miercuri, mai 25, 2011

Creativitatea - bucuria de A FI tu - cu Nisargan Dhyan 3-5 iunie 2011, la casa raw.z

"Creativitatea nu are nimic de-a face cu vreo activitate in particular – cu pictura, poezia, dansul, cantecul.   Orice poate fi creativ- cand aduci acea calitate activitatii. Activitatea insasi nu este nici creativa nici lipsita de creativitate. Poti sa pictezi intr-un mod necreativ. Poti sa canti intr-un mod necreativ. Poti sa cureti podeaua foarte creativ. Poti sa gatesti  creativ.Creativitatea este calitatea pe care o aduci in activitatea ta. Este o atitudine, o maniera personala – cum sa te uiti la lucruri.”  OSHO
Acesta nu este un atelier pentru ‘profesionisti’ – artisti, pictori etc.  Acest atelier este pentru Tine! Pentru oricine isi doreste sa se intoarca in spatiul liber si creativ al "copilului" din fiecare dintre noi!

Sa stii ca se poate! Exista in fiecare dintre noi un spatiu liber de constrangeri, creativ si spontan… Odata ce esti in acest spatiu interior tot ce vei face va avea ‘ parfumul unui act creativ si inspirat’.  Energia CREATIVA este energia Vietii in Manifestare!

Poate uneori te-ai simtit apasat de provocarile vietii de zi cu zi si ai uitat sa te bucuri de momentele simple ale vietii!  Sau poate ca ai invatat ca viata e ‘grea’ si e nevoie sa te lupti din greu ca sa reusesti!

Te vei descoperi creativ in viata de zi cu zi, poate vei redescoperi talente de mult uitate – pictura, dans, teatru.etc sau  vei trai o noua si revitalizanta energie pentru a-ti Visa Visele si a-ti folosi creativ energia in orice ai face.

Ce trebuie sa faci pentru asta?
Simplu - doar sa ‘lasi’ in  urma ce nu e al tau, ce ai acumulat de la altii – ganduri despre cine esti, despre ce poti sa obtii si ce nu poti in viata ta, despre cat de capabil sau incapabil esti, despre cat meriti sau nu…etc

Va fi un process de ‘deconditionare’ prin intermediul Jocului, Dansului liber, Picturii spontane, teatrului Zen…si nu numai…

In acest seminar vei experimenta trairea spontana a sinelui tau profund renuntand la toate conceptele si tehnicile invatate pentru a exprima orice se naste din Creativitatea ta libera numai prin ‚a lasa sa se intample’.  Vom folosi pictura, poezia, teatru-zen, dansul, cantecul…si orice apare in acest spatiu liber.

Acest grup asigura un spatiu meditativ in care se renunta la structura si nevoia de rezultate dand frau liber expresiei de sine si bucuriei creatiei.

Cum se intalnesc filosofia ZEN cu CREATIVITATEA si meditatia?
Zen-ul inseamna Aici si Acum - fara concepte si tipare. Inseamna paradox si schimbare continua. Inseamna sa nu te lasi ghidat de tehnicile si metodele cunoscute ci sa te lasi in voia momentului. Cu scopul de a accesa niveluri mai adanci din tine de creativitate si exprimare.

Creativitatea este capacitatea de a nu face de doua ori acelasi lucru. Fie ca esti deja artist sau doresti pur si simplu sa te lasi in voia exprimarii libere ori esti curios.

Fie ca speli vasele, fie ca faci curat in casa ori confectionezi origami sau scrii o carte…a fi creativ este o atitudine de a fi Nou de fiecare data dincolo de tehnica, de ce faci exact in mod concret…

Impreuna ZEN-ul si CREATIVITATEA aduc ceva NOU…spontaneitate, risc, energie, emotie, viata – fie ca este teatru-zen, pictura-zen sau alta forma de exprimare…

Cine e facilitatorul? 
Nisargan Dhyan - Pictor si meditator. Liber- creativ. Facilitator seminarii experientiale. Discipol al maestrului spiritual Osho.  Conduce "Institutul de creativitate si meditatie" din Puna/India. Faciliteaza grupe de transformare personala  de peste 20 de ani. Seminarii de creativitate si meditatie, retreat-uri de vipassana, who is in si satori. Tine seminarii in India, Rusia, Ukraina, Moldova, Romania..etc  Revine pentru a treia oara in Romania dupa primele workshop-uri tinute aici in urma cu 10 ani.

Cand?
  • Vineri seara, 3 iunie, 17.00 – 22.00
  • Sambata, 4 iunie, 08.00 – 18.00
  • Duminica, 5 iunie, 08.00 – 17.00
Unde?
Bucuresti. Casa Raw.z ( str. Elena Cuza nr. 8) - in apropriere de Tineretului (detalii aici)
 
Contributie: 
  • 130 Eur. ( sau 560 Ron.)
  • 110 Eur. ( sau 475 Ron) pentru alte orase precum Cluj, Iasi, Timisoara..etc
  • 100 Eur. (sau 430 Ron.) pt studenti.
Se plateste avans de 50% (sau 280 Ron) pentru a te inscrie efectiv la seminar. Inscrierea devine efectiva numai in momentul platii avansului si completarii FORMULARULUI DE INSCRIERE pe care il puteti solicita la oricare dintre e-mail-urile de mai jos. Avansul se plateste pana pe data de 30 mai 2011 in cont sau cash. (Dupa ce trimiti mail pe adresaevents@zorbabuddha.ro vei primi datele pt transfer bancar). In cazul retragerii de la seminar 30% din suma totala este nereturnarbila. Numarul maxim de participanti este de 25 de persoane.

Cine organizeaza?
ZORBA BUDDHA-Transformare personala si Meditatie.
-say YES to Life-
www.zorbabuddha.ro

Contact:  
Cristian Veet: events@zorbabuddha.ro si tel. 0722.519.299 sau  
Lia Bolte  lia.bolte@yahoo.com si tel. 0744.317.480.
www.zorbabuddha.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails