marți, august 17, 2010

Targ de vechituri raw.z


Lume, luuuuummmmeeeeeeee, in zilele de 11 si 12 Septembrie 2010, adicaltea cand v-ati intors toti din conced' si ne pregatim de scoala, trantim targ de vechituri si/sau donatii la casa raw.z. Imi doream eu targu' asta de cand m-a napadit ideea fiintarii casei raw.z, da' acu-acu mi-am adus aminte de la aceasta fotografie trimisa de pe iphone-ul Ninei Cosac si intitulata "de prea multa iubire" :-):
Despre ce-i acest targ? Pai este asa:
- acei sectanti care si-au up-grade-at bucataria si au ramas cu ceva ustesile de prisos (blender, storcator, aragaz, mixer, deshidrator , hota, chestii, chestii) le-aduc incoa' si ni le ofera si/sau vand la un pret modico-fair;
- acei sectanti carora le-au ramas hainele mici/mari de la viata cea raw.z... le-aduc incoace la cadorisire/vanzare;
- acei sectanti care nu mai gasesc intrebuintare pentru cosmeticele non-bio si vor sa le marite, sa se arate!
- acei sectanti carora le-au crescut copiii, sau picioarele, sau pretentiile si au chestii de dat... d'apoi sa le dea la noi ca sa le dam si noi altora;
- acei sectanti carora li s-au micsorat nevoile sau casele sau stomac(urile/ii) sa ne aduca noua prisosul;
- aceia care au biciclete, tricicle, masini, unelte si scule de prisos, trimiteti-ni-le prin posta (achitam noi taxele postale);
- aceia care au abandonat televizorul, radio-ul, cartile, dati-ni-le sa le dam.
Asadar, pana pe 4 Septembrie achizitionam/primim cadou toate inutilitatile de prin casa ta. Intre timp Nico (doamna noastra care curata casa raw.z) le spala (cu nuci de sapun! ti-am zis ca avem nuci de sapun si in dotare si la vanzare?), le grijeste si le face gigea.

Pe 11 si 12 Septembrie vine tot sectantu-n pelerinaj sa targuiasca nimicuri la pret raw.z.
Ce nu targuiesti tu in zilele cu pricina, facem cado' acelor sectanti pe care-i stim noi ca-s mai stramtorati zilele astea (platim noi taxele de transport prin tara).
Ce ramane in continuare de prisos pleaca cu caravana. Aaaa, ti-am zis? Inchiriem un camion si tragem o caravana de cateva zile prin satele nevoiase, ne alegem casele cele mai pipernicite, ne auto-invitam in ospetie si le dam cado' ce-si aleg de la tiru' de "ajutoare". Hi, hi, hi. 
Sectant din toate colturile lumii, ocupa garile!
Haide sa reinventam trocul! Haide sa reinventam ofranda! Haide sa haidem!
Love in raw.z!
Una :-)

10 comentarii:

  1. Felicitari pentru initiativa!

    RăspundețiȘtergere
  2. anonimutza:): tipo, esti tare ! de unde iau adresa?

    RăspundețiȘtergere
  3. adresa este strada elena cuza,nr. 8, sector 4,Bucuresti :)
    ce ne trimiti ?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Te-am vazut pe Primna. Ce mandra am fost eu, chiar daca nu m-am inscris inca la colet!Hi,hi!
    Bravoo, pentru tot!
    Bag Anonim, ca e tarziu si mi-e lene.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Anonim tarziu!
    :-) bine ca m-ai vazut tu; eu n-am TV de vreo sase ani. Pai, haida! Inscrierea la coletul cel cu vechituri.
    Love in raw.z!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Una, te felicit cu sufletul si inima, pentr initiativele minutate pe care le ai ( de la viata raw, la blogul asta unde ai pus o sumedenie de informatii si mult suflet, la raw.z...si targul de vechituri, si altele care vor urma). Azi se implinesc doua luni de viata raw...iar trecerea la stilul asta de viata s-a datorat unei nopti inca care am "devorat blogul tau"....si apoi s-a facut viata raw. Iar viata raw mi-a adus numai lucruri bune: am scapat de constipatie si problemele cu stomacul, am un ten luminat, dorm mai putin dar mult mai bine, am energie multa, ma simt mai uosra, am slabit vreo 4-5 kg, etc, etc, etc... Trecerea a fost brusca...dar des4,tul de usoara.
    Iti multumesc ca mi-ai aduz raw in viata.
    Am incercat sa imi pun bani deoparte ca sa imi cumpar un blender, macar unul amarat, dar imi este imposibil. Am reusit sa trec peste primele 2 luni fara el, dar poftesc la un zmuti, la lactate din nuci, painici si prajuturi...iar fara el, d-nul blender e tare greu. Asa ca m-am gandit, sa va rog, din toata inima, sa ma ajutati. Adica daca dupa terminarea targului, mai ramane vreun blender, sa mi-l dati mie. As vrea sa imi strang eu bani, dar pentru ca in curand voi fi in somaj...e tare greu. Si nici la viata vata cruda nu vreau sa renunt, asa ca apelez la bunatatea voastra.

    Multumesc, si promit ca la prima vizita in Bucuresti am sa vin la raw.z, vreau sa gust macar o painica de voi...si poate sa targuiesc si ceva prafuri magice.
    I love raw!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hip-hip Ancaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    Tu duoamna, veste buna: azi am anuntat ca tre' sa amanam o tzara targu'. Numai bine ca am un vechi deshidrator la indemana si nu mi-e frica sa-l folosesc :-). Scrie-i, rogu-te, lui Adi la: comenzi.raw.z@gmail.com la ce adresa sa ti-l trimitem.
    Iar blender? Sigur gasim unu' de prisos in viitorul apropiat. Tu numa' mai aminteste-mi ca ti-l doresti ca-s cu mintea-nprastiata.
    Love & dry!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne Una draga mea...esti superba, extraordinara, fantastica...si...UNICA..de la UNA vine desigur...ai idei minunate demne de CASA RAWZ....Ruxy

    RăspundețiȘtergere
  9. Una draga mea....tocmai am revenit si eu pe taramurile unde se gaseste internet....si iti multumesc din suflet pentru darul pe care vrei sa mi-l faci.
    Ideea targului este ca acele obiecte care nu ne mai sunt necesare sa ajunga la cei carora aceste obiecte le-ar idulci viata. Din acest motiv eu am sa imi permit sa te rog ca sa faci in asa fel ca deshidratorul pe care vrei sa mi-l trimiti...sa il redirectionezi catre cineva care are mai multa nevoie de el. Motivul este foarte clar, eu nu am spatiu, pt ca stau in chirie iar in viitorul apropiat ma voi muta.
    Iti multumesc din suflet...esti de-a dreptul minunata si fiecare contact(virtual) cu tine ma umple de energii pozitive

    RăspundețiȘtergere
  10. My God!!!
    Ma rog de o vreme incoace sa fiu ajutata sa plasez unde-o fi mai bine si mai de ajutor surplusul meu de haine (disponibil de cate ori mai fac un triaj prin dulapuri) si poate si-alte cele... Ca nu cunosc direct oameni care chiar au nevoie si nici prea mult timp de umblat si cautat nu am.
    Mai primiti? Mai distribuiti?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails