A mai simpla reteta din lume pentru al mai incepator raw-er. Aminteste foarte tare de gustul si aspectul ciupercilor la gretar. Sunt o buna gaselnita de tranzitie, cum ar spune speack-erii raw vegan :-).
Ciuperci Champignon - 20 bucati
Sos de soia (Nama Shoyu sau Tamari) - 1/4 castronel (~50 ml.)
Ulei de masline - 1/4 castronel (~50 ml.)
Condimente cu personalitate (usturoi zdrobit, boia iute, piper, curry, ceapa sau pudra de ceapa, etc - combinari de n luate cate m) daca planuim sa devoram ciupercile ca atare; daca le umplem cu ceva, putem sa fim mai blanzi cu condimentarea.
Preparare:
Curatam si spalam ciupercile si le asezam grijuliu intr-un castron.
Amestecam uleiul cu sosul de soia si tan-a-ni-naaa, tocmai am facut o marinata.
Turnam marinata peste ciuperi, amestecam gentil si lasam ciuercile sa motaie vreo doua-trei ore la tempertura camerei sau le permitem sa doarma tun peste noapte-n frigider. Amestecam des daca motaie si rar daca dorm.
Gata! Se moaie si se coloreaza perfect si-s numa bune de servit (vorba asta, servit, tare-i de lemn; gasim un sinonim frumos?!?).
Servire:
Daca vrem sa le mancam calde, le punem o ora-doua in deshidratator.
Altfel, le putem aseza pe un pat de salata multicolora.
Sau le putem umple.
Trebuie sa fie foarte gustoase!
RăspundețiȘtergereDa, sunt! Pe-astea le mamanca usor si omnivorii convinsi. Si le strecuram ceva nutrienti pe sestache :-)
RăspundețiȘtergereDeci, unde e mamaliguta raw??? Ca vreau sa incerc ciupercile curind si taaaaaare ar merge cu o mamaliguta!!!!
RăspundețiȘtergereChiar acum am pregatit "culcusul" pentru cateva ciupercute. Le las pana maine si apoi le savurez.
RăspundețiȘtergereE a doua oara cand le fac. Sunt super bune!
Florina
Hei, Florina!
RăspundețiȘtergereYeap! Si mie-mi plac foarte mult!
Enjoy!
Love!
Una :-)
Minunate.....!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere