joi, mai 26, 2011

Arta de a mustra, cu Ileana Vasilescu, marti 31 mai la casa raw.z

Dragii mei, cu mare fericire in suflet anuntam debutul sectiunii de Parenting de la la la vie en raw.z. Sectiunea cu si despre copii de la raw.z va include, in viitorul apropiat, o suma de ateliere, cursuri, practici si tabere care sa ne invete despre cea mai minunato-dificila meserie: cea de copil / parinte.

Suntem bucurosi sa debutam aceasta sectiune marti, 31 mai, orele 18.00, cu un invitat foarte special: Ileana Vasilescu, pedagog cu o vasta experienta in ale parentingului, care ne va oferi un atelier practic despre cum sa comunici cu copilul tau, despre cum sa intelegi ceea ce ESTE copilul tau.
Intalnirea de marti este si ea una speciala, caci marti Ileana lanseaza la noi "Arta de a mustra", o carte demna de a sta, harsita de-atata rasfoiala :), pe orice noptiera si, totodata, sustine cu acest prilej un workshop care sa ne deschida privirea catre orizonturi mai putin cunoscute, care sa ne faca sa intelegem ca fiecare copil este o individualitate, si nu ceea ce ne dorim noi sa fie.
Ce cadou mai frumos ii poti oferi lui, de 1 Iunie? :)

"Arta de a mustra cu poveste cu talc este de fapt arta de de a comunica si de a-ti face prieteni, de a aduce frumosul si pacea in viata ta. Pentru parinte felul cum comunica cu copilul, felul cum administreaza situatiile dificile construieste de fapt relatia cu copilul, autoritatea iubita.
Constrângerea de orice fel este rău primită iar mustrarea şi sfatul sunt adesea resimţite drept agresiune. De aceea când sfătuim ori mustrăm, nu ne vom propune să-l aducem pe omul respectiv la punctul nostru de vedere, ci să-i aducem, în orizontul de aşteptare, esenţa, adevărul situaţiei circumstanţiale, să deschidem o poartă spre spiritualul ce se află în spatele ei, dându-i posibilitatea să aleagă, el însuşi, o soluţie conformă cu personalitatea sa şi cu sensul real al situaţiei.
Pentru aceasta am nevoie de imagine, de simboluri, de povestea cu tâlc.
Prin imagine şi poveste, deblochez şi luminez o anumită sferă de înţelegere a celui certat, îi las neştirbită libertatea de decizie. Povestea cu tâlc mă duce, pe mine, care vorbesc, te duce, pe tine, care asculţi, în pragul propriei cunoaşteri
." Ileana Vasilescu, autor Arta de a mustra.

Te asteptam asadar marti, 31 mai, orele 18.00 fix, la casa raw.z (detalii aici).
Pretul workshopului este de 50 lei de persoana. Bautura si fursecurile (raw.z, evident) sunt din partea casei (raw.z, evident). Cartea cu dedicatie speciala pentru tine si copilul tau, este din partea Ilenei.
Pentru detalii si inscrieri, telefoneaza-i, te rog, Cristinei Barascu: 0740 101 187 sau scrie-i la dincolodecurcubeu@gmail.com.
Love!

7 comentarii:

  1. Buna,
    As dori sa stiu pana cand se pot face inscrieri la acest work shop, daca se va achita in acea zi si daca acea carte care se primeste din partea d-nei Vasilescu este chiar cea pe care o lanseaza.

    Multumesc,
    Gina

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Gina!
    Da, draga mia, poti achita workshop-ul marti, cand ne vizitezi. Pentru inscriere, te rog da-i un telefon/e-mail Cristinei la datele de mai sus.
    Desigur, cartea pe care o primesti este "Arta de a mustra", adica precis cartea pe care-o lanseaza Ileana la noi marti. De ajutor?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. ar suna mai frumos 'a dojeni' in loc de 'a mustra'.
    mihaela

    RăspundețiȘtergere
  4. Of, ce rau imi pare ca nu pot veni :-( Deja mi-am anuntat prezenta la un eveniment caritabil de la Palatul Ghika si nu pot ajunge la acesta. Sper sa mai fie si altele pe viitor. Ar fi fost perfect sa continui seria mea de articole de parenting dar o sa caut cartea doamnei Vasilescu in librarii dupa aceea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare ce s-a intamplat cu acest blog... :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura, imi pare rau ca nu ai ajuns, dar cu siguranta vom reedita seria de workshopuri de parenting.
    Cartea Ilenei o poti gasi fie la Casa Raw.z, fie o poti comanda direct de la Ileana.
    Detalii aici: http://waldorf-educatie.ro/arta-de-a-mustra-2/

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails