joi, februarie 25, 2010

Painici "graham" din seminte de floarea soarelui

Si cat le-am mai cautat utilitatea semintelor de floarea soarelui... Nu mi-au prea placut la inceput. Cate-un pate din cand in cand. Pana cand, asa cum declaram la si cu ocazia grahamului de migdale: Evrika!
Aceste painici de seminte de floarea soarelui (floarea soarelui, ce nume frumos) respecta fidel textura unei painici de graham. Gustosenia e numa' pe placul meu. Declaratie: acestea sunt painicile mele raw preferate, adaugate cu succes la crackers-i mei preferati.


Aceste painici includ 4 ingrediente si se prepara in 15 minute (la care adaugam timpul de hidratare/incoltire si pe cel de uscare) eliminind actiunile dificile (cum ar fi framantatul). How cool is that?

Ingrediente:Seminte se floarea soarelui - 1 castronel (~ 200g) inainte de hidratare
Seminte de in - 3/4 castronel (~150g)
Tarate de psyllium - 5 linguri
Filgi de drojdie - 2-3 linguri
Sare - dupa gust 

Preparare:
Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le blenduim pana ce obtinem o pasta omogena, pe care-o rasturnam intr-un castron.
Macinam semintele de in si adaugam faina obtinuta, psyllium, drojdia si sarea pentru pasta de seminte; amestecam (framantam :-); adaugam apa sau rejuvelac pana cand obtinem consistenta dorita.
Modelam painicile in orice forma ne dorim. Ajuta sa-ti umezesti mainile din cand in cand.
Uscam painicile 6-7 ore pe o parte; le rasucim si continuam uscarea pret de alte 5-6 ore (pana obtinem uscarea dorita). Le putem taia in jumatati; putem injgheba sandwichuri cu aioli, guacamole, salsa, pate roze, pate cu alge, branzica, legume marinate, sos marinara, legume semi-murate, hummus de dovlecei, hummus alb, pesto de patrunjel, pesto de masline, sos de usturoi; le putem transforma in blat pentru pizza sau in bruschete.
Bon apetit!

15 comentarii:

  1. unde ai fost tu, Andreea, toata viata mea? unde erai in toti anii in care m-am luptat cu dependenta de paine??? cine stie, poate chiar am stat la mese alaturate pe la mcdonald's...

    vad ca-mi tb multe ingrediente noi, pana cand ajung la ele, mananc fructe, legume si smoothies - yeap, primul astazi! ta-nam! sa stii ca mie mi-a placut, eram speriata ca va tb sa ma tin cu mainile de nas si o s-o ia epiglota mea razna, dar surpriza!

    esti o mare RESURSA;) cu mare drag,
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Ana!

    Tare, tare bucuroasa s-auz ca mi te-ai facut sectant ('au, inca, semi-sectant?) :-)

    Da' unde naiba am fost toata viata mea???

    Resursa... good! Asa sa-mi ramana numele, maria ta!

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Andreea,
    Pentru toata informatia VIE pe care o primesc de cateva zile de cand ti-am descoperit blogul, doresc sa iti intorc intr-o masura cat de mica preaplinul de bine. Iti voi trimite pe mail noi informatii, sper folositoare. Mi-s si eu la inceput de drum, sunt in punctul in care sorb si ma hranesc cu informatie, dupa "marea" aprovizionare din week-end, de luni voi incepe si eu my better life! Am niste iemotii, Duamne! Cel mai greu cred ca-mi va fi sa nu gust din ce ii prepar copilului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Ema!
    Bucuroasa de vesti din parte-ti! Cool, duoamna :-)... iemotiile is bine-venite. Just do it! In timp, cand incepe sa-ti iasa cate ceva mancabil, poti sa nu mai prepari mancare separata pentru copil. Intentionez, orisicat, sa fac o sectiune speciala pentru mamele ca noi si granirea VIE a copiilor ca ei. Nici nu stiu, mititeii ce-i asteapta.
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Andreea,trimit cu transfer.ro, pentru ca este un fisier maricel,are apr. 300 mb. Sper sa fie cu folos ce trimit. Si da, astept cu ochii wide open sectiunea pentru prunci. Sa ne traiasca, draga Andreea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Ema!
    Multam fein! Am primit un Ovidiu Bojor, Sanatate prin legume si fructe... numa' bun de adaugat in cartea cartilor :-): http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/cartea-cartilor.html. Multamim, Ema!
    Da, mai doamna, sa ne traiasca (as fi zis bine dar expresia asta a fost compromisa) :-)
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ha-ha, super esti mai Andreea! Cu multa placere si drag! Eu am luat la puricat blogul, dar asa...bine de tot si fac liste si para-liste cu ce sa iau, ce sa fac, ce sa nu... Si te simt aproape si stiu ca va fi (mai) usor pentru noi, cei ce-ti calcam pe urme cu incredere. Thank God you exist! Plecaciuni draga mea, sincere.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai, Ema, mi-ai furnicat sira spinatii si mi-ai zbarlit perii, auzi?
    Daca purici blogul, fa-mi rogu-te si mie erata :-).

    RăspundețiȘtergere
  9. :) Draga Andreea, erata nu voi face, nu am gasit nici o greseala, (poate doar una-mica, nesemnificativa), desi citisem bucati mari din blog, azi-noapte l-am luat din nou la citit postare cu postare. Sunt impresionata asa cum nu cred ca am fost decat in foarte putine momente din viata mea. Sunt zdruncinata pana la temelii, ceva s-a schimbat iremediabil in mine, imi rezerv week-endul sa vad linistita documentarele si te voi citi cu si mai mare drag de acum inainte. Astept cu interes maxim sectiunea pentru copii si iti doresc tie si celor dragi tie tot ce e mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Ema!
    Sezi, doamna, c-acu' ma-nlacrimez :-)
    Bine-ai venit, draga mia! Bine, bine, bine c-ai venit!
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  11. Anca spune...

    Andreea, de unde ne aprovizionam? Astazi am luat la colindat cateva hipermarket-uri si plafaruri, am gasit aproape nimic. Intr-un Plafar vanzatoarea s-a uitat ciudat la mine, cand am cerut sirop de artar, aproape ca m-a bufnit rasul, nu-mi venea sa cred ca nu a auzit de asa ceva.Tu de unde te aprovizionezi? Vinde-ne ponturi, te rugam, sunt absolut sigura ca nu sunt singura care pleaca cu cosul aproape gol din supermarket.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei, Anca!
    Vestea buna e ca, in maxim o luna vom avea cel mai frumushel, plin, ieftin :-) magazin raw on-line ever. Cu toate bunaciunile raw cunoscute omului.
    Pana atunci, ceva magazine on-line si cateva fizice... Fac postare curand cu ce cumpar de unde. Bine?
    Intre timp, zi-mi ce-ti trebuie acum ca-ti zic de un' sa iei :-)
    Sirop de artar (prezent fizic iar nu vitual :-) la magazinele Naturalia (Mosilor cu Carol si Coltei 8) si la Leacul (Harmanul Arbore, langa Perla).
    Spor & Love! :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. sirop de artar bio 25 ron la DM

    RăspundețiȘtergere
  14. Nico spune.....
    Sper sa nu amani cu deschiderea MAGAZINULUI.Ne-ar fi de mare ajutor sa gasim de toate intr-un singur loc.Timpul liber e prea scurt si nu ne permitem sa pierdem foarte mult timp prin magazine.
    Ma bucur enorm ca am avut ocazia sa te cunosc.Sper sa am multa vointa si sa reusesc sa ma adaptez noului de hrana.Pana acum am avut prilejul sa gust doua preparate facute de tine.
    O sa tinem legatura de acum incolo ,mai ales ca eu am nevoie de mai multe informatii fiind o persoana care din pacate am avut parte de o pancreatita acuta in septembrie si o operatie de colecist(fiere) in octombrie si am restrictii la anumite alimente, precum ciupercile, mazarea .....

    RăspundețiȘtergere
  15. Hei, Nico!
    Tare bucuroasa de vesti din parte-ti!
    Doamna, tocmai am lansat in lucru site-ul; cum lucram la mai multe capete de-odata, cred ca intr-o luna ar trebui sa fim functionali.
    Da mai, Nico, intalnirile astea... nu is intamplatoare.
    Voi fi bucuroasa sa-ti fiu de ajutor. In mintea mea pancreatita ar trebui sa raspunda excelent la felul asta de hrana, de-odata ce bag seama ca e cauzata de lupta pancreasului cu toxinele; apoi ma gandesc ca diabetul (o alta forma de imbolnavire a pancreasului), se vindeca 100% cu felul asta de mancare intr-o luna... Asadar, ai sa fi bine! :-)
    Pana atunci, intai de toate, vezi filmele postate pe blog; iti vor face o introducere mult mai buna decat m-am priceput eu.
    Love!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails