marți, martie 16, 2010

Marti, ziua Karma


Legea Cauza si Efect
[de Teo Nicoara]

Ne-am gandit sa-ti amintim ca te poti, astazi, alatura grupului nostru: practicantii celor sapte legi spirituale ale succesului, in fircare zi. 
Astazi este marti, adica ziua celei de-a treia legi: Legea Karma-ei. O poti asculta aici si/sau o poti citi in continuare.

“Culegi ceea ce ai semanat” Adica orice actiune se rasfrange, la un moment dat, asupra ta in acelasi fel. Atunci cand alegem sa actionam intr-un mod care aduce celor din jur armonie si succes vom culege si noi aceleasi roade.
Indiferent daca ne place sau nu tot ceea ce se intampla in acest moment este un rezultat al actiunilor si gandurilor noastre din trecut. De aceea trebuie sa devenim constienti de actiunile noastre si de potentialul efect pe care il au asupra celor din jur. Pana acum am luat decizii inconstiente bazate pe tipare de gandire: asa trebuie, asa am invatat, asa am actionat in trecut si a functionat… etc De acum, am putea sa ne detasam de aceste tipare care ne fac sa reactionam spontan si inaintea unei actiuni sa ne intrebam: “care sunt consecintele alegerii pe care vreau sa o fac? Ne va face fericiti pe mine si pe cei din jur?”
Calitatile noastre native ne pot ajuta sa facem alegerile corecte, creand astfel in timp, noi tipare de reactii spontane (dar de data aceasta corecte, bazate pe intelepciunea energiei universale). Unealta care ne poate ajuta sa facem asta este sistemul emotional. Exista doua tipuri de emotii: pozitive si negative, de confort si de disconfort, cele care te fac sa te simti entuziasmat, vesel, relaxat si cele care te fac sa te incordezi, sa fii negativist, ingrijorat, stresat. Daca stam o clipa sa observam ne vom da seama ca aceste emotii sunt chiar senzatii fizice si sunt, de cele mai multe ori, resimtite in piept. Putem apela la acest sistem de ghidare ori de cate ori avem in fata o alegere intrebandu-ne “ce se va intampla daca voi lua aceasta hotarare?” De fapt nici nu trebuie sa apelam la el, el functioneaza oricum, trebuie doar sa devenim constienti de el si sa actionam ca atare. Daca something feels right just do it, daca nu, atunci nu-l face.
Conform acestei legi avem de-a face si cu karma din trecut, care vine ca urmare a actiunilor noastre trecute. Se spune ca nu poti scapa de aceasta karma, datoriile trebuiesc platite. De aceea putem lua lucrurile “rele” care vor mai veni o vreme in viata noastra (pana ne orientam pe directia happyness :-) ca niste experiente din care avem de invatat. Sa sedem si sa ne gandim: “la ce ma ajuta experienta asta? Am avut de invatat macar un lucru cat de mic din asta? pot face in viitor ceva care sa se bazeze pe aceasta experienta?” Adica sa transformam aceasta experienta intr-una creatoare.
Si-apoi, tot ceea ce se intampla trebuia sa se intample… nu putem decat sa luam intamplarile ca atare.

APLICAREA PRACTICA A LEGII KARMEI:

A)    astazi voi deveni constient de toate alegerile pe care le am de facut. Inteleg ca viitorul meu se bazeaza pe experienta prezenta si ca, de aceea, toate alegerile de azi imi construiesc viitorul.

B)    Ori de cate ori am de luat o decizie ma voi intreba: “care sunt consecintele acestei decizii? Ne va aduce aceasta alegere, mie si celor din jur, mai multa fericire?”

C)    Imi voi intreba apoi inima si ma voi increde in raspunsul ei care va fi fie un sentiment de confort fie unul de disconfort. Daca sentimentul va fi pozitiv voi merge inainte cu alegerea facuta, fara a ma crampona insa de ea. Adica fara dubii si fara stres :-)

2 comentarii:

  1. Hey Andreea! Foarte frumos si foarte adevarat. Se pare ca e mai usor sa mobilizezi lumea in privinta alimentatiei, desi, in opinia mea aceste articole sunt chiar mai interesante.
    Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Madeleine!
    Bucuroasa sa te rezav :-); las' ca vine ea si vremea aia, draga mia; oamenii se trezesc treptat: un subiect, apoi altul si altul; te ia de cap numai cand te gandesti cat drum lung si frumos avem inainte :-)
    Love!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails