luni, aprilie 02, 2012

supa de brocoli si patrunjel

aceasta este una bucata supa delicioasa care reuseste sa foloseasca o mare bogatie de verdeturi pretioase care tocmai ne-au invadat - din fericire - tarabele pietelor. Enjoy!


pentru 4 portii de supa se procedeaza astfel:

pentru "zama" se iau:
  • 1 bucata de brocoli frumos crescut de bulgari (asa mi-a spus astazi tanti de la piata)
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • jumatate de dovlecel / zucchini
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • jumatate de legatura de marar
  • cateva fire de leurda (pentru ca avem!!!)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/2 muguri de pin hidratati o ora (merge si fara!)
  • 1 lingura de fulgi de drojdie
  • 1 lingurita sare himalaya
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1 lingurita de zatar (merge si fara...)
  • 500 mililitri apa
  • (atentiune! daca n-ai in plan sa adaugi prea multa borbotina in supa, pune numai vreo 200 mililitri de apa; vei obtine, desigur o supa mai cremoasa, ca o smantana subtire pe care poti s-o mananci cu placere numa' cu niscai painici).
procesiunea "zemei"
se taie floretele mici-mititele ale lui brocoli si se bun intr-un castron; se toarna peste ele 1-2 linguri de ulei si 1/4 lingurita sare himalaya; hai si putintica pudra de usturoi; se framanta si se maseaza bine cu mainile-amandoua pana ce sinti ca i-ai distrus personalitatea, c-a devenit moale "ca gatit, nu alta!". se da de-o parte caci va fi parte din supa ca borbotina.

asa, ne intoarcem la procesiunea zemei:

se pun in blender toate ingredientele pentru zeama de-a valma sau in ordinea: lichide (mai putin apa) si solide tocate; daca ai blendtec ai sa fluieri - caci merge usor; daca ai vitamix, eeeeiiiii, va trebui sa dai tare din baston...; daca ai alt blender, probabi ca va trebui sa pui toata apa de la inceput...
anyway, blenduim totul impreuna, pana obtinem o crema groasa si apoi adaugam apa in fir subtire pana obtinem un lichid cremos, de consistenta dorita.

borbotina se obtine asa:
tocam mititel tot ce prindem; eu am pus:
  • 1/2 legatura loboda
  • cateva fire se stevie
  • cateva fire de leurda
  • brocoli-ul cel marinat
  • cateva frunze de spanac
  • 1 fir de ceapa verde
se amesteca borbotina cu zama; se lasa la hodinit la frigider pret de 10-15 minute; pofta buna!


ai mancat supa asta ca parte din menu-ul de catering in lunea Mariei Egipteanca

daca te lenevesti poti comanda la raw.z; afli cum de aici.

14 comentarii:

  1. Draga me draga, am ceva foarte important sa iti spun. Ca sa nu imi lasi meilul tau personal aicisha in loc public, imi poti trimite tu un mesaj la bacalu.corina@gmail.com? Da te rooooog!!
    PS: De nu ai timp sa imi scrii, o sa o sun pe ioana sa o stresez la maxim sa imi dea nr tau de telefon, ca ii MUSAI sa dau de tine!
    Ti pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. una culuna,spune-ne, te rugam frumos, ce inseamna, adica mai bine spus, ce este zatar-ul?


    multumim frumos de raspuns delicios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmmm, ce sa fie zatar-ul?
      un condiment, sau mai bine zis, un amestec de condimente si seminte si samburi; amestec specific arabesc.
      bun si parfumat :)
      love!
      una :)

      Ștergere
  3. una culuna, zemurile astea de ne tot momesti cu ele sunt nemaipomenite!!! si mai vrem, mai vrem cu ardoare!
    sarutam manusitele pregatitoare si obrajii bucurosi !
    am inteles treaba cu zatar-ul , banuiesc ca si cu sumac-ul e la fel...le gasim doar la negotul arabesc?

    multumiiiim !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hei, anonim!
      multumesc pentru vorbele frumoase.
      in ultima vreme am o mare tentatie de-a ma impauna :) si da, cred ca prepar cea mai buna mancare raw.z din lume :)
      sumac si zatar la arabi, intr-adevar. sau la raw.z :)
      love!
      una :)

      Ștergere
  4. nemaipomenit! fabulos! absolut minunat! ce bucurie ca sunteti... ce minune ... ca GATIIIM!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hei, anonim!
      mai-mai-mai! si asa entuziasm numa' de la o amarata de supa. bine, hai ca-ncep sa "sui" pe blog si retete mai smechere :)
      pofta buna!
      una :)

      Ștergere
  5. Acest articol nu este o denigrare la adresa raw-veganilor, insa este stiut faptul ca extremele nu sunt bune...

    Multumesc si Doamne ajuta!

    http://www.semneletimpului.ro/stiri/Controversa-raw-vegana--a-fi-sau-a-nu-fi-crudivor-5800.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Angy!
      multumim pentru link
      Doamne ajuta!
      una :)

      Ștergere
  6. Draga Una ca Niciuna,:)

    Asteptam retete cucuiete! :))
    Te imbratisez cu dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Una,

    Data fiind energia uriasa cu care mancarea raw te incarca ca sa ai si relatii interpersonale fericite, ai putea sa-mi recomanzi niste carti despre relatia de iubire (nu romane) care m-ar putea ajuta sa cresc in acest sens? Astept nerabdatoar raspunsul, sunt sigura ca stii si ai citit ceva carti bune in domeniul asta :-)

    Cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună, Una!

    Mi-ai putea recomanda, te rog, niste carti despre relatiile de iubire, despre cum sa ai o relatie fericita etc.?

    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails