sau...
De ce nu m-am facut psihoterapeut
In anul trei de facultate m-am hotarat ca nu vreau sa ma fac psihoterapeut; da-i-ar bunul sanatate profei de psihiatrie... caci ne-a dus la "centre" si ne-a pus sa lucram cu "institutionalizatii". Cu bolnavii... Dupa cateva seminarii am stiut ca nu voi a ma face terapeut. Nu pentru ca mi-a fost teama ca n-as putea influenta cursul "bolii" clientilor mei. Dimpotiva! Pentru ca mi-a fost teama ca i-as influenta. N-am stiut pe-atunci sa-mi definesc in prea multe cuvinte de ce nu vreau sa ma fac terapeut (nu mai vreau... caci pentu meseria asta ma batusem cu alti 21,5 de candidati pe un loc la deplorabilele cursuri de psihologie ale universitatii bucurestene, in urma cu doar trei anisori). Cuvintele de-atunci au fost putine; cam astea: "cine maica ma-sii sunt eu sa decid ce e normal si ce e a-normal?" Cine sunt eu sa stiu daca omul asta n-a venit pe lumea asta tocmai pentru a se lupta cu monstrii sai imaginari? Da' daca un terapist sarguincios l-ar fi tratat pe Don Quijote? Sau pe Hamlet? Da' parca nici n-au fost cuvinte deloc... a fost mai mult simtire. Si cata dreptate-am mai avut s-aleg simtirea.
Au trecut ani de-atunci, si-n rastimpuri, m-am mangaiat pe crestet si mi-am zis: "brava tie mai fata, ca buna alegere-ai facut!". Mi-am felicitat decizia ori de cate ori m-am dus la terapie in ipostaza de client... pret de tzaspe sedinte, pana ce instinctul imi striga un fuuuuuuuuuuugi mai puternic decat ala de-l trimite pe Tudor Chirila la mare.
Un minunat cod deontologic al psihoterapiei, o minunata lectie despre "tratarea" (hi, hi, hi) autismului in vorbele Esther-ei Hicks.
Dedicat Ancai si nepoteilor sai cei inzestrati cu o asemenea minunatie de bunica, incat va auzi si intelege fiecare cuvintel.
Abraham-Hicks: Tou job as a mentor - Part 1
Abraham-Hicks: Tou job as a mentor - Part2
Abraham-Hicks: Tou job as a mentor - Part2
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAs avea nevoie de niste sfaturi..nu au legatura cu postarea aceasta, ci cu sanatatea. acum 3 saptamani m-am apucat sa beau green smoothie dimineata (frunze de ridichi, patrunjel, lamaie, leustean,salata verde, etc).imi place f mult gustul lor si dupa minunatiile citite pe acest blog m-am apucat cu tot entuziasmul. Dupa 3-4 zile insa au inceput dureri f mari de stomac(mancam vegetarian,nu raw) si ma rodea stomacul din ce in ce m tare. probleme cu stomacul nu am mai avut pana acum. la doctor mi s-a spus ca este gastro-duodenita, provocata se pare de helicobacter pylori, o uratenie de bacterie depistata la analizele de sange.
RăspundețiȘtergereProblema e ca mi s-a dat un regim care nu imi place deloc, totul fiert, supe de rosii si multi cartofi fierti, etc..tocmai cand ma hotarasem s adevin raw..si nu am voie nimic verde, nimic crud, nici seminte..brrr..cred ca e o prostie..
in plus, ce e mai rau, e ca mi s-a prescris o lista de 7 medicamente(nu am luat asa ceva de ani d ezile, de cand am devenit vegetariana)-2 antibiotice, un pansament gastric, no-spa, ceva pt bila..nu prea imi convine. chiar deloc
Ce as dori sa va rog este sa imi spuneti daca in cercetarile facute de voi ati descoperit ceva despre vindecarea gastritei si a lui helycobacter pe cale naturala..si daca dieta raw e cu adevarat contraindicata in gastrita..sau pot da la gunoi regimul prescris si sa am grija de sanatatea mea prin metode naturale?
deocamdata am gasit pe net si am comandat extract de samburi de grepfruit, care este cel mai puternic antibiotic natural si ceva extras din broccoli..
Multumesc mult si astept cu speranta si cam nerabdatoare :-) raspunsurile voastre
Vreeauu sa ma faaac raaaaw !!!...:-))
Hei, Diana!
RăspundețiȘtergereIertaciune, draga mia de tacere; intru pe net rar, greu si putin :-). Mai dureaza cateva zile pana revin in lumea virtuala :-); da' cum pentru tine zilele astea sunt importante, avem doua duoamna care studiaza fix acum astfel incat sa-ti dea un raspuns cat pot de "calificat" :-). Miha si Gabi iti vor da vesti azi-maine! Bine?
Eu zic doar jos palaria pentru incapatanare :-)))
Si eu vreau sa te faaaaci raaaaaaw!!!! Si-ai sa te faci :-)
Love in raw.z!
Diana .. tu esti deja RAW :-).. aceste mici detalii precum “de cand?” sau “cand incep?” sunt prea putin importante .. hihi .. odata redescoperita samanta adevarului n-are cum sa nu infloreasca minunata floare exact la timpul potrivit .. so it’s just a matter of time pana iti iese cerificatul de SectantRAW .. si mai mult decat “raw” tu esti Sanatoasa .. asa-i ca STII asta? (io stiu :P)
RăspundețiȘtergereDrago, suntem totalmente coplesite de onoarea ce ne-o faci cerandu-ne ajutorul in aceasta situatiune .. Sunt sigura ca intelegi ca acele foi lumesti numite “diplome” (una cu patalama de psihologie, si una de cibernetica) nu ne indreptateste sa dam sfaturi medicale mai departe decat propriile noastre pareri si/sau experiente; iar in ceea ce-l priveste pe acest “helicobacter pylori” .. nu am avut “onoarea” ( sau oroarea) de a-l intalni pana acum .. asa ca tot ce pot sa-ti ofer deocamdata e o promisiune ca am sa-l google-esc cat pot de mult si poate gasim cum sa-i venim de hac. Sau si mai bine, poate reusim sa atragem un medic deschis la calea cea raw in masura sa ne ofere o varianta de tratament care sa impace si ratiunea si simtirea .
Daca te infoara (la fel de tare ca pe mine!!) ideea de indopare cu antibiotice de sinteza.. te intreb daca ai incercat macar pt inceput abordarea acestei situatii prin prisma medicinii alternative? Tratament homeopat poate.
In ceea ce priveste antibioticele, eu am descoperit o plantuta care ma fascineaza prin puterea sa. Pau D’arco ii zice; scoarta unui arbore; o gasesti sub forma de capsule in diverse magazine naturiste/plafare. Pe mine m-a scapat de niste betesuguri enervante. Hai sa vedem daca nu o fi benefic si impotriva helicobacterului ce-l gazduiesti.
Pana una-alta: ai starile alea nasoale doar cand consumi mancare 100% cruda? Cum te simti cand papi jumate crud - jumate fiert (aburit)?
Buna Diana,
RăspundețiȘtergeream citit pe net despre uleiul de cocos care este foarte bun pentru H. pylori.Este bine ca tu nu ai leziune pe mucoasa stomacului.Iti spun din propria experienta ca eu cu sucurile verzi m-am vindecat de gastrita.Aveam niste arsuri ingrozitoare in fiecare primavara si nu-mi treceau nici cu regim, nici cu medicamente.
Revenind la miraculosul ulei de cocos, pot sa-ti dau articolul in engleza sau daca nu te descurci o sa incerc sa ti-l traduc,dar dupa joi.
uite link pana una alta:http://rawvegandiet.wordpress.com/2009/07/12/the-stunning-health-benefits-of-coconut-oil/
Incearca sa faci suc verde din frunze de telina, patrunjel,stevie,spanac.Mie mi se par frunzele de ridiche un pic cam "tari".
Am mai gasit un studiu cum ca turmericul ar avea efecte in eradicarea H pylori, impreuna cu chimen,ghimbir,oregano.Poti incerca si cu ceai de ghimbir. http://www.healthbulletin.org/herbs/herbs-h-pylori%20.htm
Multa sanatate!
Salut, Diana, scuze ca m-am trezit si eu la spartul targului cu comentariul...sper sa-ti fie de folos.
RăspundețiȘtergereDin cate am inteles eu, gastrita (aciditate stomacala in exces) nu e neaparat sa fie provocata de H pilori. Daca anticorpii pt h pilori sunt prezenti in sange, asta inseamna ca ai sau ca ai avut infectia (peste 80% din oameni o au fara sa stie). Gastrita poate fi provocata si de combinatii gresite ale alimentelor (cum te prezinti la acest capitol?:) - da-mi de stire si te putem ajuta cu sfaturi), condimente stimulante, alcool, cafe si alti iritanti gastrici.
Medicamentele pe care ti le-a prescris doctorul sunt antibiotice (pt omorarea bacteriei H pilori) si antacide (care trateaza gastrita prin "alcalinizarea" sucului gastric). Chiar daca antibioticele pot omori bacteria, sa stii ca aceasta nu se da batuta asa usor, poate sa se ascunda in mucoasa stomacala (care inveleste stomacul) foarte bine, iar dupa ce iei o serie de antibiotice sa ai surpriza sa-ti apara iar. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, luate pe o perioada lunga, poti deveni rezistenta la anumite antibiotice, deci acestea nu mai au niciun efect.
Parerea mea este ca trebuie mers pe 2 cai - de gasit antibiotice naturale si de incercat sa alcalinizam sucul stomacal.
Antibiotice naturale: argintul coloidal, extractul de frunza de maslin, o combinatie de superfood-uri verzi (spirulina, iarba de grau, de orz, chlorela, lucerna, kelp - ierburile poti sa le iei fie pudra, fie iti cresti cu plantute acasa) cu probiotice (ajuta digestia prin promovarea bacteriilor bune in defavoarea celor rele si ajuta la digerarea mai eficienta a alimentelor) - ai grija ca probioticele sa fie de calitate, sa contina adica bacterii in numar mare - peste 10 miliarde. Toate chestiile astea le putem discuta in privat daca doresti, adica pot sa-ti spun sursele mele de aprovizionare.
Alcalinizanti:
- simpla apa bauta in cantitate mare ajuta la normalizarea pH-ului din stomac - incearca sa bei apa alcalina (cu pH peste 7,35) - la noi stiu ca Izvorul Alb are 7,8 si Devin (din Bulgaria) tot atat - de evitat bauturile acide!;
- iaurtul: amelioreaza inflamatia; neutralizeaza gazele si acizii toxici;
eficientizeaza digestia. Doar iaurt simplu, fara altceva adaugat;
- suc de morcov, sfecla si castravete: puternic alcalinizant; neutralizeaza
aciditatea stomacala; imbunatateste digestia la stomacul lenes; proportia este de 300 ml morcov/ 100 ml sfecla/100 ml castravete, bea 500 ml - 1 litru pe zi;
- spanac (crud - in salate - sau facut suc in combinatie cu suc de morcov: proportia este 300 ml morcov/150 spanac): detoxifiaza tractul intestinal; readuce echilibrul pH-ului;
calmeaza inflamatia;
- struguri inchisi la culoare, 500 mg-1 kg zilnic, fara alte alimente, timp de 1-3 zile (sau suc); contine elemente puternic alcalinizante si detoxifiante
- otet de mere: contine acid malic (toate celelalte oteturi contin acid acetic si trebuie evitate), benefic in digestie; echulibreaza pH-ul stomacului; 2 lingurite intr-un pahar cu apa, de 2-3 ori pe zi, la nevoie;
- alte alimente benefice: migdales, mere, rosii (crude), papaya;
- incearca sa mesteci o bucatica de ghimbir inainte de mese pt a stimula sistemul digestiv;
- uneori se recomanda o jumatate de pahar de suc de cartofi inainte de masa pt prevenirea gastritei;
- alimente de evitat: cele prajite in multa grasime, cele afumate si murate in otet; cele conservate in sare; otetul (in afara celui de mere), ardeiul iute (irita mucoasa), mustarul (idem), alcoolul, cafeaua, bauturile acidulate si dulci.
Nu in ultimul rand, cum zicea si Miha, sa stii ca exista si pe la noi medici "luminati" care sunt deschisi si metode de tratament alternative. Eu merg la un medic care are competenta in homeopatie si in fitoterapie - foarte probabil sa aiba si ea multe cunostinte pt problemele tale de sanatate. Pe mine m-a ajutat (si ma ajuta) enorm. Daca vrei, da-mi un mesaj si pot sa-ti dau detalii.
Uf, am scris un intreg pomelnic - cred ca asta poate fi un articol in toata regula.
Multa sanatate si nu pierde speranta,
Gabi
revenind la subiectul postarii :), draga mea una, eu in anul trei am decis sa ma fac psihoterapeut, dar am renuntat la facultate :))))
RăspundețiȘtergeresi nu pentru ca am ajuns la concluzia ca sunt eu normala si dupa chipul si asemanarea manifestarilor mele normale ar trebui sa-i dresez pe cei care au normalul lor. nu!
pentru ca e ca si cum ai avea o carie si in momentul ala ai doua variante: ori zici ca asa e evolutia dintelui tau si asa a fost lasata caria aia si mergi mai departe fara sa faci nimic, ori te duci frumusel la stomatolog, strangi puternic cotierele scaunului aluia, lasi omul sa te polizeze si te duci acasa si gata. poti sa alegi prima varianta, dar in acelasi timp trebuie sa iti asumi faptul ca se dezvolta caria si poate se cariaza si cea de langa, sau ajunge la nerv si mori de durere sau doar o sa plescai la orbit mentol in prostie, ca n-ai altceva de facut daca nu vrei sa observi cum cei din fata ta isi dau nasul nitel in lateral...
na, poate nu e cea mai fericita comparatie si nici n-am zis nimic de remedii naturale de a rezolva problema, fiindca nu asta face subiectul raspunsului meu.
ci faptul ca daca ai o bluza rupta, o cosi. poti sa o lasi si sa zici ca esti trendy, dar daca e rupta in spate si-ti intra frigul la aparate...nu prea te incalzeste gandul ca esti un pic vintage. sau flower-power. sau free spirit. sau cum vrei sa numesti ruptura aia.
are sens ce zic? intelegeti?
cred cu tarie ca fiecare are dreptul la normalul lui, insa nu sunt de acord sa lasi in lumea asta un copil care sa nu poata manca singur, fiindca nu ai cum sa-ti asumi responsabilitatea ca tu vei fi mereu acolo sa te ocupi de asta. si nici sa-l lasi in grija lui dumnezeu/energiei universale (iar n-are importanta care cum numeste), fiindca de-aia ti l-a trimis tie, de-asta l-ai facut tu, sa te ocupi de el, sa-l ajuti sa traiasca!
nu sunt de acord sa lasi in lumea asta un copil care atunci cand se bucura te unge cu saliva fiindca atat stie el. fiindca celor din jur le e greata la propriu si il ocolesc, desi e un copil bun...
nu zic sa-i cioplesti in functie de tiparul tau, dar zic sa-i ajuti sa fie in primul rand independenti. sa se descurce cat mai mult singuri. sa ii inveti sa-si asigure o integritate cel putin corporala si atunci cand tu nu esti langa ei fizic. sa le dai sansa sa traiasca. asa cum sunt ei!
pana la urma e o chestie de numar. nu ai cum sa ai certitudinea ca tu esti cel normal si ei cei anormali. fiindca singura chestie e ca ei sunt mai putini. nu ai cum sa negi faptul ca normalul poate e cel pe care ii traiesc ei si atunci noi suntem defectii, doar ca suntem mai multi, din fericire, sau din pacate, depinde cum vezi lucrurile.
si fiindca e mai realist sa invat un om sa traiasca alaturi de cateva sute de oameni diferiti, decat sa invat cateva sute de oameni sa traiasca alaturi de un om diferit, am ales sa ma fac psihoterapeut. fiindca meritam sa traim unii alaturi de altii!
http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm
RăspundețiȘtergereUite aici o lista cat de cat neutra/completa cu alimente acide si alcaline; am vazut pe net tot felul de tabele, unele contrazicandu-se cu altele....
WoW Gabi.. cat de frumos ai scris! Clar ..te incoronam consultantul RAWZ in sectiunea medicala!
RăspundețiȘtergereHugs! :-)
Diana, tine-ne, rogu-te, la curent cu evolutia nazdravanului hely* (il alintam unpic ca sa-l luam prin surpindere :P )
Hugs again!
salut ,
RăspundețiȘtergereGabriela...in legatura cu ce ai scris mai sus despre H pylori si restul, cum as putea sa te contactez pentru mai multe detalii .
Mersi,
Andrei
Hello, Andrei!
RăspundețiȘtergereDa click pe numele meu si mergi la adresa de mail. Cu placere te ajut - daca ma pricep:)
buna,Gabi.
RăspundețiȘtergereai dreptate ca H pylori se gaseste la majoritatea oamenilor.Ba chiar americanii au zis ca el ar fi ala care ar provoca ulcer si s-au decis sa trateze toata populatia americii si au realizat ca nu e asa :D In alta ordine de idei, chestia cu regimul alimentar e mai mult orientativa.In ghidul curent, gastroenterologii spun ca e bine sa mananci cam cu ce te simti tu bine.Pe principiu "trial&error".Sigur trebuiesc evitate prajelile si bauturile carbogazoase, dar cum fiecare are cate un organism aparte nu se poate spune exact ce dieta e mai buna.
Pt diana: ti-au facut cumva si vreo endoscopie sau ceva sa vada daca ai ulcer?Mi se pare ciudat sa-ti prescrie antibiotice daca nu ai ulcer.Eu am invatat ca H.p. e "rau" doar cand ai si leziune pe mucoasa.Zic sa mai incerci si un alt doctor.Daca esti din Bucuresti,iti recomand Floreasca.
Multa sanatate.
Woohoooooo!!! Rossana, cum de-am uitat!?!?.. pai tu vei fi primul medic RAWZ cu "acte in regula" Asa-i? :-D .. cat mai avem de asteptat diploma?
RăspundețiȘtergerePup!
Pai inca 2 ani pana termin si dupa aia rezidentiat 4 ani...mai e :D da pana una alta caut sa fac un curs ceva si incerc sa ma documentez cat mai mult.Orice ajutor cu materiale este bine venit.
RăspundețiȘtergerePupici! :)
Hello,
RăspundețiȘtergereDieta alimentara este necesara in masura in care se doreste evitarea alimentelor care iti provoaca tie, ca pacient, hiperaciditate sau iritabilitate stomacala; evident ca difera de la o persoana la alta, dar se impun cateva reguli minime si cunostinte alimentare (d. ex. ar fi de folos informatiile despre gradul de alcalinitate a diverselor alimente - si, surpriza, produsele de origine animala nu se regasesc printre cele mai alcaline, din contra).
Am uitat sa scriu ca toate chestiile mentionate de mine mai sus (sucurile, legumele etc) este important sa fie "rotate", adica sa nu le consumi chiar in fiecare zi din saptamana, pt ca cam orice aliment in cantitate mare e toxic; diversificarea este cheia. Gustul individual, de asemenea. Totusi, desi mie, recunosc, mi s-ar parea un pic ciudat sa beau suc de cartofi cruzi, nu m-as da inapoi de la testare daca asta poate sa insemne ameliorarea vreunei probleme medicale.
Antibioticele au fost prescrise (probabil) pt ca exista suspiciunea prezentzei acestei bacterii - h pylori; ma gandesc ca medicii vor sa testeze daca digestia/gastrita se amelioreaza odata ce tratamentul cu antibiotice a fost facut; daca da, atunci h pylori e principalul vinovat pt gastrita. Nu stiu cat de ok e sa tratezi prin excludere...dar vad ca asta e moda..
Dragelor, sunteti extraordinare, va multumesc din suflet!..ma simt mult mai bine chiar si numai simtind caldura voastra sufleteasca.
RăspundețiȘtergereLucrurile au evoluat mult in bine, am luat antibiotic, extract de samburi de grefe, am inceput sa beau suc de cartof crud si de morcov, sa prepar retete raw-si astfel am scapat de dulciurile cu zahar si faina(care erau ultimul lucru rau din dieta mea--ah, de as fi stiut de mai mult timp de delicioasele deserturi raw!). Mananc multe curmale, seminte de tot felul, morcovi, ieri am mancat si cateva cirese si n-am patit nimic, ma simt aproape vindecata, greseala mea cred ca erau dulciurile procesate si intr-adevar, combinarea cam haotica a alimentelor..o sa o echilibrez neaparat!
si cred ca da, e cel mai bine sa testez si sa fiu atenta ce imi face bine si ce nu.
Vestea cea mai buna e ca uite, cu ocazia asta si iubitul meu s-a decis sa devina raw(vazand ca incapatanarea mea de a nu urma dieta medicului nu m-a dus la pierzanie ci din contra:)..acum pot spunne ca e mai serios decat mine, fara 1 litru de apa baut pe stomacul gol urmat la 30min de suc verde nici nu isi incepe ziua:)
Deci all in all is good news!:)
O sa urmez toate sfaturile voastre caci simt ca sunt f bune(si la mine e f important simtitu'-mai important decat orice diploma) si va tin la curent dupa reluarea analizelor(peste o saptamana, cand il vom inmormanta cred pe decedatul h pylori:)
va pup pe toate la un loc ca m-ati impresionat tare cu generozitatea cu care mi-ati daruit din timpul si conoasterea voastra si...devin din ce in ce mai ..rawz! yeeeee!!!
Rossana, mi-au facut doar echo si analize de sange pt ficat, bila, calciu, magneziu, hemoglobina, leucocitele, etc..nu ma pricep prea bine ..si analize de urina. La echo mi s-a spus doar ca ar fi un pic dilatat canalul bilei.
RăspundețiȘtergereeste important sa fac o endoscopie?
Hip-hip Dianaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
RăspundețiȘtergereHip-Hip Raaaaaaaaaawzzzzzzzzzzzzz!
Mama lui de trafalet ca l-am azvarlit cat colo de bucurie!
Hip-Hip-hi-hi-ha-ha!
Buna Diana, felicitari pentru transformare! :)
RăspundețiȘtergereEndoscopia zic sa o faci doar daca te mai simti rau cu stomacul.E o investigatie destul de neplacuta si daca nu e nevoie nu te sfatuiesc s-o faci.
Pupici!
Bravo, Diana! Ma bucur ca s-au vazut efectele benefice atat de repede in cazul tau. Subscriu la ce a zis Rossana, nu te lega la cap daca nu te doare - endoscopia e chinuitoare (am experienta la chestiile astea invazive, din pacate). Mult succes pe calea cea rawz!
RăspundețiȘtergere