miercuri, martie 24, 2010

Tort de portocale raw vegan


Acelui sectant caruia i-am promis ast tort de portocale cu haaaat, o saptamana-doua in urma... ii cer iertaciune. Caaata foame sa fi facut pana acum. O va uita pe toata cu asta minunatie parfumata, racoritoare, savuroasa. 




Tortul nostru are 3 straturi si include 6 ingrediente in total:
- caju – 700g
- fulgi de cocos – 150g

- miere – 15 linguri 
- portocale – 8 bucati
- unt (ulei) de cocos – 4 linguri
- sare – ½ lingurita


CRUSTA:
Ingrediente:
- caju – 250g
- fulgi de cocos – 100g
- miere – 6 linguri [sau dupa gust]
- un praf de sare
Preparare:
Pune toate ingredientele in robotul de bucatarie echipat cu lama in S; proceseaza pana ce “aluatul” format este lipicios atunci cand il presezi intre degete; rastoarna compozitia intr-o forma de tort; preseaz-o cu degetele astfel incat s-o intinzi uniform si… stabil;pune tava in frigider.
 

CREMA:
Ingrediente:
- caju – 350g
- sucul de la 4 portocale
- coaja rasa de la 2 portocale
- miere – 6 linguri [sau dupa gust]
- un praf de sare
Preparare:
Pune sucul de portocale in bleder; adauga caju-ul, mierea si sarea; mixeaza, la viteza mare, adaugand apa, pana ce obtii o pasta cremoasa, de consistenta smatanei; adauga coaja de portocale si “pulseaza” de cateva ori; rastoarna crema peste crusta; niveleaz-o; pune-o in frigider pentru 1-2 ore.


GLAZURA:

Ingrediente:
- unt [ulei de cocos] – 4 linguri
- miere – 3 linguri- faina de cocos – 3 linguri (macina fulgii de cocos, transformandu-i in faina)
Preparare:
Untul de cocos este solid, la temperatura camerei; pune-l intr-un castron si incalzeste-l la Bain Marie; amesteca-l cu mierea si faina de cocos. Gata!



Decoreaza-l cu felii de portocale taiate transversal.


Imparte-l cu prietenii!

15 comentarii:

  1. AmandinaBiscuit25 martie 2010, 10:51

    Ehe... sectantu' s-a orientat si a facut ditamai tortu' cu caju, nuci, migdale, avocado, cacao, vanilie si cate si mai cate (in doua zile nu mai era decat amintirea lui si nici macar n-am avut musafiri) si in loc de tortu nr 2, sectantu iar s-a orientat si facut bomboane. Bune domne...

    RăspundeţiȘtergere
  2. PS: Mie nu-mi iese crema de caju smooth. Imi iese asa o chestie dubioasa care arata a pasta de hartie reciclata. Asa tre sa arate sau iar o dau eu in bara?

    RăspundeţiȘtergere
  3. Hei, Amandinus!
    Pai bine mai doamna... scrie-ne si noua retetele sa le dam o incercare :-).
    Love!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Hei, Tot Amandinus!
    O dai tu in bara :-); sti deja procedura: scrie-mi pas cu pas ce faci ca sa stim unde ne-ncurcam.
    Tot love!

    RăspundeţiȘtergere
  5. AmandinaBiscuit26 martie 2010, 11:24

    Carevasazica bomboanilii:

    Nuci, migdale, cocos razuit (proportii dupa preferinta- eu am pus 2 cani de nuci, una de migdale, una de cocos)- blenduite, amestecate cu miere cat sa se lege, vanilie macinata, coaja rasa de portocala, praf de sare, facute buline si tavalite prin cocos.

    Tortul(compilatie meets improvizatie)
    Blatul a fost exact ca bomboanele. L-am pus in forma de tort.

    Crema de caju a.k.a. hartia reciclata
    Caju-ul inmuiat peste noapte l-am blenduit cu apa aproape cat sa-l acopere. L-am scos din blender l-am amestecat cu miere, coaja de portocala si vanilie. M-am uitat chioras la el, l-am vazut ca n-are nici o treaba cu ideea mea de crema, i-am pus fulgi de cocos si nuci macinate ca sa se-ntepeneasca. L-am turnat peste blat. Peste el am mai pus un strat subtire de nuci curmale si migdale macinate.

    Crema de cacao: am blenduit doi avocado i-am amestecat cu miere, cacao, vanilie, o lingura de ulei de cocos, cateva linguri din minunea de crema de caju care ramasese si un pumn de nuci macinate ca nici asta nu statea teapana. Am turnat-o peste crema de caju am ornat cu nuci macinate si l-am bagat la frigider.
    A fost mirifico-mirobolant.

    Am mai facut o data crema de caju, da sarata. A fost la fel de dubioasa.

    Atat de la Poplaca, Andreea, ai legatura :D

    RăspundeţiȘtergere
  6. Audienta electrizata asteapta urmatoarea transmisie in direct cu sufletul la gura!

    AmandinoBiscuito.. esti delicioasa! ha! ce m-am mai ras!

    Lovz!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Buna Una!
    Intrebari:
    - cat de scump este traiul raw? am vazut ca folositi tot felul de alge, nuci, germeni etc.
    - ce imi trebuie ca ustenisla de buc. pt. a ma "supune" :D mancatului raw? adica bani nu prea sunt dar imi doresc de toate in buc. mea..as vrea si un storcator de fructe/legume si un blender si cutite magice..eh, vise
    - pot sa ma descurc si cu un blender mai slabut si atat?
    - cum pot sa prepar smoothies fara storcatorul de fucte si legume?
    - de deshidrator nici nu mai vb. parca sunt dintr-o data in star trek :>
    pe scurt zi-mi ce merita sa imi cumpar? un robot de bucatarie?
    inca mai inspectez pana imi fac curaj sa mananc raw...te pup si sa aveti pace si intelegere in familie.
    ai un fel de a scrie foarte savuros si funny :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Hei, Anonim :-)!
    Raspunsuri:
    - traiul raw este mai scump decat cel "obisnuit" in prima luna (hai doua...); egal cu acesta in urmatoarea luna (hai doua...); mult mai ieftin decat traiul "obisnuit" pentru restul vietii (sau practicii :-);
    - anume, in prima luna ai nevoie ca cumperi ceva dotari de bucatarie pentru a marca schimbarea (altfel, un cutit, un mojar si masina de tocat a strabunicii s-ar descurca si ele... :-); da' pentru a-ti face tangibila specialitatea menu-ului, iti cumperi: blender, robot de bucatarie, curatator de legume, si deshidratator (dezintegrator, cum ii spune nepotul Tibi :-); cand intri in subtilitati iti vei dori si un storcator bun;
    - toate cele de mai sus sunt, desigur, achizitionabile in varianta low sau high cost; orice blender (150 - 1800 RON), orice deshidratator (100 - 1500 RON), orice robot isi va face treaba o vreme (vezi si postarea asta: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2009/12/cum-debutezi-in-viata-cea-raw-2_30.html)
    - am doua vesti bune: 1). tocmai am adus in Romania cele mai bune ustensile raw la cele mai mici preturi posibile :-); va vor fi accesibile pana in jumatatea lui aprilie si 2). deschid o noua rubrica pe blog: vanzari - cumparari - bartere - cadouri :-), rubrica in care raw-istii mai vechi sa vanda, sa faca troc sau sa dea cadou catre raw-istii mai proaspeti sculele pe care nu le mai folosesc :-).
    - dupa 3-4 luni de raw costurile mancarii mele au devenit aproape insignifiante; notele la restaurant au diminuat; au disparut cafelele, take away-urile, etc, etc, etc; cosmeticele au disparut... ce mai, sunt un fel de vrabiuta :-).
    - smoothie se prepara cu un blender (orice fel de blender).
    De ajutor?
    Tu ai un fel de-a debuta foarte intelept.
    Te simtesc ca te faci sectant :-). Te miros, ce mai!
    Love!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Hai, ma, Andreea, ca de cand ne tot amagesti cu magazinul asta online ne "ghiortaie stomacul" de asteptare.....ii gata ori ba?

    RăspundeţiȘtergere
  10. Era sa uit - eu am un procesor de bucatarie care contine robot, blender, mixer si storcator all in one. Philips 7775 se numeste.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Hei, Gabi!
    :-)))
    Da mai doamna, si noi trageam nadejdea ca deschiderea de petrece jap-jap. Numa' caci pana aduni cei mai furnizori intre furnizori :-) pare sa dureze o vreme :-).
    Pe 15 Aprilie emitem in direct :-).
    Love!

    RăspundeţiȘtergere
  12. vin cu o sugestie. niste retete din bucataria romaneasca n-aveti? niste iluminati spun pe buna dreptate ca e bine sa te infrupti din roadele pamantului pe care te-ai nascut. e mai cinstit asa pt. taranu care asudeaza. tre' sa-si creasca si el copiii, nu numai nea chinezu' cu plantatia lui de ceai verde. asa ca, pe langa gurmanzii care saliveaza la fasolea mung, tzung, dung sa mai fie si cate-o fata inspirata ca Luna noastra si care va scrie si despre leusteanu', spanacu si loboda romanului..sper :D
    Am zis! :*

    RăspundeţiȘtergere
  13. Hei Andreea :) Am incercat sa fac tortul cu portocale de mai sus si.....nu mi-a iesitttt!!!:(( Am fost f dezamagita la inceput, dar apoi mi-am amintit ca si voi ati spus ca ati aruncat multe mancaruri pana v-ati perpectionat si m-am mai alinat. Crema a iesit f moale, fleoscaita si glazuraa...o chestie acolo care nici nu am putut sa o pun pe tort. Offf si am facut exact cum ai zis. Ce sfat imi dai ca sa-mi iasa si mie bun next time? Aaa nu mai zic ca tortul asta m-am dat eu mare ca-l fac pt family de pasti si a fost un fiascoooo. Bomboanele mamei cu visine (raw si ele, incerc sa o cooptez si pe ea :>) au iesit delicioase, pe cand tortul meuuu...
    A si inca ceva; ziceai ca viata raw e scumpa doar in primele 2 luni, da' parca am tendinta sa te contrazic nitel. De ce zici tu ca nu-i asa de scumpa?
    Cu mult drag, Dani

    RăspundeţiȘtergere
  14. A si inca ceva. In ingredientele pt tot tortul apar 700 gr caju, dar in pt crusta si crema sunt necesare 600; 100 gr nu mai sunt deloc sau este undeva mai mult?
    Si tb sa recunosc ca nu doresc sa ma perpectionez ci sa ma perfectionez :)))
    Dani

    RăspundeţiȘtergere
  15. Hei, Dani draga!
    Bucuroasa de vesti din parte-ti, chiar daca nu-s taman vesele :-)))
    Crema tortului tau surpriza :D a iesit moale din exces de zel cu apa... sau blender nu foarte puternic (astfel incat ai fost nevoita sa adaugi prea multa apa)?!? In cazul 1 solutia e: fi mai rezervata cu apa; in cazul 2, ai doua posibile solutii: a). pastreaza niste caju nemuiat, macina-l in rasnita de cafea si adauga-l cremei la sfarsit; b). (preferata mea): topeste 3-4 linguri de unt de cocos si pune-le la fundul blenderului (in loc de apa).
    Da, bre, bine ca mi-ai aratat! Erata: e nevoie numa' de 600g caju.
    Costurile mele de raw-ist au scazut mult-mult dupa ce am terminat investitiile in scule si unelte... pentru ca am inceput sa mananc foarte putin, sa nu mai "stric" ingredientele, sa-mi cresc singura sprouts-uri si ierbi.
    Useful?
    Love!

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts with Thumbnails