miercuri, aprilie 21, 2010

Excaliburu'


Alt instrument care mi-a schimbat viata si... aspectul bucatariei: deshidratatorul cel Excalibur cu 9 (noua!!!) tavi. Mare inventie dom'le, nu zic ba. Nu-i fac o mare descriere, asta e in mod cert cel mai bun deshidratator comerial existent: ai loc sa usuci tot ce-ti trece prin cap (cre'ca poti baga un in el pepene intreg de 20 de kile), se curata usor (adica deloc caci nu prea are cum sa se murdareasca); abia astept recoltele de primavara-vara-toamna sa-mi usuc singurica rosiile si sa-mi fac singurica toate mirodeniile. E bun!

E, insa, ceva ce ma enerveaza la Excalibur: Pretul!!! Ustensila asta pare atat de usor de confectionat, incat am tocmit un nene inginer sa-l studieze, sa-l replice si sa-l imbunatateasca. Nu glumesc! Nu vaz de de platim atat de multi bani pe Excalibur. Trag nadejde ca "prototipul" sa fie gata in vreo doua luni. Apoi, mai socotesc inca un an pana ne-o lasa statul roman sa-l vindem...
Pana atunci, la cel mai mic pret din asta parte a Europei (multumim, Sunbeam), te asteapta in camara mea cate 4 bucati de:
Excalibur 5 tavi, negru - 1290 RON / bucata
Excalibur 9 tavi, negru - 1430 RON / bucata
Loving rawz!
Una

44 de comentarii:

  1. Il vreau pe-ala de 9 tavi! :D raau de tot! Trimit mail cu datele ca sa-l si comand <3 Sunt in extaaaaaaaz :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Una bucata excali negru, 9 tavi pleaca la mures mintenas; valeleuuuu, am mai arvutit inca doua... tre sa refacem stocul :-))
    Ina, da' cate bunatati ai sa inghesui la rumenit? Cate?
    Love in rawz!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum as putea sa-l comand??? Tot pe cel cu 9 tavi l-as comanda urgent daca se poate.
    Cu multumiri Carmen din Oradea

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Carmen din Oradea! :-)

    Pai il comanzi trimitandu-mi un e-mail la unaculuna@gmail.com.

    Love in rawz!

    RăspundețiȘtergere
  5. deja le inghesui peste masura in cap :P e bine sa aiba 9 tavi ca asta cu 5 deja nu imi mai ajunge :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Andreea,

    Tavilele excaliburului sunt din plastic, si ce fel de plastic ?

    Motivul substanta Bisfenol-A (BPA) care intra in compozitia anumitelor tipuri de plastice. Care devin toxice la temperaturi mari. Te poti uita la simblolurile de pe spatele aparatului sa imi spui daca este vreunul dintre ....? Sunt toxice produsele cu simbolurile de reciclare 3(PVC), 6 (PS) şi 7(altele).

    Multumesc mult.

    pentru ca pe siteul exaliburului nu scriu. am vazut ca pot lua informatia asta de la voi.

    O zi frumoasa!

    PS: avem un ecologist in familie si ma preocupa toate detaliile :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ohoo. deci...da. adevarul e ca merita, normal. adevarul e ca in curand, oricat l-as vrea, nu pot. deci tine-ne la curent cu inginerul, ca sunt tare curioasa cand reuseste. iar de statul roman, daca imi permiti o parere, dureazaaaa...de te saturi asteptand. asa ca poate ne imprietenim cu inginerul si rezolvam mai curand si mai accesibil :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, Gabriela!

    Bai, am intors masinaria pe toate partile... n-am gasit informatiile necesare-ti. Am gasit doar informatii cum ca Excalibur e parte dintr-un environment friendly program, etc, etc, etc.

    Ma astept sa nu fie facut din plastic toxic de-odata ce toti astia din centrele de tratament raw (a cancerului, diabetului...) il folosesc (Tree of life, Hipocrates, Gerson, etc).

    Da' am rugat-o pe Miha sa faca intrbare la producator si imediat ce avem vesti te-anunt.

    Love in rawz!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei, Diana!

    Ok! Caught your drift :-). Foarte buna ideea. Dau de veste pe sestache :-).

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Gabriela B. :-)

    Uite ce zice producatorul despre materialele folosite in confectionarea Excaliburului: http://www.excaliburdehydrator.com/article.php?action=view&article_id=34&return_url=YXJ0aWNsZS5waHA/X3JlcXVlc3Q9WVRvd09udDk=

    Pe foarte scurt (in romana): Bisphenol-A este folosit in fabricarea policarbonatului, in timp ce tavile Excaliburului sunt facute din polipropilena. Nu exista niciun risc toxic in folosirea Excaliburului. Si mai presus de atat, se pare ca producatorii au primit “binecuvantarea” autoritatilor de control alimentar din intreaga lume.

    Anunta-ne, te rugam, daca “ecologistul familiei” mai are vreo nelamurire :-)

    Miha (aka Sunbeam)

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna scumpelor,

    Din fericire excaliburul ( tavitele) este dintr- un material plastic inofensiv (aici sunt enumerate tipurile de plastic toxice si mai putin toxice: http://sideris.ro/blog/mama-si-copilul/crestere-naturala-bebelusi-copii/apel-la-atitudine-impotriva-plasticului/).

    Ecologistul a intrebat pentru ca tine la sanatatea noastra (http://www.breastcancerfund.org/reduce-your-risk/tips/protect-your-family/)si e bine de studiat ianinte de a lua o decizie. Mai ales ca in lumea asta ca sa papi sanatos e o adevarata aventura:).
    Din care vom reusi sa iesim invingatori!

    Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei, Gabi Bi! Hi, hi, hi!

    Iarta-mi disparitia in ceata de o zi-doua.

    Iti multumim tie si ecologistului de existenta :-) si cercetare. Ii multumim lui Sideris pentru informatiile de pe blog.

    Aventua de a manca sanatos... deh... in cazul asteia e foarte valabila strigatura din sport (fotball cred...): "ori invingem ori murim!" hi, hi, hi!

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna!
    As avea si eu o intrebare: excaliburu' din al vostru magazin are au ba timer? Ca am citit ca e mai bine cu, iar eu cum sunt o suuuper comoda, as prefera cu timer, ca sa nu ma stresez ca tb sa-l opresc la nush ce ora :))
    Thanks a lot!

    RăspundețiȘtergere
  14. Salutare Ela :-)

    Le-am luat fara timer, dar daca vrei musai iti aducem si d-ala, doar ca o sa fie cu vreo 150-200 RON mai mult. Te coafeaza? :-)
    Da-ne de stire!

    * da' sa sti ca n-are nimic daca nu respecti in tocmai timpu de "dezintegrare".. nu prea ai cum sa le "over-cook"-ezi, decat daca le lasi vreo 2 zile in plus.

    Miha (aka Sunbeam)

    RăspundețiȘtergere
  15. Multam frumos de raspuns si oferta!
    Asa un cap de mare i-am facut sotului, cum ca este un "must have" in bucatarie un Excalibur, incat, in fata deciziei mele de a-l comanda de la voi, desi pana acum s-a tot impotrivit, a recunoscut ca mi-a facut comanda in UK si tre' sa ajunga zilele astea. Yupiiii! Bonus: un Vitamix!!!!
    Asa ca ramane sa mai negociez un juicer:))), dar il mai las un pic sa respire:-)..vreo 2-3 saptamani, si ii arat alt must-have: Samsonu'!

    Imi place foarte mult numele magazinului si ce aduceti pe acolo! Felicitari si muuult succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Hip-hip, Elaaaaaaaaaaa!

    Bine doamna!
    Auzi? Sa ne anunti cand vrei sa incepem sa postam coliere, case, diamante si masini. Bine?

    :-))))

    Love in rawz!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ela, cumva sotul tau e si al meu? :)
    Ca am ametit-o pe Andreea numa ea stie cat, si nu intelegeam de ce ma abureste al meu sot...
    Si cand a vazut ca nu mai e rost si imi iau Excaliburu, a marturisit! Tot din UK, venit, despachetat, iubit, asteapta we-ul sa fie pus la treaba!
    Una bucata alb cu 9 tavi + un juicer. A ramas Vitamixu' :))

    Andreea, love!

    RăspundețiȘtergere
  18. Hei, Cristina!

    :-))) Spune-ne, cum arata (ei, nuuuuu, nu sotul) exacliburul cel alb? E monstruos? Arata ca un Q7 alb? 'Au ne putem gandi sa aducem si noi albe...

    Love right back to you. In rawz :-)

    RăspundețiȘtergere
  19. Andreea,

    Ehehehe, mi-a trecut de "desertaciuni" din alea de care zici :-))), si nu zic asa, precum cumatra vulpe:-) Ma intereseaza mai degrab' un incoltitor automat. Cum ziceam, sunt tare comoda..Acum ma informez, citesc reviews pana mi se face rau de ele:))

    Cristina,
    Vezi, bine zicea cine zicea candva: "toti barbatii e la fel draga!" :)))
    Sa ne traiasca ca-s baieti buni, de gasca!:))

    Ela

    PS: Dragelor, au venit!!!! Vitamixu' e o minune, spulbera tot!!! Trebuie o bucatarie mai maaare! Andreea, revin la ce ziceam, ai putea sa postezi niste case totusi, cu bucatarii musai mari! :-)))

    RăspundețiȘtergere
  20. Hei, Ela!

    Hi, hi, hi! Asa-s eu norocoasa... Ne foarte bucuram de cercetarea incoltitoarelor; imi dai, rogu-te e-mail cu rezultatele cercetarilor tale; tocmai ne-am apucat sa cautam germinatoare pe care sa le aducem loco; nu se intampla sa te apuci si de cercetarea filtrelor de apa?! Si a morilor cu pietre... ?!? :-)

    Da' cate zmuti-uri ai sa faci? Cate?

    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mai draga, pe mine ce nu ma anunti ca ai Excalibur? Stiu te gandeai ca poate am, insa vreau si pentru cititorii mei :-)Eu tot cautat pe toate sursele inexistente in Romania, l-am gasit la un moment dat la unii cu 2.000 lei, ceea ce consider ca e jaf la drumul mare. Asa ca draga mea, l-am recomandat la articolul meu cu "Ustensile necesare"si sa dea Dumnezeu sa ai si comenzi venite prin site-ul meu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Hei, Ligia!

    Ta-na-na-naaaaaaaaaaam! Pai cu 2000 cred ca il gasisei pe cel mic, asa-i? Eu am cautat unul mare si-l gasisem cu aproape 3000 RON... De-aia m-am si 'nervat si-am pornit cruciada dupa ustensile raw la preturi non-jefuitoare :-)

    Multamim de recomandare, o meritam din plin :-))).

    Cu dragoste, gand bun, ploaie ci zambet, in asteptarea vizitei, raman a dumitale... :-)

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut!

    Andreea, m-ai prins! Esti paranormala cumva? :-)
    Am cautat si mori de macinat, filtre de apa nu inca, urmeaza. In materie de mori de macinat, cele mai bune par a fi unele austriece, nu mai stiu cum le zice exact, ca am cautat acum vreo luna. Pornesc de la vreo 400 euroi cea mai ieftina, si arata super bine. Poti sa faci si fulgii tai proprii cu unele modele!! :-)
    Incoltitor: tb sa ma uit si trimit, ca nu am retinut numele. Acum, pariu ca ai sa zici ca nu mananc raw nici 50% daca am asa memorie slaba! :-) Bingo!

    Ela

    RăspundețiȘtergere
  24. Una mea draga, acum am vazut ca ma intrebai de Q7 :)

    Well, mie imi place tare mult Excaliul meu alb :) Mi-e tare drag!
    Nu stiu daca e vorba doar de gusturi, dar la bucataria mea alba cu mult lemn, se potriveste minunat.
    Nu arata ''cheap'', e absolut ok.

    Poop, love!

    RăspundețiȘtergere
  25. Hei, Ela cea happily married :-)

    Normal ca mi-s paranormala... toti suntem... eu is doar high on superfoods :-)))

    Memoria cea slaba e de la prea multe cereale si prea putine ierburi magice. Iar te-am prins!

    Cu dragoste si iarba!

    RăspundețiȘtergere
  26. Hei, Cristina!

    Da' zi-ne, stimata si noua ce prepari dumneata la Q7ele cel alb si parcat in mijlocul bucatariei lemnoase?

    Ierbi si radacini!

    RăspundețiȘtergere
  27. Astept varianta autohtona, nu de alta, da pretul cat un salariu-nredus inca-de psiholog in invatamant...
    Dar chiar cred ca merita.

    RăspundețiȘtergere
  28. Hei, Anonim!

    Sti ca esti un anonim tare special? Acesta este primul comment din casa cea rawz :-) in care m-am mutat acu'

    Varianta autohtona... bine ca mi-ai amintit sa vorbesc cu MIT al nostru sa vedem in ce stadiu ne gasim.

    Altfel, ce fel de psiholog, in ce fel de invatamant?

    Love in casa rawz!

    RăspundețiȘtergere
  29. Hey Unuta, daca vii cu masina la demonstratia de duminca, imi aduci si mie o mostra de excalibur, barem cu 5 tavi. Nu de alta, dar mereu amintesc de tine la demonstratii si de site-ul tau si ar fi bine sa fie si o mosta de fata. Oamenii mereu se uita la mine ca la felul 7 cand le vorbesc de dehidrator, fiindca nu am "animalul"de excalibur cu 9 tavi dupa mine. Parca as vorbi limbi straine, cand le zic de excalibur.

    Anunta-ma te rog, daca poti. Merci!

    RăspundețiȘtergere
  30. Vreau si eu unul autohton(cand e gata). Grabeste-l pe nenea inginer ca acu trece vara si e greu de noi la iarna. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  31. Am uitat sa ma semnez:-) Maria.
    Ce vrei... prea multe cereale !

    RăspundețiȘtergere
  32. Am uitat sa ma semnez:-) Maria
    Ce vrei....prea multe cereale!

    RăspundețiȘtergere
  33. Hei, subsemnata Maria!
    Zau ca-l superfood-am pe inventatorul nostru ca sa lucre repejor; numa' ca acum incercam sa obtinem un deshidrator "eco" :-) si asta mai intarzie oleaca cercetarile; dam de veste imediat ce-i prototipul gata. Bine?
    Love in rawz!

    RăspundețiȘtergere
  34. Psiholog scolar, scoala generala
    In formare in psihoterapie sistemica de familie, domeniu de care sunt superpasionata...
    De 8 ani ovolactovegetariana-cam fara ovo..., iar de 3 saptamani-am simtit un impuls,vibratiile astea din ce in ce mai subtile ale plantei or fi de vina!- am trecut aproape integral pe raw.Si e surprinzator de usor!
    Spune-mi daca vrei sa-ti trimit o reteta de supa de dovlecel si rosii supersimpla si buna.
    Ma bucur ca existati
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  35. vreau si eu Excalibur cu 5 tavi. E-mailul meu e liananicolae@gmail.com Ma puteti ajuta? Liana

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna Andreea
    Uite ca am venit putin pe la tine, sa vad daca deshidratadorul ar fi mai convenabil de la tine din Spania, e cam la acelas pret, deci raman sa-l iau din Spania.
    Ce as vrea eu, am citit mesajul Dianei, pe mine chiar mar interesa reteta aia de supa de dovlecei cu rosii.
    De aceea vin la tine, ai putea sa mi-o faci si mie rost?
    Caci nu are la profil multe informatii, poate ai tu mai multe informatii despre Diana.
    A mar interesa si pe mine ceva retete sarate fara aparaturi (deshidratador, germinator).
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  37. ce se mai aude de prototip?

    RăspundețiȘtergere
  38. Hei, MarianaBt!
    De prototip... nu se aude mai nimic; da' ce chestie... zicea un nene de curand ca el se gandeste sa uzeze un incubator pe post de deshi... :-)
    Caci romanul s-a nascut poet :-)
    Love in raw.z!

    RăspundețiȘtergere
  39. Salut

    Tot incerc sa dau de voi si nu reusesc. Vreau si eu niste info despre cel de 9 tavi..Mail-ul este anamaria.jacota@gmai.com
    Multumesc,

    maria

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna ziua ,
    Ma intereseaza si pe mine unul alb cu 5 tavi dar cu timer ,avetiasa ceva in stock ?Este un model 4526 T
    Mail meu este :stefrae14@yahoo.com
    multumesc ,
    Stef

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna ziua,

    ma intereseaza un Excalibur cu 9 tavi. Ati mai adus?

    Multumesc,

    L

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna Una! Ca sa-mi fac si eu painicile gustoase pe care le-am mancat la tine in restaurant si nu numai, m-am hotarat sa-mi iau un deshidrator....mai aduceti?
    adresa mea de mail: ludmiladraghici@yahoo.com
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  43. http://www.amazon.com/Excalibur-ED2400-4-Tray-Dehydrator-Jerky/dp/B000I5UHKA/ref=sr_1_22?s=home-garden&ie=UTF8&qid=1323239034&sr=1-22

    intre 105 dolari(4 tavi ) si 208 dolari (9 tavi)
    pe amazon.
    totul e sa gasiti pe cineva sa-l trimita in ro
    succese

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails