luni, noiembrie 28, 2011

BRAHMI

Brahmi originara din India si Sri Lanka a fost naturalizata si in Australia,Florida,coasta Golfului Mexic si California Sudica este o planta perena,taratoare al carui habitat include zonele umede si maluri noroioase.Este folosita pentru promovarea memoriei si atentiei,pentru alinarea anxietatii si pentru incetinirea progresului maladiei Alzheimer,de asemenea este folosita pentru copii si adulti cu tulburarea deficit de atentie/hiperactivitate(ADHD)



Brahmi – Stiati ca?

Brahmi - Este o planta foarte apreciata in medicina ayurvedica.?

Brahmi - Este eficienta pentru imbunatatirea functiilor cerebrale si a sistemului nervos?

Brahmi –ajuta la prevenirea eficienta a bolilor si complicatiilor deoarece imbunatateste sistemul imunitar?

Brahmi – este un stimulator cerebral in cresterea functiei cognitive?

Brahmi – are efect analgezic?

Brahmi –este un antioxidant?

Sumar:
1. Proprietati:
2. Mic Istoric
3. Compozitia chimica
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciale si reactii adverse
6. Retete
7. Specialisti si iubitori

1.Proprietati:

Brahmi (Bacopa Monnieri) a fost folosit în medicina ayurvedică indiană timp de secole pentru orice, de la muşcătură de şarpe la dureri de cap. În utilizarea de mai multe mii de ani în tradiţia ayurvedice Bacopa monnieri este acum recunoscut ca un tonic al creierului pentru memoria sa şi consolidarea revitalizare efecte.
Planta are beneficii specifice pentru creier, şi specialişti în Bacopa spun ca planta consolideaza şi imbunatateste memoria de concentrare prin consolidarea conductivitarii tesuturilor nervoase. De asemenea, are proprietati sedative uşoare şi anti-anxietate.
Brahmi (Bacopa monniera) are rol in cresterea functiei cognitive
Brahmi (Bacopa monniera) este un stimulator cerebral dezvolta capacitatea de memorare si invatare la copii cu deficitul de atentie si hiperactivitate, evaluare clinica
Brahmi (Bacopa monniera) revitalizeaza functia cognitiva si formarea intelectuala la copii


Brahmi (Bacopa monniera) are efect in cresterea capacitatii de memorare si invatare.
Brahmi (Bacopa monniera) indicat la deficienta mentala si deficienta de memorie
Brahmi este un antioxidant si neutralizaeaza radicalii liberi ,efect de protectie de dauna oxidativa a AND-ului.
Inalta concentratie de oxigen reactiv - radicalii liberi si cantitatea insuficienta in organism de antioxidanti, genera in organite (centrale energetice celulare) eficacitatea scazuta a repararii ADN-ului, ca rezultat: Disfunctia mitocondriala, care este o caracteristica a celulelor maligne.
Mutatiile ADN-ului de radicalii liberi afecteaza energia celulara ATP Administrarea de antioxidanti ca factor anti cancer determina reversia fenotipului malign prin inhibarea celulelor de cancer - Anti cancer: EGCG Galatul de epigalocatechina.
Brahmi(BACOPA MONNIERA EXTRACT)pentru protectia tenului
In Ayurveda este planta Nr 1 fata de stresul oxidant si fata de agresivitatea agentilor externi. Reduce cu 60% sensibilitatea(receptivitatea) pielii la toti factorii externi iritanti (smogul orasului, razele UV, fumul de tigara, detergenti, acizi s.a.). Calmeaza roseata si iritatiile pielii.

2.Mic istoric

Preparatele din aceasta planta au fost evaluate privind siguranta si tolerabilitatea si nu au aratat efecte adverse,dar au existat unele rapoarte de simptome gastro-intestinale usoare care nu au avut efecte negative asupra organismului.Bacopa Monniera este amara la gust ,a fost utilizata in sistemul de medicina ayurvedica chiar cu secole in urma.Apare in mod natural in India si are o lunga istorie de utilizare in traditia medicinei ayurvedica in tratamentul unui numar de afectiuni,in special cele care implica anxietate,intelectul si memoria slaba.

3.Compozitie chimica

Compozitie chimica: Planta contine alcaloizi: brahmina, herpestina; sapinozide; monnierina, hersaponina; baozidele A si B; D-monitol, acid betulic, beta-sitosterol, stigmasterol, heptacosan, mono si octocosane, dotriacontane, acid nicotinic, , 7 glicozide, alfa-alanina, acizii aspartic, glutanic si serina.

4.Doze recomandate

In tratamentul anxietatii si al problemelor de memorie, ca si pentru îmbunatatirea capacitatii de concentrare
EXTRACT LICHID: Echivalentul a 1-2 g de planta uscata, de 3 ori pe zi.

5. Recomandari speciale si reactii adverse

Recomandari:
-deficiente de memorie si orientare
-sensibilitate
-anxietate
-depresii
-dificultati de vorbire
-enurezis nocturn
-adaptocene.

Reacti adverse:
-simptome gastro-intestinale usoare
-uscarea gurii
-oboseala
-nu s-au semnalat efecte toxice.

Contraindicatii:
Femeile gravide şi care alăptează ar trebui să evite Bacopa Monnieri; şi cei cărora li se administrează pe baza de prescriptie medicala diluanţi de sânge, Coumadin, etc, nu ar trebui să utilizeze această plantă.

6.Retete:

Green Smoothie:
-O banana
-O nectarina
-Frunze de spanac
-O lingurita de praf de pudra brahmi

7.Specialisti si Iubitori

In 2001, un grup de cercetatori din Australia a efectuat un studiu dublu-orb placebo-controlat care a investigat efectele plantei asupra performantelor intelectuale. Dupa 3 luni, persoanele carora li se administrase brahmi au obtinut rezultate mult mai bune la testele de masurare a vitezei si eficacitatii de procesare a informatiilor, fapt care a confirmat uzul taditional al plantei ca tonic cerebral. Acest studiu clinic a masurat si nivelurile de anxietate, rezultând o ameliorare semnificativa la persoanele care au luat brahmi, comparativ cu cele supuse efectului placebo.Si alte cercetari au sustinut aceste calitati atribuite plantei si au raportat scaderi ale gradului de oboseala intelectuala si o imbunatatire a calitatii somnului, a apetitului si a qi-ului .In Ayurveda, brahmi este folosit ca tonic al sistemului nervos si este prescris in cazuri de epuizare nervoasa.A mai fost utilizat pentru o gama larga de afectiuni precum indigestia, constipatia,bronsita si epilepsia, dar si pentru tratarea animalelor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails