luni, februarie 08, 2010

Green smoothie - bautura zeilor


Ti-am spus ca un green smoothie pe zi iti daltuieste corpul? Ca slabesti mai mult decat ai face-o cu orice fel de dieto-gluma? Ti-am spus! 
Ti-am spus ca un green smoothie (pe zi) te fereste de cancer? Si ca-l include pe copilul (iubitul) tau in gasca supravietuitorilor? (nu, aceasta nu este o figura de stil; stiinta ne zice ca, asa cum arata datele acum, unul din doi locuitori ai terrei va face cancer in timpul acestei vieti). Ti-am spus!
Ti-am spus ca una bucata green smoothie (pe zi) te va umple de energie si de vitalitate? Iti va imbogati podoaba capilara? Iti va intari unghiile? Iti va detoxifia organismul? Iti va innoi celulele? Iti va netezi pielea? Ti-am spus? Ti-am spus!
N-avem, deci, nici un fel de scuza: vom bea un green smoothie in fiecare zi. Corect? Iacata aici, o multime de retete, numa bune pentru a-ti da startul. Toate retetele sunt direct de la sursa, de la doamna mea preferata, Victoria Boutenko, care a "inventat" si documentat acest lichid verde fantasmagoric.
Da! Si pe tine si pe mine ne mira in egala masura: "cum doamne, ia-ma nu sunt acestea informatiile afisate cu litera se-o schioapa in toate pietele, pe toate gardurile? Cum de nu circula informatiile astea din gura-n gura pe strazi?". Eiii, nu-i un mister prea mare... Cine-ar avea de castigat bani de pe urma sanatatii tale? Cine? Companiile farmaceuitice? Ha, ha, ha! Corporatiile? Nope, nici ele? Petrolierele? Aiurea! Sistemul medical? Hu, hu, hu! Cui crezi ca-i pasa de starea ta de sanatate, bucurie, bunastare si elan? Aud? Cui? 
Pai eu zic ca e momentul sa-nceapa sa-ti pese tie. Si, de-odata ce te gasesti aici, citind mazgaleleile noastre*, e limpede ca a-nceput sa-ti pese. Stim amandoi ca ai ajuns aici pentru o ratiune (eu, una cred pe cuvant broasca din Kung Fu Panda :-) cand zice: "nu exista acccidente" - "there are no accidents").
Ti-am spus ca mie nu-mi place, neam, aceasta bautura? Da' deloc? Ti-am spus! Si pe-asta o explica doamna Boutenko in Greens can save your life. Pe scurt, povestea e asa: stomacul meu are un acid clorhidric bolnavior (de la ce prostii am mancat si respirat si tras pe nas si baut, pret de peste 31 ani); acest acid clorhidric nu-i capabil sa digere verzile plenar; si-atunci, numa' cand le simt mirosul imi vine, asa, sa-mi golesc stomacul; dar, stomacul poate fi pacalit: il luam cu binisorul, multe fructe - putine frunze si-usor-usor, situatiunea se repara. Altfel, pana si eu am gasit o modalitate de-a turna green cu placere: supa de spanac.
Am zis "de-a turna" asa, de amorul vorbei. Nu-l da peste cap pe smoothie. Ameteste. Cea mai buna metoda de inghitire e: cate-o gura, si-nca-o gura, si-nca-o gura, lent si "masticand" lichidul. 

Ti-am zis ca e foarte bine sa variezi frunzele verzi pe care le folosesti? Vrei sa mi te umplii de diferitele proprietati ale diferitelor frunze verzi: salata, spanac, varza, patrunjel, papadie, patlagina, trifoi, valeriana, etc, etc, etc. In aceeasi ordine de idei: ti-am zis ca frunzele plantelor sunt de zeci-mii de ori mai meseriase decat radacinile? Foloseste cu hotarare frunzele de: gulie, morcov, telina, ridichi, etc.  

Ti-am zis tot, acum. Let's go! Si nu uita sa faci sectanti, bine?
*Ti-am zis ca am un partener? :-); Mihaela Cristian mi s-a alaturat la bine si la greu in scrierile de pe acest blog; este mare cunoscator de superfoods si de trai bucuros; intrebati-o pana-o cheliti de informatii!

11 comentarii:

  1. Salut

    Daca beau un smothie din asta, pot sari peste masa respectiva?
    PS. Eu stiam ca nectarul e bautura zeilor :) S-au facut si zeii raw?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Bogdan! Pai, daca nu ti-e foame, poti sari peste cate mese vrei; daca ti-e foame, poti manca la 30 minute inainte sau dupa smoothie. Altfel, sunt oameni care fac post smoothie pentru 92 de zile :-))
    Pai, stimate domn, necatrul este raw; ce crezi ca zeii astia erau tolomaci (ai vazut tu, in legendele olimpului ospat cu porc mistret? erau struguri, rodii, de-astea). Resulta que smoothie e varianta comerciala a nectarului :-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Tin sa va anunt ca de 1 saptamana mananc DOAR raw !!:))) si ma simt foarteee bine. Cu ajutorul vostru am sa ma tin cu dintii sa fac alea 2 luni, de care zicea Victoria B. ca are nevoie organismul sa scape de dependenta de mancare gatita. E tare bine, dupa ce ma ridic de la masa parca nici n-am mancat, si energie am cat cuprinde. Zilele astea voi merge la piata si am sa incep constiincioasa sa beau si chestiile verzi. O zi cu multa energie! Dani

    RăspundețiȘtergere
  4. Hie, Dani! Tin sa spun DOAR: hip-hip, uraaaaaaaa! hi-hip, uraaaaaaaaa! hip-hip, uraaaaaaaaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Andreea!
    Si eu tot o Andreea sunt :) vroiam sa te intreb : daca`mi prepar greeny`ul de cu seara se dezactiveaza toate cele dadatoare de bine pana dimineata? Ma trezesc destul de greu dimineata, nu am timp de nimic, e aglomeratie prin casa, am multe de facut...e de rau ? O seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Andreea! Doamna Boutenko zice ca potiunea isi pastreaza cea mai mare parte a magiei, intreaga zi (in frigider); deducem, dara si intreaga noapte :-). Pentru toate proprietatile intacte, sugerez umil sa speli, cureti, tai tot ce-i de taiat de cu seara si sa le depozitezi intr-un conteiner inchis in frigider. In felul asta, de dimineata, doar inghesui verzile si apa in blender; vrum-vreum; si... gata. Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super, sar-mana pt raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei! Pai, super-super, da' cum ai facut? :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci se pot consuma frunze de patlagina???

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Rodica!
    Duoamna, se pot consuma frunze de patlagina cate de multe :-); si de papadie, de coada soricelului, de urzica :-) Cu cat ii mai buruiana, cu atat ii mai plina de wildness gata sa-ti invadeze corpul; numa' ca-s amare si-s de adaugat atata cat sunt inca suportabile.
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna, am si eu o dilema. Am observat ca ai mentionat ca, daca bei smoothie-ul repede, ametesti! De ce se intampla asta? Multumesc@!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails