marți, martie 09, 2010

Tort Teo


sau...
La multi aniiiiiiiii, Teooooooooo!
Duminica Teo a implinit 29 de ani gregorieni :-). Nu stim cati ani Maya are. Stim insa ca, dupa declaratiile proprii, Teo a trait 28 de ani de adormeala si un an de trezire, de iluminare, traptata dar sigura. Raw-istii nu sunt doar raw-isti. Mai apartin catorva secte (de parca una nu era, oricum,  de-ajuns...). Daca ar fi sa gasesc un nume cuprinzator pentru toate sectele astea, le-as numi secta auto-gasirii. Si in secta asta, fie pleci de la zeitgeist, venus project, treci prin secret, abraham-hicks, drunvalo melchizedek... si ajungi la raw; fie incepi cu raw si ajungi la legea atractiei, abraham-hicks... :-). Oricum ai lua-o n-ai scapare :-) Spiritul tau inalt, bun, iubitor si rabdator te cheama acasa.

Si, cate-odata, ii faci spiritului cate-un tort si-i zici: La multi ani! La multi ani, mult frumoasa Teo!

Noi te-am sarbatorit cu un Tort Teo, care-a distrus competitia cea non-raw, anume vestitul Tort padurea neagra :-). Ne-ajutam de imagini pentru a dezonora competitia cea ramasa neatinsa de gura de petrecaret.
Prepararea Tortului Teo, s-a petrecut pret de 30-60 minute sambata noaptea. 
Tortul e format din 3 straturi si crema pentru scris urale.

Ingrediente:
Strat unu (Blat)
2 cani (~250g) - nuci (ne-hidratate)
1 cana (~150g) - fulgi de cocos 
2 cani (~250g) - curmale (ne-hidratate)
1 praf sare

Start doi (Crema)
2 1/2 cani caju (~300g) - hidratat 2-4 ore
1 1/2 lamaie (zeama) - sau... dupa gust
coaja rasa de la 2 lamai
5-6 linguri de miere - sau... dupa gust
1 praf sare

Strat trei (ciocolata)
6 linguri unt (ulei) de cocos
75g cacao
5-6 linguri de miere - sau :-) dupa gust
1 praf sare
1/4 betisor vanilie - sau 1 lingura esenta de vanilie (optional)

Crema pentru mazgalit tortul
Poti salva cateva linguri de crema de lamaie sau, poti face ce am facut noi:
1/2 cana caju hidratat (~70g)
1/2 cana fructe de padure congelate (~100g)
2 linguri miere
1 praf de sare

Preparare:
Prepararea blatului: in robotul de bucatarie dotat cu lama in S, punem nucile si le macinam mititel (cam cat o boaba de mazare); adaugam cocos, sare si curmale (fara samburi) si procesam pana ce compozitia, presata cu degetele, este lipicioasa; gata stratul unu! rasturnam macinatura in forma de tort si presam cu mainile pana ce arata a blat... adica asa:
Prepararea cremei: punem caju-ul si sarea in blender; adaugam zeama de lamaie si mierea (pastrand putin din fiecare astfel incat sa putem regla, la sfarsit... dupa gust); adaugam apa pana ce egalam nivelul caju-ului din blender. Procesam pana ce obtinem o crema fina de tot. Poate fi necesar sa procesam in doua randuri (daca blender-ul nu e tocmai performant). Amestecam coaja de lamaie in crema cea de lamaie. Gata! Turnam crema peste blat. 
Gazduim tortul on-going in frigider si-i dam ragaz sa se odihneasca o ora (sa se mai intareasca crema de lamaie).
Intre timp, putem purcede la obtinerea cremei pentru decor (sigur, in loc de fructe de padure, putem opta pentru capsuni proaspete, menta, etc ceva care sa ne coloreze opera...): punem toate ingredientele in blender si vrum-vrum. Asta-i tot.

Crema de ciocolata nu necesita nici macar uzura blenderului; amestecam, pur si sumplu, ingredientele intr-un castronel; vom avea nevoie sa incalzim untul de cocos intr-un castronel (la temperatura camerei, untul de cocos este solid) pe calorifer (fir-ar el de calorifer, ca nu-l mai scoatem odata din uz... hai, primavara, arata-ni-te!) sau in bain marie. Turnam crema de ciocolata peste cea de lamaie si nivelam si noi cat de bine ne pricepem. Asa:
Scriem o uratura-doua pe tort si plecam in vizita :-).

Devoram tortul in mai putin de 10 minute.
Love!

9 comentarii:

  1. uzez si eu de noul meu statut de postator blogar cu acte in regula .. si cum n-am alta inspiratie, o voi complesii iar pe Teo-a noastra: Sa ne traiesti bucuros draga noastra!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am gasit tortul perfect pentru ziua fetitei mele cu ciocolata si ceva roz deasupra. Doar ca mai are de asteptat pana in septembrie.
    In alta ordine de idei unde ii gasesti tu pe oamenii astia "destupati" la minte - a propos de postarea cu legea atractiei?

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei, Madeleine!
    Ti-ai luat munca in serios :-)); te-ai apucat de recuperat, asa?
    Eu zic sa repeti tortul de cateva ori pana atunci asa... ca sa-ti intri in mana.
    Pai oamenii astia au inceput sa ma gasesca ei pe mine. Ma agata de pe blog :-)))
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost asa bun ca eu asta seara am mai facut unul :P Abia asteptam sa-l papam maineee!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Teo!
    Ok, ok, vin si eu in vizita pe la voi :-)))

    RăspundețiȘtergere
  6. AmandinaTriscuit15 martie 2010 la 14:22

    Va informez oficial ca joi (nu marti, nu miercuri, nu vineri, JOI) fac tort. Doua fac! Revin cu pareri impresii.
    Pupici verdeturi alea alea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Triscuitus!
    Te informam ca miercuri; nu azi, nu marti, nu vineri, postam inca un fel de tort. Ca sa poti face doua diferite :-).
    Imbratisari cu urzici! Hi, hi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,
    Sunt foarte interesata sa-mi schim si eu stilul de viata. Admir tot ce vad aici. Totusi, te rog spune-mi cum te descurci in vacante cu mancatul; ma refer la faptul ca nu poti manca la restaurant.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei, Ioana!
    Bine ai venit :-)!
    Aseara am cinat ca restaurant si mi-au facut o salata chiar buna; desigur a fost nevoie de indicatiile mele: "salata x fara pui, ou si branza; puneti-i si putina ceapa un catel de usturoi si ceva marar" :-); mi-au facut si fresh bun si limonada.
    In vacante iti poti lua cu tine deshidratate (astea tin luni de zile) si un blender mititel si portabil. Salate si fructe, gasesti oriunde pe fata pamantului (mai putin polii, cred :-).
    Love!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails