sâmbătă, ianuarie 15, 2011

Painici de hrisca incoltita Una :-)


Painicile astea se inscriu, dupa parerea mea, intre retetele raw “state of the art” :-):
  • sunt maxi-sanatoase
  • foarte satioase
  • au gustul relativ neutru [pot fi, prin urmare amestecate cu… orice]
  • sunt usor de manufacturat
  • includ ingrediente putine si accesibile
Ingrediente:
[pentru ~ 50 painici]
Preparare:
  • dupa hidratare, hrisca trebuie spalata extra-bine :-) caci ii mazgoasa si cleioasa. Nucile braziliene au nevoie de o baita mai sumara;
  • experienta mea zice ca, in cazul astor painici, magia sta in cremosenia “aluatului”
  • hrisca se adauga in blender cu apa cat sa-i egaleze nivelul si se “blenduieste” pana ce obtinem o textura cremoasa; repetam operatiunea cu nucile braziliene;
  • intr-un mare castron amestecam restul ingredientelor si ne-apucam de picurat painici pe tava deshidratorului
  • au nevoie sa fie uscate 12-16 ore la 40-41 grade Celsius in deshidrator, in deshidratorul sunbeam, pe calorifer sau la soare :P
Soare! 
Una :-)

19 comentarii:

  1. Cu ce poate fi inlocuita faina din seminte de in??? Din cauza alaptarii, inca o evit :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta! Trebuie sa fac o vizita la plafar sa vad daca gasesc faina de hrisca.

    RăspundețiȘtergere
  3. gasim la tine sa cumparam?

    RăspundețiȘtergere
  4. buna andreea. Iubita sunt extraordinare painicile cu faina de in, acelea simple, fara vreo ceva presarat pe deasupra ah... si acele minunate creatii de felii de nuca de cocos cu spirulina. I love that! i love theo! marti, incerc sa ajung pe la voi si sper sa le gasesc acolo pe minunatul raft magic. Multumesc! I like Raw.z! I love it!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut simona :) Da, gasesti la Casa Raw.z painici cu hrisca, crakersi picanti cu ardei si nachos de porumb :) Si asta doar in materie de painici ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Andreea!
    O adresa de mail unde iti pot scrie ...?
    Mami de Piscotel

    RăspundețiȘtergere
  7. Hello draga mia!
    Am facut si eu astazi painicile cu hrisca. Am urmarit ca aluatul sa aiba cremosenie. Daca nu specificai acest lucru, sigur as fi facut aluatul tare si rezultatul ar fi fost cu mult diferit.. Painicile inca sunt in deshidrator.. mai au cateva ore de stat acolo. Dar nu am rezistat si am mancat deja vreo 4 bucati. Am pus o lingura de sare roz ( am facut jumatate din portie) si painicile imi par putin sarate.. Ori.. nu mananc eu indeajuns de sarat. Dar sunt delicioase!
    Ieri gris cu lapte, azi painici... ptiu sa nu ma deochi.. ce m-am harinicit! Urmeaza pateul de alge, musai!
    Love si soare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea draga,esti singura din lume care m-a convins sa trec la acest stil de viata si singura din lume care m-a scapat de o anumita boala(voi reveni cu detalii cand voi capata mai mult curaj) si singura din lume care m-a ajutat sa imi recapat silueta din adolescenta!Dar sa nu te mai plictisesc cu "amanunte"!Iti mai cer o mare favoare:in coltul de lume in care ma aflu,pot gasi in magazine specializate,faina integrala din diverse cereale(in,secara,grau etc).Pot folosi aceasta faina sau trebuie neaparat sa-mi rasnesc acasa?(am citit multe retete in care aratati cum rasneati boabele de grau,in etc inainte de a le folosi pentru painici,pizza etc).Si a doua dilema:am observat ca in magazinul tau comercializezi fulgi din cereale integrale.Astfel de fulgi gasesc si aici.Mi-ar placea grozav sa-i consum dimineata ,alaturi de un pahar de lapte raw,dar putem fi siguri ca acei fulgi nu au fost prelucrati termic?Cum putem fi siguri?Iti multumesc pentru rabdarea de a-mi citi lunga mea epistola si,anticipat,pentru raspunsul la framantarile mele.La revedere,draga mea draga.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare,

    Andreea fiind otzara ocupata zilele astea imi permit sa iti raspund eu. Ne bucuram cu totii aici la Casa Raw.z sa auzim ca te-ai facut raw si te-ai facut bine! :) Bravo! Asteptam detalii.
    E cel mai bine sa iti rasnesti singura fainurile pentru de obicei faina nu rezista foarte mult, se amaraste. Dar din lipsa de timp se accepta si faina cumparata :)
    Am crezut si noi o vreme ca fulgii astia sunt cruzi dar se pare ca nu e chiar asa. Sunt un pic incalziti in procesul de zdrobire.
    Noi nu ii folosim, de fapt nu folosim deloc cereale cu gluten deloc, aici, la bucatarie. Le-am inlocuit cu succes cu hrisca si in.

    Sper ca te-am lamurit :)

    teo

    RăspundețiȘtergere
  10. imi permit si eu sa-i raspund lui Anonim:

    Anonim nu ar trebui sa folosesti faina obisnuita de cereale pentru painite.
    Cerealele contin factori antinutrienti si de aceea se pot consuma numai: preparate termic sau germinate. Acestea sunt singurele modalitati care inactiveaza acesti factori. De altfel daca observi retetele de painici sunt cu cereale incoltite si nu simple... Banuiesc ca in retetele in care ai vazut ca se rasnesc cereale, sunt folosite cereale germinate si apoi uscate si rasnite ... si nu cereale obisnuite.


    Cerealele pe care le gasesti in comert sub forma de fulgi sunt cele mai multe preparate termic. Stiu un singur sortiment in Romania care nu este preparat termic. Este vorba de Granovit care contine grau germinat si apoi presat "la rece" ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Unde ai gasit acesti fulgi Granovit?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Adriana , eu nu am mai cumparat acesti fulgi de mult, pentru ca prefer sa imi prepar singura grau incoltit proaspat... dar in trecut il gaseam in magazinele cu produse naturiste...( de exemplu la ki-life in Piata Amzei) ...

    RăspundețiȘtergere
  13. As vrea sa va intreb cat timp se pot pastra aceste painici?

    Silvia

    RăspundețiȘtergere
  14. Servus!
    Felicitari pentru tot ceea ce faci!
    Ziceai ca ai invatat 2 luni sa gatesti raw. Unde? Poti sa-mi dai detalii?

    Spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
  15. Vin neaparat la magazin! Ma gandesc sa incep mai usor, cu ce gatiti voi, si apoi sa ma apuc de treaba! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna,
    Am si eu o nelamurire legat de prepararea acestor painici. Dupa ce se "blenduieste " hrisca, aceasta se scoate afara din blender si se pun nucile cu apa cat sa le egaleze? Si faina din seminte de in pot sa imi fac eu in casa? Am seminte si ma gandeam sa le rasnesc la o rasnita.

    Multumesc pentru ajutor,
    Gina

    RăspundețiȘtergere
  17. Hei, Gina!
    Raspunsuri: da, da si da.
    Da - scoti hrisca si pui nucile
    Da - faina proaspat rasnita e cu atat mai buna
    Da - merge bine la rasnita de cafea
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  18. Cu ce pot inlocui semintele de in, din pacate apar in multe retete raw, nu am voie asa ceva dar vreau sa incerc aceste painici:) Mercic:)
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi cer scuze andreea vreau sa-mi zici la reteta nachos din porumb ce boabe se folosesc?se poate chiar si faina de malai mai bruta?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails