sâmbătă, ianuarie 28, 2012

Dans creativ - meditatie in miscare

Meditatiile dinamice sunt o excelenta metoda de deblocare a energiilor noastre, de regasire a pulsului autentic al vietii, a pasilor si ritmurilor proprii.

Viata inseamna miscare; e ceea ce te invata meditatia dinamica, sa curgi odata cu viata, sa te unesti cu suvoiul ei, in bucurie ca si in durere, in tristete ca si in extaz.

Meditatiile in miscare sunt o modalitate totodata de defulare, de debarasare a tuturor reziduurilor si toxinelor emotionale, de constientizare, de dislocare si dizolvare a pattern-urilor defectuase si ale conditionarilor ce ne ingusteaza perceptia realitatii si sugruma bucuria de a trai; de stergere a cenusiului din vietile noastre si reizbucnirea curcubeului si luminii.

Proces de catharsis si sublimare, de vindecare a ranilor sufletesti.

Tehnica de explorare si manifestare a potentialui ascuns al fiintei umane, prilej de regasire, de exprimare, de  eliberare a fortei creatoare si ludicului in noi.

Mod de descoperire si traire a linistii din adancul nostru; acea pace, acel ‘sentiment oceanic’ al fiinitei noastre ce apare dupa ce ne-am contopit si consumat valurile existentei.

Viata se danseaza! – par sa ne invete mai-nainte de toate meditatiile dinamice. Fiecare om , fiecare suflet este un cantec si un dans irepetabil, de o valoare inestimabila, de o uimitoare frumusete.

Meditatiile in miscare iti soptesc parca: vino si descopera cantecul si dansul sufletului tau, lasa-te apoi purtat in muzica tainica a universului, in dansul mistic al creatiei ce celebreaza Viata si pe Creatorul sau!

                                                             
***
Ca modalitate de lucru, mediatiile in miscare, presupun tehnici aparte de respiratie - de constientizare si deblocare in plan fizic si subtil a energiilor noastre, miscari ale corpului, modalitati chatartice, dans-creativ, invatarea exprimarii libere a emotiilor si continuturilor psihice, practici de trezire si aducere in prezent.



Cursurile de formare sunt susţinute de Ovidiu Jumanca 
Program
Miercuri, ora 9:00 
Contributie: 

35 lei/ sedinta, sau
120 lei/ abonament lunar, 4 sedinte

Pentru a vă asigura participarea, contact Andreea Pomana de la Casa Raw.z0731.372.305 sau andreea@rawz.ro


5 comentarii:

  1. Desi nu am participat pana acum la un atelier de meditatie in miscare, am avut placerea sa iau parte la constelatiile familiale sustinute de Ovidiu, iar mecanismele care au fost puse in miscare atunci si-au facut auzit ecoul neincetat, mult timp dupa ziua seminarului.
    Un atelier care necesita o dinamica aparte poate avea succes doar atunci cand este coordonat de o persoana cu ample cunostinte, experienta vasta, empatie si inima deschisa, iar acestea sunt doar cateva dintre calitatile pe care Ovidiu le detine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Meditatiile dinamice sunt o metoda extraordinara de a intra in contact cu partea pe care de obicei ne-o ascundem fata de ceilalti, umbra, asa cum este denumita de Jung, si de integrare a ei, de acceptare. Totodata meditatia dinamica m-a ajutat sa elimin atata energie negativa, cat nu credeam ca e posibil sa am in mine si sa privesc cu mai mult optimism si bucurie viata, asa cum este ea.

      Ștergere
  2. 2 ore in care am uitat de zgomotul si zbuciumul de afara si mi-am intors privirea catre mine, 2 ore in care m-am intors acasa…in casa sufletului meu. O experienta minunata in care mi-am simtit din nou trupul, am fost din nou una cu respiratia mea, cu gandurile, bucuriile si tristetile mele, cu mine. O plonjare intensa in adancurile fiintei, pentru a ma apoi regasi in curgerea dansului si in bucuria de a fi ! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte faina meditatia in miscare:) desi am fost doar de 2 ori, si-a castigat un loc aparte in spatiul meu interior. pentru cine n-a fost deloc la asa ceva o sa fie o cel putin interesant :) inveti sa fii liber si poate mai important ca e ok sa fii liber. e unul din spatiile (pe care le gasesti mai rar din pacate) unde esti acceptat exact asa cum esti - ba ma mult esti incurajat sa te eliberezi

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu de meditatiile in miscare, am citit despre si am prieteni care au practicat si mi-au povestit. O chestie foarte faina. Mai ales daca faci cu cineva cu experienta care are rabrare si pasiune in a invata pe altii. Ovidiu are asa ceva din plin. Unul din putinii instructori cu care am lucrat si pe care ii recomand.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails