sâmbătă, mai 01, 2010

Super-juice-smoothie

Evrika! Evrika! Evrika!

Stiu c-am lenevit rau cu retetele in ultimele saptamani. Nu m-am lenevit cu postarea retetelor... pur si simplu am gatit foarte putin; am cazut in borcanul cu superfoods-uri :-). Mananc atat de putin (ca sa fiu exacta, mananc atat de deloc...) incat n-am prea avut ce sa postez...

M-au luat de cap doua lucturi: 1]. superfoods-urile si 2]. samson-ul... Storc. Amestec. Beau. Sau doar amestec si beau. Iar Matei se hraneste fericit cu inventiile-mi culinare mai vechi; oricum, si el e high on supefoods si mananca si el putin in vreme ce ii mai activ (scoala, messenger :-), olimpiade, skate, engleza, bike, germana, basket, parkour, etc) si mai vesel decat l-am cunoscut eu in ultimii 10 ani :-)
Traiesc asa de vreo trei saptamani; si, dupa doua saptamani, m-au apucat ingrijorarile si m-am luat de scris cu David Wolfe, sa ma clarifice daca nu-i periculos sa nu mai manci mai nimic... m-a linistit... se pare ca el traieste astfel de vreo 10 ani :-)
Iacata, draga sectant un green zmuti pe care il vom alinta The Super-Juice-Smoothie :-) caci este, intr-adevar miraculos:
- este o bomba de ars grasimile 
- este un mare luptator anti-cancer
- este un potentator al activitatii cerebrale
- este un activator si catalizator al sistemului imunitar
- este un taietor total al poftei de mancare
- este un energizant puternic
- este deosebit de nutritiv
- este foarte bogat in proteine, clorofila, minerale, vitamine si enzime
- este un agent alcalinizant puternic
- este un reglator al tranzitului intestinal
- este un rezolvator al constipatie (acute sau cronice)
- este un puternic detoxifiant
- este un raspuns la dilema: juice sau smoothie?
Pe mine dilema juice vs. smoothie m-a prins pentru o vreme... mi-am dorit sa obtin avanajele amandurora, adica:
- Juice: continutul inalt de nutrienti si vitamine, digerabilitatea si absorbtia instantanee, prezenta intacta a tuturor vitaminelor, enzimelor, etc care n-au fost centrifugate;
- Zmuti: fibrele, bata-le vina! prezenta intacta a fibrelor care asigura tranzitul intestinal, detoxifierea, etc.

Iacata, dara rezolvarea pe care-am gasit-o si imbunatatit-o si care ma incanta de 3 saptamani incoace.

Super-juice-smoothie:

1]. Depozitez in blender:
- 2 lingurite spirulina
- 1 lingurita chlorella
- 1 lingurita miere
- frunzele de la 5-6 fire de menta
- alte verzituri dupa pofta inimii: stevie, loboda, spanac, frunze de morcov, de ridichi, salata verde, untisor, valeriana, macris, etc.
Adaud doar un strop de apa si fac un pure gros de tot.

2]. Storc la dragul meu samson:
- 1/2 lamaie (cu tot cu coaja - da un gust incredibil de bun)
- toate fructele pe care le posed: mango, ananas, mar, gref, portocale, capsuni....

3]. Torn sucul peste pure si pulsez de cateva ori. 
E fantastic! Nu se simte nici o nota de gust de alga... menta si coaja de lamaie acopera orice iz micro-algos :-); e subtire (caci contine mult suc) si, deci baubil lejer, fara cocoloase sau aglomerari de frunzulite; e delicios; imi asigura patrunderea in organism a unui rau de clorofila, proteine, fibre, nutrienti, vitamine, enzime si-alte asemenea. 

Cred ca pentru copii care nu-s asa de gica-contra cum ii fiu-miu, e o bautura foarte buna; da' ce sa ma lansez eu in presupuneri... stiu c-ai sa-l incerci si-ai sa intelegi ce spun. 
Povesteste despre bautura asta tuturor prietenilor si dragilor tai, fie ei vegani, vegetarieni sau mari mancatori de carnuri si fainuri albe, zaharuri si-alte nenorociri. Asta jumatate de litru de sanatate in fiecare zi, poate fi salvatoare de vieti. La propriu! 
Love!

16 comentarii:

  1. Daaaa, am sa-l incerc si am sa-l beau zilnic :)) si eu. Mii de multumiri!!!
    Vreau sa te intreb: ce cantitate de spirulina ii dai lui Matei? Ce alte suplimente ii mai dai? Incep sa-i dau si eu Mirunei spirulina(cand imi ajunge coletul) si sa vad ce sa mai comand pt ea.
    Am inceput sa-i dau si lui Matei al meu (am si eu un Matei de 9 luni :))) green smoothie si ii place!!!! Sa vezi cum trage de cana sa-i mai dau!!! Si nu prea ma intelege lumea de ce sunt atat de bucuroasa ca bea!!
    Te pup, Dani

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai intrebat despre copii.Recunosc ca mi-ar placea f. mult sa vorbim despre alimentatia bebelusilor si a copiilor(in fond toti vom avea sau chiar "aveti" deja ) cat si a gravidelor (despre care se scrie putin si f.prost)..sa ne impartasim din cunostintele si experienta(cine are :).Ce zici Andreea? Bineinteles intr-un viitor, acolo..dupa marea deschidere.Toate la randul lor. va pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tocmai am citit postarea despre spirulina si chlorella si am vazut acolo cantitatile, deci cat sa-i dau Mirunei.
    Da ar fi foarte interesant si super util sa vb despre alimentatia sanatoasa a copiilor si bebelusilor. La noi e jale, mentalitatea ne omoara la propriu. Eu ma lupt cu bunicii Mirunei sa nu mai gateasca prajeli, paneuri si alte nenorociri.
    Dani

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Dani!

    Lui Matei ii dau:
    - spirulina ~ 5g/zi (proteine, clorofila, etc)
    - chlorella ~ 2g/zi (GLA, celule nervoase, etc)
    - maca ~ 4g/zi (rezistenta fizica, concentrare, simtere de bine :-), etc)
    - cacao ~ 5g/zi (antioxidanti, sulf, magneziu, etc)
    - lucuma ~ 5g/zi (fosfor, gust :-), etc)
    - sare himalaya ~ 3g/zi (minerale)
    - canepa ~ 10g/zi (omega-uri, proteine, etc)
    - in ~ 20g/zi (fibre, omega-uri, etc)
    - camu-camu ~ 5g/zi (vitamina C)
    - susan (calciu) ~ 10g/zi
    - miere (B12, gust :-)

    Nu te gandi ca-l alerg cu lingurita prin casa :-); ii fac un drink dimineata si unul pe la 16.00. Asta-i tot. Postez drink-ul si cum il prepar astazi (trag nadejde).

    Lovingly yours!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Elena!

    Da, draga mia! Imi pare si mie din ce in ce mai important sa-i sectuim cat sunt inca mici; eu mi-am ales (cu Matei) momentul destul de prost... 10 ani si ceva... e in perioada aia cand se simte regele soselelor si i se pare denigrator sa-l tiu de mana pe strada...

    Daca-i luam mai din pripa (vezi Dani si Mateiul ei de 9 luni) se bucura cu toate papilele de gusturile pe care le introducem.

    Sigur ca vom posta cu varf si indesat despre copii. Asteptam carti sa invatam noi si imediatamente va-nvatam si pe voi.

    Si, ma gandesc tot mai serios sa facem o gasca si sa mergem sa tinem demonstratii prin gradinite/scoli. Se vor intampla ele toate :-), adevarat graiesti.

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut!
    Eu ii consider pe copii f. receptivi si deschisi iar adictiile lor nu sunt asa puternice ca ale marii majoritati a adultilor. Cu Matei ai "lucrat" f. bine , zic eu, drept urmare ti-a facut bucuria...dar daca ii instruim din pantec nu mai au scapare :).Tot inainte!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salutare tuturor!
    Imi puteti spune de unde pot lua/comanda spirulina si chlorella? Multam.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, Anonim!

    Pai e simplu: imi scri un e-mail la unaculuna@gmail.com si-mi spui ce cantitate din fiecare iti doresti. Imi dai adresa si numaru-ti de telefon si le primesti, cu plata ramburs prin posta sau curier, cum preferi.

    Pentru preturi si pentru tot pomelnicul de produse pe care le avem, da o citire aici: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/04/superfoods.html.

    Love in rawz!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei, Rossana!

    Cele mai bune surse de omega-uri pe care le stiu eu sunt semintele si uleiurile de canepa si de in.

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei Ana-Maria!

    Da doamna, e si bun. Finally! Si eu m-am straduit o vreme pana sa gasesc combinatia baubila... asta e asa de baubila incat a devenit ritual de inceput dimineata in familia de non-raw-isti a sora-mii (inclusiv copiii :-). Deci, merge!

    Love in rawz!

    RăspundețiȘtergere
  11. De unde ei Spirulina si Chlorela ? Multumesc ..
    Sunt nou venita in lumea asta ..mananc de 3 zile raw-vegan. Fie-ti mila de un "bebe' in ale raw-vaganismului si invata-ma de und ele procur ...e vorba de pastilele de cumparat sau e vorba de alga ca atare ?
    Multumiri adanci si abisale
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  12. de unde iei ..dar m-am emotionat si am mancat o litera .
    Scuze
    aceeasi Daniela

    RăspundețiȘtergere
  13. Hei, Daniela, you romanian writer :-)
    Iacata, draga mia, de unde le iau, de aici: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/04/superfoods.html :-))) caci noi suntem singurii-singureii care aduc prafuri organice-raw pe meleagurile astea.
    Love in raw.z, frumos bebelus raw-vegan.z!

    RăspundețiȘtergere
  14. Hei! De la o mamica care va alapta cat de curand :). Am spirulina pregatita pentru siguranta alaptarii, am maca, am semintele toate (ca undeva spuneai de spirulina + chorella 2:1 + maca + seminte in) ... chlorella este voie sa consum?? Multumesc!! Cristina

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails