miercuri, ianuarie 13, 2010

Pate roze

... n-am gasit alta rima. 
Poftele ce le poftesc eu sunt cel mai adesea sarate. Complicat pentru un raw food-ist.
Dulciurile in raw sunt fantastic de gustoase (cele mai bune din lume, cred) si sunt usor de confectionat. Da' ce te faci cu saratele? La aceasta intrebare raspund retetele inventate de mine. Pentru ca eu vreau sarat. Pate-ul de astazi e sarat si are arome identic naturale (unde definim natural ca fiind gustul cu care ne-am obisnuit inainte sa ne intoarcem viata cu susu-n jos).
Ingrediente:
Seminte de floarea soarelui incoltite - 1 castronas / 150 g (eu am preparat din 2 castronese pentru ca aveam oaspeti :-)
Rosii deshidratate - 1/2 castronas (hidratate cel putin o ora inainte)
Seminte de floarea soarelui (incoltite si apoi uscate sau ne-hidratate, astfel incat sa le putem macina intr-o faina) - pe aceasta  o vom folosi doar daca vom avea nevoie sa "intarim" pate-ul.
Condimentarea am facut-o cu:
Lamaie - sucul de la 1/2 lamaie
Ceapa verde - 2-3 fire tocata marunt
Tulpini de telina - 1-2 tulpini tocate marunt
Patrunjel verde - 1/2 legatura tocat marunt
Piper alb - 1/2-1 lingurita
Nu am avut nevoie sa adaug sare; rosiile deshidratate sunt sarate suficient.
Preparare:
Sunt puse in blender: semintele, rosiile, sucul de lamaie si apa in care s-au hidratat rosiile; pentru o textura fina, apa trebuie sa egaleze nivelul semintelor. Le procesam de pate le facem. Cam 2 minute. Iata ce rezulta:
 
Daca nu-i suficient de vartos pentru gustul noastru, macinam ceva seminte uscate intr-o faina pe care-o adaugam pate-ului nostru "cat cuprinde" :-). Putem sa-i punem putin piper si sa-l atacam cu betisoare de legume. Sau putem sa adaugam si celelalte condimente propuse de mine: telina tulpini, ceapa, piper si patrunjel si sa obtinem aceasta forma finala:
La frigider pentru 1-2 ore se va mai intari; gusturile se vor amesteca. E bun cu crackers, cu betisoare de legume, cu salata verde, in rulouri de salata, spanac, sau orice alta frunza suficient de mare; e bun ca umpluturta pentru ciuperci. E bun, dom'le, ce mai! Bun tare...

* Diseara invatam sa incoltim semintele de floarea soarelui.

4 comentarii:

  1. Chiar ma intereseaza cum arata semintele incoltite.
    Pe curand

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Daniela, iertare! Imi intra ochi-n arcade de somn. Semintele dorm acum. Le trezim maine dimineata sa ne spuna pozestea. Bine?

    RăspundețiȘtergere
  3. intrebari:
    1. cum se pun la incoltit semintele de floarea soarelui, cate zile/ore, cum se face?
    o cunostinta a mancat, undeva in afara tarii, boabe de fasole incoltite, trase in cascaval; si acum stau si ma intreb, cum a facut?
    2. deshidratator, poate fi si cuptorul? cuptorul cu microunde?
    3. cum se usuca rosiile? se taie rondele, se dau cu sare si se lasa la uscat?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Anonim!
    Valeleeuuuuuuuuuuuuu, pai le cam amestecam... cum s-amesteci germeni cu cascaval, bre... si-apoi sa le mai bagi si la microunde...
    Reformuleaza intrebarile ca m-ai zapacit toata...
    Love in raw.z!
    (raw inseamna crud si vegan!)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails