Yummmm! Acesta este un pesto foarte bun. Moldovianu' (sti tu, moldovianu' care fuge de raw de-s sfaraie calcaiele) zice c-ar trebui patentat.
Poate ca ai mancat pesto-ul cel prezent, ici-colo pe rafturile magazinelor. Daca nu, n-ai pierdut nimic, cel pe care-l manufacturam noi mintenas, este mult mai bun. Si daca, spre deosebire de mine, ai masline fara samburi, prepararea e joaca de copiii (5 minute). Maslinele cu samburi, pe de alta parte, iti ofera generos oportunitatea de-a medita pret de 15-20 minute.
Poate ca ai mancat pesto-ul cel prezent, ici-colo pe rafturile magazinelor. Daca nu, n-ai pierdut nimic, cel pe care-l manufacturam noi mintenas, este mult mai bun. Si daca, spre deosebire de mine, ai masline fara samburi, prepararea e joaca de copiii (5 minute). Maslinele cu samburi, pe de alta parte, iti ofera generos oportunitatea de-a medita pret de 15-20 minute.
Ingrediente:
Masline (de orice fel): 1 castronas (~ 150g)
Caju*: o mana (~50g)
Lamaie: 1 lingura de zeama
Ulei de masline: 5-6 linguri
(Optional): un praf oregano, busuioc, piper, un catel de usturoi, orice arome va inspira; mie mi-a placut asa, simplu.
Preparare:
De-odata de ai des-samantat maslinele (daca te gasesti intr-o situatie la fel de hei-rup-ista ca a mea), preparerea e gata cat ai zice: peste raw. Punem in blender ingredientele lichide, apoi maslinele. Vrum-vrum. Apoi adaudam caju-ul (pe care l-am hidratat macar o ora in avans - din ratiuni enzimatice iar nu din ratiuni gustative). Vrum-vrum, din nou, si gata.
Il putem intinde pe crackers-i, il putem adauga salatelor ca dressing excelent, il putem impunge cu bucatele de legume. E bun!
* Cred ca e si mai bun daca, in loc de caju folosim seminte de pin (pinenuts); eu, insa, nu am avut; lasa, mama lasa: in doua-trei saptamani vom putea comanda cele mai bune seminte de pin ever, la preturi rezonabile. Da, da, ne facem noi mari...
Eu fac pesto-ul asta dar ii spun crema de masline. Diferenta e ca il fac in mixer si pun si niste fulgi de drojdie, niste patrunjel tocat si un fir de tarhon. Mie imi place tare mult tarhonul si sper sa reusesc sa fac un fel de pesto si din tarhon.
RăspundețiȘtergereHei, Catalina!
RăspundețiȘtergereExcelenta idee: suna bine masline si tarhon. Acu' numa' sa gasim sursa de masline raw si suntem asigurati pentru la iarna. Da-ne vesti despre evolutia relatiei tale cu tarhonul :-)
Love in raw.z!