miercuri, februarie 29, 2012

STOP!

Ieri, 28 februarie 2012 a fost ultima zi de functionare a restaurantului raw.z in forma care l-a si consacrat :).

Astazi 29 februarie 2012 este ultima zi de functionare a magazinului raw.z asa cum il stiati.

In seara aceasta casa raw.z isi va inchide portile pentru publicul bucurestean, pe termen nelimitat.

Programul magazinului on-line ramane neschimbat! Livram in toata tara in 24 de ore, la pret unic de livrare pe colet (15 lei). Ioana Ilie preia toate comenzile voastre la 0731 372 302 sau la ioana.ilie@rawz.ro, de luni pana vineri, intre orele 10.00 si 18.00.

De asemenea, toate atelierele si evenimentele de la raw.z: sedintele de yoga, atelierele de constelatii familiale, atelierul de quantum slim al Danei, etc, isi urmeaza netulburat cursul. Ioana Ilie raspunde intrebarilor voastre la contactele de mai sus.

In ceea ce priveste magazinul si restaurantul raw.z, incheiem astazi o poveste minunata a Bucurestilor, o poveste care, deja isi face simtit rasunetul: caci a aparut cel putin inca un restaurant raw (si alte cateva sunt - din cate stiu eu - in proiect), au aparut o puzderie de magazine si mall-uri :) virtuale raw-vegan, iar produsele pe care noi le-am lansat si consacrat in Romania inteasa astazi rafturile plafarurilor si paginile magazinelor on-line.

Sunt bucuroasa sa fi deshis aceasta poarta; ma retrag discret in anonimat comercial si, ca orice avangadist autentic, las negotul... negutarorilor. Autentici si ei :).

Eu, Una :) ma intorc la bucurie, la bunastare si la hrisca.

Pastrez pentru mine doar cele patru lucruri care-mi plac mai mult si mai mult pe lume:

Unu: gatesc! gatesc! gatesc! in continuare; si, da, tot in continuare prepar cea mai buna mancare raw.z din Romania (iertat fie-mi obiectivismul :P); astazi manufacturez tortul pentru o nunta raw.z; vineri fac catering pentru un eveniment cu 320 invitati; si, zilnic, pregatesc pranzul pentru cei 78 de abonati la pranzul raw.z (planuiesc in curand o postare despre catering-ul meu zilnic care mi-e foarte drag si care hraneste in fiecare zi bancheri, avocati, IT-isti, fabricanti de tigari :-) !!!, etc).

Doi: citesc! citesc! citesc! de asta mi-a fost foarte-foarte-foarte dor in ultimii doi ani si abia astept sa vaz ce s-a mai intamplat prin lume in timp ce eu m-am jucat de-a negotul de ierburi si magii.

Trei: incerc! incerc! incerc! si invat! invat! invat! abia aaaaasteeept sa merg la toate atelierele, workshop-urile si cursurile bucurestene, nationale si internationale :) de care m-am privat in ultimii ani.

Patru: scriu! scriu! scriu! ma intorc acasa! :-)

Asadar, astazi zic: STOP casa raw.z! START Una! :-)

Va felicit si va aplaud, pe voi, clientii casei raw.z pentru ca voi sunteti cei care ati facut posibila existenta raw.z si, consecutiv, ati creat intreg curentul de raw care s-a iscat in Bucuresti si Romania. Sunteti cei mai frumosi oaspeti pe care si-i poate dori orisicine! Va iubesc si va salut!

Am bocit doua zile cu lacrimi mari si multe si cu nas curgator ca Dambovita primavara, pentru acest STOP!

Astazi sunt in doliu si atat am a scrie despre STOP.

Povestea romantata despre cei doi ani de casa raw.z, in curand pe ecrane.
Povestea despre cum a fost casa raw.z semi-ucisa, semi-sin-ucisa, urmeaza si ea.
Povestea despre START, mai apoi.

Intre timp, va invit Sambata 3 Martie si Duminica 4 Martie intre orele 13.00 si 20.00 pentru cel mai mare sale out din scurta istorie raw a Romaniei. (sambata si duminica vindem toate produsele si obiectele care ne-au ramas in casa raw.z la pret de producator).

Iar Sambata 10 Martie, orele 20.00, toti clientii raw.z sunt invitati pentru o mare petrecere raw.z de... despartire.

Love!

Una :-)

69 de comentarii:

  1. Of... desi eram doar client ocazional, va urmaream activitatea (pe blog)si ma bucuram de vestile bune pe care le aflam. voi continua sa urmaresc blogul, poate aflu de casa rawz reloaded. Cu drag, Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Ali!
      Multumesc frumos pentru vorbele-ti calde si bune.
      Oau! Ce bine ma simt sa raspund la comment, asa, instantaneu!
      Mi-a lipsit asta! :-)
      Si eu cred, ca si tine ca orice STOP include si un DE LA CAPAT.
      Doamne ajuta!
      Una :-)

      Ștergere
    2. Draga mea Una sunt foarte foarte trista, asa cum ti-am scris odata casa rawz era pentru mine micul meu colt de rai. Am sa-i duc dorul mereu dar sper ca voi recastiga placerea de a citi postarile tale minunate.
      Si lasand la o parte egoismul te imbratisez si-ti doresc sa-ti gasesti calea (asta daca nu ai facut-o deja) oricare ar fi ea. A...si multa multa fericire!

      Ștergere
  2. Una! Doar ce am ciit postarea ta si nu-mi vine a crede! Nici nu stii ce rau imi pare pentru acest stop... mai ales ca ma pregatisem sa-mi aduc la Casa Raw si prietenii "nesectanti" si abia asteptam urmatoarea ocazie sa ajung pe la voi... Cred ca nu sunt singura care tanjeste la prajiturile voastre si le gaseste inegalabile!
    Tocmai ce ma pregateam zilele astea sa-ti propun un interviu si o sedita foto pentru Jurnalul National, mai ales ca doar ce s-a intrat in post si oamenii sunt mai receptivi regimului vegan-raw. Se pare ca nu va mai fi cazul... Sau poate cine stie
    Dar pentru ca orice sfarsit este un inceput, iti doresc un nou drum cel putin la fel de fain ca cel de pana acum si cu mult mai luminos!
    Cu drag Andreea A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Andreea A! :-)

      Din cand in cand (o data la 6-7 minute) si eu ma frec la ochi si ma ciupesc: "baaai, chiar se intampla?".

      Pe prietenii tai nesectanti, daca ii grupezi intr-o gashca organizata de 12-15, poti sa-i aduci intr-un raw.z rezervat numai si numai pentru voi si, la care mancarea este preparata de mine si - la cerere :-) - explicata de mine.

      Interviul is on; abia acum am timpul necesar pentru asta :).

      Multumesc pentru vorbele calde si pentru gandul bun.

      Stop!
      Una :-)

      Ștergere
  3. Vai Una, si tocmai aveam de gand ca urmatoarea vizita in Bucuresti sa coincida cu prima mea vizita la un retsaurant raw. Poate vii in Iasi? Cursul Mihaelei din toamna 2010 a fost deosebit. Sincera sa fium mi-a lipsit vitalitatea care razbateau de prin inceputurile blogului. Si Una, orice ai face pe viitor, te rog sa nu ne uiti pe noi, pe cei care te citim si te indragim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Roxana!
      Si mie mi-a lipsit vitalitatea de la inceputul blogului :). Poate c-o s-o regasim impreuna.
      Iar pe voi, draga mia, cum as putea sa va uit... uite deja pot raspunde la commenturi in timp util.
      La Iasi? Sure! :)
      De la capat!
      Una :-)

      Ștergere
  4. Nu pot sa cred...:((((((((((((((((
    Abia am fost la tine acasa cu sora-mea saptamana trecuta pentru prima oara si mi-a placut asa de muult!!!MARE PACAT MARE DE STOP!probabil ca ai motive extrem de intemeiate, insa azi sunt egoista , sufar in tacere!( chiar m-am simtit minunat iar mancarea excelenta!)pierdere mare pentru mine si pentru noi toti,adepti convinsi!Te pup cu drag si te imbratisez deja cu dor,Roxana2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Roxana 2!
      Mai, mai, sigur ca-i pacat! Si te rog sa suferi! :). Doliul si suferinta sunt, ambele, sanatoase. De-asta petrecem impreuna abia sambata viitoare. Pana atunci bocim si jelim.
      Ha, ha, ha! Tocmai a inceput sa cante la radio: "Tine minte, sfarsitul nu-i ici! nu, nu-i aici, nu-i aici" :)
      Cu drag,
      Una :-)

      Ștergere
  5. Una....am o mica/mare intrebare: ai sa postezi pe net ce e de vanzare? Ca mi-e putin peste drum Bucurestiul si tare am asa banuiala ca o sa imi faca cu ochiul niste chestii.

    PS: Nu sunt asa agramata in viata reala. Au contraire, sunt ce ai numi un grammar nazi. Numai ca m-a luat asa prin suprindere articolul asta, ca nici nu am mai recitit ce am scris, doar am dat post ca sa stii ca ai oameni alaturi, orice ai alege sa faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Roxana Iasi! :)
      Yes, postez! Tocmai facem inventarul pentru cel mai mare si cel mai specializat yard sale pe care l-am vazut eu in alta parte decat USA :).
      Stiu ca am oameni alaturi. Simt. Si va multumesc.
      Plecaciune!
      Una :-)

      Ștergere
  6. Buna UNA, sunt un client ocazional, dar un admirator al blog-ului tau, astazi de-abia asteptam sa-ti deschid blogul si m-ai blocat, mi s-a pus un nod in gat si m-am hotarat sa-ti scriu si sa incep cu un mare NUUUU !!!dar am stat un pic pe ganduri si mi-am revenit, chiar mi-am revenit si incep cu un mare DAAAAA !!!, te felicit si-ti multumesc, iti multumesc pentru cel mai raw, vegan, green, nature, pure, suflet din blogosfera. Poate ca inchei un capitol, comertul sa sti ca nu prea e rup din RAI (cel putin pe vremurile astea). Ai dat in tot acest rastimp de acolo de unde nu da oricine, iar rasplata nu va intarzia sa vina. Principala ta hrana este SCRISUL asa ca SCRIE, scrie, caci la “masa” ta sunt multi "flamanzi" pe vremurile astea. Inca o data te FELICIT si-ti spun BRAVO, mergi mai departe, caci nu ai facut nici pe departe un pas inapoi, ci un mare pas inainte . Poate ca am sa vin pe 10 sa-ti strang mana.

    Ma inclin,
    Mircea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Mircea!
      Na, ca iar m-am luat de bocit! Taman cand credeam c-am secat toata.
      Iti multumesc pentru DAAA. Il primesc cu toata inima. La fel de larg deschisa cum ar fi fost si pentru primirea NUUU-lui :). (e, hai, putin mai deschisa, intr-adevar, pentru DA :).
      Duminica trecuta mi-a dat Parintele Marian o carte de rugaciuni cu scris mare ("ha, ha, ha m-am distrat eu atunci; asta-i pentru mine, ca tare mai bocesc la rugaciune"). Acu' tare am nevoie de tastatura water proof :)
      Te asteptam pe 10 sa ne strangi in brate.
      Je m'incline!
      Una :-)

      Ștergere
  7. Si eu tocmai ma pregateam sa comand a doua sarja de Chlorella...
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Daniela!
      Pai chlorella comanda, stimata doamna. Magazinul on-line continua netulburat. Ioana impacheteaza colete zilnic.
      Love!
      Una :-)

      Ștergere
    2. Cum de pe rafturile magazinului nu ai avut nimic,iar la "pachet " se poate? Nici macar bunul simt de a mi se propune ca imi trimiteti prin posta nu l-ati avut,atunci cand am fost la voi...Si nu era nici un fel de superfood,in afara de niste alge ,la un pret mult diferit fata de cel de pe rawz.Cati dintre cei care "pling" inchiderea magazinului au facut efortul de a-l vizita ,si de a pleca cu un gust teribil de acolo?

      Ștergere
    3. Hei, Anonim!
      Tu esti sigur c-ai fost in vizita la raw.z? Spune-mi te rog data si ora, caci daca zici ca rafturile erau goale trebuie ca se intampla dupa ce-am fost devalizati de spargatori profesionisti si invizibili! :)
      Daca ai fost, intr-adevar, si-ai avut o experienta atat de neplacuta, imi pare rau... zau!
      Intr-un fel sunt bucuroasa ca aveti / ati avut asteptari atat de mari de la raw.z; caci in ce alt magazin, farmacie, boutique, etc, intri si, daca nu au produsul pe care il vrei, te astepti sa ti se spuna: "vi-l trimitem la pachet!"?
      Ma bucura, de asemenea, sa stiu sigur-sigur ca daca i-ai fi cerut Elenei sa-ti trimita ceva anume la pachet, ar fi facut asta bucuroasa. Asa cum a facut-o ne numarate ori pentru clientii cu gustul dulce :)
      Ma intristeaza mult faptul ca rawz.ro functioneaza execrabil! Vom face altul pe rau in jos, altul mai trainic si mai frumos :).
      Primavara frumoasa, plina de superfoods!
      Una :-)

      Ștergere
  8. Sunt din Cta, nu pot comanda la pret de producator din aceste produse pe care le bagati la sale out?
    Te admir mult si chiar daca acum trebuie sa faci o schimbare dureroasa stiu ca totul va fi bine si oricum tu esti deschizatoarea de drum a raw-ului in Romania.
    Ma bucur daca vei posta din nou pe blog, il citesc chiar de la inceput cand poate magazinul nu era in gandurile tale. Bafta in continuare!
    Luana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Luana!
      Multumesc frumos pentru vorbele-ti calde si dragastoase! Da' nu ma mai gadila la orgoliu' ca taman ce mai am putin si scap de el de tot. Sau, ma rog, aproape de tot :P
      Draga Constanteanca, voi astia din tara, sunteti bine... caci on-line-ul va fi mult imbunatatit; bashca ca livram oriunde in tara in 24 de ore cu pret unic (subventionat!!!) pe colet... bashca c-am sa reincep sa fac cu manutele astea doua coletele, ceea ce inseamna cadouri, scrisorele, alintaciuni...
      Amarati is bucurestenii... si le lasam chilipirurile numa' lor :)
      Listuta am sa pun, numa' asa sa va facem in sac :P
      Troc!
      Una :-)

      Ștergere
  9. Draga Una.
    Veste asta este exact ca bombonica din varful colivei :(. Oare ce urmeaza?
    Cand am citit, primul gand a fost la deziluzia pe care probabil c-o simti. Al doilea gand a fost la mine (evident): de unde mai cumpar eu acum Spirulina si Chlorella? Sau nucile, prajiturile, Ginko Biloba etc?
    Am atatea ganduri ametitoare, din cauza acestei vesti, ca nici nu stiu ce intrebari sa mai pun......
    Imi pare rau, foarte rau, pentru noi toti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Irena!
      Iti inteleg ameteala si parerea de rau... Ba mai ca m-as simti usor jignita daca nu te-ai necaji SI tu :P
      Da' vezi cat de repede am raspuns la commentul tau astazi? E un give and take cinstit, bag seama.
      "Jana nu e moarta, Jana se transforma!"
      Una :-)

      Ștergere
    2. Una,
      am citit raspunsul tau si nu stiu cum naiba dar rad cu lacrimi (stai ca nu asta am vrut sa spun). Vreau sa spun ca plang si rad in acelasi timp.
      Lasa, eu inca ma abtin sa pun mana pe telefon si sa sun, dar nu stiu cat mai pot.
      Oricum, keep in touch.

      Ștergere
    3. Pune doamna mana pe telefon, bata-l vina!
      :)

      Ștergere
  10. Mie imi pare asa de rau ca nu am ajuns macar o data la Casa Raw.z, sincer imi vine sa plang. Dar daca asa e mai bine pentru tine, te sustin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Ramona!
      Pai plangi! Face bine! :P
      Vezi? Asa-i scurta si tumultoasa viata asta, de-aia e bine sa faci ce-ti doresti repede-repejor si la timpul potrivit.
      Si eu m-as fi bucurat de vizita ta si-as fi apreciat-o ca pe un mare semn de sustinere.
      Altfel, bine-venita si bine-primita sustinerea si-acum si oricand :)
      Sisterhood! :P
      Una

      Ștergere
  11. :(
    ...
    :(
    ...
    :(
    ...
    Eu nu voi sterge videoclipurile RAW PUB @ casa RAWZ si am speranta ca ,asemenea unei pasari Phoenix care si-a facut cuibusorul la casa rawz,aceasta va renaste din propria-i cenusa roz.Va imbratisez!
    E doar o pauza,nu un STOP definitiv...bucurati-va de aceasta pauza pregatindu-va pentru un glorios START!

    THE WORK of ...CASA RAW.Z
    http://youtu.be/S1xcQlNmM9Q

    ps:"Il ne faut pas dire « Fontaine je ne boirai pas de ton eau.» "
    Je vous embrasse chaleureusement!
    flowerbomb

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Flowerbomb!
      Multumim pentru vorbele-ti frumoase si pentru munca-ti acerba, dedicata si foarte speciala din tot rastimpul din urma.
      Primavara frumoasa, calda si raw.z!
      Una :-)

      Ștergere
  12. :"Il ne faut JAMAIS pas dire « Fontaine je ne boirai pas de ton eau.» "
    JAMAIS,entendu?
    Never say never!

    RăspundețiȘtergere
  13. e 3 am si am tastat gresit...fara "pas"...Il ne faut JAMAIS dire:
    « Fontaine, je ne boirai pas de ton eau.» "

    RăspundețiȘtergere
  14. Cam eronat spus ca a fost ucisa Casa Raw'z, mai degraba tind spre sinucisa, cei care frecventau des locul si cunosteau indeaproape locul stiu ca de ceva timp a fost o panta descendenta din toate punctele de vedere, toate incepand de la absentele Unei, repetate si cam nejustificate, caci blogul era pustiu, magazinul la fel, iar spiritul pe care il avea marea doamna si l-a rasuflat treptat, fara sanse de recuperare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Anonim!
      Deci tu esti inspectorul trimis de Dumnezeu cu condica in care notezi: "asta e bine si asta e rau? Acu' locul asta e in ascendenta acu' decade! Acu' Una ar trebui sa fie la birou! Acu'in bucatarie! Hmmm, ce cauti in depozit cand ar trebui sa te gasesti in sala de masaj? Acu' treci si scrie la blog, unde umblii?"
      Si zici ca-n tot timpul tu cunosteai des si indeaproape locul si veneai sa masori cum imi rasufla mie spiritul fara sanse de recuperare? Si zici c-ai notat la condicuta ca n-am sanse niciodata? Chiar niciodata? Niciodata-niciodata? Niciodata-niciodata-niciodata? Nici in veac si nici in veacul veacului? Ca sa stiu si eu si sa nu ma mai chinui degeaba sa car propria mea cruce in van. Zi-mi sa stiu si eu daca acum e momentul s-o las jos :)
      Hai mai, Anonim... zau!
      Una :-)

      Ștergere
  15. cu drag iti scriu,
    cu drag ma gandesc,
    cu drag simt,
    cu drag zambesc,

    Draga Una, stii tu prea bine ca ESTI exact acolo unde trebuie si cand trebuie. Eu iti multumesc tare mult pentru ca ai fost – prin tot ce ai facut prin acest blog si casa rawz - acolo si cand a trebuit si pentru mine :) A contat enorm, chiar daca nu te cunosc personal.
    Iti trimit ganduri vesele, colorate si increzatoare sa te insoteasca oriunde mergi de acum uncolo... pentru ca sigur tot o Minune va fi munca ta!

    Un zambet mare,
    Iulia :)

    RăspundețiȘtergere
  16. nu am fost niciodata la voi, desi mi-am dorit!
    mult spor in continuare, si.... imi este dor de posturile tale cu retete si ganduri "uni-ene" :)
    La multi ani!
    hugs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Daniela!
      Ei, nu-i nimic! Unii vor spune ca pacat ca n-ai fost caci ti-ar fi placut mult; altii vor spune ca n-ai pierdut nimic in afara de muste si pisici (da' pe astia nu-i credem au focusul cash - adica stramb); una va spune ca si ei ii e dor de posturile ei (si scrise si alea cu apa, suc sau negre) :)

      Ștergere
  17. Nuuuuuuuuu!!! Ce-ai facut :(
    Eu n-am apucat sa vin la tine pentru ca de fiecare data cand sotul meu avea drum prin Bucuresti eu aveam altceva la fel de important de facut acasa. Atata m-a zapacit cu acel restaurant raw.z incat abia asteptam sa vin. Ce rau imi pare..
    Eh, imi ramai la fel de draga, iar blogul asta ramane unul dintre motivele pentru viata mea mai raw.z (roz?! :D) de acuma.
    Te pupam cu drag din Craiova.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Florina!
      Scrie-mi cand sosesti in Bucuresti si deschidem o seara numai si numai pentru tine. Zau!
      Love!
      Una :-)

      Ștergere
  18. Dincolo de ce e bine sau rau vis a vis de ¨Stop¨,mi-e clar ca esti atat de talentata la scris, incit ma incinti al naibii :)) Si mai imi este clar ca esti genul de ¨talent¨care schimba vieti.Pentru ca eu am patit-o si mi-e tare bine.Si pentru asta, multumesc.Cu dragoste si pretuire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga una ,
      Iti trimit toate gandurile mele bune sa te ajute sa treci peste impas.Asa e viata si cu suishuri si coborasuri.Trebuie sa fii mandra de tine ca prin acest blog ai schimbat sute de vieti si mentalitati.Chiar zilele trecute reciteam niste postari de ale tale mai vechi si-mi aduceam aminte de inceputurile mele raw vegane.Cat de bine au mers la suflet cuvintele tale...Si fii sigura ca esti binevenita sa ne rescrii in felul tau cel drag.Succes in tot ceea ce vei face de acum in colo si nu uita traieste clipa de ACUM si ACCEPT-O... asa cum spune Eckhart, nu ?Imbratisari...Alina

      Ștergere
    2. Hei, Alina!
      Multumesc pentru vorbele-ti calde si dragastoase :).
      Aseara-l ascultam pe Parintele Papacioc spunand la aproape fiecare intrebare a reporterului: PREZENTA!
      Love!
      Una :-)

      Ștergere
    3. Hei, Irina!
      Multumesc frumos, imi prind tare bine caldele-ti vorbe.
      Cu dragoste,
      Una :-)

      Ștergere
  19. Eu ca de obicei aflu iar cu mare intarziere ce se intampla pe meleagurile mioritice.... Mircea Craciunel a scris exact ce mi-a venit si mie in gand citind postarea de azi, asa ca subscriu cu drag.
    Dar draga mea Una, tocmai tu care stii atat de bine, ca nimic nu e intamplator pe lumea asta - tocmai tu te necajesti acum atat de tare??? Astfel de lectii de viata te fac numai sa "cresti", toti avem nevoie de ele (ce zici de o revizualizare a filmului The shift??).
    Te imbratisez cu mult drag,sunt sigura ca orice vei face mai departe, tot foarte bine vei face, exact ca si pana acum.......
    Mihaela
    PS Ma intristeaza tare mult intunecimea din sufletele anonimilor de mai sus, care nici macar acum nu te pot lasa in pace, dar ma bucura seninatatea cu care ii infrunti.
    PPS Byron Katie a spus: "Totul se întâmplă pentru mine, nu mie." Frumos , nu-i asa? Te pup iar de un milion de ori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Mimi!
      Mai, mai, mai, calda, iubareata, senina si frumoasa cum te stiu!
      Cum cai aflat tarziu? A trecut numa' o zi de la postare...
      Pana si eu am aflat abia in urma cu 3 zile :)))
      Love!
      Una :-)

      Ștergere
  20. Andreea, iti multumesc pentru inspiratia pe care am primit-o de fiecare data cand te-am vizitat! Te strang in brate, sa-ti fie bine! Claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Claudia!
      Iti multumesc pentru vorbe si imbratisare.
      Doamne ajuta!
      Una :-)

      Ștergere
  21. Felicitari! Ma bucur ca ai luat aceasta decizie. In vara am vrut sa fac reclamatie la OPC pentru mizeria din magazin (muste, pisici, nespalat pe jos, miros de acru). Cred ca a fost o decizie grea pentru tine dar ai facut un mare bine altora. Cu respect, Bogdan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zice ca in oraselul XXX e in doliu, adunat la inmormantarea unui copil mai tanar de 2 ani. Un barbat merge tantos la mama indoliata, ii strange mana raspectuoso-condescendent spunand: "vai, doamna, ce bine c-a murit ca - dupa parerea mea - tare urat copil mai aveati!"

      Altfel:
      - pisicile nu-s pisici, ca-i doar una
      - pisica nici ea nu-i pisica, ca-i motan (il chema Vasilica inainte sa-l otraveasca un domn in loc de a ne reclama la OPC); glumesc! cam macabru, e drept...
      - mirosurile... hmm... subiective... da' foarte apreciate de oaspetii nostri non-fun-i supermarket & packed products
      - nu regreta asa de tare ca n-ai trimis opceu' :), l-au trimis prietenii tai de trei ori pana acum; prima data ne-au amendat crud; a doua rezonabil; ultima data ne-au cerut sa le facem catering in transilvaniei 2; am livrat! le-a placut!
      - da' mustele tot n-o sa le omor!
      Stiu ca am facut un mare-mare-mare bine altora... da' cu respect si eu, n-o sa dau numele acelora, bine?
      Una :-)

      Ștergere
    2. Unde-or fi fost mustele alea cand am venit eu? Ma tot gandesc, Bogdane, ca erau doar cand veneai tu..

      Ștergere
    3. Bine ca recunosti macar ca era un motan in bucatarie care se plimba nestingherit. Ma mir cum de nimeni nu a vazut mustele si murdaria din magazin, inseamna ca nu erau deranjati pentru ca aveau si ei acasa asa ceva. Nu am prieteni tupeisti care au frecventat magazinul tau sa stii, nu am prieteni care sa iti spuna in fata ca le-a fost rau de multe ori de la unele feluri de mancare facute la tine, era prea fita ca sa recunoasca lucrul asta. Nu am vrut sa recunosc niciodata ca am ajuns la doctor din cauza magazinului tau. Mi-am zis doar ca eu am fost de vina pentru ca am consumat din magazinul tau. Din cauza asta ma bucur ca ai inchis acest calvar. Inca odata, felicitari si sper ca nu ai sa iti mai bati joc de oameni.

      Ștergere
    4. @ Alin: :)
      @ Anonim: macar inventeaza si tu un nume cu care sa semnezi, c-a inceput sa bata la ochi, zau!
      Da! Fix cu motanu' pe blender se gateste la raw.z. Toti motanii sunt - se stie - atrasi de zgomotul asurzitor al lui blendtec si vitamix!
      Nu mai reveni pe blog, acum sanatatea si siguranta nationala au fost crutate de pericolul public pe care-l reprezenta raw.z. So, ti-ai indeplinit misiunea, nu te mai obosi sa citesti si raspunzi.
      Sec,
      Una :)

      Ștergere
  22. Bogdan,
    Indiferent de ceea ce ai scris mai sus, eu am fost de multe ori la Casa rawz si niciodata, dar niciodata nu era asa cum spui tu. Chiar nu inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  23. Una,

    Eu urma sa ajung in Bucuresti in primavara si ghici ce imi doream cel mai mult, sa ajung la casa rawz si mananc acolo :( si pe undeva speram ca poate te vad :)
    Sigur decizia ta e cea mai potrivita acum pentru tine, chiar daca nu cred ca e una usoara.
    Pe de alta parte si eu duceam dorul postarilor frumoase de vis, verificam blogul zilnic si in ultimul timp ma intristau doar anunturile de diverse cursuri si nu prezenta ta.
    Imi doresc mult sa iti fie bine, sa faci ceea ce te face fericita, pentru ca daca tu o sa fii asa o sa poti da si celor din jur asa cum doar tu stii.

    Cu drag,
    Flory

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai inlacrimat, draga Flory!
      Da' de ieri dupa-amiaza n-am mai jeluit deloc.
      Doar ma inlacrimez ca pe vremuri, simtitoare cum ma stii :-)
      Cu dragoste,
      Una :)

      Ștergere
  24. E o veste mare intr-adevar...Dar cum mi-e-mi plac schimbarile si inceputurile am intampinat-o cu un zambet.
    Ma bucur pentru tine draga mea! Sa zici stop casa rawz si start Una nu e chiar un lucru marunt. Ma gandesc ca ti-a fost greu, dar io cred ca de-acum incep vremuri noi si magice pentru tine! ;)

    Si acum, ca ai atata timp liber in tolba, te asteptam in sfarsit pe la noi! :D Si in tabere ;)

    Love u!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, mai cea mai draga Teo!
      Multumesc!
      Vin!
      Si vin!
      Start Una :)

      Ștergere
  25. Da draga Una , pe data de 24.02 seara am fost la voi,poate ca Elena isi aduce aminte deoarece m-am tot conversat cu ea o dupa masa intreaga,in sensul ca nu dibuiam pe unde e magazinul,iar Elena m-a indrumat si ii multumesc inca o data si pe calea asta.Misto'-ul tau chiar nu-si are loc,am vrut sa cumpar : energy drink -nu era,spirulina praf,nu era,chlorella nu era,maca de asemenea...lipsea cu desavarsire...Era in schimb o doamna care habar nu avea de oricare produs de care am intrebat...A aparut in final si Elena,care a intrebat daca as dori sa ramin sa maninc ,eu eram in drum spre aeroport....In fine ,ideea era alta,eu nu am intrat pe blogul tau sa te blamez,nu am facut eforturi mari (sunt din Baia Mare)sa ajung la tine la magazin ca sa fiu luata la misto acum,si chiar am mers cu mult drag si sperante la tine...din pacate rezultatul nu a fost cel asteptat,frumos ar fi sa intelegi ca mai si gresesti si sa iti asumi.
    Altfel ,numai bine si o primavara frumoasa !
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Adriana!
      Multumesc frumos ca ai acordat din timpul tau sa-mi spui povestea intreaga.
      Mea culpa! Pe 24.02 intr-adevar stocuri "zero" la multe dintre produsele pe care le primim din UK.
      Neplacut intr-adevar, imi pare tare rau.
      Te rog scrie-mi la unaculuna@gmail.com si da-mi voie sa incerc sa sterg gustul amar al vizitei tale la raw.z-ul fizic, cu ajutorul raw.z-ului on-line.
      Una :-)

      Ștergere
    2. Asadar, nu fura hotii nevazuti, nestiuti, dar strasnic de priceputi, Unuto draga...

      Ștergere
  26. Îmi pare tare rău Andreea :( Unde mai bag io tortulețe raw la jgheab? :( Sincer!!!!
    Precis pentru tine e cel mai bine, dar pentru mine nu :)
    Nici nu știu ce altceva să spun, sunt complet deconcertată ..... și tristă
    Dar trebuie să ne gândim și la tine.
    Așa că mult noroc în continuare .... și să fii fericită

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei!
      Pai, vad cel putin 2 solutii:
      1. La inceputul lui aprilie voi sustine primul curs de raw.z.gateala de dulciuri si numai dulciuri :)
      2. Primim comenzi de torturi... zilnic.
      Ti-am zis ca joi am livrat primul tort raw.z de nunta maaaare?
      Love!
      Una :-)

      Ștergere
  27. Draga Una,
    La spartul targului am aflat si eu vestea, care mi-a trezit o multime de sentimente pestrite, zau! Soc, tristete, panica, nedumerire, compatimire, admiratie, regret...etc. Evident, si eu aveam lista mea de cumparaturi in asteptare (apropo, mai e vreun rest de "chilipir" dupa marea vanzare?), stiu, vei zice ca e magazinul online, dar mie intotdeauna mi-a facut mai multa placere sa vin la fata locului si sa ma minunez de toate minunatiile pe care le aveti :). Am vrut sa-ti scriu cuvinte de incurajare, dar cred ca habar nu am cum trebuie sa te simti, nu ma pot gandi decat la noastalgia mea. Iti spun doar ca am apreciat enorm magazinasul si restaurantul si casuta Raw'z, chiar daca nu am putut ajunge decat f rar pe acolo, de aceea nedumerirea mea e din ce in ce mai mare cu cat citesc postarile netrebnice ale unor "binevoitori" (cred ca sunt putini la numar si mereu aceiasi) aici pe blogul tau sau in rubrici de comentarii la articole despre Casa Raw'z: cum ca mancarea ar fi fost rea si mizerie, etc... Oameni buni, cred ca pt voi oricate cuvinte sau argumente s-ar aduce, tot cu obrazul gros veti ramane! Dar sa mai apareti si acum sa va sustineti ineptiile si pretentiile si mojiciile, fara pic de empatie (dar deja e prea mult ce va cer!!)...! Reflectati numai la acest aspect: Pe langa faptul ca am mancat la Raw'z impreuna cu familia mea (soacra inclusa! :) ) cea mai gustoasa si mai fara fite si disconfort masa din ultimii ani, l-am putut hrani cu toate bucatele comandate chiar si pe piciul meu de 2 ani juma', extrem de alergic, care a fost bine-merci apoi si incantat pe deasupra, iar cealalt piticut de 9 luni,alaptat, nu a reactionat absolut deloc dupa ospatul meu, chiar daca am combinat cu nerusinare saratele cu dulci - el care la fiecare alte incercari de sarbatorit ne rasplatea cu frumuseti de intolerante alimentare si alergii (in caz ca nu stiati, se cam transmite totul prin laptele matern). Bine zicea Una intr-o postare mai sus ca la Raw'z stiti sa veniti cu PRETENTII mari, ca in nici un alt magazin, netinand cont ca erau atat de noi in bransa, desi atat de bine intentionati si poate inocenti in familiaritatea si caldura pe care voiau s-o ofere oricui, incat nu aveau cum sa nu existe si unele scapari, aspru taxate de voi, fanii meselor la mall (probabil), unde niciodata nu ati avut vreo reclamatie de facut pt raceala servirii, tonele "delicat" si prafuri instant si zahar, firele lungi de par din unele deserturi...
    .........................
    Andreea, iti doresc o primavara frumoasa si sa nu fii trista, frumosul si binele de abia de acum va incepe pt tine, sunt atatia oameni care te-au cunoscut si te iubesc! Ne bucuram f mult si pt viitoarele articole pe care le vei scrie! Te imbratisam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Anonim!
      Oau! Iti multumesc ca ti-ai luat timpul pentru mesajul asta care-mi / ne vine intr-un moment bun si mie si colegilor mei de la raw.z, care - fara sa ia commentu-urile astea tintite si ticluite atat de in piept - se necajesc, caci intr-adevar, multi dintre ei si-au dat toata silinta.
      Eu am ramas - din vremi de recrutare - c-un fel de al saselea simt si imi dau seama care-s comment-uri de la "competitie", care-s de la fosti angajati nu tocmai competenti, care-s, pur si simplu de la psihopati plictisiti si pusi pe hartza si care-s de la clienti nemultumiti.
      Cert c-au existat si de-astia! Cert ca si eu am si am avut adeseori nemultumiri legate de felul in care functioneaza raw.z... clar ca o data la doua zile ma enerva cate ceva pe-aici... eheheee, cate nu-mi doream sa facem mai bine - mai mult - mai altfel? Multe!
      Da' pe anonimii tocmiti sa commenteze bulshit, ii invit sa se exprime in cu totul alta parte caci eu am un mic buton: delete.
      Spune-mi, te rog, cine esti si cine-s alaptatul si pre-pre-scolarul :)
      Love!
      Una :)

      Ștergere
  28. :)
    Pe mine tot Andreea ma cheama :D, am avut bucuria sa te vad si chiar sa fac cunostinta cu tine pe la inceputul lui ianuarie, dar probabil doar Ancuta sa ma mai stie: mereu m-am mirat cat de sigura pe ea imi raspundea ea la telefon cu "buna, ANDREEA!" Citisem mai demult o carte a lui Carnegie - "Cum sa-ti faci prieteni si.." - si am retinut eu de acolo ce importanta are retinerea prenumelor persoanelor, insa de cand cu Ancuta asta am aflat pe propria piele cum te simti cand un magazin isi aminteste de tine! :)
    Prescolarul meu a implinit 3 anisori pe 1 martie, il cheama Iosif, iar pe alaptatul meu extrem de alergic il cheama Timotei. Sunt sigura ca si ei ti-ar trimite cate un pupic pt toate retetele bune de prajiturele, lapte, supe, borsuri etc, pe care le-a invatat mami de pe blogul tau si pe care le-a facut pt ei!

    RăspundețiȘtergere
  29. Draga mea, imi pare nespus de rau (pentru mine/noi), dar imi pare bine pentru tine, pentru ca, cu siguranta ai facut cea mai buna alegere pentru tine. Ca nu este buna si pentru noi, asta-i alta poveste :)

    Iti doresc mult spor in tot ce faci!
    Si poate.. te reintorci. :)

    La multi ani! :)
    Nu am vizitat decat o singura data Casa Rawz insa mi-a placut si planuiam sa ma intorc...

    RăspundețiȘtergere
  30. Ii dau dreptate Andreei, Ancuta ne facea pe toti sa ne simtim deosebiti! si nu numai ea! Din fericire Una a fost inconjurata de oameni capabili sa ne faca pe toti sa ne intoarcem! ni-i amintim pe toti, chiar daca au plecat toti la un moment dat, cu zambetele lor jucause(Ancuta care te cucerea de cum paseai in casa, Adi care te facea mereu sa razi, Rossana cu dulciurile ei de neegalat, Ioana cea verde care le stia pe toate, Ala care cumva a reusit sa fie cea mai tanara si cea mai smechera rawchef din cati exista) nu stiu cum i-ai gasit, sau cum te-au gasit EI pe tine, dar ei au avut grija in perioadele tale grele sa nu iti simtim lipsa si sa ne tot intoarcem pofticiosi! viata lor cum e acum? pun pariu ca minunata!:D
    Adina&co

    RăspundețiȘtergere
  31. Carmen de la Sibiu9 martie 2012 la 21:40

    Draga Una,
    din cauza unor probleme familiale, nu am mai intrat de ceva vreme pe blogul tau, care pentru mine a fost mult timp mai ceva ca biblia, adormeam si ma trezeam cu el, iar azi cand am intrat am creazut ca mi se opreste Hertz-ul. Am crezut ca nu am citit bine, dar pe urma mi-am ascultat inima si am simtit dor, dor de postarile tale, de subiectele despre care scriai, dar mai ales de stilul in care le scriai, de sufletul frumos si generos pe care ne-ai lasat sa ti-l descoperim, de entuziasmul tau, de nebunia ta, de sinceritatea ta, de talentul tau, intr-un cuvant de TINE... Stiu ca e un moment de rascruce in viata ta, cum probabil vor mai fi, si ca poate ai un gust amar, mai ales ca si tu si toata echipa ta ati pus mult suflet in casa raw.z, dar sa stii comercianti sunt cati in luna si in stele, multi aduc si vor aduce produse si suplimente, dar NUMAI UNA ESTE UNA, asa ca...stergeti lacrimile si apucate din nou de ce stii tu mai bine si mai bine sa faci...sa scrii. Ne-ai lipsit rau de tot...Adu-ne soarele in suflete si zambetul pe buze. Multa putere de munca, multa sanatate si mai ales nu uita: STELELE CARE CAD, NU PIER !!!!

    Pentru mine oricum vei ramane deschizatoare de drumuri,UNA = raw, vegan, raw vegan, etc. lumea isi aminteste de primul, nu de al doilea, al treilea, al paispelea, asa ca...

    O sa-mi lipseasca mult mancarea(painicile cu hrisca, salatele, deserturile) si mai ales atmosfera intima de la casa raw.z - era singura motivatie si bucurie sa vin la Bucuresti, iar a veni la voi mi se parea intotdeauna o onoare, aveam fluturi in stomac cand opream masina pe Elena Cuza, nr. 8, ca si cum ma duceam la o intalnire, dar, in egoismul meu, ma bucur ca voi citi din nou cu sufletul la gura bucurie, bunastare si hrisca...mi-a cam lipsit.

    Te pup cu tot sufletul,
    Carmen de la Sibiu
    Multi pupici Ioanei si lui Anca.

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna dimineata!

    Una, te rog sa-mi spui daca putem comanda in continuare mancare de la tine. Ma gandesc la un meniu zilnic, sau macar de 5 ori pe saptamana. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails