joi, decembrie 01, 2011

Falafel


2 ciuperci taiate marunt
2 morcovi medii curatati de coaja si feliati
Jumatate de ceapa mica taiata marunt
Un catel de usturoi taiat marunt
3 linguri de ulei de masline
O lingurita de sare
O cana de seminte de floarea soarelui SAU fistic
¾ cana migdale
¼ cana patrunjel
¾ lingurita de chimen
O lingurita de zeama de lamaie
Piper proaspat macinat
½ cana faina de in
¼ cana susan

Se amesteca ciupercile,morcovii,ceapa,usturoiul, 2 linguri de ulei si putina sare.Compozitia se intinde de tavita de deshidrator si se lasa la 40 de grade timp de o ora.Dupa ce s-a deshidratat,compozitia se toaca marunt-marunt in robotul cu lama S.Se muta intr-un bol.Migdalele si semintele de floarea soarelui/fisticul se sfarama tot in lama S si apoi se adauga peste compozitia cu ciuperci,morcovi si restul bunatatilor,plus patrunjelul,chimenul si zeama de lamaie,sarea si piperul.Se formeaza din mana chiftelute sau/si guguloaie si se trec printr-un amestec din faina de in si susan.Se deshidrateaza nu mai mult de 2 ore si se mananca cu pofta!
….falafel care merge cu un sos tahini :
O cana de tahini de susan crud
O cana de apa
O lingura de ulei de masline
1 ½ linguri de zeama de lamaie
O lingurita de sare de mare
Enjoy!:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails