marți, noiembrie 29, 2011

Chlorella


Chlorella este denumirea generica a unei alge verzi unicelulare, microscopice, ce creste in apele dulci si contine cea mai mare cantitate de clorofila, dintre plantele cunoscute. Denumirea sa deriva din cuvintele grecesti “chloros”, care inseamana verde si “ella” care inseamna mic, referindu-se la marimea microscopica a acestei alge. Exista aproximativ 8000 de specii de chlorella dintre care cele mai cunoscute sunt C. vulgaris, C. pyrenoidosa, C. ellipsoidea, in a caror compozitie chimica intra unele elemente specifice, care dau speciei respective calitati terapeutice deosebite.

Chlorella- Stiai ca?
- Stiai ca chlorella este o solutie fezabila in rezolvarea malnutritiei de pe Terra?
- Stiai ca anumite componente din chlorella practic reconstruiesc celulele nervoase; in alte cuvinte, chlorella poate vindeca boli cum sunt Alzheimer, Parkinson, etc?
- Stiai ca s-a demonstrat stiintific si experimental ca chlorella poate stopa evolutia celulelor canceroase (si chiar distruge aceste tumori)?
- Stiai de efectele absolutamente fantastice ale chlorellei in preventia aparitiei formatiunilor canceroase?
- Stiai ca chlorella contine acizi grasi esentiali (GLA: Gamma-Linoleic-Acid), absenti din majoritatea "mancarurilor normale", dar esentiali in buna functionare a celulelor nervoase?

Sumar:
1.    1 . Proprietati: Chlorella pentru sanatate-  Chlorella pentru frumusete
2. Istoria Chlorellei
3. Compozitia chimica a Chlorellei
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciala si reactii adverse
6. Retete cu Chlorella
7. De ce este speciala Chlorella Rawz
8. Specialisti si iubitori de Chlorella

1.    1.  Proprietati: Chlorella pentru sanatate
   Afectiuni tratate cu succes de Chlorella:
- Cancer (toate formele)
- Obezitate
- Diabet
- Hipoglicemie
- Artrita
- Depresie
- Afectiuni ale ficatului (cronice si acute)
- Ulcer intestinal
- Hemoroizi
- Astm
- Hipertensiune
- Constipatie
- Infectii
- Inflamatii
- Transpiratie si/sau respiratie urat mirositoare
- Boli degenerative (multiple)
- Boli cauzate de deficienta in acizi grasi esentiali
- Boli cauzare de deficiente in minerale


Propietati: 
  • are proprietati de detoxifiere a organismului (in special metale grele si mercur)
  • regleaza tensiunea arteriala, scazand-o sau crescand-o in functie de situatie (hipertensiune/hipotensiune)
  • creste eficacitatea limfocitelor NK (natural killer), celule din torentul sangvin apartinant sistemului imun care au rolul de a elimina potentialele celule canceroase
  • creste raspunsul imun in caz de infectii
  • previne leucopenia (slabirea sistemului imun prin scaderea numarului de leucocite circulante din sange) datorata tratamentelor prin chimioterapie
  • protejeaza ADN-ul nuclear, avand efect anti-mutagen
  • reduce durerile articulare si atacurile de guta
  • regleaza metabolismul glicemic si lipidic (benefic in cazul diabetului)
  • contribuie la profilaxia si vindecarea ulcerelor gastrice si duodenale
  • reduce reactiile alergice (inclusiv astmul bronsic).
  • ofera protectie impotriva tulburarilor degenerative ale creierului, conferind de asemenea si posibilitatea de recapatare partiala a functiilor pierdute (de ex. in boala Alzheimer).
  • are evidente proprietati antioxidante
  • s-a demonstrat ca are efecte profilactice impotriva cataractei
  • s-a demonstrat eficienta in tratarea pacientilor suferinzi de fibromialgie
  • ajuta la reducerea masei corporale, prin scaderea tesutului adipos hipodermic si a nivelurilor de lipide din sange
  • prelungeste durata de supravietuire a persoanelor afectate de diferite forme de cancer (prin stimularea sistemului imunar)
Chlorella pentru frumusete
Chlorella poate fi folosita si extern, cosmetic. Este un excelent nutrient si mineralizant al tenului; asa ca, da, iti poti face oricand o masca comestibila . Numai sa-i suporti mirosul…



2.Istoria 
Chlorella este o alga prezenta pe planeta Pamant de cateva miliarde de ani. Este printre primele si cele mai simple forme de viata aparute, precedand si, poate sustinand, aparitia altor  forme de viata mai complexe.

3. Compozitia chimica a Chlorellei
Chlorella contine o uimitore cantitate si varietate de vitamine, microminerale, acizi grasi esentiali, proteine, acizi nucleici, clorofila, si nenumarate fito-elemente.
Chlorella este foarte bogata in calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, fitonutrient CGF, betacaroten, biotina, carotenoizi, clorofila, acizi grasi esentiali, acid folic, inositol, acid paraaminobenzoic (PABA), acid pantotenic, proteine, toti aminoacizii esentiali, acizi nucleici ADN si ARN, vitamine : A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, K. In forma uscata, proportia substantelor nutritive este: 45% proteine, 20% carbohidrati, 20% grasimi, 5% fibre, si 10% minerale si vitamine. Contine 18 aminoacizi incluzand si pe cei 8 esentiali !
4. Doze recomandate
Dozele de mentenanta sunt:
Copiii (15-30 kg): 1-2 g/zi
Femei (50-70kg): 3-5 g/zi
Barbati (70-120kg): 5-9 g/zi
Dozele de lupta cu boala sunt duble.

5. Recomandari speciala si reactii adverse
Deoarece creste masa musculara, chlorella este recomandata sportivilor, dar nu numai. Datorita proprietatilor multiple si pentru faptul ca este un produs natural, chlorella poate fi luat de oricine, oricand.
Ieri, la plafar am auzit-o pe plafarista (o doamna foarte draguta altfel, dar la fel de dezinformata ca si publicul larg) afirmand atotcunoscator: "sa nu depasiti dozele de pe prospect si sa faceti pauza din cand in cand..." Fals! Fals! Fals!
Sti ce se intampla daca iei prea multa chlorella? Nenorocire! Te simti prea bine!

6. Retete cu Chlorella
In bucataria cruda, chlorella este, cel mai adesea folosita ca atare (se ia o doza de 5 grame – 1 lingurita – pe zi, impreuna cu spirulina, apa si – uneori – miere si lamaie). Are un gust pregnant de alga si, de aceea, cei mai multi dintre noi preferam s-o includem in smoothies (shake-uri de frunze verzi si fructe). Doar asa, pentru ca-i amuzant, din chlorella pot fi manufacturate cookies, torturi, prajiturele si snacks-uri, dar si niste smoothie-uri foarte delicioase. Mai jos, ti-am dat si noi o reteta de smoothie, pe care poti sa ti-o prepari foarte usor, iti da sanatate si energie si are un gust excelent:

Sun Chlorella Green Smoothie

Acest green smoothie delicios te va tine plin de energie pe tot parcursul zilei, si este de asemenea un foarte bun detoxifiant al ficatului.
Uite, de astea ai nevoie pentru prepararea lui:

- ½ cana de apa de izvor sau apa filtrata
- ½ castravete tocat (cu coaja si seminte)
- ¼, ½ avocado (fara coaja)
- 1 catel de usturoi (optional)
- 8 frunze proaspete de busuioc
- patrunjel
- suc de la ½ lamaie sau lime
- ¼ lingurita sare de Himalaya
- piper negru macinat proaspat
- 2 lingurite chlorella
Amestecati in blender apa,castravetele, avocado si usturoiul (optional) pana devin omogene. Adaugati frunzele de busuioc,patrunjelul, sucul de lamaie sau lime si amestecati din nou. Adaugati chlorella la sfarsit si savurat smoothie-ul.

7. De ce este speciala Chlorella Rawz
Chlorella de la raw.z este 100% cruda, 100% pura, este certificata organic in Marea Britanie si este produsa prin procedee de pulverizare care pastreaza toate proprietatile intacte.

8. Specialisti si iubitori de Chlorella
"Spirulina si Chlorella sunt, intr-adevar, cele mai incredibile surse de hrana de pe planeta pamant." Asta e concluzia la care a ajuns Mark Adams dupa ce a cercetat aceste doua micro-alge, carora le-a si dedicat un raport de cercetare de vreo 40 pagini.
Un alt iubitor de chlorella, care a dedicat un capitol intreg acestei alge in cartea sa „Superfoods”, este „tatal superfoodsurilor”- David Wolfe.

4 comentarii:

  1. Intrebare intrebare: Vi s-a intamplat ca dupa ce consumati chlorella sa aveti urina o culoare mai deosebita? mercic si multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  2. Urina nu si-a schimbat culoarea.E posibil sa fi fost urina concentrata de dimineata si sa aiba o culoare mai inchisa sau aportul de apa sa fie prea mic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chlorella comercializata de Raw.z are peretele celular spart ? este sub forma de pulbere sau tablete ? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu as vrea sa aflu raspunsul la intrebarea Virginiei. Stiu ca se vinde sub forma de pudra, insa peretele celular este spart?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails