vineri, martie 05, 2010

Tarta cu ciocolata

Tarta buna-bunicica, impresionanta, gata in 30 minute. Da, da, stiu ca ti-am dat tema de weekend. Pai, ce alta tema mai buna puteai capata?
Ingrediente:
(pentru crusta)
1 castron fistic
1 castron alune de padure
1 castron curmale fara samburi
1 praf de sare
(poti folosi orice fel de nuci vrei sau posezi; eu intentionam sa le fac numa' cu fistic, astfel incat sa obtin o tarta verde; ehhhhhhh, dupa ce-am curatat 3/4 castron de fistic, m-am gandit: sti ce? niste alune de padure ar merge de minune...).
(pentru crema de ciocolata)
2 avocado
1 castron de curmale (hidratate o ora sau mai mult) - sau miere (dupa gust)
1/2 betisor vanilie (sau 1 lingura esenta de vanilie) - optional
1 praf de sare
3/4 castron cacao
optional: un pumn de stafide, ceva coaja de portocala rasa, ceva bucatele de coaja de portocala care-au zacut ceva zile (pana la luni intregi) intr-un borcan cu miere.

Preparare:
Punem nucile si sarea in robotul de bucatarie si le maruntim; punem curmalele (atentie, cand le folosim pentru a inchega crusta, nu trebuie sa le hidratam) si mixam pana cand, presand amestecul intre degete, vedem ca-i lipicios.
Presam crusta in forme de tarta (sau in forma de tort, ce voim sa facem) tapetata cu o bucata de folie de plastic (pentru tarte, care sunt mititele; daca facem tort, nu-i nevoie de tapetare); au iesit 19 tartute:
Dam tartele la frigider (sau deshidratator, oriunde dorim) si purcedem la obtinerea unei creme de ciocolata delicioase:
Punem curmalele cele inmuiate si fara samburi in robotul de bucatarie impreuna cu cateva linguri din apa-n care s-au imbaiat si... magiun le facem. Strivim avocado binisor cu furculita si-l adaugam peste pasta de curmale. Punem tot restul ingredientelor si vrum-vrum pana crema-i gata.
Tartuta noastra gustoasa si fatoasa e gata:
Enjoy!

11 comentarii:

  1. trag speranta ca nu le-ai papat chiar pe toate-toate ! :-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi, hi, hi! Nici firmiturile n-au mai ramas din dansele; da' am avut 4-5 ajutoare :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm, arata bine! Tot zic de ceva vreme sa incerc ceva raw. Tre sa ma mobileze odata...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Sefa!
    Da, acesta poate fi un mobilizator debut cu dreptul :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. de unde ai gasit fistic raw? :)
    azi mi-am luat dehidratator din auchan.100ron 6 tavi.garantie 2 ani.pare ok,doar ca nu e cu trepte de caldura si ma intreb daca nu cumva trece peste...si seminte crude si nuci am luat,sa tot pap.si mi-am luat si mure congelate.ai vreo idee cum pot sa le folosesc altfel decat in smoothie?

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Rossana!
    Gasesti fistic crud in majoritatea hipermarket-urilor: Carefourr, Selgros, Metro... La Kaufland aveau, la un moment dat chiar si vrac.
    Good for you, girl! Sa-l folosesti bucuroasa; poti verifica temperatura punand un termomentru in dehirdrator in vremea functionarii.
    Murele blenguite cu ceva caju muiat, ceva miere si un praf de sare, rezulta budinca de mure :-)
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc,multumesc!
    suna bine budinca. o sa incerc.
    hugs&kisses

    RăspundețiȘtergere
  8. una, da' tre' sa am grija cu portiile la praji raw?? sau poate sa mi pofteasca papilele la ele cand vreau eu? tin sa mentionez ca ieri a fost prima mea zi raw si o sa ramana asa pe viata asta macar

    RăspundețiȘtergere
  9. o sa raman raw in viata asta . ca m am exprimat gresit anterior

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Anonim!
    'Au se intampla sa fi cumva Codruta... ei?
    Duoamna, chestiunea cu dulciurile si combinatiile de raw luate cate n este larg dezbatuta in lumea cea raw internationala :-); parerile is, desigur, impartite...
    Eu is adepta fericirii (follow you bliss) si zic: mananca orice si oricat raw iti pofteste sufletu', mai ales la inceput (eu asa am facut si tot am slabit mai mult de 8 kg in prima luna); si, in timp, corpul tau singurel are sa-ti zica ce sa balotezi, cand si in ce combinatii; so... relax and enjoy!
    Love in rawz!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pfff,ziceam ca imi iau doar blender, dar cu asa bunatati, va trebui sa imi iau si un robot de bucatarie si un deshidratator:)) Cat de curand, cat de curand.
    PS: arata delicios!
    Catalina

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails