duminică, februarie 21, 2010

Calendarul Maya - o intelegere exceptionala


Hei! Sa ma ierti de tacerea de peste weekend. Si ai s-o ierti, cu varf si indesat si ma vei pupa pentru filmul pe care-l propun in seara asta. Lasa orice altceva ai de facut; n-ai decat sa te culci nespalat; nimic nu poate fi mai important decat filmul asta in care un super domn care, din pacate pentru noi, din fericire pentru el, colinda acum printre astre caci a parasit a noastra lume cu raw-urile si raurile ei cu tot. 
In ziua care a precedat seara in care am vazut acest seminar (de vreo 6-7 ore), in ziua aceea, asadar, ma dusesem in vizita la un psihoterapeut (sa fi fost, poate luna mai a anului 2009; sau poate aprilie). Perspectiva era aceea ca-mi voi petrece urmatoarele luni de viata, vizitand, o data pe saptamana, o doamna alaturi de care sa incerc (daca ma intrebi pe mine, mai degraba sa incercam... nici ea n-ar fi dus lipsa...) sa deslusesc sensul lumii si al vietii. Si mai ales al vietii mele pe lumea asta. Seminarul asta a facut, pentru mine, redundante vizitele la terapie. Am vizitat-o totusi pe doamna terapeut si a doua oara, politicos, ca s-o anunt ca nu mai am nevoie de serviciile sale. Si am petrecut ora antamata cu ea. Doar ca eu am fost terapeutul in relatia dintre noi. De ce? Pentru mine sensul lumii era clar, pentru ea, nu.
Pentru mine, documentarul asta a adus raspunsurile. RASPUNSURILE. M-a strafulgerat cu luminari. Cu clarificarea, once and for all: cine sunt? de unde vin? care-i menirea mea aici? unde ma duc dupa ce mor?
Pe parcursul vizionarii, am oprit seminarul de-un numar de ori; cate-odata ca sa-mi dau timp sa ma mai bucur putin de frumusetea clickului pe care tocmai il facusem pe dinauntru; cate-odata ca sa mi se usuce ochii cei impaienjeniti de suvoiele de lacrimi de bucurie; cate-odata ca sa ma scarpin in cap si sa respis adanc. Multa incantare. Multa incantare.
Deschide, dara, primul film beneficiar al unei subtitrari in limba romana :-). Ce seara minunata de duminica, te asteapta. Si ce noapte!

Ian Lungold - Secretele Calendarului Mayas
Partea 1


Partea 2


Partea 3




6 comentarii:

  1. m-ai facut foarte curioasa!am sa il urmaresc cu siguranta

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Antzu'! Bun! Obiectiv indeplinit! Sa ne dai vesti despre cum ti-a placut :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata, Andreea! Am consemnat intr-un post anterior, de o saptamana am hotarat sa mananc raw, din curiozitate! Ma simt excelent, singurele neplaceri au fost in primele doua zile, aveam dureri de cap si o foame permanenta, bine, foamea persista si acum, am senzatia ca nu ma satur. Citesc cu nesat tot ce apare pe blogul tau, in rest, caut, cerecetez, ma aprovizionez, invat. Sunt convinsa ca fac si greseli nu am pretentia sa stiu totul de la bun inceput.
    Am observat ca esti amabila si gata oricand sa ajuti, de aceea indraznesc sa-ti marturiesesc ceva. De doua zile corpul meu emana un miros foarte ciudat( un miros discret) initial am crezut ca mirosul vine din alta parte, suspectam tot ce misuna in jurul meu, am ramas rusinata cand am descoperit ca de fapt eu sunt cauza. Crezi ca este efectul detoxifierii? Astept sa vad ce spui!
    O zi excelenta!

    Anca

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Anca!

    Draga mia, suna foarte, foarte bine tot ce ne spui. Suna ca esti, cu totul, pe drumul cel bun: atenta la senzatiile corpului tau, pregatita sa treci prin experiente care te iau pe nepregatite :-), in plin research. Suna ca un adevarat debut in raw.

    Ca un adevarat debut raw, suna si mirosurile ciudate; am trecut cu totii prin ele; sunt toxinele cele rele care parasesc corpul cel bun, draga mea. Te poti astepta si la alte evacuari de toxine (cosuri, furunculi, etc); n-o sa fie manifestari care sa te tina inchisa in casa; si nici n-au sa dureze prea mult http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/02/detoxifierea-agonie-si-extaz.html.

    Sunt, insa, cateva lucruri pe care poti sa le faci pentru a usura considerabil "simptomele" detoxifierii (eu le-am aflat dupa ce terminasem detoxifierea :-). E un timp bun sa mananci multe, multe fibre: green smoothies, supa de verzituri, seminte de in transformate in faina http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/despre-cancer-si-frunze-verzi.html

    Esti bine! Bine de tot! Iacata, asta spun.

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea draga! :)Desi eram rupta de oboseala timp de trei ore am citit si comentat cu my husby superbele-ti scrieri "In loc de despre mine" si "Magie la drumu' mare", asta dupa ce noapte de noapte, studiez de vreo doua saptamani blogul tau si sorb fiecare cuvintel scris de tine, ca sa nu-ti mai spun ca deja am umplut jumatate de agenda cu retete si alte d-astea. Deja am reusit sa fac primul meu lapte de migdale si susan :),de ieri bem toti 4 , cu mic cu mare, smoothie-uri cu verdeturi si tot deieri sunt super fericita ca am reusit sa-mi iau vreo 4 feluri de seminte. Imi dau silinta sa fac totul ca la carte si abea astept salariul ca sa pot sa cumpar alte ingredinete super importante :) Masinarii nu prea am dar o sa le am :P :)) ..... Ce mai! Sunt foarte fericita ca te-am descoperit si ca vorbesti pe intelesul meu :)
    Imi pare rau ca nu pot viziona filmuletzele de mai sus ... nu-ti spun ce curioasa sunt :( ... nicaieri nu se deschid si nici nu am gasit texte despre acest subiect ... e foarte ciudat :D sau poate-mi face feste calculaciosul asta :D mai incerc si zilele urmatoare. Daca nu reusesc sa le vad pot sa citesc despre asta undeva anume?
    Iti multumesc ca existi! :)
    Rita

    RăspundețiȘtergere
  6. puteti sa vedeti documentarul aici http://www.youtube.com/watch?v=auutbBqiNoc&feature=relmfu

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails