vineri, februarie 12, 2010

Pesto de patrunjel


Aceasta reteta este tributara unui alt pesto, cel de busuioc pe care l-a facut prietena Oana si care-a fost asa de bun, incat, a doua zi, am luat-o la picior prin nameti si prin balti, intr-o misiune: "ma duc sa cumpar busuioc si pine nuts". 

Las' ca vine ea primavara, ne facem noi jardiniere! In ciuda calatoriei mele si calare si pe jos, n-am gasit nici una si nici cealalta. M-am intors plouata si la propriu si la figurat. Si m-am gandit: "hai sa-mi fac mana pe niste patrunjel..." Si-asa mi-am facut mana ,incat zic: daca n-ai busuioc, patrunjelul merge de minune. Daca n-ai seminte de pin, caju-ul will do just fine. De minune.
Ingrediente:
1 mare legatura de patrunjel
50 g caju (~ 50g)
1 catel de usturoi
1 lingura zeama de lamaie
5-6 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare
Preparare: punem in blender lamaia si oloiul; apoi funzele de patrunjel, usturoiul si sarea. Vrum-vrum pana se face pastos (asta se intampla repede: 1 minut). Adaugam caju-ul pe care l-am hidratat o ora in avans (pentru a dezactiva ceva enzime inhibitoare care-l tin pe domnia sa in stare de hibernare; adica pentru a-l trezi la viata; gustul e ok si daca folosim caju directamente din punga). Vrum-vrum. Gata!
Iaste foarte bun ca dressing pentru salate; bun cu crackers si cu bucatele de legume; bun si pus mot peste felurite alte bucate. You name it!

5 comentarii:

  1. Hei, Andreea! Sunt la PM numarul 2. Azi spanac, mar, mandarina. Am vrut sa pun si salata dar am uitat. Te tin la curant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pine nuts am luat de Pukka, dar in ultimul timp nu-mi mai plac asa mult, au scumpit preturile si nu mai sunt asa amabili ca la inceput. Excelente ratetele de pesto. Trebuie sa le incerc. Eu am facut de rucola, dar nu raw.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,din nou!mai zic si eu o combinatie k nu ma pot abtine,se pare:la toate pesto urile mentionate mai sus,eu, adaug fulgi de drojdie inactiva(nu stiu daca sunt raw,nu m-am documentat fiindca nu as renunta oricum la ei..)inlocuiesc f. bine branzeturile alea fermentate.si inca ceva:kiar ieri am facut pesto de busuioc si am inlocuit semintele de pin(cu care faceam de obicei)cu nuca noastra bio(hidratata!) si mi s-a parut mai bun ca niciodata(habar n-am de ce,poate l-am facut mai echilibrat sau ceva!).nu de alta dar pt noi pesto e pe post de zacusca:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Madeleine! Hmmm, avem nume de cod PM :-). Good! Doamna, chepeau! Excelenta evolutie: 100% succes, nu? Doua zile, doua PM! Pine nuts vom avea sa ne punem si in cap in 2-3 saptamani; organice si bune si ok la pret. Stay tune :-)!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Elena! Din nou :-). Drojdia nu e raw dar e o super sursa de B-uri (inclusiv vestita B12); si eu o folosesc si alte cateva sute de raw-isti. Excelente idei: incercam si drojdia si nucile. Ti-a iesit mai bine pentru ca ai fost vesela. De-aia :-).

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails