Aceasta reteta ii este inchinata lui Dani, la 7 zile-n sir de raw 100% si pregatirea cinei de adunat sectanti.
Acestea sunt primele paste raw pe care le-am confectionat. Si, cum se intampla adeseori, raman cele mai bune paste pe care le-am mancat. In sustinerea bunatatii lor, aduc un argument imbatabil: le-a laudat Bogdan. Nu, nu Bogdan prietenul nostru cel raw; nu, acel Bogdan este multumibil usor. Le-a laudat Bogdan, sotul sara-mii. Iar acest Bogdan este dificil, ba nu, foarte dificil de multumit. Pana sa complimenteze aceste paste, in fapt, am crezut ca e imposibil de multumit. Iacata, ultimii 20 de ani de relatie intre mine si Bogdan, au fost spulberati intr-o clipita, de-o farfurie de Pasta Tahini. Na, ca i-am smult primul compliment. Ma socot ca de-acum, sky is the limit...
Alte calitati care recomanda aceste paste sunt: includ foarte putine ingrediente, se prepara in 15 (cu totul, fara hidratari, uscari, etc), sunt usor de pastrat in buna forma pana la sosirea invitatilor.
Ingrediente:
(pentru 2 portii)
Pastele:
Dovlecei: 3 dovlecei medii
Broccoli: 6-7 buchetele
Ceapa: 1 ceapa rosie mica (sau) 2-3 fire ceapa verde
Ciuperci (optional; s-a intamplat sa am ciupercile gata marinate de data asta; reteta e absolut buna si fara ele): 10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati egale)
Drassing-ul:
Tahini (pasta de susan): 2-3 linguri
Sare: 3/4 lingurita
Lamaie: sucul de la 1 lamaie
Ulei de masline: 2-3 linguri
Preparare:
Atacam dovleceii frontal: ii decojim (asa, pentru ca avem oaspeti... cand suntem intre noi, nu ne deranjeaza deloc olecutita de verde prin paste) si-i razuim cu o mandolina; nu, nu o mandolina ca a lui Tudor Gheorghe, nu-i vom despica prin sunete; mandolina (traducere din topor din englezescul mandoline) este chestia care arata asa:
si taie legumele asa:
sau, putem sa-i taiem in celebrul, de-acum, format pappardelle (daca e s-o zic pe-aia dreapta mie-mi place mai mult acest format)
adaugam buchetele mici-mititele de broccoli, ceapa si (eventual) ciuperci
Si le lasam pe toate in pace. Daca nu vom pranzi/cina imediat, pana in stadiul acesta aducem totul; dressing-ul il vom manufactura si adauga numa' inainte de servire.
Dressing-ul se prepara pana numeri la 5. Pui intr-un castron 2-3 linguri de tahini
Dressing-ul se prepara pana numeri la 5. Pui intr-un castron 2-3 linguri de tahini
adaugi lamaie, ulei si sare, amesteci si... surpriza
amestecam partele cu dresing-ul. Gata.
Bon apetit!
Salut!cred ca-i delicios..eu fac treaba asta cu buketele de conopida si masline in loc de dovlecel si brocoli,restul ramane..:)am sa incerc si varianta ta cat mai curand posibil.
RăspundețiȘtergereBuna Andreea...Off topic: am vazut comentariul tau de pe blogul Oliviei si voiam sa te intreb de cartea aia minune antifumat..imi spui unde o gasesc sau ce scrie in ea? :)) ca tare curioasa sunt:)
RăspundețiȘtergereHei, Elena! Bineee, adica: conopida, brocoli, masline, ceapa, ciuperci si dressing tahini. Asa? Incercam noutatile :-) in paralel. Bine?
RăspundețiȘtergereHei, Diana! Cartea aia minune e gasibila si descarcabila la: www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/ma-las-de-fumat.html; ba mai mult, e lecturata in direct; asa ca n-avem incotro, nici tu si nici eu :-)
RăspundețiȘtergereSalut!nu kiar,a mea era cam asa:conopida,masline,ceapa si sos dresing ca al tau...sau alta:conopida,o legatura marar(de persoana),ceapa,dresing(ulei masline,lamaie,sos soia sau sare).le-am tot rulat si eu...azi fac reteta ta(mi-a luat sotul dovlecei,fara sa-i zic,stie ca ma dau in vant dupa ei).
RăspundețiȘtergereP.S.imi place cum ai organizat blogul,se incarca mult mai repede.
Hei, Elena! Hmmmm, trebuie atunci sa facem publica maioneza de mustar :-); cred ca merge la fix cu retetele tale. Bineeee.
RăspundețiȘtergereP.S. Multam! :-)
p-aici prin Bucureşti nu ştiu să existe tahini raw. arabii aduc doar din susan prăjit.
RăspundețiȘtergeredar reţeta s-a notat, mulţam. dovlecei cruzi (încă) nu încercasem.
Hei, V!
RăspundețiȘtergereHmmmm, da' stiu ca te-ai apucat serios de citit :-))).
In ast moment avem doi arabi care aduc tahini si crud si prajit.
In curand vom avea tahini foarte crud intr-un magazin on-line foarte raw.
Love!
da, am reţinut informaţia cu magazinul încă de prin februarie.
RăspundețiȘtergereca să vezi cît de serios citesc. :)
am executat-o si p-asta!
RăspundețiȘtergerealta la rind :))))
azi am chiulit de la lucru si mi-am facut-o pe indelete ;)
Ceea ce ma extaziaza la mincatul asta crud e ca niciodata nu stiu ce gust o sa aiba mincarea... experiente noi... Exciting!!
Love, dovlecei si usturoi! :)))