luni, august 16, 2010

Mesajul de astazi - Corina Bacalu

sau...
despre painici, clatite, frumusete si metamorfoze

Sti cine a scris tablita "La vie en raw.z - mic negot de ierburi si magii" care te intampina la usa cea scartaitoare a casei raw.z? Corina Bacalu :-). Nimeni nu s-ar fi gandit in urma cu o luna jumate ca sevaletul cel cado' de ziua mia si tablita de la... ikea parca, plus scrijelitura in creta a Corinei va fi "firma casei raw.z" atata amar de vreme. 
fotografie de Maria
culeasa de pe blogul lucratoarei in vise, supranumita lola :-), 
la timpul scurtei sale ospetii la casa raw.z

Corina, a venit taman de la Brasov in vizita la noi la primul eveniment raw.z (prezentarea Nikken); eram - ca de obicei - cu mainile-n cap de treaba si, desigur cu mainile-n painici, coci :-), legume marinate, prajiturele, chestii. N-am apucat sa sedem prea mult de vorba - eu si Corina - caci s-a aruncat si ea-n chestii alaturea-ne: mop, scaune, bucatarie, vase, flori, chestii... mi-am dat numa' cinci minute de bucurie in care mi-a povestit ca s-a facut raw de-o luna-doua (nu mai stiu ce-a lovit-o... tot Doamna Boutenko o fost, Corina?) si mi-a adus aminte de ce-am inceput sa scriu, din capul locului. Sti ca inca primesc (zilnic!!!!!~!!!!!!!!!!!!!) un e-mail in care ma anunti: m-am facut raw?

Corina... deh, frumusica, de ajutor, smart, placuta, zambareata... profilul normal al cititorului de bucurie si hrisca. Habar n-am avut de unde vine... din ce neguri asemanatoare cu-ale mele a calatorit spre noi :-)
De-atunci ne-am mai scris (mai mult ea, caci eu...). In urma cu vreo doua saptamani intra pe usa cea scartaitoare una bucata hottie... n-am recunoscut-o neam... nici eu si nici ai mei tovarasi si pretini... frumoasa de tot, bre... de tot! In vizita grabita sa-si cumpere deshidrator, painici, superfoods... de-astea.

Numai ce-am vazut (acum) de unde vine Corina care, intre timp, a inceput sa scrie un blog pe care il salut. 

Corina, you're in the air! :-)

Mesajul de astazi (unu :-)
Draga mea, sunt in extaz. Nu pentru ca am facut painici ci pentru ca in sfarsit mi-am pus muschiu' la lucru si am "gatit".
 Sambata am scos de pe blogul tau toate retetele cu painici, si am decis sa incerc painicile graham cu migdale. Am impartit cantitatea de migdale in doua, una din ele fiind inlocuita cu seminte de floarea soarelui. Sa impusc doi iepuri dintr-o data. Am hidratat migdalele si semintele, apoi in boluri diferite am format coca (cocile - o fi la plural?) si am format painici de forme nedefinite si le-am pus la deshidratat. M-am trezit duminica dimineatza la 4 sa le intorc si duminica pe la 8 aveam painici. Ce frumos mirosea in bucataria mea!
  Cele cu migdale nu prea imi plac. Dar nu prea ma mai impac bine cu migdalele. Am mancat multe.. si mi s-a cam aplecat. Dar mi-au placut cele cu seminte de floarea soarelui. Am facut bruschete cu rosii. Yummy. Am pus rosie, usturoi, busuioc din productia proprie, sare si ulei de masline. O nebunie!
  Aseara mi-am facut si doua clatite din banane. Ca ma topeam de pofta. Si cat de sadica sunt... ca inca nu le-am mancat. Le am acasa in frigider. Planuiesc sa fac o budinca de cioco cu avocado, banane, vanilie si sa le umplu.
   Excaliburul merge bine. Abia astept sa ii fac cunostinta cu cat mai multe preparate.Am zis ca la iarna o sa il asez la capataiul patului, exact langa nasul meu, ca da caldura si mirosuri apetisante. Hi hi.

Am o rugaminte la tine. Poti sa imi scrii asa in lini mari, ce ingrediente pui si cum se fac acele triunghiuri de in? Mi-a ramas sufletul la ele, plus ca am cel putin 2 prietene ce au mari probleme cu constipatia, si vreau sa le ajut. Daca nu ma insel, la mine au facut minuni acele triunghiuri dupa ce le-am mancat!
  Iti multumesc si astept reteta de triunghiuri de in.
Te imbratisez cu drag!
Cori

Mesajulde astazi (doi)

Deci nu pot sa nu impart bucuria cu tine, draga mea cea mai draga!
O sa fiu scurta, stiu ca timpul este pretios.
1. Venit acasa, cumparat banane si preparat budinca: avocado, banane, cacao, vanilie, miere
2. Scos clatitele din banane din frigider.
3. Preparat sirop din zmeura inghetata cu apa si miere
4. Preparat clatitele cu budinca si deasupra sos de zmeura cu fulgi de cocos.
5. Una bucata clatita am mancat eu si una alin.
6. A fost cea mai buna clatita din viata mea! Si alin a mancat-o pe toata si i-a placut. Si super satoasa!

Luv u!
 

3 comentarii:

  1. Ma simt atat de onorata draga mea ca mi-ai oferit si mie un locusor pe blogul tau minunat!Iti multumesc! Ca rasplata, daca pot spune asa, tu ai un loc special in inima mea! For ever and ever! Si ca sa iti raspund la intrebare.. nu doamna Boutenko m-a determinat sa devin raw ci o romanca frumoasa, ambitioasa, pe care o admir si o iubesc tare mult. O cheama Andreea Lazarescu. Este guru meu stiai? Te imbratisez draga mea si inca o data multumesc. Pentru ca existi! Corina

    RăspundețiȘtergere
  2. Taci, tu ca ma podideste lacrimili, auzi? :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu va iubesc pe amandoua !!! Sunt raw de o luna de zile !!! Multumesc ca existati !

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails