Tarta buna-bunicica, impresionanta, gata in 30 minute. Da, da, stiu ca ti-am dat tema de weekend. Pai, ce alta tema mai buna puteai capata?
Ingrediente:
(pentru crusta)
1 castron fistic
1 castron alune de padure
1 castron curmale fara samburi
1 praf de sare
(poti folosi orice fel de nuci vrei sau posezi; eu intentionam sa le fac numa' cu fistic, astfel incat sa obtin o tarta verde; ehhhhhhh, dupa ce-am curatat 3/4 castron de fistic, m-am gandit: sti ce? niste alune de padure ar merge de minune...).
(pentru crema de ciocolata)
2 avocado
1 castron de curmale (hidratate o ora sau mai mult) - sau miere (dupa gust)
1/2 betisor vanilie (sau 1 lingura esenta de vanilie) - optional
1 praf de sare
3/4 castron cacao
optional: un pumn de stafide, ceva coaja de portocala rasa, ceva bucatele de coaja de portocala care-au zacut ceva zile (pana la luni intregi) intr-un borcan cu miere.
Preparare:
Punem nucile si sarea in robotul de bucatarie si le maruntim; punem curmalele (atentie, cand le folosim pentru a inchega crusta, nu trebuie sa le hidratam) si mixam pana cand, presand amestecul intre degete, vedem ca-i lipicios.
Presam crusta in forme de tarta (sau in forma de tort, ce voim sa facem) tapetata cu o bucata de folie de plastic (pentru tarte, care sunt mititele; daca facem tort, nu-i nevoie de tapetare); au iesit 19 tartute:
Dam tartele la frigider (sau deshidratator, oriunde dorim) si purcedem la obtinerea unei creme de ciocolata delicioase:
Punem curmalele cele inmuiate si fara samburi in robotul de bucatarie impreuna cu cateva linguri din apa-n care s-au imbaiat si... magiun le facem. Strivim avocado binisor cu furculita si-l adaugam peste pasta de curmale. Punem tot restul ingredientelor si vrum-vrum pana crema-i gata.
Tartuta noastra gustoasa si fatoasa e gata:
Enjoy!
trag speranta ca nu le-ai papat chiar pe toate-toate ! :-D
RăspundețiȘtergereHi, hi, hi! Nici firmiturile n-au mai ramas din dansele; da' am avut 4-5 ajutoare :-)
RăspundețiȘtergereHm, arata bine! Tot zic de ceva vreme sa incerc ceva raw. Tre sa ma mobileze odata...
RăspundețiȘtergereHei, Sefa!
RăspundețiȘtergereDa, acesta poate fi un mobilizator debut cu dreptul :-)
de unde ai gasit fistic raw? :)
RăspundețiȘtergereazi mi-am luat dehidratator din auchan.100ron 6 tavi.garantie 2 ani.pare ok,doar ca nu e cu trepte de caldura si ma intreb daca nu cumva trece peste...si seminte crude si nuci am luat,sa tot pap.si mi-am luat si mure congelate.ai vreo idee cum pot sa le folosesc altfel decat in smoothie?
Hei, Rossana!
RăspundețiȘtergereGasesti fistic crud in majoritatea hipermarket-urilor: Carefourr, Selgros, Metro... La Kaufland aveau, la un moment dat chiar si vrac.
Good for you, girl! Sa-l folosesti bucuroasa; poti verifica temperatura punand un termomentru in dehirdrator in vremea functionarii.
Murele blenguite cu ceva caju muiat, ceva miere si un praf de sare, rezulta budinca de mure :-)
Love!
multumesc,multumesc!
RăspundețiȘtergeresuna bine budinca. o sa incerc.
hugs&kisses
una, da' tre' sa am grija cu portiile la praji raw?? sau poate sa mi pofteasca papilele la ele cand vreau eu? tin sa mentionez ca ieri a fost prima mea zi raw si o sa ramana asa pe viata asta macar
RăspundețiȘtergereo sa raman raw in viata asta . ca m am exprimat gresit anterior
RăspundețiȘtergereHei, Anonim!
RăspundețiȘtergere'Au se intampla sa fi cumva Codruta... ei?
Duoamna, chestiunea cu dulciurile si combinatiile de raw luate cate n este larg dezbatuta in lumea cea raw internationala :-); parerile is, desigur, impartite...
Eu is adepta fericirii (follow you bliss) si zic: mananca orice si oricat raw iti pofteste sufletu', mai ales la inceput (eu asa am facut si tot am slabit mai mult de 8 kg in prima luna); si, in timp, corpul tau singurel are sa-ti zica ce sa balotezi, cand si in ce combinatii; so... relax and enjoy!
Love in rawz!
Pfff,ziceam ca imi iau doar blender, dar cu asa bunatati, va trebui sa imi iau si un robot de bucatarie si un deshidratator:)) Cat de curand, cat de curand.
RăspundețiȘtergerePS: arata delicios!
Catalina