Numai ca nu sunt trufe si nu sunt biscuiti. Ziceam ca sunt trufe si ziceam ca sunt biscuiti. Bine? Da' ziceam ca sunt, da?
Ingrediente:
Nuci - un castronel
Cacao - 3-4 linguri
Miere - 4-5 linguri
Stafide - 1 pumn
Caise uscate - 1 pumn
Curmale - 4-5 bucati
Visine sau cirese congelate - 1 pumn (optional)
Visine sau cirese congelate - 1 pumn (optional)
[optionale sunt, de altfel, foate fructele folosite; pe-aste le aveam, pe-astea le-am pus. Puteti opta pentru orice fructe si nuci va doriti]
Cocos ras - 1/2 castronel
Preparare:
Pastram cateva linguri de nuci de-o parte iar pe restul le procesam in robotul inarmat cu lama S pana se apropie de marimea canepei decorticate.
Adaugam mierea si pudra de cacao si procesam putin pana la omogenizare.
Rasturnam intr-un castron si adaugam bucatele de fructe uscate.
Va amintiti c-am pus ceva nuci la pastrare? Le scoatem din buzunar, le taiem in "cubulete" si le adaugam si pe ele pentru obtinerea efectului crantz.
Gata! Tot ce mai avem de facut este 1). sa formam salamul (respectiv trufele); veti gasi modelarea facila: mierea lipeste bine ingredientele laolalta; 2). sa le tavalim prin cocos ras (respeciv nuca macinata). Ambele, treaba de copii...
Adaugam mierea si pudra de cacao si procesam putin pana la omogenizare.
Rasturnam intr-un castron si adaugam bucatele de fructe uscate.
Va amintiti c-am pus ceva nuci la pastrare? Le scoatem din buzunar, le taiem in "cubulete" si le adaugam si pe ele pentru obtinerea efectului crantz.
Gata! Tot ce mai avem de facut este 1). sa formam salamul (respectiv trufele); veti gasi modelarea facila: mierea lipeste bine ingredientele laolalta; 2). sa le tavalim prin cocos ras (respeciv nuca macinata). Ambele, treaba de copii...
Bine Mateeiii!!!
E bun, bun in orice forma va hotarati sa asamblati:
sau:
Enjoy!
Sigur ca este bun...sant inebunita dupa bombonele!
RăspundețiȘtergereMda, nu suntem noi toti?
RăspundețiȘtergereMmmm! Si eu ma gandeam o data sa incerc sa fac salam de biscuiti raw. Reteta ta pare yummi!
RăspundețiȘtergereMmmmmmultam Ina :-)!
RăspundețiȘtergereTaman ce incercam sa chat-uim pe facebook; sigur, pentru asta ar trebui sa stiu si cum se face...
L-am facut si l-am mancat :D Foarte bun!!
RăspundețiȘtergereVrem si noooiii! :-)
RăspundețiȘtergereBuna Una Culuna
RăspundețiȘtergereIntrebarea mea este: toate ingredientele se blenduiesc? Execptie ce ramane pentru ornat
Buna.
RăspundețiȘtergereSunt debutanta in alimentatia raw - vegan. Am luat-o usor, asta seara am facut salamul de biscuiti fara caise, fara visine/cirese, dar cu merisor uscat in loc de stafide. A iesit neasteptat de bun, dulce acrisor, chiar mai bun decat cel clasic.
Sunt la stadiul in care ma ingrijoreaza faptul ca cunosc prea putine retete raw pe care sa le mananc cu placere, si as cadea in monotonie cu acest stil de alimentatie. Daca am aduna o colectie uriasa de retete raw care sa fie atat de gustoase precum salamul, nu ar fi un chin sa mancam 100% raw, am manca asa exclusiv de placere.
Apropo, ciupercile cu maioneza de avocado (sau ciulama raw) sunt o nebunie. Eu le-am lasat nemarinate si au fost perfecte. De acum cateva zile imi plac mai mult ciupercile crude decat cele gatite. Cine ar fi crezut?
Am vrut sa-ti spun ca de la tine a pornit dorinta mea de a manca preponderent raw, si tin sa-ti multumesc pentru efortul pe care l-ai depus scriind posturile din acest blog. Tine-o
tot asa!
Daniela
p.s. Imi place la nebunie stilul tau sturlbatic de a povesti.
Oare cate calorii are salamul de biscuiti?. Se poate consuma si de catre diabetici?
RăspundețiȘtergereAs vrea sa primesc un raspuns pe adresa ebecea@tenaris.com
Multumesc.