(asta-i in ucraineana)
Cate ceva despre de ce e importanta apa, poti citi in aceasta postare mai veche de-a mea. Despre cata si cum sa bei apa poti citi in aceasta postare. Un documentar despre importanta apei poti vedea aici.
Apa-apa, ne-am obisnuit s-o bem, da' ce fel de apa?
Am sa-ti spun tot ce-am invatat si incercat prin experienta foarte proprie si foarte directa. Unele dintre experiente le-am adunat in ultimele saptamani si, te asigur, mi-ar fi prins tare bine sa le stiu de la inceput, asa cum, iata, le sti tu :P
In experienta mea este foarte-foarte important ce fel de apa bei. Apa pe care-o bei poate ca, intr-adevar sa hidrateze celulele si te ajute fantastic de mult in slabire, stare de bine, claritate a mintii, energie, etc. Este, cred, unul dintre cei mai importanti factori ai raw food si ai sanatatii in general. Tot in experienta mea, topul celor mai bune ape este:
- apa din legumele pe care le storci (adica cea din sucuri)
- apa filtrata complet (prin osmoza inversa) si in care adaugam anumite substante / prafuri
- apa careia ii spunem te iubesc (sau pe care scriem te iubesc) si in care tinem cristale
- apa de la un izvor meserias
- apa plata Bucovina (valeleuuuu, acum sa vezi ce ma ataca Dorna...) - multumesc dragei miele Olivia Steer care m-a invatat asta cu fix un an in urma
- apa filtrata si invartita cu filtru si vortexator Nikken
Ce-ti recomand este:
Cu ceva vreme in urma am descoperit un domn care monteaza filtre de apa care fac osmoza inversa buna si, putem sa vi-l recomandam si voua calduros; foloseste un sistem bun, piesele de schimb sunt relativ ieftine, stie multe despre apa si despre hrana vie (atentie, e totodata un bun vanzator, de asta am desemnat-o pe Barbara sa medieze relatia cu el, sa se asigure ca va trateaza ca pe clienti bine informati si buni prieteni ai raw.z... :); pretul unui sistem casnic este de vreo 4-500 lei; cel al unui sistem mai complex si mai mare cum avem noi la raw.z, este ceva mai mare. Informatii despre domnul cu pricina va poate da Barbara (
comenzi.rawz@gmail.c om).
Abia de cateva saptamani am descoperit doua - trei substante si prafuri minunate de adaugat in apa de baut (preferabil cu osmoza inversa), si ii multumesc calduros Domnului Stoicescu pentru asta (pe Domnul Stoicescu - care are peste 75 de ani si care sta in lumanare mai bine decat am s-o fac eu vreodata si care e o enciclopedie a raw food si unul din cei mai generosi oameni pe carfe i-am intalnit - il veti putea cunoaste in curand caci intentionez sa-l invit sa tina cursuri si cuvantari la raw.z). Bun, de la Domnul Stoicescu am aflat despre:
Microhidrina Plus - in experienta mea, asta s-a dovedit a fi cu adevarat fantastica: ma face sa functionez cu toate motoarele, reduce pofta de mancare, ma simt bine in toate zilele cand beau apa cu microhidrina, etc.
Eu, de curand, imi pun praful dintr-o capsula de microhidrina in 1,5 litri de apa, in toata apa pe care o beau.
Desi este comercializata in Romania de un MLM (iar eu urasc MLM-urile din toti rarunchii, motiv pentru care m-am codit vreo doua luni - stupid me! - pana s-o incerc), ma declar absolut incantata de efectele ei si ti-o recomand foarte calduros. Poti citi mai multe informatii aici. O poti comanda la comenzi.rawz@gmail.com. 60 de capsule (pe care le desfaci ca sa torni pudra in apa) costa 135 lei (Barbara ti-o trimite in ziua comenzii daca ii scrii pana-n orele 14.00 si a doua zi dimineata daca ii scrii dupa 14.00).
Hidracel - experienta mea cu Hidracel nu este asa de indelungata, caci mi-am uitat sticluta la Deva si abia astazi mi-am comandat o noua sticluta. Drept e ca, atata vreme cat l-am luat, mi-a foarte placut. Da' cu asta mai asteapta, sa-l mai fac eu pe cobaiul 2-3 saptamani. Poti sa citesti mai multe informatii aici si poti, de vrei, sa-l comanzi si pe asta la comenzi.rawz@gmail.com. Din asta pui 8 picaturi intr-un pahar de apa. O sticluta de 60 ml costa 90 lei. (Barbara ti-l trimite in ziua comenzii daca ii scrii pana-n orele 14.00 si a doua zi dimineata daca ii scrii dupa 14.00).
Bun, acum: data n-ai finante alocate pentru microhidrina? Nu-i bai! Da' eu pentru microhidrina as pune bani la ciorap... Pana atunci: pune-ti yerba mate in apa de baut si las-o sa macereze macar o ora-doua - tot Domnul Stoicescu m-a invatat si tot el mi-a adus din Siria de la o sursa buna Yerba Mate, 250 grame cu 20 de lei (asta ar trebui sa-ti ajunga cam pentru o luna -doua si, da poti s-o comanzi la comenzi.rawz@gmail.com). Despre proprietatile sale poti citi aici, aici sau aici.
Te rog sa nu neglijezi importanta calitatii apei in viata ta raw. Este, intr-adevar, cam 50% din succes. So, sucuri si apa buna de baut.
Sa nu uiti sa povestesti, in comment-uri, cu zeitele, despre cum iti merg apele! Bine?
Love!
Una :-)
WOW-WOW-WOW!!
RăspundețiȘtergereDe curand, te-am descoperit-fiinţă minunată- şi nu pot decât să-ţi mulţumesc din suflet! Eşti splendidă şi un suflet perfect!
Te iubesc!
bună seara, zeiţă!
RăspundețiȘtergereîntrehbare-săgeată: câte grame de yerba mate la litruh?
te pup cu nemiluita.
Buna,Andreea..as vrea sa stiu ce parere ai despre apa de la fantana(am trimis o mostra la analizat si a iesit ok) si daca crezi ca a bea putin peste 10l de apa pe zi e prea mult?(eu chiar beau atat si nu,nu am diabet)
RăspundețiȘtergereMersi.
Stiai ca de aceasta apa miraculoasa s-a ocupat prima oara Henri Coanda?El a fost mentorul lui Patrick Flanagan care a continuat studiile lui si a inventat cea mai mica molecula din lume,microcluster.Si da am si picaturile si coralul,le-am comandat in Suedia dar nu sunt prea uimita de rezultate poate ca doar combinate cu o alimentatie raw.Va tin la curent,Dani Stivala
RăspundețiȘtergereIaca vin si eu dupa o seara placuta petrecuta la casa raw.z... Sa ne fie de bine!
RăspundețiȘtergereAndreea, eu am mai citit despre ionizatoarele de apa, cele care fac apa alcalina. Despre ele stii ceva?
Despre ape am citit o gramada de pareri...Am citit la Bragg cu apa distilata , este cea care o beau eu in momentul de fatza pentru ca nu am filtru, deocamdata.Am citit si despre apa structurata am incercat in apa distlata sa pun un praf se scortisoara sau o stelutza de anason sau cateva frunze de patrunjel .Gustul e putin ciudat ciudat.Apa structurata cu ganduri bune si muzica clasica este si asta o varianta :) Apoi , David Wolfe are un documentar in care si el recomanda cu un pic de scortisoara si Msm.. zice s-o lasi 10 minute si apoi e buna de baut .
RăspundețiȘtergereAcum am citit despre Microhidrina Plus ma tenteaza sa incerc .Intrebarea mea este o pot folosi in apa distilata sau pun apa de la canal ?Multzi experitzi in ape recomanda Kangen Water..si aici in Montreal am fost la un seminar si tot Kangen recomanda care costa 5000$ sistemu :( Deci muuulte variante .In rest totu' merge bine suc , suc si iar suc si energie cat pot sa duc .Uite ca am fc si rima :))
Osmoza inversă utilizează hiperfiltrarea pentru îndepărtarea bacteriilor şi a altor contaminanţi, presiunea osmotică aplicată membranei ducând la obţinerea apei purificate.
RăspundețiȘtergereNu este nimic în neregulă cu sistemul de osmoză inversă utilizat la purificarea apei necesare în diverse scopuri. Este un dispozitiv de filtrare a apei extrem de eficient – chiar prea eficient – cel puţin când vine vorba de apa potabilă, şi să vă explic de ce trebuie să fiţi interesaţi de acest aspect.
Apa pură, naturală, conţine calciu, potasiu si magneziu; câteva elemente importante pentru sănătatea noastră. Dar, din cauza sistemelor de osmoză inversă acestea sunt eliminate din apă, impreună cu celelalte impurităţi. Aceasta înseamnă că, în final, veţi bea o apă “moartă”, săracă în minerale, care nici măcar nu are un gust nemaipomenit. Într-adevăr apa purificată prin osmoză inversă nu este cea mai bună apă de băut. Dacă doriţi un sistem de purificare a apei potabile, sunt alte soluţii mai bune pe care le puteţi alege.
Pe de altă parte, sistemul de osmoză inversă necesită o anumită presiune ca să funcţioneze – apa este forţată să treacă prin filtre pentru a obţine rezultate bune, şi deasemenea este un proces foarte lent. Poate dura chiar şi o zi întreagă ca să obţii 200 de litri de apă purificată prin osmoză inversă, pe care nici măcar nu o consumăm proaspătă deoarece ea este stocată automat într-un mic rezervor tampon de cca. 12-15 litri.
