duminică, februarie 07, 2010

Si daca slabesc pana dispar de tot?


Si daca n-am incercat eu toate dietele... Atkins, Montignac, supa de varza, supa lu' Luciu, disociata 1, disociata 2, disociata 3, cele 2 saptamani cu carne de vita si salata verde, mere si orez, cartofi si lapte; da' cine-si mai aduce aminte cate si de cate feluri. Cate-odata functionau atata vreme cat durau (3 zile - 3 saptamani - 3 luni...). Si, atentie, in tot timpul asta faceam multa miscare: o ora de mers pe jos in fiecare dimineata si sala, de trei ori pe saptamana, negresit. Vax! Dupa scurta vreme incepeam sa ma ingras din nou, pana la o greutate care depasea cu cateva kilograme greutatea de la care pornisem. 
Cred ca n-am mai avut o greutate constanta de la 22 de ani (adica de cand am nascut). In ultimii 10 ani, am fost mereu in calatorie: de la 55 kilograme la 85 kilograme. Mereu. 

Si, pana la intalnirea cu raw, am crezut ca in acest carusel sus-jos, sus-jos,  imi voi trai tot restul zilelor (constientizam ca, din pricina caruselului zilele n-au sa fie chiar asa de multe... da' nu ma hotaram daca asta ma bucura sau ma necajeste...).
N-am devenit raw ca sa slabesc; am devenit raw pentru ca n-am avut de ales: m-a cucerit instantaneu; Victoria Boutenko si ai sai 12 Steps to Raw Foods, m-a luminat. Stiu o intreaga armata de oameni care si-au daltuit corpul atunci cand au devenit raw (de fapt toti care devin raw, capata si forma cea mai buna a corpului lor). Paradox-ul e: nici unul dintre ei nu a devenit raw pentru a slabi. Iacata cateva exemple:
Angela Stokes a slabit peste 72 kilograme


Philip McCluskey a slabit peste 90 kilograme


Karen Knowler si noua sa infatisare


Shazzie, o preferata de-a mea si transformarea sa
Iaca, aici un potpuriu despre ceva transformari ale unor doamne:


Si ale unor domni
Atentiune! Aceasta este o lista nesemnificativa de slabitori raw. Repet si accentuez: absolut toata lumea care mananca raw, TOATA LUMEA, dobandeste greutatea corporala ideala. Am adunat pentru voi, cateva exemple: Chris, Michelle, Denali, Britanie, MichaelAli, Andrew, Via, Freelea, Jason, Erim, Debbie, Julie, Vinit, Neel, Erini, Courtney, Todd, Cecilia, Joel, Jeyna, April, Audrey, Dixie, Tonya.
Alte doua exemple vivante si tangibile suntem eu si prietena mea Oana. Eu am slabit 20 kilograme in mai putin de 6 luni, Oana a slabit, deja 7-8 kilograme (in putin peste o luna). 
Din perspectiva slabitului, nici macar nu-i nevoie sa te faci 100% raw (dar, ce minunatie de viata, e viata pe care-o traiesc acum, 100% raw; ce minunatie!). Asadar, nu trebuie sa te faci raw de tot ca sa slabesti; poti face (legat de dieta) aceste cateva lucruri:


1. Incepe-ti ziua cu un mare pahar de apa si lasa-l in pace pret de 30 minute
2. Continua-ti ziua cu un green smoothie (ca sa fii sigura ca l-ai marcat!) si lasa-l 30 minute sa actioneze
3. Cheltuieste-ti banii pe fructe, nuci si seminte :-)
     - fructe: cumpara cate un fruct din fiecare sortiment pe care-l gasesti in magazin; incearca-le pe toate; e imposibil sa nu gasesti unul-cateva care sa-ti devina gustarea preferata; si nu zic: unul pe care sa-l accepti caci vei gasi unul pe care sa-l ravnesti; sa-l mananci cu drag, cu mare placere; poarta-ti fructul norocos cu tine, mereu, gata sa-l scoti din papornita :-) si sa-l mananci. 
     - nuci crude si fructe uscate (mare grija sa nu cumperi fructe confiate; acestea sunt imbibate cu drogul care circula liber sub numele de zahar): migdale, fistic, nuci, caju, macadamia, nuci de brazilia, alune de padure, seminte de floarea soarelui, de dovleac, stafide, curmale, smochine; prepara-ti variate amestecuri, si vei gasi cu siguranta unul care poate servi si gusturile unui "snacker" exigent (poti inlocui, chipsurile, snacksurile, floricelele, toate junk food-urile pe care le foloseai pana acum); porta cu tine o cutiuta de urgenta; m-a busit rasul, zilele trecute cand o prietena mea Adina mi-a zis: nu pot manca de-astea ca ma-ngras :-)))))); e adevarat ca daca poti bea un green smoothie in loc de seminte, corpul tau va fi mai fericit; altfel, in loc de covrig, merdenea, pufuleti, saratele,  snack atack, sau mai stiu eu ce alte prostii, nucile sunt o binecuvantare. Isi vor servi cu sfintenie scopul, la inceputurile unui mancator raw: satietate, confort food, gustos, accesibil imediat!
Cu asta am lichidat gustarile de peste zi, intarzierile in trafic, vizitele inopinate la prieteni, serile la cinema... astea. Da? Ai oricand o mica rezerva, o gustare cu tine. Simplu!
4. Salata, salata, salata! Adicaltea, nu manca nimic pana n-ai o mare salata disponibila alaturea; una mare si foarte gustoasa. Pentru asta, cheltuie-ti banii pe frunze :-): salata verde, varza chinezeazsa, salata romano, rucola, valeriana, salata mixta gata maruntita, marar, patrunjel, varza, andive, apio, gulie, ridichi, ceapa verde, spanac, ciuperci, ardei, masline, castravete, morcovi, etc, etc, etc. Daca ai astfel de ingrediente iti va fi imposibil sa nu nimeresti ceva combinatii care sa-ti placa. Fa-ti pesto de busuioc, pesto de masline, pesto de patrunjel, dressing de avocado. Doamne, sunt atatea combinatii si-atatea smecherici, incat este cu desvarsite imposibil sa nu gasesti combinatii minunate.
5. In weekend sau in alta seara linistita, calca-n gura harniciei si incearca cate una dintre retetele pe care le tot manufacturez eu pe-aici.  
6. Poti incerca si ceva ajutor superfoods: spirulina (10 g/zi), maca, germeni (in, lucerna, canepa, mei rapita, grau, linte, brocoli, fasole, lista este luunga, luunga); toate, absolut optional.


Asta-i tot!


Nu iti cer sa scoti nimic, absolut nimic, din dieta ta. Vezi? Iti cer doar sa adaugi! Sa adaugi cateva alimente raw. Anume, sa adaugi acele alimente raw care-ti plac foarte mult. Nu-i bine? 
Postarea asta nici macar nu-i despre slabit. Slabitul e un mizilic. Daca urmezi cele 6 instructiuni (sau daca te faci raw), vei slabi. Nu-i discutie, nu-i tocmeala, nu-i posibil sa nu. Vei slabi mult, frumos, armonios si usor. Subiect inchis.


Minunat este, insa altceva: sti ca eu, inca, ma frec la ochi si ma ciupesc de cateva ori pe zi, confirmandu-mi ca nu visez! Obisnuiam sa traiesc cu frica. Chiar si in perioadele (rare) cand imi placea forma corpului meu (adica in perioada de slabire); stiam ca urmeaza, inevitabil, perioada de ingrasare si ma-ntrebam cand avea sa-nceapa. Adunat, am avut ani intregi in care m-am inchis in casa, rusinata de explozia corpului meu. Greutatea corpului meu mi-a tulburat fiecare, absolut fiecare aspect al vietii: eficienta in activitate, relatiile cu prietenii, cu fiu-miu, cu iubita-miu, cu lumea si viata. 
Obisnuiam sa traiesc in frica, victimizare si oprelisti. Azi viata mea este LIBERTATE, CERTITUDINE, INOVATIE, ARMONIE, ZAMBET. Stiu, cu toata certitudinea ca gata! Corpul meu e acum fericit, si bine, si vibrant. Stiu ca NICIODATA nu voi mai avea probleme cu sanatatea. Stiu ca sunt mereu pregatita pentru o plecare inopinata la plaja, in tarile calde. Stiu ca voi fi cea mai hot mama pe care fiu-miu o va prezenta iubitelor sale. Stiu ca voi fi cea mai fun bunica si, deh, strabunica. Stiu. 

29 de comentarii:

  1. nu pot sa spun decat: BESTIAL! Superb articol! Minunat! Wow! Na ca am ramas fara grai :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sezi, mai doamna, ca m-ai impresionat toata. Sezi, binisor, ca abia am inceput seria despre slabit :-)) Nu sti tu cum ii cu slabitul asta. Te-ai nascut echilibrata si frumoasa gata, asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  3. vorbesti prostii, vezi :P am slabit si eu 5 kg de cand cu raw. Ca aveam unele in plus, asa ca pot garanta si-mi sunt dovada vie ca se slabeste magnifique.

    RăspundețiȘtergere
  4. :-) A se afla, cititorule, ca Ina prepara cele mai cele deserturi. Si totusi, raw rules the weight balance!

    RăspundețiȘtergere
  5. Revelator!!! I love this blog!! POate ne vedem cand vin in vizita in Bucuresti sa schimbam experienta :)). Atunci voi fi si eu un pui de raw-ist.
    Asa e si Ina face niste retete super!! Zi faina! Dani

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Dani! Mai doamna, imi dai furnicaturi pe sira spinarii; de bucurie, deh! De unde esti tu, puiule de raw-ist :-)? Iar Ina? Este un mausoleu :-) de inspiratie; si ce fotografii, dom'le! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu mi-s din Targul Iesilor, aici unde se mananca cu simt de raspundere: sarmale (si nu raw!), fripturi, placinte si alte bunatati moldovinesti, de li s-a dus buhul. Asa ca eu pe aici sunt si mai extraterestru cu acest nou mod de viata :)) Dani

    RăspundețiȘtergere
  8. Saptamana asta am in plan batoane de caramel si tort nemtesc.Am zis! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Dani; da, doamna, nu doar ca esti avangarda pe-acolo, dar lezezi, intr-adevar, viata sociala. Te-nteleg :-); auzi, talica, ca am si eu in casa un moldovian de mananca la placinte cu poala si gusta din bucatele mele din varful buzelor :-). Da' sti ce? In ultima saptamana cere salate. Hi, hi, hi, vom trai si vom invinge :-)))

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Ina: Ina, draga mia, raiul coboara pe pamant, in Romania direct; am gasit parteneri pentru cele mai superfoods dintre superfoods; peste 2 saptamani (hai, maxim o luna) le vom avea pe toate aici!!!!! Atunci sa te tii bombonele, acadele, caramele si-alte minunatii. Eu iti dau materia prima, tu le faci. Bine? :-)))

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.biomania.ro/produse-bio-romanesti/legume
    Ia uitati ce am gasit. Sa fie oare adevarat? Cum ne dam seama daca sa-i credem sau nu pe distribuitorii nostri de produse bio? Pareri? Dani

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei, Dani! Multamim! Comandam si noi de la ei. Pai, pana la vara, n-avem incotro :-), ii credem! :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Andreea pierdut-am numarul tau si nu am mai apucat sa vorbim. Rogu-te trimite-mi-l pe mail: inaretete@gmail.com si cand sunt mai libera te sun, ok?

    RăspundețiȘtergere
  14. S-a livrat! Te-astept cu drag, in prag :-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua! :)
    Super subiect! Been there,done that!
    Eu cred ca la mine totusi daca n-o sa mananc o dieta law fat raw n-o sa slabesc mare lucru!
    Te salut!! Yep, de pe ramanian raw.

    PS.Iasuuu.Si eu-s din Iasi,asadar Dani poate dai un semn!

    PPS.Nu stiu ce ma faceam daca nu citeam despre Victoria Boutenko la tine pe site..
    E indradevar fantastica.Se vede domnle implicarea ei..

    Numai bine.
    D.

    RăspundețiȘtergere
  16. Hei, Dana!
    Da, da, toti trecem prin etapa in care suntem siguri ca organismul nostru e inzecit mai capatanos decat al altora :-). Da' trece, mama, trece :-)
    Ha, ha, iacata, bazele comunitatii raw din Iasi se aseaza in direct :-)))
    Yeap, Victoria we like!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru Dani (Antip)- am vorbit cu cei de la ecolifebio si mi-au spus ca singurii care mai au ceva legume romanesti bio in apropierea Bucurestiului sunt cei de la biomania.ro. Mi s-a explicat ca ei au spatii de depozitare adecvate. Cei de la ecolifebio reiau aprovizionarea prin primavara, vara. Sper ca ajuta pe toata lumea aceasta informatie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna Dana, am vazut comentariul tau si ma bucur ca esti din Iasiiiii. On sfarsit cineva cu ganduri raw in Iasi. Tb sa luam legatura musai. adresa mea: antip.madalina@gmail.com Te astept!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Si l-am bifat si pe asta! in drum spre dulap, pentru a scormoni dupa un Redigest!

    RăspundețiȘtergere
  21. Hei, Gospo!
    :-)
    Ce-i acela redigest? Poate ne vine o idee sa-l inlocuim cu ceva non-pharma...
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  22. Amandina.Monoscuit13 mai 2010 la 12:23

    Andreeaaaaaaa!!!! Ce tre sa faca un rawmân ca sa nu slabeasca mai mult decat a slabit deja? Ca l-a luat panica pe sus si zice ca incepe sa piarda masa musculara. Eu una ma bucur ca am slabit si inca mai incape da' lu Rawdu incep sa i se vaza coastele :D
    Te tzuc mai draga!

    RăspundețiȘtergere
  23. se slabeste f repede consumand colon cleanse cu iaurt,1 lingurita de doua ori pe zi in loc de micul dejun si cina.1 lingurita la un iaurt de 100 grame.se consuma obligatoriu,3 l de apa plata sau dupa posibilitati,de la robinet sau de la fantana.eu,am slabit in 3 luni 10 kg ,am continuat cu 1 lingurita pe zi deoarece are fibre vegetale si sunt bune pt organism si nu am mai pus in 2 ani nici 100 grame.succes1111

    RăspundețiȘtergere
  24. am omis sa spun ca la pranz mananc normal,adica felul 1,2 si prajituri facute de mine la greu.intre mese consum fruste de preferinta mere si covrigi.as putea spune ca rontai mereu cate ceva fiind o fire agitata care se refugiaza in mancare.secretul,3 l de apa.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pai bine draga Anonim... da' de ce vrem noi sa-i sfatuim cum sa slabesca in timp ce-si isereaza in madulare un cancero-iaurto-covrig... no....
    Fibrele sigur ca-s bune (caci acesta este principiul lui colon clense) da' cu iaurtu' pasteurizato-vaca-antibiotico-drogato-chinuita, ce-am avut?
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  26. salutare
    aici cora de la craiova ( da cora, ca hipermarketul). de cand v-am desocperit mai oameni dragi, alta treaba nu am decat sa citesc noaptea( ruinand bunatate de sesiune) si cumparand ziua ( toate semintele gasite prin plafar nu au fost omise- canepa, in,grau incoltit).nu sunt raw, incerc insa sa includ in alimentati cat mai multe mancaruri raw. maine ma pun pe confenctionat deshidratorul..am aliat si pe iubitul meu :D cum nu am drum pe plaiuri capitaliste, dar o prietena are, o trimit pe ea pe post de sol cu o boceluta goala si o listuta in mana..cred ca o sa fie acolo cineva sa o ajute in gasirea alimentelor dorite :D cred ca o sa sune, pt ca se ratceste sigur( merge la un curs pe serban voda). am si eu o temere legata de raw..eu am 50 de kg ( uneori 49) la o inaltime de 170. am greutatea asta de aprox 6 ani.imi e teama insa, ca dupa ce adopt dieta raw, o sa slabesc si mai rau ( medicul meu de familie ma numeste subpoderala :)) )se poate evita cumva acest proecs, daca organismul meu are deja bine stabilita greutatea lui optima? tare teama imi e sa nu ma fac maruntica tare :)
    pana atunci ma intorc la rontaitul de seminte de canepa, ca tare bune imi mai par
    imbratisari cu drag de la craiova din partea hipermarketului ( ps. tare draga imi esti una si mai ales modul in care redactezi)..imi pare ca te cunosc deja :D

    RăspundețiȘtergere
  27. Eheeeeeee uite ca ma facusi sa scriu si eu pe acilica.Pana mi-am dat eu seama care e treaba cu slabitul aproape ca am dat faliment.Ma declar 80% sectanta raw de vreo 5 luni....Copacel asa ca dehhhh.....copilasul meu e tare pofticios la tot ce nu TREBE.....Zic 80% pentru ca acum am deosebita placere(tare greu eeeeee) sa imi determin odorasul de fetita sa pape supici crudute si alte bunaciuni.Am reusit sa o fac sa adore lapticul de migdale.V-am vizitat acum cate zile magazinasul sa ma aprovizionez cu materie prima deci pot spune ca am degustat cate ceva si ce sa spun.......DELICIUNEEEE....Momentan "fur" si eu de ici de colo retete,cresc iarba de grau in cantitati industriale,germeni.Sunt dependenta de bauturile mele verzi .Revenind si eu ma numar printre cele care au slabit cu acest mod de alimentatie(de data asta fara sa vreau macar :))).Nu numai ca am slabit si am un tonus de tauroaica(desi sunt balanta ,astrologic vorbind)dar AM RENASCUT fetelor!!!!!Pe bune.Aveam probleme astronomice cu somnul,depresii, and list go on.Sunt de domeniul trecutului!!!!!INGROPATE CU CEREMONIE.Am facut chiar un PARASTAS.Hai va pup fetelor si keep going ca e bineee rau.

    RăspundețiȘtergere
  28. Alina ma numesc.....Am scris in anonimat fara sa vreau!

    RăspundețiȘtergere
  29. Draga Una,

    Daca mananc preponderent simplu(nu imi fac cine stie ce preparate ci mananc DOAR fructe,legume,seminte asa cum le-a lasat mama lor)mai sunt raw.z?Si zic preponderent referindu-ma la smoothie,pe care INCERC sa-l prepar.

    Multumesc anticipat,
    Mara

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails