Dragii miei,
Doua vesti bune pentru voi si una buna pentru noi.
Mai intai, pe voi va anuntam ca a sosit marfa noua:
raw organic cacao powder
raw organic cacao nibs
raw organic cacao beans
ginkgo biloba
unt cocos
MSM
lucuma
migdale organice
caju organic
nuci braziliene organice
fulgi de drojdie
barley grass
psyllium
acai beries
vanilla powder
& multe alte produse noi-noute!
Vestea buna pentru noi este ca ne luam vacanta de craciun !!! :-) Adica intre 24 decembrie si 3 ianuarie (inclusiv), magazinul si restaurantul vor fi inchise. Casa raw.z se redeschide, asadar, miercuri 4 Ianuarie.
Cea de-a doua veste buna pentru voi este aceea ca, magazinul on-line va functiona neintrerupt in tot acest interval.
Love!
Una :-)
sau :-)
joi, decembrie 22, 2011
Una's instant energy drink
Multi ne-ati multumit pentru cel mai bun si mai sanatos si mai bine dozat amestec de pudre organice - crude cu efect energizant!
Multumim pentru aprecieri!
Multumim pentru scrisori si video-uri! Unul dintre clientii raw.z a fost de acord sa postam video-ul in care a inregistrat efectele pe care una's instant energy drink le are asupra performantelor sale fizice.
Enjoy!
Multumim pentru aprecieri!
Multumim pentru scrisori si video-uri! Unul dintre clientii raw.z a fost de acord sa postam video-ul in care a inregistrat efectele pe care una's instant energy drink le are asupra performantelor sale fizice.
Enjoy!
miercuri, decembrie 07, 2011
Praf de alge kelp
Denumirea de Kelp
este asociată algelor maro din familia Laminaria. Acestea se găsesc în oceane,
la o adâncime mică (între 5 şi 40 de metri) pentru ca lumina solară să poată
ajunge la ele, la o temperatură între 5 şi 20 de grade celsius. În general
aceste alge formează păduri subacvatice, au un ritm rapid de creştere (între 10
şi 60 de centimetri pe zi). Kelp este o sursa naturala de iod care actioneaza
ca un antibiotic omorind germenii. Intru-cit tiroida si glanda pituitara
regleaza anumite functii digestive, Kelp este de asemenea benefic in balansarea
sistemului digestiv.
Kelp- Stiati ca ?
Kelp - in secolul al XIII-lea in China a fost emis un ordin prin
care toti cetatenii erau obligati sa consume o anumita cantitate de varza
marina pentru mentinerea sanatatii?
Kelp - datorita continutului bogat in vitamina E,
al mirosului si al gustului puternic si unic, crapii il adora.?
Kelp – regenereaza
celulele?
Sumar :
1. Propietati
2. Istoria
3. Compozitia chimica
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciale si reactii adverse
6. Retete
7. De ce este special praful Kelp de la Rawz?
8. Specialisti si iubitori
1.Proprietati:
Calitatile
terapeutice se datoreaza unui continut crescut de combinatii ale iodului,
vitamine, minerale (30), aminoacizi esentiali si alte elemente active biologic.
Kelp
este bogat în
vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime, având o concentraţie ridicată de Iod
care reglează funcţia glandei tiroide fiind şi un antibiotic natural.
Pe lângă
Iod, Kelp mai conţine:
- Vitamina K – ajută la coagularea sângelui
(previne hemoragiile) şi participa la formarea oaselor.
- Vitamina B1 (tiamina) – ajută la transformarea glucidelor şi
grăsimilor în energie. Joacă un rol important în transmiterea influxului
nervos.
- Vitamina B2 (riboflavina) – participă la degradarea glucidelor,
grăsimilor şi proteinelor.
- Vitamina B3 (niacina) – în producerea de energie,
transmiterea infuxului nervos şi în sinteza acizilor graşi şi a unor
hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, cortizon, insulina,
tiroxina).
- Vitamina B5 (acidul pantotenic) – în producerea de energie din grăsimi
şi carbohidraţi. Deficitul se manifestă prin oboseală, înţepături în
membre.
- Vitamina B9 (acidul folic) – esenţială în sinteza aminoacizilor
şi proteinelor. Participă la formarea hemoglobinei (pigment al globulelor
roşii care transportă oxigenul la celulele corpului). Este foarte
importantă în primele luni de sarcină pentru prevenirea defectelor de tub
neural.
- Vitamina C – creşte imunitatea
organismului si are un efect antioxidant.
- Calciu – susţine sănătatea oaselor.
- Magneziu – contribuie la producerea de
energie la nivel celular şi la sinteza proteinelor.
- Fier – esenţial în producerea hemoglobinei
(pigment al globulelor roşii care transportă oxigenul la celulele
corpului).
- Fosfor – intervine în formarea oaselor
şi ajută la menţinerea echilibrului acido-bazic.
- Potasiu – acţionează asupra
excitabilităţii neuromusculare, regularităţii ritmului cardiac şi
conţinutului în apă al organismului (presiune arterială).
- Sodiu – contribuie la buna funcţionare
a sistemului nervos şi muscular.
- Zinc – este indispensabil multiplicării
celulare, cicatrizării, reproducerii şi fertilităţii
Printre principalele efecte
benefice ale consumului de Kelp se numără:
- ajută în procesul de slăbire
- antiinflamator
- efect antiviral
- ajută sistemul imunitar
- energizant natural
- antioxidant
- anticoagulant
- antitrombotic
- lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer
(cancer de colon, cancer la sân)
- susţine sănătatea sistemului cardiovascular
2.Istorie
Alga bruna
este utilizata de
secole atat in alimentatie cat si cu scop curativ. Nu intamplator, in secolul
al XIII-lea in China
a fost emis un ordin prin care toti cetatenii erau obligati sa consume o
anumita cantitate de varza marina pentru mentinerea sanatatii. La baza
proprietatilor unice ale algelor brune regasim compozitia lor biochimica rara.
3.Compozitie
chimica:
4.Doze recomandate
Pudra Kelp este recomandata sa consume ca
supliment alimentar de 1-3 ori pe zi, cate 1 / 4 de lingurita
5.Recomandari speciale si reactii adverse
Recomandari: Probleme ale glandelor pituitara si tiroida,
endema, oboseala, deficienta glandulara, hipotensiune arteriala (tensiune
arteriala scazuta), stare de greata dimineata, pleurizita, schizofrenie,
senilitate, hemoragie stomacala, vene varicoase, boli venerice, lipsa de
vitalitate, adjuvant in cura de slabire.
Elimina metale
grele si alte toxine. ajuta digestia, combate flatulenta, adjuvant in tratarea
constipatie
Contraindicatii: Conținutul de iod din pudra de Kelp poate cauza hiper sau
hipo-tiroidism, în cazul în care este luat în cantități prea mari și pe
o perioadă de timp prea lungă.Nu se recomanda persoanelor sub 18 ani, femeilor
insarcinate sau celor care alapteaza, persoanelor care sunt sub tratament cu
medicamente precum levothyroxina, inlocuitori de estrogen, alte medicamente
pentru tratamentul tiroidei, medicamente pentru diabet, anticoagulante,
medicamente anti-plachetare, antiinflamatoare nesteroidiene, si laxative
6.Retete
Green smoothie:
o mana de frunze de spanac
o banana
1/2 lingurite de miere
zeama de lamaie
o lingurita de pudra de kelp
7.De ce este
special praful Kelp de la Rawz?
8.Specialisti si
Iubitori
Cei mai mari iubitori de kelp au fost inca de la inceputuri au fost stramosii nostri care foloseau alga datorita continului mare de iod pe care o are.
marți, decembrie 06, 2011
Goji Berry
Goji Berry acest
minunat dar al naturii este o comoară plină de vitamine, minerale,
polizaharide, aminoacizi, uleiuri omega. De aceea, o cantitate mică de goji
este suficientă pentru a înlocui nutrienţii care lipsesc din alimentaţie.
(Desigur, nu este de ajuns să consumăm doar boabe goji; este, de asemenea,
foarte important să mâncăm alimente hrănitoare, şi o mulţime de fructe şi
legume.)
De ce numim noi boabele goji "super-fructe"? Pentru că au un
conţinut extrem de ridicat de vitamine, minerale şi alte elemente nutritive
esenţiale. Şi nu uitati că este un fruct, nu are efecte secundare!
Boabele Goji
(numite şi wolfberry) au fost cultivate de mii de ani pe platoul de loess din
Ningxia. Datorită proprietăţilor de vindecare a acestora , sunt utilizate pe
scară largă în medicina tradiţională chineză. Multe bucătării din Asia le folosesc pentru aromă în supe, dulciuri si bucate
cu fructe de mare .
Arbuştii Goji cresc până la 3 m înălţime. Aceste fructe de padure
delicate, sunt recoltate cu mâna si uscate cu grijă, pentru a
obţine delicioasele Goji Berry GrandVital, sau pentru a fi transformate în
sucuri foarte hrănitoare din boabe goji.
Goji Berry – Stiati ca?
Goji Berry – au efect
energizant?
Goji Berry – imbunatatesc acuitatea
vizuala ,prin componentele beta-caroten si zeaxantina (zeaxantina =
retino-protectoare: reduce riscul pierderii vederii si degradarii tesutului,
aparute la persoanele cu varsta peste 65 de ani)?
Goji Berry – au efect
antiinflamator (recomandate in artrita,psoriasis)?
Goji Berry – ocupa primul loc
in ierarhia alimentelor ca si concetratie de antioxidanti?
Goji Berry – promoveaza
longevitatea?
Goji Berry – se mai numesc si
boabele fericirii?
Sumar:
1.Proprietati
2.Istoria
3.Compozitia
Chimica
4.Doze recomandate
5.Recomandari
speciale si reactii adverse
6.Retete
7.Iubitori si
specialisti
1.Proprietati:
Pentru mai mult de
2.000 de ani, fructele de pădure goji au fost un remediu de bază în
medicina tradiţională chineză. Cunoscut sub numele de "fructul
longevităţii", aceste mici fructe de culoare roşie, au, de asemenea,
proprietăţi unice în întărirea imunitară.
Medicina tibetana,
include fructele miraculoase Goji in tratamentul afectiunilor
renale, afectiunilor hepatice, pentru scaderea colesterolului, scaderea
tensiunii arteriale, curata sangele, pentru psoriazis, alergii, depresii,
insomnie, boli grave precum cancerul. De asemenea, oamenii din Tibet
foloseau Goji pentru longevitate si pentru intarirea sistemului
imunitar. Multi dintre oamenii din anumite zone din Tibet care consuma regulat fructele
Goji, traiesc pana la 100 de ani si peste fara a suferi de vreo boala.
Goji sunt elemente cheie pe acest plan deoarece conţin
două substanţe nutritive pentru o vedere sănătoasă: zeaxantina şi luteina.
Acestea sunt concentrate în centrul retinei şi au rolul de a proteja ochii de
la cele mai frecvente cauze apărute odată cu înaintarea în vârstă şi
pierderea vederii, inclusiv degenerescenţa maculară, cataractele şi retinopatia
diabetică.
Radicalii liberi atacă şi ochii, iar zeaxantina şi luteina protejează împotriva
unor astfel de daune. Cercetările pe animale din China au arătat că consumul de goji
poate reduce deteriorarea retinei cauzate de radicalii liberi.
Goji Berry -Controlul
colesterolului şi a tensiunii arteriale
Goji au capacitatea
de a combate doi factori-cheie, care promovează bolile cardiace: colesterolul
oxidat şi creşterea tensiunii arteriale.
Colesterol devine periculos mai ales atunci când oxidează, ca urmare
a contactului cu radicalii liberi, iar rezultatul, grăsimile se
ataşează apoi pe pereţii arterelor ca o placă. Corpurile noastre au
construit ca sistem de apărare, o enzimă numită superoxid dismutază (SOD).
SOD produce antioxidanţi pentru a preveni oxidarea colesterolului, dar
nivelurile de SOD scad odată cu vârsta. Cercetătorii chinezi arată că goji are
posibilitatea de a mări producţia noastră de SOD, reducând oxidarea
colesterolului. Goji conţin, de asemenea, alţi antioxidanţi care scad
colesterolul şi ajuta la controlul tensiunii arteriale.
Goji Berry -Sprijinirea
sănătăţii creierului
În plus faţă de
antioxidanţi care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot cauza leziuni
ale creierului, goji luptă împotriva îngustării arterelor care oferă oxigen şi
substanţe nutritive celulelor creierului.
Fructele ajută de asemenea corpul nostru în producerea colinei, un nutrient
esenţial ce combate boala Alzheimer. Efectul combinat sprijină o
funcţionre sănătoasă a creierului.
Goji Berry - Îmbunătăţirea
somnului
Goji sunt o bogată
sursă de doi nutrienţi esenţiali pentru un somn sănătos:
• Thiamin (B1): vitamina se găseşte în unele cereale, dar lipseşte din
cele mai multe diete Thiamin de asemenea, îmbunătăţeşte starea de spirit,
reduce depresia şi creşte nivelurile de energie.
• Magneziu: mineral ce reduce timpul necesar pentru a adormi şi îmbunătăţeşte
calitatea somnului.
Goji Berry-
Păstrarea organelor vitale sănătoase.
În plus, pentru a
păstra inima sănătoasă, goji ajuta la echilibrarea zahărului din sânge şi
sporesc funcţionarea ficatului, tubului digestiv şi al pielii:
• Zahărul din sânge: Goji au fost utilizate în Asia
pentru tratamentul diabetului zaharat şi contribuie la reglarea nivelului
ridicat de zahăr din sânge, care este un precursor atât pentru diabet cât şi
pentru boli cardiace.
• Ficat: mai multe tipuri de fitonutrienţi din fructe sporesc capacitatea
ficatului de a se detoxifia şi de a se proteja de substanţe cancerigene
şi de virusul hepatitei.
• Digestie: Goji sunt de folos pentru toate tipurile de probleme digestive si
pot fi de ajutor în recuperarea din unele boli digestive, cum ar fi
ulcere şi sindromul de intestin iritabil.
• Cutanate: Goji conţin acizi graşi, care pot stimula producerea de
colagen şi păstrează umiditatea, care duce la aspectul tânăr al pielii.
Goji Berry -Creşterea
libidoului şi a funcţiei sexuale
Diminuarea funcţiei
sexuale nu este o parte inevitabilă a îmbătrânirii. Un libido scăzut, atât la
bărbaţi cât şi la femei, poate fi asociat cu scăderea producţiei de
testosteron. Goji poate ajuta prin creşterea producţiei sale.
2.Istoria
Dupa cele mai recente studii, Goji berry este cel mai puternic antioxidant din
toate alimentele existente. Dar de ce este atat de minunat acest fruct?
Este atat de valoros pentru sanatatea noastra datorita continutului de
vitamine, minerale polizaharide, uleiuri esentiale si trebuie consumat fie ca
suntem sanatosi sau suntem bolnavi. Goji berry nu trebuie sa ne lipseasca din
alimentatie.
3.Compozitia chimica Goji Berry :
Contine un spectru complex de carotenoide, inclusiv beta- caroten(o sursa mai
buna si decat morcovul) si zeaxantina, cu rol remarcabil in protejarea ochilor.
Goji Bery contim mai multe carotenoide decat orice aliment.
Vitaminele B1, B2, B6.
Uimitor, contin si vitamina E, acesta vitamina gasindu- se foarte rar in
fructe.
Contin Beta- sitosterol, un ajutor in tratarea ipotentei si a afectiunilor
prostatei.
Contine 21 de minerale, printre care si germaniu, un agent anticancerigen gasit
foarte rar in alimente.
Cyperon- se foloseste in cazurile de cancer cervical sau in probleme ce tin de
ciclu menstrual.
Betaina, benefica in depresii si stari anxioase.
Contine acizi grasi esentiali.
Physalin, un compus activ care lupta impotriva formelor principale de leucemie.
Contine si solavetivona- un puternic agent antifungic si antibacterial.
Intareste sistemul imunitar.
Genereaza o stare de bine si de optimism, de aceea se mai numesc si “boabele
fericirii”.
Una din cele mai mari surse de antioxidanti(are efect anti- imbatranire).
4.Doze recomandate:
5.Recomandari speciale si reactii adverse:
Pentru mai mult de 2.000 de ani, fructele de pădure
goji au fost un remediu de bază în medicina tradiţională chineză. Cunoscut sub
numele de "fructul longevităţii", aceste mici fructe de culoare
roşie, au, de asemenea, proprietăţi unice în întărirea imunitară.
Sistemul imunitar al corpului tău are ca rol esenţial să
te menţină sănătos prin oprirea invadatorilor străini, cum ar fi bacterii,
virusuri şi cancerigene. Sistemul se poate defecta în două moduri. Aceasta
poate permite agenţilor patogeni să atace corpul, cum ar fi un virus de răceală
sau din greşeală, poate presupune că o parte a corpului este un
uzurpator, atacând-o şi provoacând tulburări auto-imune, cum ar fi:
• alergii
• cancer
• scleroză multiplă
• eritreme sau băşici
• durere de articulaţii şi înţepenire
• probleme cu tiroida, rezultând o stare de oboseală,
creştere în greutate, sensibilitate la frig sau dureri musculare
• colita ulcerativă
• artrita reumatoidă
• diabet zaharat de tip 1
• lupus
• boala celiac
Nu are efecte
secundare!
A nu se lasa la
indemana copiilor!
6.Retete:
Reţetă de ceai simplă
Pune 10-20
boabe goji în apă clocotită. Adaugă miere sau lămâie.
Ceai Hui Bobong
Pune o dată sau de două ori, puţin susan, 10-20 boabe goji
în ceai verde timp de 10 minute. Adaugă miere sau lămâie.
In bucataria raw
vegan, goji se folosesc, pe langa fantasticele lor proprietati benefice, pentru
aspectul lor decorativ excelent, pentru noutatea gustului din gura
degustatorului
7.Specialisti si Iubitori
Într-o carte veche
de medicină chineză numită "Indexul de plante ShenNong", care a fost
scrisă cu aproximativ 2200 de ani în urmă, se spunea dacă mănânci goji pentru
mult timp, este foarte bun pentru sănătatea ta, îţi întăreşte picioarele şi vei
avea o viaţă lungă, vei putea rezista la frig şi căldură.
"Compendium of Materia Medica" a fost scrisă de către Li Shizhen din
dinastia Ming, cu aproximativ 430 de ani în urmă. El a spus, ca
boabele goji sunt bune pentru rinichi, ficat, îmbunătăţesc vederea, funcţia
sexuală şi fertilitatea, sunt bune pentru a te revigora, pentru a îmbunătăţi
circulaţia, şi de a promova longevitatea.
Exista un poem despre boabele goji numit "Xiao pu gou Qi", scris
de către Dongpo Su din Dinastia Song, cu aproximativ 1000 de ani în urmă.
Acesta spunea că, frunzele goji caudexul goji şi boabele goji , toate pot fi
mâncate.
Un alt poem numit "gou Qi jing" ce a fost scris de Yuxi Liu din
dinastia Tang, cu aproximativ 1200 de ani în urmă spunea că goji are un efect
foarte bun asupra sănătăţii şi un gust delicios. Poate promova longevitatea,
dacă veţi consuma o lingură de boabe goji pe zi.
Cea
care a atras atenţia vestului a fost Oprah asupra acestor boabe de
culoare roşu rubin, iar acum staruri, cum ar fi Madonna, Mischa Barton şi
Elizabeth Hurley sunt consumatori de top ai boabelor goji.
O seara de relaxare, cu Victor Chirea, miercuri 14 decembrie, la Casa Raw.z
O zi bună va doresc,
Luna trecută am avut inițiativa de a organiza o întâlnire în care s-a
abordat tema Relaxării. Fiind primită foarte bine m-am decis să repet
experiența. Mai jos puteți găsi câteva detalii despre ce vom face.
Probabil că nu de puține ori v-ați simțit corpul tensionat poate în zona
gâtului sau a spatelui de la statul prea mult pe scaun în fața calculatorului
sau de la condus sau poate de la gândurile nenumărate și alte griji care nu vă
dau pace poate nici măcar noaptea. Mediul în care trăim ne învață cu ușurință
cum să ne stresăm și din păcate mulți dintre noi petrecem din ce în ce mai mult
timp în această stare tensionată, nenaturală pentru noi.
De aceea va propun să experimentăm împreună relaxarea. Scopul este de a
oferi odihnă, liniște, calm, o eliberare a tensiunii mentale, a grijilor și a
stresului, dar în același timp o creștere a tonicității și a optimismului, o stare
generală bună și echilibru. Acum va fi un prim pas; în timp, dacă exersați
relaxarea, veți putea atinge cât mai multe din aceste lucruri și să le
mențineți cât mai mult în viața voastră.
Voi folosi imageria dirijată combinată cu tehnici simple de respirație și
sugestii pozitive. Va fi timp și pentru împărtășirea experienței, fiind
încurajată implicarea activă a participanților. În limita timpului disponibil
pot fi oferite câteva detalii teoretice despre ce este o Relaxare și, de ce nu,
o tehnică simplă pe care o putem aplica atunci când avem nevoie să ne
liniștim.
Întâlnirea va fi Miercuri, 14 decembrie
între orele 19-21. Vă rog să veniți cu cel puțin 10 minute înainte pentru a
putea începe la timp. De asemenea o ținută mai lejeră va facilita procesul de
relaxare.
Locația este la Casa Raw.z
(Str. Elena Cuza nr. 8) un loc
plin de optimism și voie buna. De această dată vom lucra într-o sală mai mare
situată la etajul 2.
Prețul este de 30 lei.
Facilitatorul este Victor Chirea – câteva lucruri despre el veți
găsi aici
Pentru a vă asigura participarea vă puteți înscrie la Victor Chirea
0724.578.082 sau victor.chirea@gmail.com
luni, decembrie 05, 2011
Cadou raw.z pentru marii Nicolae si marile Nicolete
Draga Nicoleta,
Draga Nicolae,
Draga Nico,
Porti numele unui mare si puternic Sfant crestin, cel mai generos si intelept educator de copii... caci Sfantu Nicolae intruchipeaza, pentru copii, si dulceata minunata a unei dimineti friguroase de iarna si frumusetea darului daruit si primit dar si pe temutul "Sfantu Nicolae", nuiaua lui Creanga :-)
In cinstea cinstitului nume pe care-l porti, noi la raw.z vrem sa-ti facem maine aceste cadouri pretioase:
Raw.z are maine un cadou mare-mare si frumos-frumos pentru micile Nicolete si micii Nicolae. Citeste-l aici. Si nu uita sa trimiti informare catre prietenii tai, caci dar din dar se face raiul :-)
Pentru tine, draga Nicoleta si Nicolae mare, tanar sau adult, cadoul nostru raw.z este:
1. Maine tinem intreg restaurantul (care-i acum maaare si foarte frumos :-) rezervat numai pentru voi Nicolai si Nicolete care vreti sa va serbati la noi. O sa va adunati, probabil 5-6-7 Nico... care va serbatoriti in acelasi timp, cu usile inchise, va cunoasteti intre voi si se cunosc intre ei si oaspetii vostri, intr-o mica si calda comunitate care se va crea ad-hoc. Mini-comunitatea va fi servita cu cele mai bune mancaruri din noul si deliciosul menu raw.z.
P.S. Daca vreti sa ciocniti un pahar de vin, sunteti bine-veniti sa-l aduceti cu voi (noi nu posedam alcool), vom fi bucurosi sa vi-l servim in pahare raw.z :)
2. Povestea Sfantului Nicolae pentru adulti :-) si felul in care sa-l cinstesti si sa-l chemi in viata ta pe Sfantul ne-o spune - in dar - Parintele Marian la orele 18.30 (cateva vorbe despre Parintele poti citi in postarea despre cadoul raw.z pentru cei mici).
3. Fiecare Nicoleta care se serbeaza la raw.z va primi cadou un mic kit de manufacturare de dulciuri raw.z + 1 reteta simpla simpla si delicioasa, preparabila pe la casele voastre.
4. Fiecare Nicolae care se serbeaza la raw.z va primi cadou un mic kit de manufacturare independenta de green juices & smoothies.
Se intampla maine, la casa raw.z, incepand cu orele 13.30 fix.
Locurile sunt limitate si ne cerem scuze in avans ca nu vom putea onora toate rezervarile.
5. Orice Nicoleta sau Nicolae care face cumparaturi maine la raw.z (in noul si bogatul nostru magazin), are 10 % reducere la orice cumpara.
6. Orice Nicoleta sau Nicolae care-si comanda un tort la raw.z pentru maine primeste o prajitura numa’ si numa’ pentru el din partea casei.
Cu drag!
Una :-)
Draga Nicolae,
Draga Nico,
Porti numele unui mare si puternic Sfant crestin, cel mai generos si intelept educator de copii... caci Sfantu Nicolae intruchipeaza, pentru copii, si dulceata minunata a unei dimineti friguroase de iarna si frumusetea darului daruit si primit dar si pe temutul "Sfantu Nicolae", nuiaua lui Creanga :-)
In cinstea cinstitului nume pe care-l porti, noi la raw.z vrem sa-ti facem maine aceste cadouri pretioase:
Raw.z are maine un cadou mare-mare si frumos-frumos pentru micile Nicolete si micii Nicolae. Citeste-l aici. Si nu uita sa trimiti informare catre prietenii tai, caci dar din dar se face raiul :-)
Pentru tine, draga Nicoleta si Nicolae mare, tanar sau adult, cadoul nostru raw.z este:
1. Maine tinem intreg restaurantul (care-i acum maaare si foarte frumos :-) rezervat numai pentru voi Nicolai si Nicolete care vreti sa va serbati la noi. O sa va adunati, probabil 5-6-7 Nico... care va serbatoriti in acelasi timp, cu usile inchise, va cunoasteti intre voi si se cunosc intre ei si oaspetii vostri, intr-o mica si calda comunitate care se va crea ad-hoc. Mini-comunitatea va fi servita cu cele mai bune mancaruri din noul si deliciosul menu raw.z.
P.S. Daca vreti sa ciocniti un pahar de vin, sunteti bine-veniti sa-l aduceti cu voi (noi nu posedam alcool), vom fi bucurosi sa vi-l servim in pahare raw.z :)
2. Povestea Sfantului Nicolae pentru adulti :-) si felul in care sa-l cinstesti si sa-l chemi in viata ta pe Sfantul ne-o spune - in dar - Parintele Marian la orele 18.30 (cateva vorbe despre Parintele poti citi in postarea despre cadoul raw.z pentru cei mici).
3. Fiecare Nicoleta care se serbeaza la raw.z va primi cadou un mic kit de manufacturare de dulciuri raw.z + 1 reteta simpla simpla si delicioasa, preparabila pe la casele voastre.
4. Fiecare Nicolae care se serbeaza la raw.z va primi cadou un mic kit de manufacturare independenta de green juices & smoothies.
Se intampla maine, la casa raw.z, incepand cu orele 13.30 fix.
Rezervarile debuteaza acum si se incheie maine la orele 11.00 fix.
(la telefonul 0731 372 305 va raspunde Andreea Pomana, va da amanunte si preia rezervarile)
Locurile sunt limitate si ne cerem scuze in avans ca nu vom putea onora toate rezervarile.
5. Orice Nicoleta sau Nicolae care face cumparaturi maine la raw.z (in noul si bogatul nostru magazin), are 10 % reducere la orice cumpara.
6. Orice Nicoleta sau Nicolae care-si comanda un tort la raw.z pentru maine primeste o prajitura numa’ si numa’ pentru el din partea casei.
Cu drag!
Una :-)
P.S. Draga cititorule, daca nu te numesti Nicoleta sau Nicolae, fa-le cadou, in avans Nicoletelor si Nicolailor tai: trimite-le veste despre cadoul pe care-l face raw.z maine!
Mare cadou raw.z pentru micii Nicolae si micile Nicolete
Draga Nicoleta,
Draga Nicolae,
Draga Nico,
Porti numele unui mare si puternic Sfant crestin, cel mai generos si intelept educator de copii... caci Sfantu Nicolae intruchipeaza, pentru copii, si dulceata minunata a unei dimineti friguroase de iarna si frumusetea darului daruit si primit dar si pe temutul "Sfantu Nicolae", nuiaua lui Creanga :-)
In cinstea cinstitului nume pe care-l porti tu sau fiica / fiul tau, noi la raw.z vrem sa-ti facem maine aceste cadouri pretioase:
Tie, Nicoleta mare sau Nicolae mare, iti facem un cadou mic memorabil, pe care-l poti citi aici.
Copilului tau ii facem cadou o dupa-amiaza frumoasa-frumoasa-frumoasa-frumoasa-foc cu adevarat, adica:
1. I-am invitat la noi pe Parintele Marian si pe Doamna Preoteasa Jana-Carmen; Parintele Marian le va spune celor mici povestea Sfantului Nicolae si ii va invata cum sa pretuiasca si cum sa cinsteasca numele pe care-l poarta si cum sa ceara ajutor Sfantului in viata lor.
(in paranteza fie spus... am trait 34 de ani fara sa am habar ca, faptul ca port numele Andreea inseamna si altceva decat faptul ca pe 30 noiembrie dau de baut...)
Cu majuscule fie spus, Parintele Marian este un minunat parinte ortodox, plin de har si extraordinar in relatia cu copiii (si adultii... :-): bland, patern, iubitor; seamana la vorba cu Creanga si este exact felul de parinte care-as vrea sa-i vorbeasca fiului meu (si mie :-); iar Preoteasa Jana-Carmen este... definitia preotesei de la sat (caci parohia lor este una sateasca): bunaaaaa ca painea calda, paine pe care-o imparte in fiecare duminica si zi de sarbatoare enoriasilor lor.
Sunt foarte bucuroasa sa aducem in viata ta si a copilului tau un Sfant Nicolae parfumat a viata sateasca; o viata in care Sfintenia este integrata cu firesc, poveste si caldura in traiul de fiecare zi! Doamne Ajuta!
2. Pe fetitele care se numesc Nicoleta (sau sunt fiice de Nicolae sau Nicoleta), Rossana (cel mai gustos cofetar de dulciuri raw.z din sud estul Europei :-), are sa le invete sa faca cu manutele lor prajiturele si tarte pe care sa le ofere in dar, asa cum face nevasta lui Mos Nicolae :-)
3. Pe baieti care se numesc Nicolae (sau sunt fii de Nicolae sau Nicoleta), ii vom invata sa faca cutiute de cadou care sa ambaleze si sa complimenteze dulciurile fetitelor.
Caci asa-i pe lumea asta... barbati-s specialisti in forme si femeile-s continut :-).
Pe voi va rugam doar sa acoperiti costurile materiilor si materialelor prime folosite adica 22 lei pentru fetite si 14 lei pentru baieti.
Se intampla maine, la casa raw.z, la orele 17.30 fix.
Locurile sunt limitate si ne cerem scuze in avans ca nu vom putea onora toate rezervarile.
Asadar, daca te numesti Nicolae sau Nicoleta sau daca fiul / fiica ta poarta numele acestui mare Sfant crestin, veniti sa primiti direct in inima povestea vietii Sfantului si felul in care sa-l cinstesti si sa il chemi in viata ta de zi cu zi. Si vino sa reinveti sa daruiesti asa cum o facea, pe vremuri si Mos Nicolae... ne-consumist... ne-carrefour-iceste, ci hand-made, heart-made, love-made, ieftin-made dar pretios-made.
Cu drag!
Una :-)
Parintele si Preoteasa ne anunta astazi in jurul orelor 17.30 daca pot veni maine si atunci anuntam si noi. Sunt sanse mari sa-i avem invitati. Doamne Ajuta!
Draga Nicolae,
Draga Nico,
Porti numele unui mare si puternic Sfant crestin, cel mai generos si intelept educator de copii... caci Sfantu Nicolae intruchipeaza, pentru copii, si dulceata minunata a unei dimineti friguroase de iarna si frumusetea darului daruit si primit dar si pe temutul "Sfantu Nicolae", nuiaua lui Creanga :-)
In cinstea cinstitului nume pe care-l porti tu sau fiica / fiul tau, noi la raw.z vrem sa-ti facem maine aceste cadouri pretioase:
Tie, Nicoleta mare sau Nicolae mare, iti facem un cadou mic memorabil, pe care-l poti citi aici.
Copilului tau ii facem cadou o dupa-amiaza frumoasa-frumoasa-frumoasa-frumoasa-foc cu adevarat, adica:
1. I-am invitat la noi pe Parintele Marian si pe Doamna Preoteasa Jana-Carmen; Parintele Marian le va spune celor mici povestea Sfantului Nicolae si ii va invata cum sa pretuiasca si cum sa cinsteasca numele pe care-l poarta si cum sa ceara ajutor Sfantului in viata lor.
(in paranteza fie spus... am trait 34 de ani fara sa am habar ca, faptul ca port numele Andreea inseamna si altceva decat faptul ca pe 30 noiembrie dau de baut...)
Cu majuscule fie spus, Parintele Marian este un minunat parinte ortodox, plin de har si extraordinar in relatia cu copiii (si adultii... :-): bland, patern, iubitor; seamana la vorba cu Creanga si este exact felul de parinte care-as vrea sa-i vorbeasca fiului meu (si mie :-); iar Preoteasa Jana-Carmen este... definitia preotesei de la sat (caci parohia lor este una sateasca): bunaaaaa ca painea calda, paine pe care-o imparte in fiecare duminica si zi de sarbatoare enoriasilor lor.
Sunt foarte bucuroasa sa aducem in viata ta si a copilului tau un Sfant Nicolae parfumat a viata sateasca; o viata in care Sfintenia este integrata cu firesc, poveste si caldura in traiul de fiecare zi! Doamne Ajuta!
2. Pe fetitele care se numesc Nicoleta (sau sunt fiice de Nicolae sau Nicoleta), Rossana (cel mai gustos cofetar de dulciuri raw.z din sud estul Europei :-), are sa le invete sa faca cu manutele lor prajiturele si tarte pe care sa le ofere in dar, asa cum face nevasta lui Mos Nicolae :-)
3. Pe baieti care se numesc Nicolae (sau sunt fii de Nicolae sau Nicoleta), ii vom invata sa faca cutiute de cadou care sa ambaleze si sa complimenteze dulciurile fetitelor.
Caci asa-i pe lumea asta... barbati-s specialisti in forme si femeile-s continut :-).
Atelierele sunt in totalitate cadou din partea raw.z.
Pe voi va rugam doar sa acoperiti costurile materiilor si materialelor prime folosite adica 22 lei pentru fetite si 14 lei pentru baieti.
Se intampla maine, la casa raw.z, la orele 17.30 fix.
Rezervarile debuteaza acum si se incheie maine la orele 13.00 fix.
(la telefonul 0731 372 305 va raspunde Andreea Pomana, va da amanunte si preia rezervarile)
Locurile sunt limitate si ne cerem scuze in avans ca nu vom putea onora toate rezervarile.
Mamele, tatii, bunicii sau bunicele care insotesc copiii vor fi gazduiti la raw.z – daca vor - pe toate durata evenimentului.
Draga cititorule, daca nu te numesti Nicoleta sau Nicolae, fa-le cadou, in avans Nicoletelor si Nicolailor tai: trimite-le veste despre cadoul pe care-l face raw.z maine!
Cu drag!
Una :-)
Parintele si Preoteasa ne anunta astazi in jurul orelor 17.30 daca pot veni maine si atunci anuntam si noi. Sunt sanse mari sa-i avem invitati. Doamne Ajuta!
vineri, decembrie 02, 2011
Invitatie, redeschidere Casa RAW.Z
Dragii nostri, va asteptam maine 3 Decembrie, ora 17:00 la Casa Raw.z
pentru mult asteptata redeschidere! Casa forfoteste deja cu ultimele retusuri si
va asteapta cu nerabdare sa ii calcati pragul.
Stiiiim ca ne asteptati si ca sunteti curiosi sa vedeti cum a iesit totul.
Maine nu va faceti program si veniti fuga la RAW.Z pentru marea redeschidere. O
sa fim toti prezenti sa va intampinam! :)
Va invitam sa degustati cele mai noi bunataturi pe care bucatarii nostri
iscusiti le-au conceput special pentru voi.
Avem un nou meniu mai bogat si mai gustos, iar schimbarile realizate
suntem siguri ca o sa fie pe placul vostru!
Cu drag,
Andreea P
Bors de sfecla
- sfecla
rosie (mica)
- o radacina telina (mica) si/sau orice albitura
- un morcov (potrivit)
- 3 fire ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 linguri leustean uscat (caci n-am avut proaspat)
- putin chimen macinat (vreo jumatate de lingurita)
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 500 ml bors
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- apa pana se umple vasul (sau in functie de acreala dorita)
Radacinoasele
se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se adauga toate cele si se lasa supa
obtinuta sa se odihneasca la temperatura camerei cateva ore, de preferat vreo
7-8 ore ca sa aiba timp toate aromele sa se imprieteneasca unele cu altele. E
buna si inainte totusi!
Pofta buna! :)
Caju
Caju-ul este originar din Brazilia
şi face parte din aceeaşi familie cu mango şi fisticul. În secolul 16,
exploratorii portughezi au introdus această plantă în alte regiuni tropicale
precum India şi unele tări africane, unde sunt cultivate şi astăzi, cei mai
mari producători de caju din lume fiind India, Brazilia, Mozambic, Tanzania şi
Nigeria
Arborele de caju a fost considerat întotdeauna
valoros datorită lemnului sau preţios, balsamului extras sau fructelor de caju.
Este cultivat în 32 de ţări din toata lumea, producţia medie a fiecărui arbore
fiind de 200-300 de nuci pe an. Ei sunt folosiţi şi în diferite preparate
culinare, în special în bucătăria tailandeză, chineză sau indiană, precum şi în
compoziţia unor tipuri de brânză special concepută pentru vegetarieni.
Caju – Stiati ca?
Caju – Planta in sine cunoaste si
alte utilizari, in afara de cele alimentare: din coaja se obtine o vopsea, din
fruct se obtine alcool si otet, iar prin presare la rece, un ulei foarte
apreciat.?
Caju - din pudra de seminte se
extrage antivenin?
Caju – reduce tensiunea arteriala?
1.Proprietati:
Este o importanta sursa de energie
dat fiind continutul ridicat in grasimi (42,2 %) si proteine (17,5 %).
Grasimile sunt constituite de acizii grasi mono-nesaturati dintre care acidul
oleic care este vestit pentru efectele benefice asupra sistemului
cardio-vascular.
Caju este bogat in vitaminele B1 (0,63 mg/100 g), B2 (0,26 mg/100
g), B3 (10,1 mg/100 g) si vitamina E (0,78 mg/100 g), antioxidant
benefic sistemului cardiovascular.
Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea
migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul
(375 mg/100 g) este important pentru sitemul osos si dinti.
Este recomandat de nutritionisti ca
ingredient sanatos in cadrul unor diete, fie ele pentru slabit sau tonifierea
organismului, datorita continutului scazut de grasimi. In comparatie cu nucile
de pecan, alunele si nucile, caju are si un continut bogat de proteine, fibre,
potasiu, fier si zinc.
Planta in sine
cunoaste si alte utilizari, in afara de cele alimentare: din coaja se obtine o
vopsea, din fruct se obtine alcool si otet, iar prin presare la rece, un ulei
foarte apreciat.
Arborele de caju devine materie prima pentru obtinerea cauciucului si a unui
lichid folosit ca baza pentru vopseluri.
Sucul, de culoare
tuciurie, rasinos si caustic, se foloseste in medicina, avand proprietati
antibacteriene. Valoarea arborelui de caju se datoreaza si lemnului sau pretios
sau uleiului extras, folosit in industria auto, ca agent anticoroziv, adeziv
sau hidroizolator.
Consumul in stare
naturala, prajit sau sarat, caju-ul este un aliment apreciat in bucataria
orientala, un fel de mancare traditional fiind puiul cu caju din bucataria
chinezeasca si thailandeza, dar si un ingredient de baza al unor branzeturi
vegetariene. In Malaezia, frunzele arborelui de caju sunt consumate crude, in
salate, sau intr-un preparat traditional, in amestec cu pasta de creveti.
In unele parti ale lumii, din coaja arborelui se prepara ceaiuri antidiuretice,
din pudra de seminte se extrage antivenin, iar uleiul este utilizat in tratarea
afectiunilor dermatologice.
2.Istoria
Caju-ul este un pom
fructifer tropical, originar din Amazonia ,
facand parte din aceeasi familie cu fisticul si mango.
In secolul al XVI-lea, portughezii l-au introdus in India ,
iar astazi, India si Africa orientala sunt cei mai mari producatori.
Este inedit datorita celor doua tipuri de fructe pe care le ofera: un fruct proaspat,
denumit “mar de caju” si unul uscat denumit “aluna de caju”. Caju-ul proaspat
este de fapt un fruct fals, creat prin hipertrofierea pedunculului floral, care
ajunge la marimea unei pere mici. Are suprafata lucioasa si fragila, de culoare
de la galben la rosu aprins, iar pulpa este fibroasa. Fructul adevarat este cel
uscat, care creste la baza caju-ului proaspat; este asemanator migdalei sau
alunei, fiind acoperit cu o coaja dura, care inchide o samanta uleioasa,
comestibila.
3.Compozitia
chimica
-vitamine: B1, B2,
B3 si E
-lipide: 42,2%
-proteine: 17,5%
-substante minerale: magneziu 270 mg%, fosfor 375 mg%
4.Doze recomandate
5.Recomandari
speciale si reactii adverse
Recomandat:
Magneziul continut
de caju diminueaza intensitatea migrenelor, reduce tensiunea arteriala,
problemele de respiratie.
Fosforul este important pentru sistemul osos si dinti.
6.Retete
Dovlecei umpluţi cu orez şi
caju
Timp de preparare: o oră
Calorii: 380/porţia
Ingrediente: 500 g roşii şi ardei,
250 g orez, 6 linguri ulei de măsline, 50 g fructe caju crude, 1 kg dovlecei, 5
g cimbru, 3 cepe, 2 legături pătrunjel şi mărar
Preparare: Curăţăm ardeii, roşiile
şi ceapa şi le tăiem cubuleţe. Dovleceii, curăţaţi de coajă, îi tăiem în bucăţi
de 8 cm lungime. Punem orezul la fiert în apă cu puţin ulei. După 15 minute
adăugăm zarzavatul, caju, verdeaţa tăiată mărunt şi le mai fierbem 10 minute.
Umplem dovleceii cu această compoziţie şi-i punem la foc potrivit în cuptor. Se
servesc calzi, cu iaurt.
7.De ce este
special cel de la Rawz?
8.Specialisti si
iubitori
Cei mai mari iubitori de caju trebuie sa fie in primul rand bastinasii din Brazilia, care consumau aceste seminte inca din cele mai vechi timpuri.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)