Majoritatea oamenilor nu realizează faptul că prin sistemele de osmoză inversă risipim o cantitate importantă de apă. Cu alte cuvinte, un sistem de osmoză inversă consumă între 2 şi 4 litri de apă pentru a produce 1 litru de apă purificată. Diferenţa, adică între 1 şi 3 litri de apă, fiind aruncată la canalizare. Dacă ne gândim că în alte zone ale lumii apa este greu accesibilă, ca să nu mai spunem cât de costisitoare, atunci putem spune ca sistemele de osmoză inversă sunt foarte risipitoare!
De obicei apa purificată obţinută cu ajutorul unui sistem de osmoză inversă este mai acidă decât apa naturală, ceea ce o face necorespunzătoare pentru sănătatea noastră şi cu siguranţă nerecomandată a fi consumată o perioadă îndelungată. Valoarea pH-ului neutru este 7. Cu cât apa are un pH mai mic de 7 devine acidă şi corozivă. În România, dar şi în celelalte ţări europene, se impune prin lege ca valoarea pH-ului apei potabile să fie cuprinsă în intervalul 6,5 – 8,5. Deci, chiar dacă apa obţinută prin sistemul dumneavoastră de osmoză inversă este mai acidă, nimeni nu va sări în ajutorul dumneavoastră. Trebuie să vă îngrijiţi singur de sănătatea dumneavoastră. Dacă acest lucru vă preocupă, vă puteţi achiziţiona singuri testere pentru măsurarea valorii pH-ului apei purificate sau aditivi pentru corecţia acestuia, astfel încât apa dumneavoastră tratată să devină mai alcalină.
Dar, se pune întrebarea, nu aveaţi la început suficientă apă echilibrată din punct de vedere al pH-ului?
Pe scurt, osmoza inversă este un sistem excelent de purificare a apei, însă pentru apa potabilă din căminul dumneavoastră este mai costisitoare, mai lentă şi mai risipitoare decât alte sisteme de filtrare, iar pe deasupra obţineţi o apă săracă în minerale care nu este recomandată pentru bă
Si atunci, Anonim, care ar fi solutia optima?
RăspundețiȘtergereHei, Anonim!
RăspundețiȘtergereBa eu te iubesc!
:P
Hei, Andhra!
RăspundețiȘtergerePai, sa tot fie vreo 2 lingurite de pudra la 1 litu (ideal e sa macini planta - care e in format mai mare :-) in rasnita de cafea si s-o faci cat mai pudra.
Love!
Una :-)
Hei,Ioana!
RăspundețiȘtergereDespre apa de la fantana proprie, deh, am o parere foarte buna!
Chiar si apa asta, masurata, poate fi apa moarta; so, asigura-te ca-i pui inauntru (si astepti cam o ora cat ii ia sa extraga viata): microhidrina, yerba mate sau, pur si simplu pulpa de la sucurile pe care le faci.
Love!
Una :-)
Hei, Dani!
RăspundețiȘtergereYeap! Am aflat lucrurile astea despre care vorbesti tu, si despre apa hunza, de curand.
Nici eu nu-s foarte documentata despre hydracell si despre calciul coral, inca.
Microhidrina insa m-a surprins 100% pozitiv.
Sigur ca in combinatie cu hrana vie si sucuri are efectele cele mai rapide si mai vizibile, dar cred c-ar trebui sa vezi schimbari in conditiile oricarei alimentatii... Numai ca in acest caz probabil ca efectele apar in luni/ani de zile...
Love!
Una :-)
Hei, Ioana!
RăspundețiȘtergereYeap! Stiu de ionizatoare. Daca ai fost la casa raw.z trebuie ca ai vazut vortexatorul care face asta pe-acolo.
Dar, apa alcalina, ionizata negativ (mult mai buna dupa parerea mea decat apartul nostru Nikkenn) face microhidrina; si, pe locul 2 yerba mate.
So, no need to spend money on one...
Eu asa cred.
Love!
Una :-)
Hei, Zeita!
RăspundețiȘtergereYeap! Si pe mine m-au trecut toate apele... pana sa aleg ce forma de apa sa folosesc.
Da, draga mea, apa asta cu osmoza inversa este o apa distilata (adica fara imputritati dar si fara viata...).
Apa de la robinet ca si majoritatea apei plate este o apa moarta, plina de minerale anorganice care ne incarca corpul de prostii pe care nu stie sa le foloseasca. De-aia avem nevoie sa-i adaugam (prin microhidrina, etc) viata!, adica minerale organice care-o structureaza si-o trezesc la viata (in 10 minute - 1 ora, depinde de ce pui in ea: microhidrina o structureaza in 10 minute, pulpa de suc de morcovi, de exemplu, intr-o ora).
Love!
Una :-)
Hei, Anonim!
RăspundețiȘtergereMultumim pentru commentul lung si lamuritor!
Yeap! Stiu informatiile pe care ni le dai despre apa obtinuta prin osmoza inversa.
De aceea apa obtinuta astfel are nevoie sa fie trezita la viata, restructurata, alcalinizata si ionizata negativ prin adaosuri de minerale organice (caci mare-mare-mare atentie: calciul, potasiul si magneziul de care vorbesti tu sunt prezente in apa de la robinet in forma anorganica, perfect nociva pentru organismul nostru) din surse cum sunt: microhidrina, yerma mate, pulpa de fructe, etc.
Ne-am bucura sa ne dai si solutii! :-)
Love!
Una :-)
Recunosc ca nu sunt un specialist in apa dar dupa lungi studii in a-mi achizitiona o instalatie casnica ( desi aveam un buget destul de frumusel)si manat de dorinta de avea o scula de bascula in ale filtrarii am ajuns pana la urma un umil filtru Doulton.Restul de ionizatoare,filtre cu osmoza inversa,instalatii UV si alte acareturi te spoliaza cras de niste banisori.Asta a fost parerea unor domni care chiar ca erau specialisti in apa...Iar dupa filtrare execut aceasta http://www.hooponopono.ro/category/unelte/
RăspundețiȘtergerehttp://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/106305/Un-restaurant-pe-saptamana-La-Vie-en-Raw-z-si-pentru-neciudati.html
RăspundețiȘtergereDespre munca, seriozitate si mai ales perseverenta in ceea ce faci !!! o saptamana minunata zeitelor !!!!
Hei gashca! Azi am incercat apa cu fibra de la legumele stoarse .Procedura: dupa ce am stors sucul, fibra care mi-a ramas am pus-o intr-un tifon am facut ca un saculetz , am legat bine , am luat un borcan mare de 2 l,saculetzul cu fibra de legume l-am pus in borcan si am turnat apa distilata peste.Procedura a dura 1-1h 30 .Apa are gust foarte bun , gust ushor dulceag .Va zic efectele sapt asta testez metoda .Intre timp caut sa imi iau microhydrin Mai este ceva care mi se pare interesant pudra de ceai matcha foarte buna contine clorofila , nutrienti , fibra si antioxidanti mai multe info http://www.matchasource.com/about-matcha-s/19.htm.Simplu de facut se pune putina pudra in apa rece si amestecati bine .Eu cand plek din casa imi fac 2-3 pliculetze gen zip lock intr-unul pun kelp , in celalat cloro +spiru, inca unu cu matcha, imi iau si un pahar de 400 ml cu capac care se poate shake-ui si caaand ma lasa energie de la caldura , sau cand vine chefu' de green nu ma gaseste nepregatita .Fac imediat un suc verdeee! E bine , bine , bine :) Va doresc o sapt frumoasa si verde !
RăspundețiȘtergerep.s. : spirulina nu mai are gustul acela "delicios" daca este pusa in apa mai sus descrisa.Chiar e baubila si fara lamaie. Experimente raw :)
RăspundețiȘtergereHei, Anonim!
RăspundețiȘtergereMultumim pentru informatii!
E excelenta ideea cu filtru Doulton pentru cand esti on the run; altfel (zic si astia de la Doulton), osmoza inversa ii mai buna...
Cool cu apa care s-a zgait la soare! Ce aflu insa, de curand, de la Gabriel Cousens este ca nu soarele sctuctureaza apa ci... Luna. Da-i o privire in postarea asta: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2011/07/rawzeite-zeu-care-i-cea-mai-buna-apa-de.html.
Love!
Una :-)
Hei, Marius!
RăspundețiȘtergereNu-i bre nici despre munca si nici despre serizotate... astea-mi lipsesc amandoua cu desavarsire :)
E despre noroc chior si-un mare umar de la Univers.
Si despre voi...
:P
Hei, Zeita!
RăspundețiȘtergereYeap! Zice-se ca apa cu pulpa de legume is the third best.
Sigurisim are sa-ti prinda bine! Nu vezi cum suni deja?
Stai sa vezi ca de maine adaugi in desaga si pelin, cuisoare si nuc negru. Pentru parazitu' din tine :P
Love!
Una :-)
Sa stii ca deja mi-am pregatit din weekend pelinul , cuisoarele si nucu' astept sa dai startu' :)
RăspundețiȘtergereHei, Zeita!
RăspundețiȘtergereAcu-acu adun toate informatiile pentru postarea cea amara :)