Da' ce dor mi-a fost de-un orez fiert, asa, al dente. Ei bine, asa arata acest orez, asa-i? Nu gusta a orez, desigur, ar fi culmea! Gusta insa foarte bine chiar si pentru mofturosi non-raw. Fiu-miu (si cu asta am adus argumentul suprem) cere portie dubla si asta nu se-ntampla prea des nici macar cu mancarea gatita. Sa-i deslusim tainele, dara!
Conopida - una bucata mai mare sau mai mica dupa cat orez poftim sau cati oaspeti avem
Ulei de masline - 1/2 castronel (5-6 linguri)
Ulei de masline - 1/2 castronel (5-6 linguri)
Ceapa rosie - 1/2 ceapa medie
Lamaie - sucul de la 1/2-1 lamaie (nu uitati, condimentele la sfarsit, dupa gust)
Seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8 ore sau, si mai bine, incoltite
Canepa, seminte decorticate - 2-3 linguri (optional; however, sunt un superfood)
Canepa, seminte decorticate - 2-3 linguri (optional; however, sunt un superfood)
Patrunjel - o mare legatura
Sare - dupa gust :-)
De-odata deslusita tehnica transformarii oricarei legume albe in orez, putem sa ne jucam apoi cu aromele si mirodeniile.
Preparare:
Se insfaca leguma cea alba de inocenta; conopida, am vrut sa spun. Se separa in buchetele. Se introduce in robotul de bucatarie dotat cu lama in S. Va intra cumintica saraca, nu banuie ce-o asteapta. Pornim procesarea. Orez se face alba conopida, imediat. Vorbesc serios: imediat! Bagati de seama sa n-o transformati in pure (acela va fi subiect pentru o cu totul alta reteta).
Se rastoarna orezul aburind :-) in castron si se adauga toate cele de mai sus in ordinea numerelor de pe tricouri. Ceapa si lamaia la sfarsit, dupa gust! Nu uitati semintele de floarea soarelui; acestea vor da crantz-ul specific orezului al dente.
Cam atat ne iese:
Cam asa arata de aproape:
Cam asa gusta:
Bon apetit!
* Era sa uit! Se pastreazaperfect in fridider pret de 2-3 zile.
Arata chiar ca un orez!
RăspundețiȘtergereSper ca nu vorbesti despre cel pe care-l mananca micutul asiatic, da? :-)
RăspundețiȘtergereAsta cu conopida pe post de orez, chiar ca nu-mi trecea prin cap. Ce sa zic, de aratat arata ca un orez...da' gustul cred ca-l are de conopida. Nu zic ca n-o fi bun ( tre' sa incerc ), da' probabil e altceva. Oricum, multam de idee !
RăspundețiȘtergereHappy rawing,
iulian
Ei si tu! Fiinca iarna nu-i ca vara... Sigur ca n-o sa guste conopida a orez. Da' nu mai gusta nici a conopida.
RăspundețiȘtergereDoua lucruri:
1. Poti folosi pastarnac (albitura) are un gust mai neutru decat conopida
2. Ar trebui sa inventam nume noi pentru mancarea noastra noua?
ge-ni-al!!!
RăspundețiȘtergeresalut. vad ca e cam tarziu de la postarea retetei, dar scriu pentru ca vad ca nimeni nu te-a corectat cu blandete sa-ti spuna ca "Nu gusta a orez, desigur, ar fi culmea! Gusta insa foarte bine chiar si pentru mofturosi non-raw. " nu e corect. vad ca n-ai inteles sensul cuvantului "gusta", ca eu a trebuit sa citesc de cateva ori ce ai scris mai sus, ca nu intelegeam ce ai vrut sa zici. nici acum nu mi-e prea clar. a gusta = to taste.
RăspundețiȘtergereGUSTÁ, gust, vb. I. I. Tranz. și intranz. 1. A lua puțin dintr-o mâncare sau dintr-o băutură spre a le afla gustul.
nu stiu in ce sens l-ai folosit tu, poate in sensul de "nu are gust de orez".
sper ca ti-am fost de ajutor.
spor in continuare
Hei, Croko!
RăspundețiȘtergereMultamim de blanda-ti corectura, o primesc ca pe un semn de afectiune :P
Stiu, bre, ca a gusta este o actiune a degustatorului, necum a celui degustat.
Da' asa ma joc eu si ma alint cu cuvintele, asumandu-mi, cu buna stiinta, riscul ca, unii dintre voi, sa citeasca de doua ori... parte din farmecul discret al burgheziei :P
Love & Taste!
Una :-)
Cu toata stima, dar sa te joci si sa alinti cuvintele e una, si folosesti gresit limba romana e cu totul altceva.
RăspundețiȘtergereE "farmecul" discret al inculturii.
Am facut si eu reteta asta, e minunata, neasteptat de buna. Incerc timid sa schimb ceva in alimentatia noastra, sotul e mai reticent dar cu asa ceva cu siguranta ca pot sa-l conving ca se poate si fara carne.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru toata munca depusa, asa putem cat mai multi sa incercam sa mancam cat mai sanatos posibil in zilele noastre.
Cristina
Am facut-o de cateva ori, este fenomenala. Gracias!
RăspundețiȘtergere