Ce frumusei sunt, nu? Ei bine, mie nu mi-au placut mai deloc acesti biscuiti. Nu mi-a placut gustul. Na! Prietena mea Oana, foarte pricinoasa, altfel, cu gusturile i-a mancat cu mare placere (si se chinuie de luni de zile sa nimereasca niste crackers care sa-i placa; pretentioasa, mie-mi zici?). Amandoi nepotii mei i-au adorat. Petru (4 ani, in curand) a umblat o seara-ntreaga cu un biscuite-n gura (nu acelasi biscuite bre, ci mereu altul). Le-au placut mult, spre marea mea mirare. Daca sa-i faci sau nu? Habar n-am!
1 castron hrisca incoltita
1 castron grau incoltit
1 castron stafide hidratate (o ora will do)
2 liguri tarate psyllium (absolut optional)
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1/4 betisor vanilie (optional)
1/4 lingurita sare
1 castron cacao (sau carob, sau roscove)
2 linguri de miere (nu o prevazusem de la inceput; gustand produsul semi-finit, a cerut ceva indulcire suplimentare; ehhh, nici stafidele nu mai is ce-au fost :-)
Preparare:
Transformam "cerealele" in faina (cu rasnita sau cu robotul de bucatarie echipat cu lama in S); transformam stafidele in pasta
Adaugam sau nu 2 linguri de miere
Obtinem deja celebra bila de "aluat"
Platim bila si-o taiem in forme de pestisori, stelute, floricici si alte zorzoane
Uscam biscuitii pe calorifer 10-20 ore (in functie de cati dinti avem noi sau comesenii)
Alaturam un pahar de lapte de migdale
Bun mic dejun!
interesanta reteta
RăspundețiȘtergeresunt crocanti rau?
si mie mi-ar placea! Ce anume nu ti-a placut la ei? ca ingredientele suna divin! Pup!
RăspundețiȘtergeredar suna foarte bine nu ma prind ce nu ar fii putut sa le placa la papilele tale gustative:)...poate hrisca?mie nu imi place deloc, am mancat hrisca cruda acu intr-o zi si mi se pare ca are gust a cauciuc:))))dar in combinatia asta nu cred ca se simte.am sa incerc
RăspundețiȘtergereOla, Michelle! Da, doamna, toata lumea zice ca-s interesanti. Asa m-am si gotarat sa-i postez...
RăspundețiȘtergereHei, Ina! Ce hoinaresti pe bloguri in plina sesiune? Aud?
RăspundețiȘtergereSigur ti-ar placea biscuitii; stim deja ca avem gusturi usor diferite de la green smoothie, nu?
:-)
Crocanteria biscuitilor (scuze, Michelle): este atat cat o vrei sa fie. Decizia e simpla: esti in fata caloriferului; pui mainile-n sold: "ii iau? ii mai las?"; si gata :-)
RăspundețiȘtergereHei, Antzu! Papilele mele au fost ne-explicite, mofturoasele... Ciudatenia e ca mie-mi place hrisca cel mai mult (in creckers, paine, de-astea). Ai incercat hrisca organica (adica verzulie si incoltitoare)? Ai hidratat-o? Ai pus-o in biscuiti? Daca da, nu stiu ce nu le place papilelor tale... :-)
RăspundețiȘtergereRogu-te lasa-mi o zi pauza :))
RăspundețiȘtergereE hai, treaca. Treci la bucatarie si fa-ne ceva bun! :-)))
RăspundețiȘtergerece e drept nu e verzulie cea pe care o am eu, e maro, dar am sa incerc in asa in combinatia asta si dau de stire daca mi-a placut:D
RăspundețiȘtergereArata super, si ma-i facut curioasa.
RăspundețiȘtergereI-i voi incerca si eu.
Cat timp trebuie hrisca, hidratata? incoltita?
ooooo, pai am facut deja :D Painici multicereale (coapte) si batoane de caramel. Maine urmeaza ceva ce se anunta a fi senzational. Sper sa-mi si iasa :))
RăspundețiȘtergereHei, Antzu! Ahahaha! Asta era problema. Hrisca maro Solaris Plant sucks!
RăspundețiȘtergereHei, Daniela! Ce ti-e si cu oamenii astia... tu le zici ca tie nu-ti plac... ei se gandesc: "hai ca poate, in sfarsit, astia-mi plac si mie". Asa? Hrisca este foarte prietenoasa la incoltit; faci asa: 1]. speli hrisca foarte bine; 2]. o lasi la hidratat 1 ora; 3]. o speli de-o trec (si te trec) naduselile (vezi ca are-o mazga pe care tre s-o cureti de tot); 4]. o pui intr-o punga la incoltit (temperatura camerei; nu in lumina directa a soarelui; hi, hi, hi: care soare?); 5]. dimineata si seara ii tragi o spalatura serioasa; in maxim 24 de ore are sa incolteasca; grija sa fie verzulie (daca-i maronie, a fost oparita sau ceva si nu incolteste); poti sa faci biscuitii si cu hrisca neincoltita; insa, pentru sanatatea dumneavoastra consumati zilnic hrisca incoltita :-)
RăspundețiȘtergereHei, Ina! Ahaaaa, vrem tort nemtesc! Vrem tort nemtesc! Vrem tort nemtesc!
RăspundețiȘtergerehmm de asta, bine de stiut :D
RăspundețiȘtergereHei, Cata! Multam, da' pe mine ma viziteaza numa' morocanosi de-astia de nu se joaca... Da' il anunt pe fiu-miu si poate vrea sa faca schimb cu tine de pe blogul lui :-)))))))))
RăspundețiȘtergerediseara, carevasazica, biscuiesc. dooj de ore... ma fac pe mine dooj de ore... o sa incep sa incerc sa ma obisnuiesc sa fiu prevazatoare si sa-mi fac una alta cu o zi inainte sa-mi vina ideea sa mananc una alta :)) claritatea in exprimare e unu din atuurile mele.
RăspundețiȘtergereHei, Biscuit! Aseara am descoperit adevaratii biscuiti. Pufosi :-). Si-am facut si painici pufoase. Programeaza-ti-le cu o saptamana in avans... lunea viitoare esti, din nou, ocupata :-)
RăspundețiȘtergeresaluti din nou! acum ca m-am pornit, rezolv toate dilemele. mi-am notat ce nu-mi iese si vreau lamuriri, doamna profesor!!!!
RăspundețiȘtergerecat de incoltite trebuie sa fie cerealele??? am indraznit cu grau si are niste coltisori, abia a spart, dar nu stiu cat sa le tin, adica pana la ce punct sunt comestibile? sau din ce punct? ca grau boabe n-are nici un sens.incoltesc toate odata? daca nu, cum le separi? ma joc de-a cenusareasa, care separa graul de secara.:) mi-am mai cumparat linte. ma tot invart in jurul ei, dar nu indraznesc s-o pun la incoltit, ca nu stiu ce sa fac cu ea.
multumesc anticipat
pup
Marina
Hei, din nou, Marina!
RăspundețiȘtergere:-)))))
Te-ai apucat serios de treaba, 'ai? Cool!
Toate felurile de seminte pot fi incoltite: oleaginoase (in, canepa, rapita...), cereale (grau, orz, ovaz...), leguminoase (fasole mung, linte...). Pot fi mancate oricand: de cand le-a dat mugurasul de 1 mm pana cand le dau frunzele.
Pune lintea la incoltit!
Linte, quinoa si seara frumoasa!
Ce de minunatii....voi incerca si eu cateva.
RăspundețiȘtergere