vineri, ianuarie 13, 2012

yoga pentru slabit la raw.z!

                                               
Tanaaam ! Un vis de-al meu tocmai devine  realitate.

De martea asta, 17 ianuarie 2012, orele 19.00 fix, debuteaza la raw.z serile de yoga pentru slabit fizic si ingrasat psihic, sufleteste si induhovniceste :-).

Pierdera in greutate este, asa cum bine stiti deja, un subiect caruia i-am acordat maaaare atentie la viata mea.

In ultimul an eu, Una, l-am invatat pe Ovidiu ceea ce stiu eu despre hrana vie si el, in schimb, m-a invatat ceea ce stie el despre complexitatea fiintei umane in general si despre cea a femeii in special. Targ bun pentru mine, de acord ! :-)

Eu, Una :-), stiam deja ca, pentru a slabi la trup si a creste la suflet, trio-ul alimentatie – sport – practica spirituala este esential ; ce nu stiam, si m-a invatat Jumanca este ca, ultimele doua & more pot fi grupate intr-o ora si jumatate de practica saptamanala.

In  vremea din urma am conceput impreuna cu Ovidiu un anume, bine-ales program de yoga care sa raspunda urmatoarelor noastre nevoi de femei frumoase :

-    sa ma invete sa-mi cunosc si iubeeeesc corpul

-    sa-mi invete tiroida sa functioneze corect, God damn it!

-    sa-mi invete corpul, postura si atitudinea sa faca parada cu propria feminitate si frumusete, oricate kilograme se intampla sa am in acest moment

-    sa ma invete sa-mi cunosc si traieeesc emotiile (si, deci sa nu mai fie nevoie sa ma ascund in mancat compulsiv)

-    sa ma invete sa-mi constientizez si onorez gandurile (oprindu-le astfel sa se transforme in noi emotii negative)

-    sa ma invete sa fiu sincera cu mine si cu ceilalti si sa ma accept pe mine si pe ceilalti

-    sa ma invete rabdarea si perseverenta.




Acum, programul asta este gata si te asteapta in fiecare marti, la raw.z, in sala din mansarda  :-), intre orele 19.00 si 20.30.

Pentru a te inscrie in primul grup de yoga pentru slabit & more de la raw.z, sun-o pe andreea pomana intre orele 09.00 si 17.30 sau scrie-i la andreea@rawz.ro.

Costul unei sedinte este de 35 lei / 1 ora 1/2 ; cel al unui abonament de 4 sedinte este de 120 lei.

Atentiune : grupul va avea maxim 12 participanti ; ne cerem scuze, in avans daca ramai pe dinafara 

Love !
Una

Cateva vorbe despre Ovidiu accesabile aici (link)

Despre propriul sau curs, ne scrie Ovidiu in continuare :

"Observ cum anumite obisnuinte si modul actual de a trai ne indeparteaza tot mai mult de o relatie fireasca si sanatoasa cu noi insine, cu ceilalti, cu Viata.

Va invit asadar sa regasim impreuna, prin intermediul catorva tehnici si exercitii de Yoga-SacroGym, starea naturala, fluxul vital si bucuria cu care am venit pe lume. Ele se gasesc deja in noi, trebuie doar sa dezactivam programele si pattern-urile defectuase ce ne indeparteaza si impiedica sa devenim si sa fim ceea ce suntem cu adevarat.

Tehnicile propuse actioneaza direct la dizolvarea blocajelor si zidurilor pe care le-am ridicat intre noi si noi insine. Vom lucra la nivel fizic, vom arde impreuna ceva calorii :) si ne vom regla nitel functionarea glandelor endocrine, ne vom reimprietenii cu corpul nostru redandu-I tonusul si sanatatea. Respiratia ne va calauzii si ea in aceasta calatorie; nu ne vom opri la acest nivel ci vom merge mai departe, ne vom intalni cu gandurile noastre negative care ne inchid in finitudinea lor, cu emotiile dificile care ne restrang la randul lor Universul si potentialul. Si cu ceva perseverenta poate ca reusim sa deschidem cate putin si usa tainica spre Sinele nostru mai adanc – Sursa Vietii ascunsa la radacinile fiintei in fiecare dintre noi.

Tehnic vorbind:

-    Primul pas, reimprietenirea cu propriul trup; schimbarile se realizeaza pe fondul acceptarii si nu al respingerii de sine - ce amplifica conflictul generat intre doua parti din noi care se lupta intre ele. Invat initial sa ma simt bine cu mine si sa ma accept; acesta e punctul de unde, paradoxal, incepe transformarea.
 
-    Exercitiile corporale specifice yoga: impun corpului un travaliu suficient pentru a arde efectiv tesutul adipos. In plus, aceste posturi, regleaza functionarea glandelor endocrine. (Stim spre exemplu ca tiroida este implicata in controlul matabolismului uman, asa incat, orice regim alimentar de slabire si orice dieta urmata nu au efectele scontatate in prezenta unei tiroide disfunctionale). Prin exercitiile yoga intreg sistemul endocrin este echilibrat.
 
-    Respiratia este si ea importanta in acest proces. Dincolo de efectele la nivel subtil care se produc automat prin aceste procedee, respiratia energizeaza si are ca rezultat direct, prin aportul de oxigen la nivel celular, arderea lipdelor.
 
-    Tehnicile yoga te ajuta sa iti observi mentalul. Identifici pattern-urile defectuase ale gandurilor, si prin constientizarea lor incetezi sa le oferi inconstient energie – de obicei cand te lupti cu ele asta faci, le hranesti, le dai mai multa putere. Apoi poti introduce samanta unor ganduri noi: increzatoare, pozitive, benefice.
 
-    Emotiile dificile au si ele parte de atentia noastra. Din cand in cand vom sta in asane- posturi corporale- cu aceste emotii si imbolduri, carora, de unii singuri nu reusim indeobste sa le facem fata:  nevoia compulsiva de a manca, senzatia de gol ce se cere umpluta, diverse insatisfactii, etc.   Le vom infrunta impreuna, cunoaste, imbratisa si transforma treptat. Este bine cunoscut ca practica yoga reduce anxietatea si stressul; noi ne vom ocupa, in plus, spre a vindeca anumite emotii si traume. O schimbare enorma se intampla cand cineva incepe sa-si imbratiseze cu iubire ‘copilul interior’ si ranile emotionale.
 
-    Un aspect important il reprezinta si ‘matricea vindecatoare a grupului’. Desigur, fiecare lucreaza cu sine si pentru sine, dar cand mai multi oameni se strang laolalta cu un anume scop, se creaza, la nivel vibrational, o tesatura nevazuta si un camp energetic ce sustine si amplifica efectele si scopul urmarit. Nu doar ca nu te mai simti singur si neincrezator, dar beneficiezi si de prezenta si suportul celorlalti, campul energetic creat adauga un plus fiecarui participant.

N.B.
Faptul ca acest curs se desfasoara intr-un loc in care suntem incurajati spre o hrana sanatoasa, cred ca este de asemenea un ajutor in ceea ce ne-am propus.
 
Cu drag si daruire,
                          Ovidiu."

Enjoy ! Fly ! Love ! Una :-)

Un comentariu:

  1. La multi ani,madame Una!
    La multi intregii echipe RAW.Z!
    Eu stau ca pe ace, astept sa imi dati startul pentru inregistrarile din 2012.:)
    Am observat ca v-ti creat cont pe youtube si ma gandeam sa va dau videoclipurile sa le uploadati si la contul dvs. :)
    Sclipici roz!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails