sâmbătă, ianuarie 08, 2011

Lucuma - inghetata delicioasa pentru diabetici :-)

Lucuma [pouteria lucuma] este un fruct subtropical, originar din Peru, rotund sau oval de culoare verde si cu pulpa fibroasa de un galben stralucitor.


Mai este denumit si "fructul ou" ["eggfruit"] datorita texturii pe care o are pulpa acestuia ce aminteste oul fiert tare. Lucuma are o pulpa uscata cu o aroma unica de cartof dulce combinat cu artar fiind bogat in substante nutritive, fibre, carbohidrati, beta caroten, niacin (vitamina B-3) calciu si fier.
 
Este crescut cu succes in Ecuador, Peru, California, Chile si intr-o anumita masura, si in Bolivia si Costa Rica. Fructul este transformat in pudra [pudra sau faina de lucuma] pentru a satisface pietele pe periada in care nu este disponibil. 


Lucuma este aroma nationala de ingretata in Peru, mult mai indragita cea de ciocolata, vanilie sau capsuni.


Alaturi de pudra de yacon sau faina de mesquite, pudra de lucuma are indicele glicemic scazut [este un inlocuitor de zahar], excelent pentru diabetici si pentru noi, cei care nu ne drogam constient cu zahar rafinat :-) si reprezinta o sursa excelenta de carbohidrati, fibre, vitamine si minerale (beta caroten, B3, fier)

Avand un gust delicios se combina foarte bine cu batoane de "cereale", energy drinks, lapte vegetal, iaurt, inghetata, mancare pentru copii si o maaaare multitudine de deserturi.

La raw.z, pudra de lucuma este organica, cruda si pura. E ambalata in pungute ermetice:
pudra de lucuma: 250 grame - 49 lei
pudra de lucuma: 100 grame - 21 lei

Ambele is comandabile la Ioana Hulea [0731 372 306, comenzi.rawz@gmail.com].

Enjoy! Fly! Love! Una :-)

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails