vineri, decembrie 02, 2011

Bors de sfecla



- sfecla rosie (mica)
- o radacina telina (mica) si/sau orice albitura
- un morcov (potrivit)
- 3 fire ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 linguri leustean uscat (caci n-am avut proaspat)
- putin chimen macinat (vreo jumatate de lingurita)
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 500 ml bors
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- apa pana se umple vasul (sau in functie de acreala dorita)
Radacinoasele se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se adauga toate cele si se lasa supa obtinuta sa se odihneasca la temperatura camerei cateva ore, de preferat vreo 7-8 ore ca sa aiba timp toate aromele sa se imprieteneasca unele cu altele. E buna si inainte totusi!
Pofta buna! :) 

7 comentarii:

  1. ce idee buna , imi place sfecla tare mult !

    RăspundețiȘtergere
  2. si noua ne place, mult, mult! Draga noastra Coco maine vom avea redeschiderea, daca esti in Bucuresti te asteptam cu drag la ora 17:00
    pupici si pofta buna

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit numai lucruri bune despre acest bors roz-rosh-raw de la voi. De eram superwoman, sau macar wonderwoman imi puneam pelerina si val vartej veneam la capitala, pentru o portie dubla de bors. Dar asa.. ce sa-i faci! O sa merg in piata sa imi cumpar radacinoase, bors, pun umaru la treaba si imi fac. Desi.. nu o sa imi iasa niciodata ca al vostru! Of of .. mai mai!
    Va imbratisez cu drag pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Simona!
    Folosim un bors pe care-l facem noi, ca sa fim sigure ca nu include si alte ingrediente nedorite; daca ai un borcan mare care sta degeaba si vrei sa-l folosesti ca sa faci bors, scrie-ne si-ti dam reteta :)
    Love!
    Una ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Corina!
    Tare bucuroasa sa te "revad". Eeeei, hai, lasa! Stiu ca gatesti foarte bine :)
    Love!
    Una :-)
    P.S. Altfel, tare mult mi-ar placea sa te avem oaspete intr-o buna zi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut ciorbita. Cu bors cumparat. Sper sa fie 100% raw.. Ffff buna, mi-a placut mult, mai ales ca l-am folosit pt a face trecerea de la un post cu lichide, la alimente solide. Am inceput sa te citesc asiduu..
    Am o mica întrebare: restaurantul (mai) funcționează? Sau este doar catering acum?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails