Acest pate este un veritabil 2 in 1: 2). e foarte bun in perioada de tranzitie, cand ai nevoie sa-ti amintesti de texturi cunoscute; si ce textura mai cunoscuta decat pate-ul? Ne trezeste amintiri din epoca de aur, amintiri din studentie si din camin, amintiri despre-un nene cu care-am mers odata in compartiment, de muncitorii care ne-au renovat casa... ce mai, pate-ul e un fel de "acasa"; 1). Este o metoda de a ingurgita, cu placere, algele (acest adevarat superfood al marilor si oceanelor).
Migdale (crude, muiate 12-48 ore) - 1/2 castronel
Seminte de floarea soarelui (incoltite sau muiate 8 ore) - 1 castronel
Usturoi - 2 catei
Suc de lamaie - minim 1/2 lamaie (putem adauga ulterior "dupa gust")
Rosii uscate (muiate minim o ora) - 3-4 jumatati (optional)
Ceapa verde sau rosie - 1/4 castronel
Seminte de floarea soarelui (incoltite si uscate) - 1/2 castronel (just in case... daca avem nevoie sa facem ceva faina ca sa-ngrosam pate-ul; eu nu le-am folosit).
Tulpini de telina (Apio) tocate marunt - 1/2 castronel
Ardei gras rosu tocat marunt - 1/2 castronel
Sos de soia (Tamari sau Nama Shoyu) - 1/4 castronel (sau mai mult pentru un gust mai intens)
Patrunjel tocat marunt - 2-3 linguri
Alge (eu am folosit Arame) macinate - 2-3 linguri
Preparare:
Amestecam toate ingredientele din prima imagine si, hai si sosul de soia din imaginea a doua si le blenduim pana ce obtinem o pasta fina. Nu uitam sa punem indredientele lichide la baza si sa adaugam apa pana amestecatura noastra devine cremoasa.
Rasturnam pate-un intr-un castron, adaugam restul ingredientelor (telina, ardei, patrunjel, alge), amestecam si gata!
Daca-i dam ragaz sa stationeze in frigider pret de 2 ore se intareste, gusturile de intrepatrund, numa' vesti bune.
Servire:
Il putem pune "mot" la salate verzi;
Il putem intinde pe crackers;
Il putem impunge cu bucati de legume;
Putem umple ciuperci;
... You name it!
Foarte interesant pateul de alge.
RăspundețiȘtergereEu am aruncat de cateva ori alge caci in final se expirau, si nu mai ajungeam sa le folosesc.
Felicitari pentru inspiratia de a scrie, curge de la sine.Bravo.
Nici mie nu-mi plac; doar nori merge din cand in cand; poti sa le macini si sa le pui in smoothie sau sa inghiti "pudra de alge" cu putina apa. Da-s rele tare!
RăspundețiȘtergerede unde ai gasit sos de soia raw(tamari/nama shoyu)? am facut ciuperci marinate,dar cu sos de soia dasta normal si dupa aia am aflat ca doar astea 2 sunt raw. :(
RăspundețiȘtergereHei, Rossana!
RăspundețiȘtergereTamari si/sau nama shoyu obisnuiam sa comand de la armoniecunatura.ro; apoi, am descoperit ca la Gima au un stand bio unde au Tamari. Ii bun.
Love!
sar'na.si fulgi de drojdie? gasesc pe undeva , ne-online?am intrebat la plafar la mine si nu au.
RăspundețiȘtergerekisses
Hei!
RăspundețiȘtergereCu placere!
Nu stiu unde se pot comanda on-line; daca aflu iti scriu. Bine?
Love!
eu ziceam unde sa ma duc sa cumpar,nu online ca trebuie sa fac comanda mai mare si momentan vreau doar fulgii.
RăspundețiȘtergerep.s:am facut ciulama de ciuperci si a iesit geniala.toata familia a fost incantata :)
Hei!
RăspundețiȘtergerePai, poti sa cumperi de la plafarul de vis-a-vis de biserica armeneasca; ayurveda ii zice; de-aici cumpar eu :-)
As vrea sa incerc si eu acest pateu, insa nu am voie soia cu pot inlocui sosul de soia??? Merci mult pentru retete:) Pup
RăspundețiȘtergereDiana
De mult nu am mai vazut un blog atat de bogat in informatii utile.Nu sunt vegetariana,dar mananc multe legume si prepar multe retete vegetariene.
RăspundețiȘtergereBravo!S-o tineti tot asa!