intai si-ntai sa va dau cateva vesti despre ce se mai intampla pe la noi prin bucatariile raw.z in vreme ce prepar, cu entuziasm mancarica voastra cea de toate zilele :).
- nu ma lauda numai gura mea cand spun ca mancarea e din ce in ce in ce in ce in ce mai buna. Am primit cu bucurie sms-urile, e-mail-urile, telefoanele si caldele voastre strangeri de mana si in brate :), toate sustinand ca: "mancarea de astazi a fost cea mai buna de pana acum", "rectific, mancarea de azi a fost cea mai buna", "retrag, azi a fost cea mai buna", "azi a fost cel mai bun desert pe care l-am mancat in toata viata mea", "supa a fost cea mai buna pe care am mancat-o vreodata", "sotu-miu nu ma crede ca-i cruda, atata-i de buna".
- ce sa fac, raspund modest ca ma ajuta mult verdeturile astea de pe la piata caci avem menta proaspata, tarhon, busuioc etc, etc, etc. Dar, in acelasi timp nu mai pot de bucurie caci, conduc la rawz, pe nesimtite un experiment de ale carui rezultate sunt tare incantata.
- dragii mei, cantitatea de caju pe care o papati in fiecare zi a scazut pe la vreo 20-30% din ce mancati pe vremuri; nucile si semintele - in general - sunt tot mai putine in mancarea voastra; cresc muuuult in proportia hranei voastre verdeturile, legumele si radacinoasele; cunoscatorii inteleg ca aceasta este o mare realizare caci, in genere, gustul bun, gustul "de gatit", cremosenia, consistenta de chifteluta, etc, etc, etc se obtin cu ajutorul nucilor si semintelor.
- pentru ca de 2 -3 luni ma gasesc in bucatarie eu si numai eu, preparand zeci de tipuri de mancare, sute de feluri de mancare si multe miiii de portii - pare-se - am dezvoltat un simt al combinatiilor, al proportiilor si al mirodeniilor care, iata marturisesc, nu inceteaza sa ma surpinda si pe mine in fiecare zi.
Va felicit si ma felicit! :) Mancati cea mai buna mancare raw.z din lume! :)
Bun, acum hai sa va spun si ce va "coc" :) pentru saptamana viitoare:
luni 21 mai
- supa de ceapa dulce cu dovlecei marnati si deshidratati si chimen
- branzica din caju cu legume, seminte si verdeturi
- salata de primavara cu dressing cremos
- mix de painici raw.z
- tort de capsune cu sirop de cirese
marti 22 mai
- "ciorba de burta" - repetir :) la cererea publicului spectator
- legume marinate in sos barbeque si deshidratate 2-3 ore pentru moliciune si savoare
- chiftelute din dovlecei cu marar si tarhon
- tort de smochine cu marmelada de capsune :)
miercuri 23 mai
- bors din verdeturi de primavara cu "jumari" din vinete, leustean si tarhon
- pateu din turmeric cu legume si verdeturi
- salata din rucola, cherry, verdeturi de primavara si sos tahini
- mix de painici raw.z
- tort de lamaie cu sos din capsune (sunt in sezon! :)
joi 24 mai - ziua algelor
(intr-o singura zi mancati kelp, sweet kombu, dulse, wakame si nori :) toate salbatice, pescuite din zone nepoluate. cool, nu?)
- supa de miso cu alge, ciupercute shiitake si ciupercute japoneze
- chiftelute din alge si verdeturi cu ghimbir murat si miso
- salata de alge si verdeturi cu conopida uscata si salata uscata-crocanta si sos dulce-acrisor-iute
- prajitura cu cirese cu dulceata de cirese amare
vineri 15 mai
- supa de avocado cu marar si ierburi
- salata imensa :) de avocado si rosii cu maioneza de mustar si "creveti" din ciupercute pleurotus
- crochete din branzica de floarea soarelui incoltita
- tiramisu
in continuare, ceva foto cu ce-am mai gatit in saptamana din urma.
love!
una :)
salata de primavara cu sos usurel iute
painici de seminte, deh
bors de dovlecei cu verdeturi de primavara
taierea capului tortului de smochine
o feliuta intinsa la soare
sweet kombu la hidratat
se imbaiaza spaghetele marii
shiitake-le s-a tocat :)
gata supa de miso si alge...
in castron negru, pe farfurie alba, pe servetel rosu, cum ii sade bine
mica dar voinica salata de alge
la pahar...
bors de varza murata cu moare, desigur
salsa
salsa si guacamole, caci le sta bine impreuna
tort de mere si pere cu sirop de struguri
supa de rosii cu crutoane de legume
paste marinara
tort de vanilie si cafea cu sirop de scortisoara
supa de brocoli
pilaf sarbesc cu chiftelute de ciupercute si seminte incoltite
mousse de cioco cu frisca din vanilie
cheesecake de lamaie
raw.z loves you!
:)
N-am cuvinte si nici n-as putea vorbi,ca-mi lasa gura apa!Bravo!!!Alina Klepper
RăspundețiȘtergereBuna Andreea!Am si eu doua intrebari off-topic:
RăspundețiȘtergere1.esti din nou 100% raw vegan?
2.ai reusit sa slabesti din nou?
Mersi.
Si eu astept cu interes raspunsul Andreei, ca ma tot lupt cu niste kilograme in plus si imi pusesem toate sperantele in mancarea cruda.
ȘtergereSalut,
RăspundețiȘtergereEu vreau puţintică spirulină dar se pare ca nu gasesc magazinul.S-a desfiinţat? Cum fac sa capat ceva?
Mulţumesc.
CrisR
Probabil sunt mai multe persoane de sex feminin care comanda... dar totusi se folosesc prea multe fructe cu index glicemic mare si prea putine alkaline (lamaii, grefe etc)
RăspundețiȘtergereBanane, capsuni, struguri nu sunt bune pt organism si nici pt cei care vor sa slabeasca.
Pacat, ar fi fost mancarea perfecta
Draga Una draga,
RăspundețiȘtergerecred ca sunt putin maso, pentru ca citesc cu nesat meniul saptamanal, ba chiar il astept cu nerabdare, de parca as putea sa ma si infrupt din el, doar citindu-l... din pacate, de aici din Craiova, nu prea am cum si (continui sa ma vaiet), pentru ca ai renuntat la restaurant, nici cand vin la Bucuresti nu mai am cum... Macar cate o reteta, din cand in cand, sa ne mai scapi si noua. Te rooog!!!
Cu muuuult drag,
Luciana
... si poate ca te hotarasti sa scrii o carte (sau mai multe, ca inspiratia nu-ti lipseste) de bucate raw. As cumpara vreo 10 exemplare, sau mai multe, sa le dau cadou la cei dragi. Desigur 2 ar fi pentru mine (una ar fi de folosit in bucatarie si una as tine-o de buna, pentru generatiile viitoare.
RăspundețiȘtergerePUPICI POFTICIOSI SI DRAGASTOSI!
LUCIANA
Foarte buna a fost mancarea vineri, am mancat-o pe nerasuflate!!
RăspundețiȘtergere