituite de acizii grasi mono-nesaturati dintre care acidul oleic care este vestit pentru efectele benefice asupra sistemului cardio-vascular. 


Caju este bogat in vitaminele B1 (0,63 mg/100 g), B2 (0,26 mg/100 g), B3 (10,1 mg/100 g) si vitamina E (0,78 mg/100 g), antioxidant benefic sistemului cardiovascular. 

Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sitemul osos si dinti.


Este recomandat de nutritionisti ca ingredient sanatos in cadrul unor diete, fie ele pentru slabit sau tonifierea organismului, datorita continutului scazut de grasimi. In comparatie cu nucile de pecan, alunele si nucile, caju are si un continut bogat de proteine, fibre, potasiu, fier si zinc.
Planta in sine cunoaste si alte utilizari, in afara de cele alimentare: din coaja se obtine o vopsea, din fruct se obtine alcool si otet, iar prin presare la rece, un ulei foarte apreciat.

Arborele de caju devine materie prima pentru obtinerea cauciucului si a unui lichid folosit ca baza pentru vopseluri.


Sucul, de culoare tuciurie, rasinos si caustic, se foloseste in medicina, avand proprietati antibacteriene. Valoarea arborelui de caju se datoreaza si lemnului sau pretios sau uleiului extras, folosit in industria auto, ca agent anticoroziv, adeziv sau hidroizolator.



Consumul in stare naturala, prajit sau sarat, caju-ul este un aliment apreciat in bucataria orientala, un fel de mancare traditional fiind puiul cu caju din bucataria chinezeasca si thailandeza, dar si un ingredient de baza al unor branzeturi vegetariene. In Malaezia, frunzele arborelui de caju sunt consumate crude, in salate, sau intr-un preparat traditional, in amestec cu pasta de creveti.

In unele parti ale lumii, din coaja arborelui se prepara ceaiuri antidiuretice, din pudra de seminte se extrage antivenin, iar uleiul este utilizat in tratarea afectiunilor dermatologice.


2.Istoria
Caju-ul este un pom fructifer tropical, originar din Amazonia, facand parte din aceeasi familie cu fisticul si mango.

In secolul al XVI-lea, portughezii l-au introdus in India, iar astazi, India si Africa orientala sunt cei mai mari producatori.
Este inedit datorita celor doua tipuri de fructe pe care le ofera: un fruct proaspat, denumit “mar de caju” si unul uscat denumit “aluna de caju”. Caju-ul proaspat este de fapt un fruct fals, creat prin hipertrofierea pedunculului floral, care ajunge la marimea unei pere mici. Are suprafata lucioasa si fragila, de culoare de la galben la rosu aprins, iar pulpa este fibroasa. Fructul adevarat este cel uscat, care creste la baza caju-ului proaspat; este asemanator migdalei sau alunei, fiind acoperit cu o coaja dura, care inchide o samanta uleioasa, comestibila.


3.Compozitia chimica
-vitamine: B1, B2, B3 si E

-lipide: 42,2%
-proteine: 17,5%
-substante minerale: magneziu 270 mg%, fosfor 375 mg%


4.Doze recomandate
 Se recomanda consumul a cate 8 seminte de caju pe zi

5.Recomandari speciale si reactii adverse
Recomandat: 
Magneziul continut de caju diminueaza intensitatea migrenelor, reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie.

Fosforul  este important pentru sistemul osos si dinti.


6.Retete
Dovlecei umpluţi cu orez şi caju
Timp de preparare: o oră
Calorii: 380/porţia
Ingrediente: 500 g roşii şi ardei, 250 g orez, 6 linguri ulei de măsline, 50 g fructe caju crude, 1 kg dovlecei, 5 g cimbru, 3 cepe, 2 legături pătrunjel şi mărar
Preparare: Curăţăm ardeii, roşiile şi ceapa şi le tăiem cubuleţe. Dovleceii, curăţaţi de coajă, îi tăiem în bucăţi de 8 cm lungime. Punem orezul la fiert în apă cu puţin ulei. După 15 minute adăugăm zarzavatul, caju, verdeaţa tăiată mărunt şi le mai fierbem 10 minute. Umplem dovleceii cu această compoziţie şi-i punem la foc potrivit în cuptor. Se servesc calzi, cu iaurt.


7.De ce este special cel de la Rawz?
 Caju de la Raw.z este cel mai bun deoarece este organic si 100% natural. Adus special din locul de bastina, acesta va asteapta pe rafturile noastre cu drag pentru a-l achizitiona. 


8.Specialisti si iubitori

Cei mai mari iubitori de caju trebuie sa fie in primul rand bastinasii din Brazilia, care consumau aceste seminte inca din cele mai vechi timpuri.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails