miercuri, februarie 10, 2010

Pasta Tahini


Aceasta reteta ii este inchinata lui Dani, la 7 zile-n sir de raw 100% si pregatirea cinei de adunat sectanti. 
Acestea sunt primele paste raw pe care le-am confectionat. Si, cum se intampla adeseori, raman cele mai bune paste pe care le-am mancat. In sustinerea bunatatii lor, aduc un argument imbatabil: le-a laudat Bogdan. Nu, nu Bogdan prietenul nostru cel raw; nu, acel Bogdan este multumibil usor. Le-a laudat Bogdan, sotul sara-mii. Iar acest Bogdan este dificil, ba nu, foarte dificil de multumit. Pana sa complimenteze aceste paste, in fapt, am crezut ca e imposibil de multumit. Iacata, ultimii 20 de ani de relatie intre mine si Bogdan, au fost spulberati intr-o clipita, de-o farfurie de Pasta Tahini. Na, ca i-am smult primul compliment. Ma socot ca de-acum, sky is the limit...
Alte calitati care recomanda aceste paste sunt: includ foarte putine ingrediente, se prepara in 15 (cu totul, fara hidratari, uscari, etc), sunt usor de pastrat in buna forma pana la sosirea invitatilor. 
Ingrediente:
(pentru 2 portii)
Pastele:
Dovlecei: 3 dovlecei medii
Broccoli: 6-7 buchetele
Ceapa: 1 ceapa rosie mica (sau) 2-3 fire ceapa verde
Ciuperci (optional; s-a intamplat sa am ciupercile gata marinate de data asta; reteta e absolut buna si fara ele): 10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati egale) 
Drassing-ul:
Tahini (pasta de susan): 2-3 linguri
Sare: 3/4 lingurita
Lamaie: sucul de la 1 lamaie
Ulei de masline: 2-3 linguri

Preparare:
Atacam dovleceii frontal: ii decojim (asa, pentru ca avem oaspeti... cand suntem intre noi, nu ne deranjeaza deloc olecutita de verde prin paste) si-i razuim cu o mandolina; nu, nu o mandolina ca a lui Tudor Gheorghe, nu-i vom despica prin sunete; mandolina (traducere din topor din englezescul mandoline) este chestia care arata asa:
si taie legumele asa:
sau, putem sa-i taiem in celebrul, de-acum, format pappardelle (daca e s-o zic pe-aia dreapta mie-mi place mai mult acest format)
adaugam buchetele mici-mititele de broccoli, ceapa si (eventual) ciuperci
Si le lasam pe toate in pace. Daca nu vom pranzi/cina imediat, pana in stadiul acesta aducem totul; dressing-ul il vom manufactura si adauga numa' inainte de servire.
Dressing-ul se prepara pana numeri la 5. Pui intr-un castron 2-3 linguri de tahini
adaugi lamaie, ulei si sare, amesteci si... surpriza
amestecam partele cu dresing-ul. Gata.
Bon apetit!


10 comentarii:

  1. Salut!cred ca-i delicios..eu fac treaba asta cu buketele de conopida si masline in loc de dovlecel si brocoli,restul ramane..:)am sa incerc si varianta ta cat mai curand posibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Andreea...Off topic: am vazut comentariul tau de pe blogul Oliviei si voiam sa te intreb de cartea aia minune antifumat..imi spui unde o gasesc sau ce scrie in ea? :)) ca tare curioasa sunt:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei, Elena! Bineee, adica: conopida, brocoli, masline, ceapa, ciuperci si dressing tahini. Asa? Incercam noutatile :-) in paralel. Bine?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Diana! Cartea aia minune e gasibila si descarcabila la: www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/ma-las-de-fumat.html; ba mai mult, e lecturata in direct; asa ca n-avem incotro, nici tu si nici eu :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut!nu kiar,a mea era cam asa:conopida,masline,ceapa si sos dresing ca al tau...sau alta:conopida,o legatura marar(de persoana),ceapa,dresing(ulei masline,lamaie,sos soia sau sare).le-am tot rulat si eu...azi fac reteta ta(mi-a luat sotul dovlecei,fara sa-i zic,stie ca ma dau in vant dupa ei).
    P.S.imi place cum ai organizat blogul,se incarca mult mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Elena! Hmmmm, trebuie atunci sa facem publica maioneza de mustar :-); cred ca merge la fix cu retetele tale. Bineeee.
    P.S. Multam! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. p-aici prin Bucureşti nu ştiu să existe tahini raw. arabii aduc doar din susan prăjit.
    dar reţeta s-a notat, mulţam. dovlecei cruzi (încă) nu încercasem.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, V!

    Hmmmm, da' stiu ca te-ai apucat serios de citit :-))).

    In ast moment avem doi arabi care aduc tahini si crud si prajit.
    In curand vom avea tahini foarte crud intr-un magazin on-line foarte raw.

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  9. da, am reţinut informaţia cu magazinul încă de prin februarie.
    ca să vezi cît de serios citesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. am executat-o si p-asta!
    alta la rind :))))

    azi am chiulit de la lucru si mi-am facut-o pe indelete ;)
    Ceea ce ma extaziaza la mincatul asta crud e ca niciodata nu stiu ce gust o sa aiba mincarea... experiente noi... Exciting!!

    Love, dovlecei si usturoi! :)))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails