marți, martie 30, 2010

Supra Dimensioneaza-ma!


sau...
Daca-i Marti, e film.

Super Size Me. Filmul lui Morgan Spurlock din 2004. Acelas Morgan Spurlock pe care l-ai vazut vorbind despre raw in Raw for Life. Stia ce vorbeste... a fost cobai pret de o luna; a aflat efectele mancarii proaste da' bune asupra corpului uman, intr-un mod foarte direct. Despre care dintre mancarurile proaste vorbim azi? Despe care? Ei bine da, este McDonald's, prietenul copiilor!!!
Am vazut filmul asta de-o vreme, deja. Nu m-am gandit pana acum c-ar putea fi unul dintre filmele noastre de martea. Cunosterea generala a nocivitatii mancarii fast-food, e suficient de larg raspandita, m-am gandit eu... sectantii mei n-au nimic de invatat din acest film. Asa mi-am zis. Si-asa am gresit. 
Ce s-a intamplat de mi-am dat seama ca gresesc? Doua lucruri s-au intamplat: 1). Mergand de colo-colo saptamanile trecute, prin locurile publice numite mall-uri, locuri in care arareori calc, am vazut cu ceva surprindere ca Mac-ul :-) si KFC-ul sunt, in continuare pline-ochi; 2). M-a necajit antrenorul de baschet al lui Matei; antrenorul lui Matei, admirabil in meseria lui, ne-a propus saptamana trecuta sa "sudam echipa"; sa iesim copii basketball-isti si parinti de copii basketball-isti si sa socializam. Buna idee! Unde sa iesim? La Mac?!&$*!?$%@!!! 
 "Stiu ca mancarea nu e buna, da' o data pe luna nu le poate face rau." Doua erori aici: 1) Sigur ca face rau; da' daca te-ar pune cineva sa iei o doza de drog, nu des... rar... o data pe luna... ti-ai spune, ei... o data pe luna nu-i asa de rau? 2). Si-apoi, de ce le-am creea (din nou) copiilor impresia ca Mac-ul e un premiu, un loc de socializare, un loc bun de "vizitat" intr-o frumoasa zi de primavara?
 Altfel, stiu ca sectantii mei cititori nu sunt clienti al Mac-ului; filmul aduce, insa, ceva argumente in plus ca mancarea conteaza. Si-apoi e un film bine facut, amuzant, pertinent si numa bun de comentat intr-o marti seara. A, si ii subtitrat in romana. Enjoy!

10 comentarii:

  1. l-am vazut si eu acum un an. Mi-a placut f mult, este super realizat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Ina!
    Sub ce fotografie frumoasa comentezi tu aici :-). Love!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce film minunat! Deja e pe ...gustul meu! Eu mi-am pus educatoarele in cap ca am facut "secta", "bisericuta",cand era fetita mea la gradi,pentru a nu primi copiii meniu McDonalds dupa o serbare. Ce scandal, ce pusa la zid! De acasa nu aveam voie sa aduc, ca nu e cu autorizatie! Si eram si obligati, toata lumea la fel. Cand le-am vorbit de sanatate si ce contine meniul, mi-au spus ca ele se ocupa de educatia copiilor, nu de sanatate, ca nu sunt asistente.Si atunci cum de imi impuneti un meniu fast-food? Tine de educatia la grupa a copilului meu? Am refuzat sa dau banii, au urmat si alte mamici,si, pana la urma, am ramas stigmatizata!
    Bine, aveam antecendente: antecedentul Magura si antecedentul Danonino! Om rau.
    Sa ma ierti, dar iti voi mai cotrobai prin blog, un picut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Gospo :-)!
    Pai te rugam, daca copilul tau a ajuns varsta scolii, abordeaza serios subiectul cornul si laptele! Fa-i, te rog sa le dea o banana, un mar si-o portocala in schimb. Vrei?
    :-)
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut si eu filmul demult si mi-a placut mult! Nu eram eu fan Mc niciatunci, dar acum nu mai sunt chiar deloc! Cea mai "mare reusita" a fost sa-mi conving partenerul sa nu mai manance nici el Mc. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am tipat in ce priveste desertul de la Gradi. Ca e mai ieftin! O Magura zilnic! Degeaba! Le-am demonstrat ca un mar sau o banana e mai ieftina! Scandal si aici, inadaptabila, etc! Sa-mi mut copilul. Anul urmator s-a rezolvat, a venit directiva de la minister sau nu-s de unde sa se dea fructe.Le-am tinut o lectie mica despre slugarnicia si supusenia romanuui, mai ales a tovaraselor educatoare! Dincolo de frustrarea personala "Nu vine una la mine sa se dea mare ca re facultate! Intre timp si-au rezolvat frustrarile,toate au psihologia la activ! (NICI O LEGATURA CU PROFESIA TA. SI SOTUL E PRIN ZONA!)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Gospo!
    Yeap! Mancarea mea n-a mai vazut focul de 8 luni. Si asa frumushica ce m-am mai facut :-).
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Andreea,
    Auzisem de acest documentar si concluziile lui m-au cutremurat, insa sa-l vezi are un efect mult mai puternic.
    Daca tot m-am apucat de comentat ar fi cazul sa adaug cu mare tristete ca Mac-ul din Dristor(bucuresti)s-a dublat pt a face loc tuturor mamicilor si copiilor care se aduna acolo buluc in fiecare duminica.
    Si cica e criza.
    Vai de capul nostru!
    :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei, Anonim!
    Ba vai de capul lor mai duoamna caci noi suntem mandri sectanti care numa' ce-au implinit un an intreg decand manca numa' ierbi :-)
    Love in raw.z!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails